2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
iyice acıkmasını beklesen ya da kaşık mamasına katıp yavaş yavaş miktarını artırsan :44:

canım kaşık maması şeklinde kahvaltılar var onlardan yaptım hapur köpür yedi içine bir çay kaşığı labne koydum ertesi gün ağzını hiç açmadı:31::31:

selam kızlar, oğlum da ben de iki hafta önce grip olduk ama atlatamamışız, dün doktora gittik ben zatürre olmuşum oğlumun da burnu tıkalıydı, doktoru hırıltısı var dedi bi tane iğne verdi bir de şurupla sprey verdi. Oğlum zaten hastalığından beri çok huysuz, ilaçları zar zor veriyorum, terliyor ama üstünü değiştirince de kıyamet kopuyor, bütün gün kucakta, bu gece de yarım saatte bi saatte bi uyandı, ben de hastayım çok zorlanıyorum... diş de çıkarıyo kuzum, dentinox jel verdi dr. siz kullanıyo musunuz? Bu arada ev işleri de Allah versin bekliyo öyle, yapabilirsem bi yemek bi de bulaşık. bu son zamanlarda çok yoruldum gerçekten oğlumun huyu değişti resmen, avutamıyorum bir türlü... Allah hepimize kolaylık versin, tüm hastalara da şifa versin...

Kızlar sürekli dert yanıyorum ama ben bi çözüm bulamadım ahseni durdurmak için en fazla 5 dakika oda en fazla tek başına oyalanıyor sürekli kucagımda olmak istiyor artık mama meyva ne bulsam yediriyorum yedigi kadar diyorum ac da ondanmı huzursuz yok ama bi, degişiklik olmadı kucagıma aldıgım saniye susuyo oturmayı istiyor dedik eşim mama sandalyesi aldı onada bu ara yarım oturur pozisonda koyuyorum oda fayda etmedi akşam aglasın sonunda susmak zorunda kalır dedim yok iyice içerledi kucagımda bile zor sustu yarım saat içini çekti sinirlerim harap oldu eşime büyük kızıma sataşıyorum şimdi büyük kızımın gelmesini bekliyorumki yemek yapayım sabah yedigim tostla duruyorum şimdide kucagımda küçük hanım fareyi almaya çalışıyor:emir_bebek:

kızlar bugün 6. ay aşımızı olduk,3 tane bacaktan :43: bir de ağızdan çocuk felcini damlattılar,uyuyoz bakalım,yaşına kadar başka aşısı yokmuş sevindim :16:

hadi gözünüz aydın o zaman biz 2. aydada 4. dede boğmaca bitene kadar hep 3 tane yaptırıyoruz bacağa birde ağıza hakkaten çok yanıyo canları yavrum benim
bizde bugün 4. ay aşılarını yaptırdık ağladı ama çok şükür çok aşırı ağlaması olmadı bebeğimin.

nasıllar bakalım küçük hanım ve küçük beyler :)

Kızlar sürekli dert yanıyorum ama ben bi çözüm bulamadım ahseni durdurmak için en fazla 5 dakika oda en fazla tek başına oyalanıyor sürekli kucagımda olmak istiyor artık mama meyva ne bulsam yediriyorum yedigi kadar diyorum ac da ondanmı huzursuz yok ama bi, degişiklik olmadı kucagıma aldıgım saniye susuyo oturmayı istiyor dedik eşim mama sandalyesi aldı onada bu ara yarım oturur pozisonda koyuyorum oda fayda etmedi akşam aglasın sonunda susmak zorunda kalır dedim yok iyice içerledi kucagımda bile zor sustu yarım saat içini çekti sinirlerim harap oldu eşime büyük kızıma sataşıyorum şimdi büyük kızımın gelmesini bekliyorumki yemek yapayım sabah yedigim tostla duruyorum şimdide kucagımda küçük hanım fareyi almaya çalışıyor:emir_bebek:

