2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Eki Görüntüle 541104
nerdeymiş ahsen:101: günaydın demek istedi sizlere güzel nisan anişleri ve bebişleiri:16:

Tünaydın diyeyim ben canım size, öğlen oldu artık. Bütün bebişler anne yatağına meraklı herhalde. Ada da sabah ya da gece mutlaka aramızda uyur, babası alır beşiğine koyar sabah işe giderken. Ben alır uyku sersemi gene sarılır uyurum. :1:

Oofff yaa ben cokkk tembel biri okdummm ufacik bir seyi uc saatte sncak yapar oldum canim istemiyor .sizdr benim gibi misiniz acaba.ev toplanacak belki uarim saat surrer ama bende tik yok iste

Oofff yaa ben cokkk tembel biri okdummm ufacik bir seyi uc saatte sncak yapar oldum canim istemiyor .sizdr benim gibi misiniz acaba.ev toplanacak belki uarim saat surrer ama bende tik yok iste

Tembellikten değil canım. Bebişlere koşturmaktan insanda ne hal kalıyor ne kafa. Ben de az önce uyuttum, çamaşır asacağım yanımda duruyor makine ama açıp da asmıyorum. Kafamı dinlendirmeye çalışıyorum ilgimi dağıtmak için. Sabahtan başlıyorum akşama kadar orayı topla burayı topla, makineyi boşalt doldur, örtüleri silkele, yıka. Oyuncakları topla, oyuncakları dağıt. En sonunda aaa yeter be diyor insan. Yani tembellik değil inan bana. Kahve yapıp da içeyim diye oturdum laptop başına, kahve kutusu bana bakıyor ben ona. :1: :1: :1:

aynen öleyız cnm mutfakta bıkaç bulaşık vardı kave yaptım kvdemlere ıyıce yığıldı ohalde birakıp pazara gıttık normalde ben pazara çıkmam oyuzden merak edıyorum arada gıtmek hoşuma gıdıyo eşim bugun evde olduğundan gıttık gene kaldı bulaşıklar şimdi geldik mutfağa bır gırdım ay burası bölemıymış dıye bastım çığlığı eşimde ne sandın bulaşıklar kendı kendını temizleyemıyor daha o teknoloji yok dıyo ve ben o karışıklığı nasıl toplıcam dıye ıkıkere gıttım başına bulaşık dağının gerı geldım henuz nasıl yıkıycam konusunda plan yapıyorum :9::9::9::18::18::18:

Selam canım aynen benimde gözümde büyür oldu işler, 5 gündür eşim de evde, kahvaaltı hazırla yemek yap temzlik yap, bebekle ilgilen derken dün belim tutuldu bugünde boynum da tutuldu çok yorgunum bu halde hiç yemek yapacak halim kalmadı

kızlar oğluma pirinçli yoğurt çorbası yapıcam nanede katılıyor bu çorbaya ama ounkını tabağa ayırdıktan sonrakendımıze olana katıcam inşallah sever netten 7 aylık bebeklrın için olan çorbalara baktım hepside şöyle allah nekadar sebze verdıyse kaynat süz rondodan geç yedir görüntüleri felaket neyseki görüntüden falan anlamıyorlar

kızlar oğluma pirinçli yoğurt çorbası yapıcam nanede katılıyor bu çorbaya ama ounkını tabağa ayırdıktan sonrakendımıze olana katıcam inşallah sever netten 7 aylık bebeklrın için olan çorbalara baktım hepside şöyle allah nekadar sebze verdıyse kaynat süz rondodan geç yedir görüntüleri felaket neyseki görüntüden falan anlamıyorlar

ben nanede katıyorum canım içi ısınsın kaynatıpta veriyoruz onun gibi:56:

bende demin ablamdaydım teyzesi ahsene tarhana pişirdi et suyuna küçük hanım begenmedi aşure yapmış ablam onun suyundan yedi 3 4 kaşık agzının tadını biliyor dünde kahvaltıda labne ve yumurta veriyorum dün dedim pekmez katayım sizlerden duymuştum öldü agzını açmadı valla benim kızım seçiyor damak zevkine göre:9:

