2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
sağolun kızlar bende ıhtıyacı olmadığından içmiyor dıye düşünüyorum ama hatta yazında yazmıştım yarım bıberonu bıkerede bıtırıyor dıye ama kvdeme anlatamıyorum bir gun bıle bakmadı oğluma tutturmuş su verde su ver yanında kusuyo gene ver dıyoo neyse desın dursun oğlum iyi olsunda

benim oğlum çok su içiyor ama ben suluğa alıştırdım hani şu akmayan suluklar oluyor ya ucu silikonlu,çekmesi gerekiyor içmesi için,eline veriyorum,genelde de her seferinde uzun uzun çekip içiyor,ilk başta biberonla veri,yodum ama eline alıp oynamak istiyor bu sefer de su akıyor sürekli ucunda sallayınca ben de damlatmayan suluklardan aldım küçük boyundan,günde küçük boy bir suluğu bitiriyoruz neredeyse,acaba kaşık mı cazip gelmiyo ki bebeğine su içerken?çünkü ek gıda ya da mama yeyince susarmış bebekler,doktorum huzurlandığında su vermeyi dene onlar da bizler gibi susama hissine sahipler demişti

az önce kızımın 7.ay kontrolü yapıldı. boy:69 kilo:8450 baş:43,5. dr değerlerin iyi olduğunu söyledi. maşallah diyeyim de:)). :nazar:
ek gıda konusunda zorlandığımı söyledim, pek yemiyor ve çeşitlendirmekte sıkıntı yaşıyorum. artık sizinle sofraya otursun , yemekleri az yağlı az tuzlu ve az salçalı (veya yazdan domatesiniz varsa salça yerine domatesle) yapın çatalla ezin yedirmeye çalışın artık ona özel yemek pişirmeyin dedi. sadece 3 şey yasak: bal, yumurta beyazı veeee 3.yü unuttum:(( ya 1 yaşa kadar ne yasak bilen var mı resmen unuttum çünkü:)))
benim kızım yemek yedirmeye çalışırken elini hep mama kasesinin içine sokmaya çalışıyor ben de izin vermiyorum tabii ama dr kesinlikle izin ver dedi. onun kızı yoğurdu elini kasenin içine sokarak ve parmaklarını yalayarak yermiş:)) çocuk için yemeği sıkıcı bir hale getiriyorsunuz dedi. altına serin bir örtü izin verin kendi yesin parmaklarını yalasın kaığı pat pat diye vursun dedi. ya iyi güzel de doktorcuğum benim kızın giyinip soyunmaktan nefret ediyor kıyamet kopuyor, bu eğlenceden sonra üstünü nasıl değiştiricem benim sıkıntım o dedim, değiştirirsin değiştirirsin dedi. valla aslında söyledikleri mantıklı da geliyor daha önce tv da başka bir uzmanın da aynı şeyleri söylediğini duymuştum. henüz diş çıkma belirtisi yokmuş ama kızım sürekli alt duduğını emiyor ve o yüzden alt dudağının iç kısmına kan oturdu ama endişelenme keşif yapıyor sıkılınca bırakır dedi. başka da aklıma gelen birşey yok galiba. ya doğumdan sonra bende şuur kaybı oluştu kafam gidip geliyor resmen sizde de var mı bu durum??? aradığım hiçbirşeyi bulamıyorum lafımı unutuyorum falan.. offf ya neydi bu 3.acaba arayıp sorsam mı???:44:
aynı şuur kaybı bendede oluyo valla canım.acaba 3. sü çilek olabilirmi?:1:benim dr sa aynısını söyledi,bırakın dağıtsın oynasın kendi yesin yemek zevkli hale gelsin dedi.

yürüteçde durmuyo kucak ve gezme istiyor balkon dışarı ne olursa ev olmasında

vücuduna olmazda sana olur canım ya
ama merak etme yakında düzene girer

benim iki oğlumda düğünlerde mışıl mışıl uyur maşallah
yeterki uyku saatleri gelsin

ben reçete yazılmayan tuzlu sulu bir serum var onu kullanıyorum çok güzel sonuç veriyor

maşallah oğluşuna
11 kilo mu yazdı biri ben mi yanlış okuudm :)
doğru yavrm ya 11 kilo 300 gr.:emir_bebek:biraz zorluyo ama olsn napalm artık:9:

