2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
miraya dün tarhana çorbası verdim 3-4 kaşık zorla o da şar diye kustu hepsini sanki zehir içiyo çocuk ya:25::25:
bugün sebze çorbası yaptım tarhana sanıyo ağzını kilitledi zorla bi kaşık soktum anladı o olmadığını sonra açtı :27::27:
şimdide sürekli bağırıyo pfff:43::43::43:

kızlar merhaba, az önce o kadar uzun yazdım ama hepsi gitti :(( bende kısaca özet geçeyim bari :)

Kızım cuma gününden beri geceleri uyumuyor, huzursuz, ağlayarak uyanıyor ve geri uyumuyor, burnu tıkalı, öksürüyor, bende bugün doktora götürdüm, macrol diye bir antibiyotik ve biramun mu ne bir soğuk algınlığı şurubu verdi, pek içime sinmesede kullanayım dedim, daha kötü olur diye korkuyorum açıkcası..

bu arada hiç bişey yemiyor, zaten ne verceğimide şaşırdım, kızım çorba yemekten bıktı..Siz akşamları neler veriyorsunuz? şu yemek olayını oturtamadım, sanki aç bırakıyormuşum gibi geliyor..günün çoğunda mama içiyor çünkü..sabah kahvaltı hazırlıyom yemiyor, öğlen bakıcı çorba içiriyor, ben aldıktan sonra bazen meyve bazen yoğurt ara öğün, akşamda yine çorba veriyorum ama benim verdiklerimi yemiyor..Siz nasıl yapıyorsunuz öğünleri? bana yardımcı olun lütfen..

Ela 10 kilo olmuş, boy ölçmedi, zaten doktora girmemizle çıkmamız bir oldu sinir oldum..Balığı sordum 1 yaşından önce verme alerji olur dedi.. sorularımı soramadan çıktık, bir kadın hemen çocuğunu içeri getirdi yatırdı..

kızlar benim kızımda dönme, yuvarlanma, ayağa kalkma, yürüme vs hiç bişey yok ve bu benim canımı çok sıkıyor :( Sadece oturuyor, başka yaptığı bişi yok, bişey almaya uzanınca düşse öylece kalıyor yaaa :(((

kızlar merhaba, az önce o kadar uzun yazdım ama hepsi gitti :(( bende kısaca özet geçeyim bari :)

Kızım cuma gününden beri geceleri uyumuyor, huzursuz, ağlayarak uyanıyor ve geri uyumuyor, burnu tıkalı, öksürüyor, bende bugün doktora götürdüm, macrol diye bir antibiyotik ve biramun mu ne bir soğuk algınlığı şurubu verdi, pek içime sinmesede kullanayım dedim, daha kötü olur diye korkuyorum açıkcası..

bu arada hiç bişey yemiyor, zaten ne verceğimide şaşırdım, kızım çorba yemekten bıktı..Siz akşamları neler veriyorsunuz? şu yemek olayını oturtamadım, sanki aç bırakıyormuşum gibi geliyor..günün çoğunda mama içiyor çünkü..sabah kahvaltı hazırlıyom yemiyor, öğlen bakıcı çorba içiriyor, ben aldıktan sonra bazen meyve bazen yoğurt ara öğün, akşamda yine çorba veriyorum ama benim verdiklerimi yemiyor..Siz nasıl yapıyorsunuz öğünleri? bana yardımcı olun lütfen..

Ela 10 kilo olmuş, boy ölçmedi, zaten doktora girmemizle çıkmamız bir oldu sinir oldum..Balığı sordum 1 yaşından önce verme alerji olur dedi.. sorularımı soramadan çıktık, bir kadın hemen çocuğunu içeri getirdi yatırdı..

