2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
biz de dün yaptırdık aşılarını 3 iğne olunca haliyle epey ağladı ama çok şükür kucğıma alınca hemen sakinleşti kızım... maşallah diyeyim de 2. ve 4. ay aşılarını ateşsiz ve ağrısız geçirmiştik. sadece 4.ayda gece uykuya dalmakta sorun yaşayınca acaba ağrısı mı var diyip 1 çay kaşığı calpol vermiştim. dün de 2 gibi yapıldı aşılar baktım çok huzursuz 5 gibi 1 çay kaşığı calpol verdim. ateş yapmadı çok şükür ama gece gene uyku sorunu lunca 11 de 1 çay kaşığı daha verdim. 4 e kadar uyanmadı 4te uyandı besledim ama beşiğinde dönüp durdu durmadan. ben de yanımıza aldım ortamıza yatırıdım. babasıyla sarmaş dolaş uyudular 7 ye kadar. 7de eşim işe gidince döndü bana sarıldı 10a kadar uyumuşuz maşallahhh.... bu arada ben calpolun prosspektüsüne bakmıştım açıldıktan sonra ne kadar kullanılabilir diye ama yazmıyordu. dün dr umuza sordum güneş görmeyen yerde 3 ay kalabilir dedi. şimdi toplam 3 çay kaşığı kullandım ama bu ay atıp yenisini alıcam.

dün yürüteç ve hoppalayı da sordum. yürüteci tavsiye etmedi çünkü bebek ayak uçlarında yürümeyi öğreniyormuş ve sadece bacak kaslarını kullanıyormuş oturduğu için asıl yürümeyi sağlayan kalça kasları çalışmıyormuş. sonra normal yürütmeye çalışınca da hem kasların güçlenmemiş olmasından hem de bebeğin ayak ucunda yüründüğünü sanmasından dolayı sıkıntı yaşanıyormuş. yani yürüteç yürümeyi geciktirebilir almayın dedi. hoppala alabilirsiniz zıpladıkça eğlenir hoşuna gider dedi.

bu sabah ilk kahvaltısını verdim. bebe bisküvisi ile ilgili kafam karışık olduğundan evde bulunan tam tahıl ekmeğinin içinden azıcık ufaladım, mamayla ıslattım, haşlanmış yumurta sarısının çeyreğini de koydum. peynir pekmez olayına henüz girmedim. verdiğim karışımı yerken yutmada biraz sıkıntı yaşadı hatta 1 kere biraz kustu ama zorlandığı yerde su içirip yutmasını sağladım. bu arada bebe bisküvisini dr a sordum verebilirsin dedi. ben 120 derecenin altında pişirerek kendim yapmayı bir deniycem bakalım eğer olursa hazır vermiycem ama olmazsa mecburen vericem. not: hayatımda hiç bisküvi kurabiye yapmadım:)))) o nedenle pişer mi pişmez mi bilemiyorum ama deniycem...
bende yaptırdım aşılarını fazla ağlamadıı erkek ama okadar nazlı ağlıyorkii ebe benden önce kucakladıı sakinleştirdii aynı şeyleri sölemiş 3 çay kaşığı ver dedi bide fitil yazdı adı paranox 37nin üzeri ateş olursa yarım ver dedi beklıyorum şimdilik ateş yok uyuyor sakin gibi bakalım gece nasıl geççek ben bebe bisküvisiyle yaptım peynir yumurta sarısının yarısı biçay kaşığı pekmez ilk sabah yedi ikinci sabah yemedii zorlamaya korkuyorum haberlerde izledim 1 yasındaki bebeğin nefes borusuna kaçmış akciğerine yapışmışş zorlayınca nasıl yuttu belli olmuyooo oyuzden korkuyorum ben bebe biküvisini mamasınada koyuyorumm daha doyurucu ollur dıyee bide şu hopplayı netten incelendımde gerçekten çok eğlenceli görunuyor bu ay mama sandalyesı alıcaktık ama önce hoppalasını alalım dıyoruz alınca paylaşırım