Maşallah canım çok tatlı sıpan. 11 kilo göstermiyor canım, boya gitmiş sanırım.
Bu arada imzandaki çizelge hamilelikte kalmış, düzelt istersen tatlım.
evet ya kemikli bi çocuk öle boğum boğum değil ya,babasına benziyo.ya varya nasıl yapcamı unuttum be yavrm ,gene bi denerm ama bakalm.

dün gece bebegim düsmüstü dra götürmemistik acili arayip bilgi aldik anormal bi durum yoksa endiselenmeyin demisti. 2 saate yakin uyutmamistim sonra uykusu gelip uyudu gecede kontrol ettim ayni saatinde uyanip emdi felan cok sükür iyi simdi :))

birde ilk düsmesi olunca cookkk korktum:) aksam misafirim vardi bebegimde uyku saati gelince uyumuttum,misafirim iki cocugu uyuyan cocugu kaldir yan odadaki koltuga koy o arada oglum uyanip dönünce düstü, bi okadar takip ettim odaya felan girmesinler diye, hangi ara gidip aldilar cocugu sookkk gecirdim yavrucum nasil korkmustu oyyy icini cekerek nasil agladi... misafirlerde mahcup oldular tabii.. neyse atrik bunla gecmis olsun..
çok geçmiş olsun canım ya,bende düşürmştm 2 aylıkken, ölmüştm vicdan azabından okadar kızmıştımki kendime lanet okuyup durmuştm.sonra bide eşim her baba gibi sever, pirpiriklidr de biraz aklıma o geldi çenesi durmaz sanki benden daha çk üzülcek ama o durumda o bile akloıma geldi vallaa,ağlaya ağlaya demiştm o kadar korkmuştmki.valla çocuğunu aldılar he yemin edrm bende çıldırırdm heralde,misafir geldiğinde bile çoluk çocuk hiç kucağımdan indirip bırakmam çünkü karşıdakilerde çocuk ne yapacağı belli olmaz.böyle durumlardA iş anneye düşüyo çocuğuna sahip çıkacak,benim öle bi kaç arkadaşm vardı,çocuk bize geldiğinde ortalığı ayağa kaldırr ellemedk yer bırakmazdı ,anasıda bir laf etmezdi,bana sen kızsana derdi ama ben nereye kadar kızabilirm,belki alınır diyede bişide diyemezdm.ama şimdi sölüyom valla gelen çocuklara bebeği ellemeye çalışıyolar,sıkmak istiyolar ama sonuçta bebeklermz oyuncak değil allah korusn,şakası olmaz.:45:

kızlar mama sandalyemizde geldi bugün,anam bi sevindi bizim velet,bi hoşuna gitti.babası diyoki artık sofraya yanımıza alırız yemek yerken.bende hala regli olmadm bu arada sabırla bekliyorm valla bunu söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama gelsin artık valla ya sıkıldm.bende kilomdan muzdaribim açıkcası,57 kilo ile hamile kaldm,69 ile doğuma gittim.aslında öle çk kiloda almadm,neyse doğumdan sonra 57 ye düştm ama sonrasında yine kilo aldm ve şu anda 61 kiloyum.bacaklarm çırpı gibi ama göbek yokmu deli ediyo beni ya.aynaya bakmak gelmiyo valla artk içimden hiç bi kıyafetm yakışmıyo göbek pırt diye pırtlıyo.bide ben 2 ay önce safra kesemi aldırdm ondan sonra aldım bu kiloyu kafayı yicem ,sporda yapamadm ameliyat yüzünden.ocakta allah nasip ederse spor yapıp göbeği eritmek istiyorm bakalım.:32::32:

ben geldımm..kıslar bugun bu cıvarda elektrık dıreklerı ve hatları degıstırıldı o yuzden sabah 9 dan aksam 5 e kadar elektırık yoktu ugrayamadım dogal olarak..şimdi okudum cevaplarınızı tesekkurler..bebek arabasını yanıma alarak gıdecegım ozaman dugune..umarım bı sorun yasamamm..vee kulaklarına tıkamak gereklı olursa dıye yanıma pamuk da alayımm:34:

kızlar mama sandalyemizde geldi bugün,anam bi sevindi bizim velet,bi hoşuna gitti.babası diyoki artık sofraya yanımıza alırız yemek yerken.bende hala regli olmadm bu arada sabırla bekliyorm valla bunu söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama gelsin artık valla ya sıkıldm.bende kilomdan muzdaribim açıkcası,57 kilo ile hamile kaldm,69 ile doğuma gittim.aslında öle çk kiloda almadm,neyse doğumdan sonra 57 ye düştm ama sonrasında yine kilo aldm ve şu anda 61 kiloyum.bacaklarm çırpı gibi ama göbek yokmu deli ediyo beni ya.aynaya bakmak gelmiyo valla artk içimden hiç bi kıyafetm yakışmıyo göbek pırt diye pırtlıyo.bide ben 2 ay önce safra kesemi aldırdm ondan sonra aldım bu kiloyu kafayı yicem ,sporda yapamadm ameliyat yüzünden.ocakta allah nasip ederse spor yapıp göbeği eritmek istiyorm bakalım.:32::32:

ayyy kılomu oda nee:52:valla hıc sormaa bende şişkoyum:9::ssz: hamıle kalmadan once cook zayıftım her 2 dogumdan sonra vermıstım bu seferde cok kuru olmustum ama bu sefer sureklı yatarak bı hamılelık gecırdım ve 25 kılo aldım sonuc olarak suan hala 70 kıloyum verırım gozuyle bakıp saldım ıyıce:56:.napak yaa verırız heralde üzülme sende emzırmeyı bırakınca verırız ..en azından boyle avunuyorum galıbaa:52:

kıslar 2. dişimiz yoldaa bi kaç gune kalmaz gelır:16:ama cook zorlanıyor bellı bebgım yaa.mızık mızık anlıyorum baya acı cekıyor:43:..acaba diş için jel falanmı alsam alıp kullanan varmıı

ayyy kılomu oda nee:52:valla hıc sormaa bende şişkoyum:9::ssz: hamıle kalmadan once cook zayıftım her 2 dogumdan sonra vermıstım bu seferde cok kuru olmustum ama bu sefer sureklı yatarak bı hamılelık gecırdım ve 25 kılo aldım sonuc olarak suan hala 70 kıloyum verırım gozuyle bakıp saldım ıyıce:56:.napak yaa verırız heralde üzülme sende emzırmeyı bırakınca verırız ..en azından boyle avunuyorum galıbaa:52:
aynı ya bende çk güveniyodm kendime 12 kilo aldm ya ,hemen eskisi gibi olrum sanmıştm ama yanılmışım ya ,göbek duruyo valla.bakıyom resimlere sanki hamileyken daha zayıf gözüküyom yaa:1::1:bide sormazlarmı aaa kız yinemi hamilesinn,bu göbek nee?o kadar sinir oluyorumki valla ben doğum yapan hiç bi tanıdığıma aman bu nehal bu göbek ne demwedm.millet sanki laf sokmak için beni kolluyo etarafımda sinir oluyorm.:52::52:kızlar bu arada yaşımıda sölim 32 yaş ve de ilk bebeğim benim,ama daha önce bi tane düşüğüm var.

aynı ya bende çk güveniyodm kendime 12 kilo aldm ya ,hemen eskisi gibi olrum sanmıştm ama yanılmışım ya ,göbek duruyo valla.bakıyom resimlere sanki hamileyken daha zayıf gözüküyom yaa:1::1:bide sormazlarmı aaa kız yinemi hamilesinn,bu göbek nee?o kadar sinir oluyorumki valla ben doğum yapan hiç bi tanıdığıma aman bu nehal bu göbek ne demwedm.millet sanki laf sokmak için beni kolluyo etarafımda sinir oluyorm.:52::52:kızlar bu arada yaşımıda sölim 32 yaş ve de ilk bebeğim benim,ama daha önce bi tane düşüğüm var.

