2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
hayırlı cumalar canım bende ahsende iyi anneanesi gelmiş onlar oynarken bende biraz sizlere bakayım dedim
ne guzel benım annemde yakın ama gelmesı pek mumkun olmuyor.yatıya kalsın bugun annen de sende uyu bu gece haa nasıl fıkır ahsenı annen sallasın:52:
:34:

cok yorgunum bende ama akılsızlıgımdan yatıp uyumak ıcımden gelmıyor ama cok basım agrıyor yaa..erken kalkıyorum dahada yatmıyorum oysa emırhan 3 saatır uyuyor ama ben hala pc basındayım:24:

Merhaba kizlar.ara sira yazabiliyorum ancak ama hep takipteyim sizleri.benim kizimda az yiyor maalesef.ama takmiyorum oglum da boyleydi cok ustelemedikce duzene giriyorlar zamanla.ceviz sormus bi arkadas ben kahvaltiya basladigimdan beri 1cay kasigi dolusu dovulmus ceviz koyuyorum.badem denemedim henuz.bizim doktorumuz esas onemli olan 3 ana ogun dedi.meyve yogurt sonra geliyo hatta emiyorsa yogurt hic yemese bile olur dedi..hergun yarim kofte kadar kiyma mutlaka yemeliymis.balik tavuk ve birde her hafta ciger yedirebilirsen cok iyi olur dedi.bir de benim kizimda da yapisiklik varmis kukusunda.dr estriol diye bi krem vardi kullanan arkadas olmus galiba faydasini gordunuzmu. Bi de masaj yaptim demisti nasil acaba.dr bana yukardan asagi 2 kez sur dunde dedi.umarim ilerlemez.yoksa kadin dogum u acabilirmis.insallah butum bebisler istahla yer mamalarini annelerini uzmez.benim prenses kalkti bi bakiim ona bi dahaki uykusunda gelirim yine..hepinizi optuk kizimla..

kızlar bebişlere kıymayı tavuğu nasıl yediricez miray çorba yemiyor ki hiç pfff:25::25:

Kofte yapip elinle koparip yedirmeyi denesen..ben veriyorum cok da guzel cigneyip yutuyor.oglumda cesaret edemezdim hic bu aylarda ama kizimin eline yiyebilecegi seyleri kontrol ederek tabi veriyorum kendimde yediriyorum..

Kofte yapip elinle koparip yedirmeyi denesen..ben veriyorum cok da guzel cigneyip yutuyor.oglumda cesaret edemezdim hic bu aylarda ama kizimin eline yiyebilecegi seyleri kontrol ederek tabi veriyorum kendimde yediriyorum..

onuda denedim canım dün ızgara köfte yapıp soktum ağzına bi parça tükürdü resmen :63:
yemeyen çocuk ne zor ya az önce 3 yemek kaşığı yoğurt yarım muz 2 cicibebe ezdim yarısını benim üstüm yedi yarısını miray:43::43:

Sağol canım bilgilendirdiğin için, yalnız mümkünse bana kanola yağı içermeyenin adını çeşidini verebilir misin çünkü kendim dışarı çıkamayacağım için komşuma rica edecem alması için, o da pek küçük yazıları okuyamıyor

Yanımda paket olmadığı için şuanda bilemiyorum canım hangilerinde olup olmadığını. Bendeki paket sütlü irmikli pirinçli Bebelac. Bir de Aptamil'in içinde armut olanda vardı diye hatırlıyorum ama onu Ada sevmedi. Daha çok çeşit var ama dediğim gibi şuanda bilemiyorum isimlerini.

onuda denedim canım dün ızgara köfte yapıp soktum ağzına bi parça tükürdü resmen :63:
yemeyen çocuk ne zor ya az önce 3 yemek kaşığı yoğurt yarım muz 2 cicibebe ezdim yarısını benim üstüm yedi yarısını miray:43::43:

Haklisin canim.zaten benimki de tadimlik 2-3 kez ancak verebiliyorum.olsun onemli olan bizimle masada oturup biseyler tatmasi dr mutlaka oturup sizin yemeklerinizden tadacak dedi.

Aynen canım yemeyen çocuklar çok zor, canları sağolsun uğraşıyoruz onlara özel yemekler yapıyoruz yemediler mi hayal kırıklığı oluyor, oğlum artık 1-2 kaşık bile istemiyor ona bile razıyım, nasıl kilo alacak nasıl gelişecek böyle bilmiyorum, umarım bu iştahsızlık geçicidir

İyi akşamlar herkese..Benim sorum kız bebeği olan arkadaşlara..Kukusunu temizlerken,iç yan taraflarda kalan sarımsı akıntıları temizliyor musunuz??Aslında akıntıdan ziyade tortu oluşmuş gibi orada..Temizlemeye korkuyorum;çok fazla uğraşmak istemiyorum o bölgeyle.Doktoruna bu durumu soran var mı içinizde?