merhaba güzel nisan anneleri... kısmetse bende 2013 mart annesi olacağım... ilk bebeğim çok heyecanlıyım.. yavaş yavaş bir şeyler almak istiyorum bebeğime.. kıyafetlerden başlayayım dedim.. ama çok acemiyim bu konuda.. beden konusunda tereddütlerim var.. bana en ii siz yardımcı olursunuz.. malum mart daha soğuk oluyor.. hastane çıkışını ona göre alıcam.. ama çok giyemez 3-6 ay al dediler.. bu arada yazlıklarda indirimde .. ama yazın kaç beden giyerki.. indirimdeyken alayım dedim.. sizin bebekleriniz yazın kaç beden giydiler? nasıl ne almalıyım:44::44: yardımcı olursanız çok mutlu olurum:49::49:

merhaba güzel nisan anneleri... kısmetse bende 2013 mart annesi olacağım... ilk bebeğim çok heyecanlıyım.. yavaş yavaş bir şeyler almak istiyorum bebeğime.. kıyafetlerden başlayayım dedim.. ama çok acemiyim bu konuda.. beden konusunda tereddütlerim var.. bana en ii siz yardımcı olursunuz.. malum mart daha soğuk oluyor.. hastane çıkışını ona göre alıcam.. ama çok giyemez 3-6 ay al dediler.. bu arada yazlıklarda indirimde .. ama yazın kaç beden giyerki.. indirimdeyken alayım dedim.. sizin bebekleriniz yazın kaç beden giydiler? nasıl ne almalıyım:44::44: yardımcı olursanız çok mutlu olurum:49::49:

allah sağlıkla sıhhatle kucağına almayı büyütmeyi nasip etsin. bedenler bebekten bebeğe ve markadan markaya değiiyor. bana hediye gelen bir hastane çıkışı vardı mesela ben onu kızıma 5 aylıkken giydirmiştim kocamandı çünkü:))) ilk başta zaten illa büyük duruyor kıyafetleri. benim kızım 50 cm 5690 gr doğdu çok ufak değildi yani ama genede büyük geliyordu kıyafetleri. ama o kadar hızlı büyüyorlar ki ilk 6 ayda inanamazsın. zaten 5. ay da doğum kilosunun 2 katına gelmiş olmaları grekiyor. kızım 6 aylık ve 7.5 kg ama bu ayda olupta 8.5 kg olanalar da var. sonuçta bedenler genelde 0-3, 3-6, 6-9 ay oluyor. bence yaz için 3-6 ve 9-6 aylıklar işini görür. ama çok birşey alma derim çünkü gerçekten giydiremiyosun bi dünya da hediye geliyor. bir sürü kıyafeeti bir heves yıkanmış ama hiç giyidirilmemeiş kaldı. şimdi birine hediye etsem etiketi yok ve yıkanmış kokuyor, kullanılmış sanabilirlr diye veremiyorum. keşke etiketlerini koparmasaymışım en azından başkaları kullanırdı bana da kalabalık yapmazlardı.

allah sağlıkla sıhhatle kucağına almayı büyütmeyi nasip etsin. bedenler bebekten bebeğe ve markadan markaya değiiyor. bana hediye gelen bir hastane çıkışı vardı mesela ben onu kızıma 5 aylıkken giydirmiştim kocamandı çünkü:))) ilk başta zaten illa büyük duruyor kıyafetleri. benim kızım 50 cm 5690 gr doğdu çok ufak değildi yani ama genede büyük geliyordu kıyafetleri. ama o kadar hızlı büyüyorlar ki ilk 6 ayda inanamazsın. zaten 5. ay da doğum kilosunun 2 katına gelmiş olmaları grekiyor. kızım 6 aylık ve 7.5 kg ama bu ayda olupta 8.5 kg olanalar da var. sonuçta bedenler genelde 0-3, 3-6, 6-9 ay oluyor. bence yaz için 3-6 ve 9-6 aylıklar işini görür. ama çok birşey alma derim çünkü gerçekten giydiremiyosun bi dünya da hediye geliyor. bir sürü kıyafeeti bir heves yıkanmış ama hiç giyidirilmemeiş kaldı. şimdi birine hediye etsem etiketi yok ve yıkanmış kokuyor, kullanılmış sanabilirlr diye veremiyorum. keşke etiketlerini koparmasaymışım en azından başkaları kullanırdı bana da kalabalık yapmazlardı.

