2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Sonunda taşınma sonrası netim geldi. Biz neredeyse bir haftadır desteksiz oturmaya başladık. Kendisi beceremiyor pek fazla oturma pozisyonuna geçmeyi ama oturtunca desteksiz ve dik bir şekilde duruyor hatta oyun bile oynuyor o vaziyette. Son bir aydır falan geri geri emekliyorduk. 3 gündür ileri doğru emeklemeye de başladık. Laptop, telefon, şarj kabloları hiç birini affetmiyor, hemen ağzına götürmeye çalışıyor. Kağıt havlu, defter, dergi sayfaları sırılsıklam ağzında parçalıyor herşeyi. Artık kendi çorapları, elbiseleri, bezleri ne bulursa eyvahhh durumundayız. :))) Düz parkede yürüteç kullanıyordu, kaya kaya gidiyordu ama halılarım Shaggy, üzerinde hareket edemiyor yürüteçle. Halısız da olmaz kış geldi malum. Ne yapacağım bilmiyorum.
Sizin bebişleriniz ne durumda kızlar? Oturmaya, emeklemeye başladılar mı ?

sonunda taşınma sonrası netim geldi. Biz neredeyse bir haftadır desteksiz oturmaya başladık. Kendisi beceremiyor pek fazla oturma pozisyonuna geçmeyi ama oturtunca desteksiz ve dik bir şekilde duruyor hatta oyun bile oynuyor o vaziyette. Son bir aydır falan geri geri emekliyorduk. 3 gündür ileri doğru emeklemeye de başladık. Laptop, telefon, şarj kabloları hiç birini affetmiyor, hemen ağzına götürmeye çalışıyor. Kağıt havlu, defter, dergi sayfaları sırılsıklam ağzında parçalıyor herşeyi. Artık kendi çorapları, elbiseleri, bezleri ne bulursa eyvahhh durumundayız. :))) düz parkede yürüteç kullanıyordu, kaya kaya gidiyordu ama halılarım shaggy, üzerinde hareket edemiyor yürüteçle. Halısız da olmaz kış geldi malum. Ne yapacağım bilmiyorum.

valla canım benimki emeklemeye çalışıyorda olmuyor ama maşallah yuvarlana yuvarlana bi hal olduk sehpanın altından toparlıyorum kızımı desteksiz oturamıyor henüz dediğin gibi telefon özellikle kumanda gördüğü zaman çıldırıyor..

yorgun bir gecenin ardından günaydın kızlar :)) kızım saolsun 5te uyandı ve uyumadı :( gecede 12ye geliyordu uyuduğunda ve gündüzde sadece 2 saat uyuyor nasıl böyle uykusuz durabiliyor anlamıyorum, hani 10-12 saat uyuyacaktı :) bende o günleri bekliyorum ama gelmiyor bir türlü..şimdide bakıcıda uyumuştur kesin, garezi bana onun :) bu arada bebeklerinize maşallah diyeyim, daha bizimkinde ne baba ne anne kelimesi var nede dönme eylemi :) az bir yan yatıyor o kadar, acaba doktora gidince sorsammıki..oturma zaten hiç yok :(

herkese merhaba,benim oğlumdA biraz tembel sanırm ve kilosu yüzündende geç hareket edecek yandım valla.artık belim ağrıyor onu taşırken,çk zorlanıyorm.benim oğlum 5,5 aylık.ve 10,5 kg.ama sağına soluna bile yeni dönmeye başladı.hala destekle oturtuyorm ayaklarının üstünede pek basmaya niyeti yok,benim anneme sorsan basık olabilrmişş çocuk,geçen yeğenimin yürütecine koydm ,resmen helva gibi eridi içinde tablaya kapaklandı yüzü.sanırım geçde yürüyecek artk kucağımda nasıl taşırm bilmem,bide daha yeni safra kesesi ameliyatı oldm.allahıma dua ediyorm biran önce yürüsede şu kucaktan biraz olsa kurtulsak.gündüz uykusu artık hiç yok diyebilrm,gece ise 9,5 gibi yatar ama o reklemdaki bebeklerin dediği gibi gece en az beş kez mızıldanır ve vızıklar.sbahda 7-8 gibi tamamen uyanır.ben hala çorbaya geçemedm.ama bugün yarın başlarım,cicibebe için bikaç yerde yedirmeyn diye okudum ama bende emin değikim doktoruma sorcm