Canım, önce bacak aralarını ve üst kısmı sileceksin. Islak mendilin temiz tarafıyla iç yanları ikiye ayırıp her bir tarafı mendilin temiz tarafıyla sileceksin. Akıntılar, popodan gelen kalıntılar vs. enfeksiyona sebep olduğu için bütün doktorlar her seferde temizlenmesini öneriyor. İdrar yolları enfeksiyonundan, vajinal hastalıklara kadar tehlikeli bir durum yani. O yüzden temizlemen gerekiyor.

Bende sormuştum ama arkadşlar görmedi herhalde, ben de vermek istiyorum ama bizim doktor 8. ayda başla dedi, eğer çoğu kişi veriyosa ben de vericem:1: bir de ekmek sormuştum sen veriyomusun

Ekmeği genelde kemirerek yiyor Ada. Yemeklerine de ufalayarak katabilirsin canım.

Kızlar, 2 gün önce 6. ay aşılarımızı vurulduk özel doktorumuzda bugün sağlık ocağından hemşire aradı aşılarını sordu ve bana ağızdan aşı olup olmadığını sordu ben de yok görmedim dedim sonra hastaneyi aradım doktorun hemşiresi salı günü elimizde o aşı yoktu dedi vurulmamıştır o zaman dedi sonra doktorla görüşmek için 1 saat sonra ardım doktor ben gerekli görmüyorum 5 li karmanın içinde var zaten demiş ama sağlık ocağı da ağızdan verilsin diyor. Bebeklerinize ağızdan çocuk felci aşısı verdiler mi, sizce yaptırayım mı

Yaptır tabi canım, biz yaptırdık. Sormadılar da zaten verelim mi diye ki gerekli olduğundan. Sonuçta her aşı hastalıklardan korunması için. Keşke yaptırsaydım diye pişman olacağına zararı olmayan bir şeyi yaptır derim.

benim sizlere bir sorum olacak. bebeğim dış çıkarıyor ve son 1haftadır bir haylı huysuz. uyku düzeni bile bozuldu.
calgel ve dentinox diş jellerini cocuğunuzda kullanıyor musunuz?

yeni dişinin bebeğinizde yarattığı huzsuzluğun ve acının önüne nasıl geçiyorsunuz? neler yapıyorsunuz?

Dentibaby sürüyoruz biz arada, tadını seviyor ama rahatlatıyor mu ondan emin olamam tabi ki. Acısını azaltsın diye soğuk meyveler, salatalık türü şeyler ver eline, onlarla oynarken dişleri de rahatlar biraz.

ne guzel benım annemde yakın ama gelmesı pek mumkun olmuyor.yatıya kalsın bugun annen de sende uyu bu gece haa nasıl fıkır ahsenı annen sallasın:52:
:34:

sabah eşim getirdi canım bugün elazıg yagışlıydı şimdide babam geldi götürdü annemin kalma alışkanlıgı yok yabancı evde kalamıyo dogum yaptıgımda bile 1 gece zor kaldı ama ne güzel bir fikirmiş :37:öyle uykuya ihtiyacım varki

kızlar bebişlere kıymayı tavuğu nasıl yediricez miray çorba yemiyor ki hiç pfff:25::25:

valla canım bende bilmiyorum demin erişte haşladım annem yapmıştı yogurda kadım öldü yemedi 1 kaşık bile yediremedim agzını kitliyo çorbayı yutamıyan eti tavugu nasıl yiyecek bilmiyorum akşamda karnıbahar yaptım salca çok az katım ahsene ayırdım sonra tuz serptim yumuşacık onu bile yutamadı :50:

sebzeyi yemeyen bebekler için çorbalarına pekmez katmayı denediniz mi hiç belki biraz tatlı olunca yerler ya da elma püresi falan ya da yoğurdu seven bebişlerin yemekleri yğurtla karıştırılabilir ne yapacağımızı şaşırdık:37: benim kızım kısırlık bulgur az salça ve kıyma koyduğum sebzeleri yiyor ama tabiki 4 tatlı kaşığı istekli ondan sonra zorla reklamlarla falan

Kızlar öğlen yemek yerken eşim Ada Ada diyordu birden bizim kız da A da dedi, ikimiz de şok olup birbirimize baktık. Baya bildiğin Ada dedi bilinçli olarak sanki. :))) Ba ba ba demeye de çalışıyor bu aralar. Doğduğundan beri anne diye ağlıyor, baba demeyi öğrense de evdeki kıskançlık bitse diyorum. :9:

canım burun spreyimizi sormuştun yazamamıştım.eşim resmen bilgisayara el koydu ders çalşıyor bilgisayardan,cepten de kk ya girilmiyo,O başka şeyle ilgilenirken ben de ancak geçmişi okuyorum sonra çıkmak zorunda kalıyorum.spreyin ismi sterimar. kutunun üstünde süresi yazmııyor biz de kullanıyoruz sürekli.

Sağol canım, yazdığın için. Şimdilik serum fizyolojik aldık ama hiç sevmiyor kullanmayı. Sıkar sıkmaz ağlamaya başlıyor. Bitsin, sterimar alırız biz de. Belki onda bu kadar huysuzluk yapmaz.