bebeğin 5690 mı doğdu maşşallah yalnız çok az kılo almış olmuyormu bu duruma göre sayı hatasımı var acaba

kızlar ya ben şu evde bebe bisküvisi yapma olayını beceremedim,iki kere yaptım ikisi de kuru oldu.Kendimi marifetli bilirdim ama değilmişim:)Hazır bisküviler sadece şişiriyormuş bebeği diyor uzmanlar biz de 6 aylık 8.900 gramız kilomuz yeter yani.Var mı bisküviyi deneyen,ya da ona alternatif bir fikri olan?

kızlar ya ben şu evde bebe bisküvisi yapma olayını beceremedim,iki kere yaptım ikisi de kuru oldu.Kendimi marifetli bilirdim ama değilmişim:)Hazır bisküviler sadece şişiriyormuş bebeği diyor uzmanlar biz de 6 aylık 8.900 gramız kilomuz yeter yani.Var mı bisküviyi deneyen,ya da ona alternatif bir fikri olan?

Ben mamasına katıyorum.gunde 4 adet bıskuviyi gecmıyorum.1 haftadır busekilde verdim.bı sıkıntı olmadı.bebegım 5 bucuk aylık.8.400 kg.

arkadaslar bebegine kullanan oldumu aranızda?bu hafta cocuk doktoru tonimer baby ısimli deniz suyu çözeltisi tavsiye etti.kullandım ama sankı burunu daha cok tıkanmaya basladı.bugun baska bı doktorla konustum.serum fızyolojik ver daha iyi dedi.aranızda kullanan varmı?

arkadaslar bebegine kullanan oldumu aranızda?bu hafta cocuk doktoru tonimer baby ısimli deniz suyu çözeltisi tavsiye etti.kullandım ama sankı burunu daha cok tıkanmaya basladı.bugun baska bı doktorla konustum.serum fızyolojik ver daha iyi dedi.aranızda kullanan varmı?

geçen hafta kızımın burnu çok tıkandı ben fizyolojik serum kullandım, memnun kaldım. dr bir zararı olmaz istersen günde 10 sefer kullan ama açılmış olan serumun ağzını kapat ve 24 saatte bitiremezsen at dedi.

bu arada maşallah buradaki bbekler tombul tombul galiba, anneleri ne yediriyosunuz bebelere. ben mamayla beslediğim halde 6.ay 7630 çıktı. boyu 67 cm. dr boyu ve kilosu çok normal dedi. sizinkilere ne diyor dr??

bu arada maşallah buradaki bbekler tombul tombul galiba, anneleri ne yediriyosunuz bebelere. ben mamayla beslediğim halde 6.ay 7630 çıktı. boyu 67 cm. dr boyu ve kilosu çok normal dedi. sizinkilere ne diyor dr??

ben aşıya götürdüğümde ölçümlerinide aldılar kılosu 8.100 boyu 170 :nazar::nazar: bende mama verıyorum gece yoğurt verıyorum gündüzde aptamil bide mulipanın kaşık mamalarından aldımm sabahları peynır yumurta yedıreyım dedım ama istemıyoo muz armut bide bebe bisküvisini rondadan geçirip verıyorum ama kaşıkla yemeyi hiç sevmıyoo nezaman versem hem kendımın hem onun üst başını değişiyoruzz resmen çırpınıyoo ona kaşıkla yedirmeye çalışırken böle içim ağrıyoo sanki öyle bunaltıyo kaşıkla yese çorba falanda yapıcam ama yokk çok zorluyoo :14::14::14:

msj tekrarıı.............