Son düzenleme:
Kızlar ben çok mu az ek gıda veriyorum, şu ana kadar sebze püresi, yoğurt ve meyve püresi verdim hergün hepsini yemiyor zaten genelde emziriyorum ama süt yetiyor mu bilmiyorum. Sizlere bakıyorum da değişik çorbalar filan yapıyorsunuz, oğlum haftaya 6 aylık olacak az ek gıda mı veriyorum

Tünaydın diyeyim ben canım size, öğlen oldu artık. Bütün bebişler anne yatağına meraklı herhalde. Ada da sabah ya da gece mutlaka aramızda uyur, babası alır beşiğine koyar sabah işe giderken. Ben alır uyku sersemi gene sarılır uyurum. :1:
zaten ahsen yatagına gecede 2 saat anca ugruyor ben bazen nasıl yanımıza geldi diye şaşırıyorum

valla bende öyle bence çok yorulmaktan çok kafa yorgunlugu çocukta durunca başımızı dinlemeye çalışınca işler iyice birikiyor :34:

Kızlar ben çok mu az ek gıda veriyorum, şu ana kadar sebze püresi, yoğurt ve meyve püresi verdim hergün hepsini yemiyor zaten genelde emziriyorum ama süt yetiyor mu bilmiyorum. Sizlere bakıyorum da değişik çorbalar filan yapıyorsunuz, oğlum haftaya 6 aylık olacak az ek gıda mı veriyorum

bende bunlardan pek farklı bişi vermıyorum emzırebılıyorsan fazlada abartma ek gıdayı sütün azalabılır zaten ayına göre verılmesı gereknlerı yazmışsın gelişimide güzelse ne gerek varr sadece ek gıdayla beslemeye ne güzel emiyorken

kzlar acill ben ek gıdaya başlayalı 15 gün oldu yoğurt yarım çay bardağı, meyve suyu8püre halinde yemiyor,sebze püresi birazcık şimdi kahvaltıya başlayayım diyorum nasıl başlayayım nolur yardım edin aklım karıştı iyice bir de yararlanabileceğim bir kaynak veya site ismi var mı

evet canım nisan dogumlu farketiysen ablası elinden tutuyor saniyelik cektikten sonra devrildi zaten:9: dura bilirde 6 ayları bitti normal bazı bebekler tembel oluyor eltimin kızı 1 yaş 1 aylık daha yeni yeni basıyo uyumayı seviyo halen desteksiz oturamıyo yani bu çocuktan çocuga degişiyor kıyas yapmamak lazım her çocugun gelişimi farklı :emir_bebek:

canım tabii ki de bebeklerin hepsi farklı ben şu yüzden soruyorum mesela ben bebeğimi doğru dürüst oturtmuyorum bile incitirim kendi doğallığında olsun diye bir de mesela arkadaşımız bebeğinin ayakta durduğunu , koltuğa tutunarak ilerleiğini falan yazmış ya mesela bizim çocuğa her hangi bir çalışma yaptırmamız gerekiyor mu yoksa kendi doğallığına mı bırakmalı, insan her şeyi tam yapmak istiyor, gerisi Allah'a tevekkül

kızlar akşam üzeri oğlum döndü ilk defa fırtt dıye dönüverdı ona genelde oturma odamda bakıyorum halıyle kanepe üzerinde dönemıyordu belkide yavrum yatağa yatırdım dolaptan bişi alcaktım bı baktım düz koydum çocuk ters duruyoo :9::9:

kzlar acill ben ek gıdaya başlayalı 15 gün oldu yoğurt yarım çay bardağı, meyve suyu8püre halinde yemiyor,sebze püresi birazcık şimdi kahvaltıya başlayayım diyorum nasıl başlayayım nolur yardım edin aklım karıştı iyice bir de yararlanabileceğim bir kaynak veya site ismi var mı