ah canım ya gerçekten çok zor ben bir gün elif durmadaıda kahvaltıyı 3 te yaptım oda eşim geldide öyle Allah kolaylık versin canım ya
daha erken gerçi ama 6 aylık olduktan sonra hoppala alsan onda durmazmı dersin ayakları yere değdikçe zıplıyomuş seviyomuş çocuklar ben almayı düşünüyorum ama 6. aydan sonra, ahsen severmi acaba çok pahalı değil bi denemek lazım aslında 12-15 lira bişi

ne yaptıgımı söylesem inanamasınız ben bile kendime şaşırıyorum kızım okuldan geldikten sonra yemek yapayım dedim etli, dolma yaptım et fazla cıkarmışım dolaptan yarısını koydum yarısıda kenarda duruyordu tabi o arada ahsen resmen çıldırdı öyle aglıyoki şevval ne verse susmuyo bende aceleyle yaptım dolmayı ortalıgı yalandan topladım eti dolaba koyayım dedim arıyorum baktım yok dolaba baktım koydummu yok en sonunda nerde buldum dersiniz çöpte o panikle atmışım yarım kilo et telef oldu güleyimmi aglıyayımmmı vvala bende şaştım kaldım bu kızdan çekecegim var valla eşim geldi oturdum agladım sinirimden şimdi aldı kızı başka odaya gitti valla artık sesini duysam oturup aglıyacak duruma geldim

ne yaptıgımı söylesem inanamasınız ben bile kendime şaşırıyorum kızım okuldan geldikten sonra yemek yapayım dedim etli, dolma yaptım et fazla cıkarmışım dolaptan yarısını koydum yarısıda kenarda duruyordu tabi o arada ahsen resmen çıldırdı öyle aglıyoki şevval ne verse susmuyo bende aceleyle yaptım dolmayı ortalıgı yalandan topladım eti dolaba koyayım dedim arıyorum baktım yok dolaba baktım koydummu yok en sonunda nerde buldum dersiniz çöpte o panikle atmışım yarım kilo et telef oldu güleyimmi aglıyayımmmı vvala bende şaştım kaldım bu kızdan çekecegim var valla eşim geldi oturdum agladım sinirimden şimdi aldı kızı başka odaya gitti valla artık sesini duysam oturup aglıyacak duruma geldim

Canım ya zor işn gerçekten Allah sana kolaylk versin ndn bu kadar ağlıyoki acaba ya kucakta gezmekmi istiyo ondanmı hep derdi yoksa başka sıkıntısımı var yavrucağızın :44:

ayyyyyy canım benim ya kıyamam sağlık olsun ne yapalım hepimiz aynı senin durumundayız sürekli bebek ağlaması dinlemekten sersem olduk iyice allah yardımcımız olsun bu günlerde geçer inşallah ....

Canım ya zor işn gerçekten Allah sana kolaylk versin ndn bu kadar ağlıyoki acaba ya kucakta gezmekmi istiyo ondanmı hep derdi yoksa başka sıkıntısımı var yavrucağızın :44:

kucagıma aldıgımda susmasa bende şüpelenecem ama kucagıma alınca hıh diyo ve susuyo sanki tamam istedigim oldu gibi

kızlar bana 500 defa EL-HADİ cekermisiniz ahsen için bide dua edermisiniz sakinleyip meme emmesi için allah rızası için cekenler yazarsa sevinirim

kızlar selam, herkes iyidir inşAllah..Bizde çok şükür daha iyiz, kızım toparlandı Rabbime şükürler olsunki..Yine eski performansına yani kucağa döndü :)))) bende pazartesiden beri işe başladım, en azından okulda biraz nefes alabiliyorum..Ama çok özlüyorum bebeğimi..Alışacağız artık..