Son düzenleme:

Canım benım oglum anne sütü alıyor.arada bir çorba iciyor.eger gun icinde emmek istemeyıp açlıktan aglarsa 1 veya 2kez biberon maması veriyorum.doktorum kilo alımının anne sûtü aldıgından dolayı iyi oldugunu soyledi.yanı gunde 1-2 kez verdıgin mama kilo aldırmaz dedi.sanılanın aksine mama kilo aldırmıyor dedi.tam olarak ek gıdaya gectıgımızde daha az kilo almaya baslayacaklar zaten

canım miraya doğduğu zaman vermişti dr tonimer kullanıyorum bi sorun yaşamadık şimdiye kadar:24:

kızlar bebeğim 51 günlük ve 1 haftadır sarı-kötü kokulu-sümüğümsü kaka yapıyordu dün daha fazla oldu.jöle şeklindeydi uzayıp giden bir şekilde.çok moralim bozuk.kaka tahlili yapıldı.amip kisti çıktı.yani yumurtası.dr ilaç vermeyelim takip edelim dedi.yeşil ve kanlıysa hemen getirin dedi.eve geldik.sümüğümsü kısmı baya fazla olan ve az bir kanlı(o da sümüğümsü) bir kaka daha yaptı.ishal değil tam olarak-ateşi yok*kusmuyor da.kızlar moralim çok bozuk bu durumu yaşayan var mı?hangi ilacı verdi dr unuz?

kızlar bebeğim 51 günlük ve 1 haftadır sarı-kötü kokulu-sümüğümsü kaka yapıyordu dün daha fazla oldu.jöle şeklindeydi uzayıp giden bir şekilde.çok moralim bozuk.kaka tahlili yapıldı.amip kisti çıktı.yani yumurtası.dr ilaç vermeyelim takip edelim dedi.yeşil ve kanlıysa hemen getirin dedi.eve geldik.sümüğümsü kısmı baya fazla olan ve az bir kanlı(o da sümüğümsü) bir kaka daha yaptı.ishal değil tam olarak-ateşi yok*kusmuyor da.kızlar moralim çok bozuk bu durumu yaşayan var mı?hangi ilacı verdi dr unuz?

Merhaba, benim bebeğim 5.5 aylık yaklaşık sizinki kadarken aynı durumu bizde yaşadık yeşil kaka şikayetiyle gitmştik bize de kakada bol miktarda lökosit var başka herhangi bişey yok dediler ve dr ismini şimdi hatrlayamadığım bir antibiyotik verdi ben şehir dışına çıkacağımdan takip edemeyeceğimiz için bu ilacı kullanın demişti ben de bu kadar erkenden antibiyotik kullanmayalım diye bekledim ve takip ettim ertesi gün de birkaç kez yine yeşil yosun gibi kaka devam etti hatta hala arada nadiren de olsa yine de oluyor hatta bundan korkup tabi dr muzun da tavsiyesiyle rota aşımızı olduk.
Bence siz de takip edin kusma ve ateş çok önemli demişti dr muz bunlar varsa antibiyotik kullanılmalı demişti kar zarar durumunu düşünüp antibiyotik verilmeli bence de.
Çok geçmiş olsun..

Merhaba, benim bebeğim 5.5 aylık yaklaşık sizinki kadarken aynı durumu bizde yaşadık yeşil kaka şikayetiyle gitmştik bize de kakada bol miktarda lökosit var başka herhangi bişey yok dediler ve dr ismini şimdi hatrlayamadığım bir antibiyotik verdi ben şehir dışına çıkacağımdan takip edemeyeceğimiz için bu ilacı kullanın demişti ben de bu kadar erkenden antibiyotik kullanmayalım diye bekledim ve takip ettim ertesi gün de birkaç kez yine yeşil yosun gibi kaka devam etti hatta hala arada nadiren de olsa yine de oluyor hatta bundan korkup tabi dr muzun da tavsiyesiyle rota aşımızı olduk.
Bence siz de takip edin kusma ve ateş çok önemli demişti dr muz bunlar varsa antibiyotik kullanılmalı demişti kar zarar durumunu düşünüp antibiyotik verilmeli bence de.
Çok geçmiş olsun..

canım 51 günlük bebekte rota olur mu belirtisi ne ki?ishal diye biliyorum rotayı.bizde ateş-kusma yok.ama hafif bir halsizlik var.takipteyim devamlı.antibiyotiğinin adı neydi?bir de geçen haftalarda köpüklüydü kakası resmen deterjan yutmuş gibi.gazdandır dedik.nursey harvey kullanıyorum.kimyonlu rezene çayı yapıp veriyordum bir de humana kimyonlu rezene veriyordum.bugün vermedim.allah kolaylık versin.

Back
X