canım gecmı evlendın bebekmı düşünmedın bugune kadar..benım yas da 30 ucuncu bebegımm

kilo sakın deme valla kendimden nefret eder oldum aynaya bakmıyorum kıyafet bile almak istemiyorum bende 57 kilo ile hamile kaldım 73 doguma girdim 65 çıktım şimdi 68 kiloyum valla ben sinirden yiyiyorum çözdüm kendimi :37:

kilo sakın deme valla kendimden nefret eder oldum aynaya bakmıyorum kıyafet bile almak istemiyorum bende 57 kilo ile hamile kaldım 73 doguma girdim 65 çıktım şimdi 68 kiloyum valla ben sinirden yiyiyorum çözdüm kendimi :37:

bebıslerımız bıze yardım etmek ıstıyolar hiç durmuyorlar bızı spor yaptırıyolar ama bız anlamıyoruz:1: uyutunca gelsın yemekler:7:
:56: sonra allahım bu benmıyımmm dıyoruzz:52:sonra soranlara yok canım verırım daha sızde cok sey ıstıyonuz dıyorum 9 ayda aldıgımı 9 gunde verememkı susun dıyorumm:32:

ben geldımm..kıslar bugun bu cıvarda elektrık dıreklerı ve hatları degıstırıldı o yuzden sabah 9 dan aksam 5 e kadar elektırık yoktu ugrayamadım dogal olarak..şimdi okudum cevaplarınızı tesekkurler..bebek arabasını yanıma alarak gıdecegım ozaman dugune..umarım bı sorun yasamamm..vee kulaklarına tıkamak gereklı olursa dıye yanıma pamuk da alayımm:34:
en iyisi bidene çoki durmadı takını takar kalkarsın
canım gecmı evlendın bebekmı düşünmedın bugune kadar..benım yas da 30 ucuncu bebegımm

bende 31 yaşındayım benimde 2 çocuk 23 yaşında ilk kızımı 31 yaşındada ikinçi kızımı dogurdum bu arada ismimde tuba :34:

bebıslerımız bıze yardım etmek ıstıyolar hiç durmuyorlar bızı spor yaptırıyolar ama bız anlamıyoruz:1: uyutunca gelsın yemekler:7:
:56: sonra allahım bu benmıyımmm dıyoruzz:52:sonra soranlara yok canım verırım daha sızde cok sey ıstıyonuz dıyorum 9 ayda aldıgımı 9 gunde verememkı susun dıyorumm:32:

valla ben artık almayayımda vermeyi düşünmüyorum :9:

ne güzel genç yaşta 3 tane evlat,allah bağışlasın canım,ben geç evlendm canım ya 29 yaşımda evlendm,30 umda bi tane düşüğüm oldu 10 haftalık sonrasındada metoşum geldi zaten kısmet böleymiş anlayacağın:40:

en iyisi bidene çoki durmadı takını takar kalkarsın

bende 31 yaşındayım benimde 2 çocuk 23 yaşında ilk kızımı 31 yaşındada ikinçi kızımı dogurdum bu arada ismimde tuba :34:

allah bağışlasn canım sende genç annelerdensn ne güzell:nazar:benim ismimde semaaa

he yaa ama ben daha ilk çocukda çöktm 2.de tahmin edemiyorm artık:14::14:

ne güzel genç yaşta 3 tane evlat,allah bağışlasın canım,ben geç evlendm canım ya 29 yaşımda evlendm,30 umda bi tane düşüğüm oldu 10 haftalık sonrasındada metoşum geldi zaten kısmet böleymiş anlayacağın:40:
bende de var 2 düşük...ozamanlar stres ve sıkıntılara baglıyorum..ılk bebegım düştü 2 ay sonra ogluma hamıle kaldım..sonra gene bebgım dustu sonra kazayla kızım oldu asla bıdaha doğurmam derken emırhana hamıle kaldım..sureklı kaza oldu yanı..:9:

Back
X