bende yaptırdım aşılarını fazla ağlamadıı erkek ama okadar nazlı ağlıyorkii ebe benden önce kucakladıı sakinleştirdii aynı şeyleri sölemiş 3 çay kaşığı ver dedi bide fitil yazdı adı paranox 37nin üzeri ateş olursa yarım ver dedi beklıyorum şimdilik ateş yok uyuyor sakin gibi bakalım gece nasıl geççek ben bebe bisküvisiyle yaptım peynir yumurta sarısının yarısı biçay kaşığı pekmez ilk sabah yedi ikinci sabah yemedii zorlamaya korkuyorum haberlerde izledim 1 yasındaki bebeğin nefes borusuna kaçmış akciğerine yapışmışş zorlayınca nasıl yuttu belli olmuyooo oyuzden korkuyorum ben bebe biküvisini mamasınada koyuyorumm daha doyurucu ollur dıyee bide şu hopplayı netten incelendımde gerçekten çok eğlenceli görunuyor bu ay mama sandalyesı alıcaktık ama önce hoppalasını alalım dıyoruz alınca paylaşırımbiz de dün yaptırdık aşılarını 3 iğne olunca haliyle epey ağladı ama çok şükür kucğıma alınca hemen sakinleşti kızım... maşallah diyeyim de 2. ve 4. ay aşılarını ateşsiz ve ağrısız geçirmiştik. sadece 4.ayda gece uykuya dalmakta sorun yaşayınca acaba ağrısı mı var diyip 1 çay kaşığı calpol vermiştim. dün de 2 gibi yapıldı aşılar baktım çok huzursuz 5 gibi 1 çay kaşığı calpol verdim. ateş yapmadı çok şükür ama gece gene uyku sorunu lunca 11 de 1 çay kaşığı daha verdim. 4 e kadar uyanmadı 4te uyandı besledim ama beşiğinde dönüp durdu durmadan. ben de yanımıza aldım ortamıza yatırıdım. babasıyla sarmaş dolaş uyudular 7 ye kadar. 7de eşim işe gidince döndü bana sarıldı 10a kadar uyumuşuz maşallahhh.... bu arada ben calpolun prosspektüsüne bakmıştım açıldıktan sonra ne kadar kullanılabilir diye ama yazmıyordu. dün dr umuza sordum güneş görmeyen yerde 3 ay kalabilir dedi. şimdi toplam 3 çay kaşığı kullandım ama bu ay atıp yenisini alıcam.
dün yürüteç ve hoppalayı da sordum. yürüteci tavsiye etmedi çünkü bebek ayak uçlarında yürümeyi öğreniyormuş ve sadece bacak kaslarını kullanıyormuş oturduğu için asıl yürümeyi sağlayan kalça kasları çalışmıyormuş. sonra normal yürütmeye çalışınca da hem kasların güçlenmemiş olmasından hem de bebeğin ayak ucunda yüründüğünü sanmasından dolayı sıkıntı yaşanıyormuş. yani yürüteç yürümeyi geciktirebilir almayın dedi. hoppala alabilirsiniz zıpladıkça eğlenir hoşuna gider dedi.
bu sabah ilk kahvaltısını verdim. bebe bisküvisi ile ilgili kafam karışık olduğundan evde bulunan tam tahıl ekmeğinin içinden azıcık ufaladım, mamayla ıslattım, haşlanmış yumurta sarısının çeyreğini de koydum. peynir pekmez olayına henüz girmedim. verdiğim karışımı yerken yutmada biraz sıkıntı yaşadı hatta 1 kere biraz kustu ama zorlandığı yerde su içirip yutmasını sağladım. bu arada bebe bisküvisini dr a sordum verebilirsin dedi. ben 120 derecenin altında pişirerek kendim yapmayı bir deniycem bakalım eğer olursa hazır vermiycem ama olmazsa mecburen vericem. not: hayatımda hiç bisküvi kurabiye yapmadım:)))) o nedenle pişer mi pişmez mi bilemiyorum ama deniycem...