Aşı yaptıran arkadaşlar, aşı ateş yaptımı? bende 19unda yaptırcam aşısını ama 21inde Ankaraya gitcez kızımla uçakla..Bir sorun olurmu acaba? yoksa dönüncemi yaptırsamki?

kızlar selam, herkes iyidir inşAllah..Bizde çok şükür daha iyiz, kızım toparlandı Rabbime şükürler olsunki..Yine eski performansına yani kucağa döndü :)))) bende pazartesiden beri işe başladım, en azından okulda biraz nefes alabiliyorum..Ama çok özlüyorum bebeğimi..Alışacağız artık..

Aşı yaptıran arkadaşlar, aşı ateş yaptımı? bende 19unda yaptırcam aşısını ama 21inde Ankaraya gitcez kızımla uçakla..Bir sorun olurmu acaba? yoksa dönüncemi yaptırsamki?

canım aşı ateş yapabilir çok uzun olmayacaksa dönünce yaptır, yada ankarada yaptır kaç gün kalacaksınız

canım çok iyi anlıyorum seni, ben de son günlerde zor dayanıyorum artık.... hasta olduğum için eşim biraz daha ilgilenmeye çalışıyor oğlumla, o olmasa ben ne yaparım bilmiyorum... onun da hazırlandığı bir sınav var neyle uğraşacağını o da şaşırıyo artık neyse... bugün bizim oğlan daha iyi ilaçlarını veriyorum düzenli olarak... sen ahseni doktora götürmüş müydün son zamanlarda... allah yardımcın olsun canım...

Merhaba kızlar, uzun zamandır giremiyorum nete. Geçmişi de okuyamadım, evde netim yok. Geçen hafta çarşamba taşındık. Hala toparlayamadım evimi. Sağolsun annemler falan baya yardım etti ama onlar gidince Ada'dan fırsat bulup da kalan işleri tamamlayamadım 3 gündür. 16'sında aşımız var bizim de, henüz yaptırmadık yani. Umarım ateş yapmaz, 4. ay aşısı çok zordu, huysuzluğu, ateşi bir yandan. Zor toparlamıştık. Bugün kızımı babannesiyle beraber kulaklarını deldirmeye götürdük. Önce ne olduğunu ağlamadı, sonra ağlar gibi göründü yüzü ama ses çıkaramadı. :)) Ardından ağlayınca hemen yapraklı salon çiçeklerinin yanına götürdüm eczanede. Anında sustu onları koparmaya çalışırken. Ara ara aklına gelince ııı diye ağlamaya çalıştı ama şimdi iyiyiz. Birkaç gün daha nete giremeyebilirim, umarım iyidir bebişleriniz.

Son düzenleme:
aşıyla ilgili soranlar olmuş toptan cvp yazayım dedim,öncellikle geçmş olsun dileklerinize tşk.Önceki aşılarımızda çok hafif bir huzursuzlukla ve çok da hafif bir ateşle geçirmiştik 2 günü ama bunda çok huzursuzlandı yavrum ya,ne yapsam ağladı dün,ateşi de 37.8 e kadar falan çıktı,aşı olduğu gece 10 da yarım ölçek calpol verdim,sakinleşti,gece 3 e kadar uyudu,sonra emmeye kalktı bir daha hep huysuzlandı,uyurken inledi falan,ağrısı vardı heralde,ateşi yine yükseldi biraz,sabah 5 gibi yarım ölçek calpol daha verdim,dedim ertesi güne düzelir,dün akşam daha da kötüydü,kucakta gezince ağlıyo,yatırsam ağlıyo,oturtsam ağlıyo,emmek istemiyo ağlıyo,yine ateş var biraz,baktım olmayacak,bu sefer fitil koydum ateş düşürücü ağrı kesici,gece nispeten rahattı ama sabaha karşı ikide bir kıpırdandı ama uyanmadı neyseki,bugün de iyiymiş annem düne göre iyiydi dedi bu akşam da iyiyiz şükür.Sanırım 4 farklı aşı birden olunca ağır geldi bünyeye.Bir de yanlış bilmiyosam bebeğiniz hastaysa iyileşene kadar aşı yapmıyorlar,bana hemşire hasta mı diye sordu çünkü,arkadaşımın da kızı geçen hafta gripmiş ,iyileşene kadar yaptrımadım bu hafta gidicez aşıya dedi,bebeği hasta olup da aşıya gidicek olanalr bi araştırın isterseniz,umarım sizin aşılarınız sorunsuz geçer,ben daha önceki aşılarda hiç böyle şeyler yaşamamıştım,yaşına kadar başka aşı yokmuş çok sevindim valla