ben kendı kahvaltımı yazayım tuzsuz peynır hanı şu süzme peynır dıye geçiyorya onlardan ufak bı parça yarım yumurta sarısı ekmek için yine çok az bişi bır çay kaşığı dut pekmezi ıhlamurla ıslıyorum bu karışımı bıberonunada ıhlamur dolduruyorum güzelce yapıyor kahvaltısını burada bır arkadaşımız salatalık domatesi rendeleyipte verıyordu bire peynır verıyordu böylede yapabılırsın site ismı veremıycem çünkü bilmıyorum doktor bana beslenme lıstesı vermiş bu benım uyguladığım ordan bu arada benım yaptığım karışım 5 tatlı kaşığını geçmezz dolu şekildeki yanı fazla yapmıyorum sende ılk gunler 3 kaşıkla başla yavaş yavaş artır benım listemde böyle yazıyor

kızlar akşam üzeri oğlum döndü ilk defa fırtt dıye dönüverdı ona genelde oturma odamda bakıyorum halıyle kanepe üzerinde dönemıyordu belkide yavrum yatağa yatırdım dolaptan bişi alcaktım bı baktım düz koydum çocuk ters duruyoo :9::9:
Tebrik ederim canım, herşeyin bir zamanı var, oğlum henüz yan dönüyor arada ben yardımcı olarak döndürüyoruum

canım tabii ki de bebeklerin hepsi farklı ben şu yüzden soruyorum mesela ben bebeğimi doğru dürüst oturtmuyorum bile incitirim kendi doğallığında olsun diye bir de mesela arkadaşımız bebeğinin ayakta durduğunu , koltuğa tutunarak ilerleiğini falan yazmış ya mesela bizim çocuğa her hangi bir çalışma yaptırmamız gerekiyor mu yoksa kendi doğallığına mı bırakmalı, insan her şeyi tam yapmak istiyor, gerisi Allah'a tevekkül
Çalışma yaptırmak için oyunlar oynayın onunla derim. Biz yatakta yuvarlıyorduk çok seviyordu. Onun dışında bacaklarınızın üzerine uzanmasını sağlayarak oturtup yatırabilirsiniz. Dizinizin üstünde oturmuş vaziyette tutarak kovboyculuk oynayabilirsiniz. Ayaklarını yere basmayı öğrensin diye de tay tay yaptırır gibi tutabilirsiniz, kolunuz onu saracak şekilde ağırlık verdirtmeden veya ellerinden tutarak. Elbette bunların hiç biri kolay değil onun için, kendisi yapabilmesi için. Zamanla öğrenecek hepsini ama siz ona oyun oynayarak anlatabilirsiniz neler yapabileceğini. Ada da kolay öğrenmedi tutunmayı, koltuktan inmeyi vs. Çoook düştü çoook ama öğreniyor zamanla. Biraz daha biliyor neresine düşerse acıyacağını. Düşüyor gibiyse popo üstü atıyor mesela inerken kendini. Düşe kalka düşmemeyi inmeyi öğreniyor.
Bir de çocuğunuz düştüğünde bir yere çarptığında sakın korkunuzu ve endişenizi belli etmeyin. Sizi öyle görünce daha çok korkuyor ve ağlamaya başlıyor. Mümkünse güler gibi görünün ama baktınız canı gerçekten yanıyor o zaman içinizden geldiği gibi davranın. Gerçekten canı acıdıysa tabi ağlayacaktır. Eğer her düştüğünde ağlar, korkunuzu belli eder daha çok ağlamasını sağlarsanız unutmayın ki neye ağlayıp neye ağlamaması gerektiğini öğrenemez.

Bebeginiz tam olarak kaç aylık bilmiyorum ama benim size önerim bebeginizle oyun oynayın ben mesela kolarından tutup yürütmeye calışıyoruz ayaklarını kendi ayaklarımın üzerine koyarak kucagımda ayaklarına basın diye çok zıplatıyorum birde 6 ay konturolumüzde doktorumuza sordum oturta bilirmiyim diye bebek istiyorsa oturt dedi demek sizin bebeginiz istemiyor benim kız resmen iki kat oluyor oturmak istiyor bide biyerde okumuştum bebek oturmak istedigi zaman ek gıda almaya hazırmış herangi bir edişenizde varsa doktorunuza danışın

Back
X