herkese merhaba,benim oğlumdA biraz tembel sanırm ve kilosu yüzündende geç hareket edecek yandım valla.artık belim ağrıyor onu taşırken,çk zorlanıyorm.benim oğlum 5,5 aylık.ve 10,5 kg.ama sağına soluna bile yeni dönmeye başladı.hala destekle oturtuyorm ayaklarının üstünede pek basmaya niyeti yok,benim anneme sorsan basık olabilrmişş çocuk,geçen yeğenimin yürütecine koydm ,resmen helva gibi eridi içinde tablaya kapaklandı yüzü.sanırım geçde yürüyecek artk kucağımda nasıl taşırm bilmem,bide daha yeni safra kesesi ameliyatı oldm.allahıma dua ediyorm biran önce yürüsede şu kucaktan biraz olsa kurtulsak.gündüz uykusu artık hiç yok diyebilrm,gece ise 9,5 gibi yatar ama o reklemdaki bebeklerin dediği gibi gece en az beş kez mızıldanır ve vızıklar.sbahda 7-8 gibi tamamen uyanır.ben hala çorbaya geçemedm.ama bugün yarın başlarım,cicibebe için bikaç yerde yedirmeyn diye okudum ama bende emin değikim doktoruma sorcm

sağlık ocağındaki ebe cicibebe vermesen daha iyi olur dedi kansızlık yapıyormuşş en fazla günde 3 tane oda değişiklik olsun diye ama ben hiç vermedimm.. neden çorbaya geçmedin bi nedenemi var yoksa senmi istemedin ???

yorgun bir gecenin ardından günaydın kızlar :)) kızım saolsun 5te uyandı ve uyumadı :( gecede 12ye geliyordu uyuduğunda ve gündüzde sadece 2 saat uyuyor nasıl böyle uykusuz durabiliyor anlamıyorum, hani 10-12 saat uyuyacaktı :) bende o günleri bekliyorum ama gelmiyor bir türlü..şimdide bakıcıda uyumuştur kesin, garezi bana onun :) bu arada bebeklerinize maşallah diyeyim, daha bizimkinde ne baba ne anne kelimesi var nede dönme eylemi :) az bir yan yatıyor o kadar, acaba doktora gidince sorsammıki..oturma zaten hiç yok :(

Valla canım çookk beklersin ::)) bizimkine yengesi bakıyor işe başlayalı 1 ayı geçti grip dönemi hariç maşallah sesi çıkıyor diyordu 3 saat uyuyormuş hafta sonu ben aldım allah seni inandırsın bütün gün 1 saat uyudu bize naz yapıyorlar heralde bizimde gaz problemimiz varr geçmek bilmedi ..

sağlık ocağındaki ebe cicibebe vermesen daha iyi olur dedi kansızlık yapıyormuşş en fazla günde 3 tane oda değişiklik olsun diye ama ben hiç vermedimm.. neden çorbaya geçmedin bi nedenemi var yoksa senmi istemedin ???

ne bilim hani erkenn diye düşündm ama meyve püresi ve yoğurt yediriyorm,eskisi gibide emmiyo mamayıda pek içmediği için artık vermeyi düşünüyorum.acaba çorbayı püre gibi mi yapıyosunuz yoksa sulumu???

Geçmiş olsun canım, ben de oğlumu taşırken zorlanıyorum, oğlum 8 kilo ama yine de belim ağırıyor, bel ve boyun fıtığım var. Oturamıyor ve ayağına basmıyor hatta sağa sola bile dönmüyor yaptığı tek şey ayaklarını sürterek sırtüstü kendini yürütüyor yatarak o yüzden tek başına bırakamıyorum yatakta bile yukarı çıkıp başını çarptırıyor. Hareketli olmanın kiloyla pek ilgisi yok sanırım. Her bebek kendine özgü gelişiyor ama dediğin gibi geceleri son 1 aydır çok sık uyanır oldu eskiden daha erken ve kesintisiz uyuyordu şimdi hem daha geç hem de daha sık uyanıyor, şimdi diş çıkarma hazırlıkları başladı ondan huzursuz sürekli eli ağzında.