Her alt değiştirmede de zahmetli olmaz mı yıkama işi?Şimdi bir de kış geldi,soğuk falan alırlar bebişler yaa ne biliyim.. :44:

Her alt değiştirmede değil canım, banyodan banyoya. Kakasını yaptıkça yıkarsın mesela, bir de banyolarda iyice yıkarsın bir şeycik olmaz. Diğer zamanlarda silersin.

[arkadaslar d vıt kac damla verıyosunuz

Çay kaşığına 5 damla damlatıp veriyorum ben. Ağzına damlatabilirsen 3 ya da 4 damla.

rahatlasın dıye 2kez yuıkıyorum ufoyu d.gazıacıyorum yıkarken ama korkuyorum da bı yandan sırf yıkamak ugruna hasta olmasın dıye salı yıkadım kararsızım bugun yıkayıp yıkamamk da...belkı artık 1 kez yıkarım zar zor yemek yedırdım noldu bu cocuga anlamadım gayet guzel yıyen cocuk gıttı bagrıs cagrıs yemeyen bısey geldı

Ben de hafta 2 kere yıkıyorum. Kendim banyo yaparken yıkayabiliyorum ancak, küveti bıraktı ilk aydan sonra. Kucakta olmazsa çıngar çıkarıyor yıkanırken. Oyuncaklar aldık küveti için ama durmuyor içinde hemen üstüme atlıyor.

Bir de son 2 gecedir 120 ml'e yakın su içiyor geceleri. Kombiyi açtık acaba onun etkisi olabilir mi diye düşünüyorum.

Oku oku bitiremedim geçmişi. İki gün giremeyince birikiyor. Ada uyudu azıcık da bugün ev işlerini yaptım biraz. Yemek yapılacak daha ama ben biraz tembellik ediyorum bugün. İkinci reglimi de oldum 3 gündür.

Haklisin canim.zaten benimki de tadimlik 2-3 kez ancak verebiliyorum.olsun onemli olan bizimle masada oturup biseyler tatmasi dr mutlaka oturup sizin yemeklerinizden tadacak dedi.
mama sandalyesi aldık canım bizle oturuyo geçen gün çorba yiyoruz baktım bağırıyo ağzına soktum 6-7 tatlı kaşığı mercimek çorbası yedi şok oldum valla:53:
Aynen canım yemeyen çocuklar çok zor, canları sağolsun uğraşıyoruz onlara özel yemekler yapıyoruz yemediler mi hayal kırıklığı oluyor, oğlum artık 1-2 kaşık bile istemiyor ona bile razıyım, nasıl kilo alacak nasıl gelişecek böyle bilmiyorum, umarım bu iştahsızlık geçicidir
evet canım ya o kadar uğraşıp yapıyorum çocuk sanki zehir yiyiyo gibi kilitliyo ağzını moral bozuluyo haliyle:25:
valla canım bende bilmiyorum demin erişte haşladım annem yapmıştı yogurda kadım öldü yemedi 1 kaşık bile yediremedim agzını kitliyo çorbayı yutamıyan eti tavugu nasıl yiyecek bilmiyorum akşamda karnıbahar yaptım salca çok az katım ahsene ayırdım sonra tuz serptim yumuşacık onu bile yutamadı :50:

sebze çorbası yapıyorum kıymada koydum bakalım ne yapacak yakın olsanız hepinize dağıtırdım miray anca bi kaşık yiyeceği için burdaki herkese yeter bi kase çorba valla:24:

Arkadaslar bız 3.5 aylık olduk sukur nasıl yaoılır ev yogurdu tarıf alabılırmıyım ve ne zaman verıcem ne kadar vermelıyım

Arkadaslar bız 3.5 aylık olduk sukur nasıl yaoılır ev yogurdu tarıf alabılırmıyım ve ne zaman verıcem ne kadar vermelıyım

canım dr bize 4 aylıkken başlatmıştı daha erken bence
ben cam kavanozlara mayalıyorum sütü ısıt küçük parmağının dayanabileceği ısıda olsun kavanozuna göre 500 ml lik filansa 1 çorba kaşığı daha küçükse bir tatlı kaşığı yoğurdu o ısıttığın sütten bir iki kaşık al karıştır dök içine güzelce sar 3 saat sonra hazır

canım dr bize 4 aylıkken başlatmıştı daha erken bence
ben cam kavanozlara mayalıyorum sütü ısıt küçük parmağının dayanabileceği ısıda olsun kavanozuna göre 500 ml lik filansa 1 çorba kaşığı daha küçükse bir tatlı kaşığı yoğurdu o ısıttığın sütten bir iki kaşık al karıştır dök içine güzelce sar 3 saat sonra hazır

tskkurler cnm yazdım bı kenara ıcıne dokunce sutle beraber karıstırıcam dımı ole yogurdu dokup kapatmıucam

Back
X