canım aşı ateş yapabilir çok uzun olmayacaksa dönünce yaptır, yada ankarada yaptır kaç gün kalacaksınız

canım 1 hafta kalcaz normalde aşısı 24ünde oda arefe günü, resmi tatil olursa yaptıramam diye erken yaptırayım dedim..artık bakıcam duruma göre..

kızlar bizim aşımız yarın sabahtan götürcem bi arkadaşım ben aşı yaptırmaya götürürken veriyorum calpolden yarım ölçek demişti bende versemmi bilemedim

biz de dün yaptırdık aşılarını 3 iğne olunca haliyle epey ağladı ama çok şükür kucğıma alınca hemen sakinleşti kızım... maşallah diyeyim de 2. ve 4. ay aşılarını ateşsiz ve ağrısız geçirmiştik. sadece 4.ayda gece uykuya dalmakta sorun yaşayınca acaba ağrısı mı var diyip 1 çay kaşığı calpol vermiştim. dün de 2 gibi yapıldı aşılar baktım çok huzursuz 5 gibi 1 çay kaşığı calpol verdim. ateş yapmadı çok şükür ama gece gene uyku sorunu lunca 11 de 1 çay kaşığı daha verdim. 4 e kadar uyanmadı 4te uyandı besledim ama beşiğinde dönüp durdu durmadan. ben de yanımıza aldım ortamıza yatırıdım. babasıyla sarmaş dolaş uyudular 7 ye kadar. 7de eşim işe gidince döndü bana sarıldı 10a kadar uyumuşuz maşallahhh.... bu arada ben calpolun prosspektüsüne bakmıştım açıldıktan sonra ne kadar kullanılabilir diye ama yazmıyordu. dün dr umuza sordum güneş görmeyen yerde 3 ay kalabilir dedi. şimdi toplam 3 çay kaşığı kullandım ama bu ay atıp yenisini alıcam.

dün yürüteç ve hoppalayı da sordum. yürüteci tavsiye etmedi çünkü bebek ayak uçlarında yürümeyi öğreniyormuş ve sadece bacak kaslarını kullanıyormuş oturduğu için asıl yürümeyi sağlayan kalça kasları çalışmıyormuş. sonra normal yürütmeye çalışınca da hem kasların güçlenmemiş olmasından hem de bebeğin ayak ucunda yüründüğünü sanmasından dolayı sıkıntı yaşanıyormuş. yani yürüteç yürümeyi geciktirebilir almayın dedi. hoppala alabilirsiniz zıpladıkça eğlenir hoşuna gider dedi.

bu sabah ilk kahvaltısını verdim. bebe bisküvisi ile ilgili kafam karışık olduğundan evde bulunan tam tahıl ekmeğinin içinden azıcık ufaladım, mamayla ıslattım, haşlanmış yumurta sarısının çeyreğini de koydum. peynir pekmez olayına henüz girmedim. verdiğim karışımı yerken yutmada biraz sıkıntı yaşadı hatta 1 kere biraz kustu ama zorlandığı yerde su içirip yutmasını sağladım. bu arada bebe bisküvisini dr a sordum verebilirsin dedi. ben 120 derecenin altında pişirerek kendim yapmayı bir deniycem bakalım eğer olursa hazır vermiycem ama olmazsa mecburen vericem. not: hayatımda hiç bisküvi kurabiye yapmadım:)))) o nedenle pişer mi pişmez mi bilemiyorum ama deniycem...

Back
X