Sonunda taşınma sonrası netim geldi. Biz neredeyse bir haftadır desteksiz oturmaya başladık. Kendisi beceremiyor pek fazla oturma pozisyonuna geçmeyi ama oturtunca desteksiz ve dik bir şekilde duruyor hatta oyun bile oynuyor o vaziyette. Son bir aydır falan geri geri emekliyorduk. 3 gündür ileri doğru emeklemeye de başladık. Laptop, telefon, şarj kabloları hiç birini affetmiyor, hemen ağzına götürmeye çalışıyor. Kağıt havlu, defter, dergi sayfaları sırılsıklam ağzında parçalıyor herşeyi. Artık kendi çorapları, elbiseleri, bezleri ne bulursa eyvahhh durumundayız. :))) Düz parkede yürüteç kullanıyordu, kaya kaya gidiyordu ama halılarım Shaggy, üzerinde hareket edemiyor yürüteçle. Halısız da olmaz kış geldi malum. Ne yapacağım bilmiyorum.
Maşallah canım, kızın kaç aylık oldu, oğlum henüz emeklemiyor karınüstü pek durmayı sevmiyor sırtüstü ayaklarıyla ilerliyor başını heryere çarpıyor henüz oturamıyor 5. ayımızı yeni doldurduk daha erken mi bilmiyorum ama doktor 6 ay dolunca dönmeye başlar demişti ayaklarının üstünde hiç durmak istemiyor büküyor dizlerini ama dediğin gibi herşeyi ağzına alıyor yüklediğim zaman omzumu sırılsıklam yapıyor. Diş kaşıyıcı aldım ama eline veremiyorum çünkü ne zaman versem kendine zarar veriyor, alıyor yüzüne vuruyor gözüne sokuyor niye böyle yapıyor anlamadım yatar vaziyette olduğu için mi acaba

ne bilim hani erkenn diye düşündm ama meyve püresi ve yoğurt yediriyorm,eskisi gibide emmiyo mamayıda pek içmediği için artık vermeyi düşünüyorum.acaba çorbayı püre gibi mi yapıyosunuz yoksa sulumu???

Canım ben önce sulu yapıyordum sonra doktorumuz dediki püre şeklinde ver yeme alışkanlığı erken gelişsin 2 yaşında yemek yemeyen çocuklar biliyorum dedi bende meyve olsun çorba falan püre şeklinde veriyorum ...

Gerçi sen emziriyorsan ormal 6 aydan sonra benimki memeyii 1,5 aylıkken bıraktı sütüm çok azdı :(

Son düzenleme:
kızlar benim kuzu cok hareketli.inanmazsınız tay tay duruyor.2 haftadır top gıbı yuvarlanıyor çene desen hic durmuyor.3gundur ba-ba demekten bıkmadı.plak takıldı sanki.acilen yuruteç veya hoppala almam lazım sureklı kollarımda hopluyor agrıdan bırkolumu artık kaldıramaz oldum.biz 8 bucuk kiloyuz.hareketsizligin sebebinin kiloyla alakası olabilirmi bilmemde birazda cocugun yapısıyla alakası var bence.buyuk oglum bebekken emirhan kadar hareketli degildi.oda kiloluydu ama şuan 11 yasında hala sakin bi yapısı var.bebekliginden ıleride neolacagı belli oluyor.benim bu küçukten cekecegım var,,

migicim biz seninle meslektaşız galiba:)branş neydi senin?Benim edebiyat.Ben de cicibebe almak istiyorum ama kilo problemimiz var malesef,aynen senin malzemelerden kattım imkansız erimediler suda,rondadan geçirmeye kalktım;aleti bozucaktım o kadar da sert olmuş yanı:)bu arada senin bebişin kilosu nasıl?

bilgecim biz branşdaşız.ben de edebiyat öğretmeniyim ama ben başlamadım ücretsiz izin aldım.sen başladın mı..hem çalışıp hem zeynebin temposuna nasıl katlanacam bilemiyorum:)

merhaba canım.bayadır yoktun sanırsam.bebegin nasıl umarım iyisinizdir

Son düzenleme:
aaaaaaaaaaa..... bizim oyun halımızın aynısı..ama benim kızın artık onun içinde hiç durmuyor..

canım benimki hiç durmadı gine senin başta durmuş daha ne istiyorsun :1: evi görsen oyuncakcı dükkanı :55:gibi ama bizimkız benim kucagım dışında hiç birşeyi istemiyo

Dogru soyluyosun:)öyle bilinçli diyecek olsa anne varken baba mı diyecek kuzum:)ama babamız kabullenmek istemiyor :)

ahsende gel gel diye bi tutruyo 2 gündürde babababababa diye sayıyo tabiki bilinçli degil ama eşim bi kasılıyoki görme baba demiş diye :1:

Back
X