kızlar benim kızımda dönme, yuvarlanma, ayağa kalkma, yürüme vs hiç bişey yok ve bu benim canımı çok sıkıyor :( Sadece oturuyor, başka yaptığı bişi yok, bişey almaya uzanınca düşse öylece kalıyor yaaa :(((
canım çok geçmiş olsun biz geçen hafta öyleydik valla kaç gün ne yemek yedim ne uyku uyudum desem yeridir,bizde bide ateş falanda yaptı bi kaçgün aklım çıktı nerdeyse meğer boğaz enfeksiyonu olmuş,o ateş yapmış bikaç gün çok şükür antibiyotik kullanmadan atlattık ama seninde dediğin gibi yavrum kaç gün ne mama içti,ne yemek yedi.maşallah senin kzıın kilosu iyimiş aslında hani bence iştahsızlığına göre kilosu iyi geldi bana genede maşallah kuzuya.balığı benim doktorum ver demişti bende başlangıi olarak bi kere verdim azıcık.aynı dert bendede var canım benim oğlumda senin dediğin gibi oturmaktan ve konuşmaktan başka hiçbişi yapmıyo,hatta bugün bana gene bu çocuk basıkmı dediler sinir oldum,hepsine basasım geldii.:52::52:

geçmiş olsun canım
bence çok zorlama aç olsa kilosu o kadar iyi olmaz gayet iyi kilosu
her bebeğin farklı oluyo canım mesela miray emekliyo ama hala desteksiz oturamıyo:1:
balık vermeye korkuyorum ben ya yoğurt vermiş oluyorum devam sütü içecek oluyo ya zehirlerse diye veremiyorum:25:

http://www.kadinlarkulubu.com/kadin...iginiz-aktif-populer-anne-adaylari-grubu.html kkda enler seçiliyor bu lınkte aylara göre anket düzenlenmiş nisan anneleri biraz geri kalmış oylayalım nisan anneleri 1.olsun bu arada bende en yaratıcı nikte adayım benıde oylarsanız sevınırımm :17::17::17::17:http://www.kadinlarkulubu.com/kadin...hip-kadinlar-kulubu-uyesi-2.html#post27842303
canım ikisinede oyumu verdim :)))

canım çok geçmiş olsun biz geçen hafta öyleydik valla kaç gün ne yemek yedim ne uyku uyudum desem yeridir,bizde bide ateş falanda yaptı bi kaçgün aklım çıktı nerdeyse meğer boğaz enfeksiyonu olmuş,o ateş yapmış bikaç gün çok şükür antibiyotik kullanmadan atlattık ama seninde dediğin gibi yavrum kaç gün ne mama içti,ne yemek yedi.maşallah senin kzıın kilosu iyimiş aslında hani bence iştahsızlığına göre kilosu iyi geldi bana genede maşallah kuzuya.balığı benim doktorum ver demişti bende başlangıi olarak bi kere verdim azıcık.aynı dert bendede var canım benim oğlumda senin dediğin gibi oturmaktan ve konuşmaktan başka hiçbişi yapmıyo,hatta bugün bana gene bu çocuk basıkmı dediler sinir oldum,hepsine basasım geldii.:52::52:
saol canım, ne güzel atlatmışsınız, çok geçmiş olsun, ilaç falan kullanmadan geçmiş ne güzel, hiç bişey kullanmadın demi ilaç olarak..acaba bendemi kullanmasam? sinir oluyorum insanların saçma sapan yorumlarına bassaydın keşke :1::1: benimkide oturan boğa gibi oturuyor :))) birgün kalkar inş ayağa :))

geçmiş olsun canım
bence çok zorlama aç olsa kilosu o kadar iyi olmaz gayet iyi kilosu
her bebeğin farklı oluyo canım mesela miray emekliyo ama hala desteksiz oturamıyo:1:
balık vermeye korkuyorum ben ya yoğurt vermiş oluyorum devam sütü içecek oluyo ya zehirlerse diye veremiyorum:25:

bende balık vermedim bu gidişlede veremeyecm, çünkü elada mama çok içiyor, bende korkarım..

kızlar fikir vermesi açısından herkes bebeğine yedirdiği 1 günlük menüsünü detayları ile yazabilirmi ? bende bişiler öğrenirim belkim :9:

Sağol canım ya özellikle dün gece çok fenaydı gece sürekli ağlama krizleri tuttu neyi var anlamıyorum karnını doyuruyorum altı temiz, zaten gündüz ancak 2 saat uyusa geceleri neden uyumak istemiyor gece yarısı uyanıyor uykuya dalmakta zorlanıyordu şimdi uyumak istemiyor ağlayıp duruyor yatağımıza alamıyorum yatak biraz dar gibi ve eşim biraz dikkatsiz uyku sersemi çocuğa dirsek filan geçirir yani biraz deli gibi yatar. Dikkatimi çekti son 10 gündür çınar uyumakta çok zorlanıyor gece uyumak istemiyor gündüz de öyle yapıyor yatağa koyduğum an ağlıyor önceden uykusu iyice gelince koyardım biraz mızmızlanırdı şimdi hıçkıra hıçkıra ağlıyor ilk defa şu son 3 gündür böyle ağladığına tanık oluyorum. Anneme biraz yanıma gel çok bunaldım yemek yapasım bile gelmiyor diyorum sen gel deyip duruyor ben şimdi nasıl geleyim zaten havalar iyice soğumaya başladı eşyalar fazla olacak çınarı nasıl idare edip uçağa bineyim. Kayınvalidem burada ama onun huyunu sevmiyorum biliyorsun bazı durumları anlatmıştım. En son doğumumdan 2 gün önce bir dedikodu yapıp eşimle tartışmama neden oldu ben de aradım anne neden böyle abartıyorsun olayları farklı anlatıyorsun hep böyle yapıyorsun o sinirle seninle mesafeli olmak lazım dedim bana ne dedi biliyor musun suratını görmek istemiyorum ne haliniz varsa görün ne gelinlik yaptın bana dedi. Bir kere 2 gün sonra doğuma girecem biraz anlayışlı olması gerekirken mahalle karıları gibi laf yetiştirme derdinde. Zaten bebeğim için hiç bir hazırlık yapmadı evlenirken de yapmadı ancak çene... Bana böyle sözler söyledikten sonra ben çok kırıldım ve onu görmek istemedim özellikle doğum zamanında, hastaneye gelmişti ben zaten suni sancıyla kıvranıyorum 2 gün önce o laflarından sonra 2 gün boyunca ağlamıştım. İlk doğumum ilk defa anne olacaktım çevremdekilerin daha duyarlı ve bana karşı daha hassas davranmasını beklerdim. Hastanede korkular içindeydim acaba normal mi sezeryan mı olacak doğum nasıl olacak oğlum sağlıklı doğacak mı sancılar filan, kendi gelmiş orada komşuma dedikodu yapmış, komşuma demişki bana surat yapıyor beni istemiyor sen git odaya seni ister demiş ve neredeyse kadına aramızda geçenleri anlatacakken komşum yeter artık demiş sonradan bunu kendine anlatınca ben öyle demedim getir komşunu yüzleşeyim dedi sonra da ben kendi kendime konuşuyordum o duymuş dedi. Yani çok şaşırıyorum kulağımla duyduğum laflarını bile inkar ediyor bana hiç unutmayacakmısın bu olayı dedi hayır malesef unutmayacam her doğum zamanı aklıma gelince hatırlıyorum
zaten onu anlamıyorum doğumu yapan sen ama senin haricindeki herkes doğuruyor.akıllı insanlar daha çok moral verir yanında olduğunu gösterir.hamilesin hormonlar değişik ama anlayışla karşılayan varmı yok doğum yaptın lohusa sın yine aynı ama senin dışında herkes lohusa mübarek :15:
saol canım, ne güzel atlatmışsınız, çok geçmiş olsun, ilaç falan kullanmadan geçmiş ne güzel, hiç bişey kullanmadın demi ilaç olarak..acaba bendemi kullanmasam? sinir oluyorum insanların saçma sapan yorumlarına bassaydın keşke :1::1: benimkide oturan boğa gibi oturuyor :))) birgün kalkar inş ayağa :))
bende balık vermedim bu gidişlede veremeyecm, çünkü elada mama çok içiyor, bende korkarım..
kızlar fikir vermesi açısından herkes bebeğine yedirdiği 1 günlük menüsünü detayları ile yazabilirmi ? bende bişiler öğrenirim belkim :9:

ben de daha acemiyim senin gibide yinede yazayım
sabah 9.30da ilaç olduğundan şimdilik mama veriyorum ama kısa bir süre sonra kahvaltıya geçicem
öğlen 13,30 da çorba patates,havuç,pirinç,zeytinyağı
4 te yumurta sarılı yoğurt
6ya doğru muhallebi(pirinç unu+su+mama)
21,30 da yine ilaçla mama
00,30 da ama bugünden itibaren 23,30 a alıyorum mama
elif kaşıkla verdiklerimi 20 dk da anca yediğinden bazen saatler değişebiliyo :)

değişik fikirlere bende açığım :)

ama bende demir eksikliği var doktorum bu konuda beni özellikle uyardı etin yanında yoğurt ayran yok diye:44:

Beslenme hatalarına düşmeyin! - AKŞAM - Türkiyenin Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri - Güncel haberler
Hangi besin, hangi besinle tüketilmeli? - SERAP GÜZEL - Radikal

Bu iki yazıda da bir sakıncası olmadığı yazıyor canım. Kalsiyum ve demir etkileşimi ancak yüksek dozlarda alınırlarsa birbirini etkiler fakat bizim bu dozları yediğimiz yiyeceklerle almamız mümkün değildir. Demir eksikliği anemisi olanlar yemekten sonra turunçgillerden yerlerse demir emilimini arttırırlar yazıyor.

Nasılsınız güzel anneler. işlerin yoğunluğundan siteye giremiyorum özledim sizleri.. Ben çok yorgunum öldüm öldüm işler çok yoğun duru geceleri çok huzursuz uyumak bilmiyor ayakta salla salla mahfoldum allahtan annem yanımda sağolsun.

Kızlarr ???? Duru bir haftadır mama haricinde hiçbir şey yemiyor çorba, yoğurt, meyve vs. hazırladığımız bütün şeyler çöpe gidiyor üzülüyorum. Dün annem karnıbahar yemeği yapmış kıymalı falan çorba gibi salçalı tuzlu yerken kızım ağzımın içine baktı yedireyim dedim 1 haftadır ağzına yemek koymayan duru bir kase yedi demem oki çokmu kasyoruz acaba yemeklere biraz tuz koysak ne olur sizce ??? allahım anne olmak ne kadar zormuşş yaa annemlede sürekli tartışma halindeyim ne bu ne yediriyon çocuğa , yemez tabi , genç kız oldu artık normal yemek ver vs kızlarr yorulduğumu hissediyorum..

Ben ayırmıyorum canım yemeklerini. Ona özel tatsız tutsuz yaptığımdan imkanı yok yemiyor. Ek gıdaya ilk başladığımızda yapıyordum tuhaf tuhaf çorbalar ama çöpe ata ata normal yemeklere geçtik. Biz ne yersek ondan tadıyor. Severse koyuyorum tabağına yediriyorum. Havuçlu mercimek çorbası yaptım bugün, içine de ekmek içi doğradım. Kabuğunu eline verdim kemirsin diye. Bir kase çorbayı çeyrek ekmek içiyle bitirdi. Bizim yediğimiz yemekleri ayırmıyor ama ona ayrı yapsam tatsız tutsuz püskürtür eminim suratıma kadar. :)))

yok canım benim ilaç kullandım ama antibiyotik kullanmadm,soğukalgınlığı ilacı vermişti dr medicold diye,bide öksürüğü vardı balgamı atsın diye bi ialç vermişti broconly di galiba tam emin değilim 4 gün kullandm,arada ateş yükseldiğinde calpol vermiştim 1-2 kere o kadar.yani sende muhakkak druna götür sor verirse ilaçlarını kullan canım aksatma,ıhlamur falan içir demişti dr bana ama su bile içemiyodu yavrum.

Ben ayırmıyorum canım yemeklerini. Ona özel tatsız tutsuz yaptığımdan imkanı yok yemiyor. Ek gıdaya ilk başladığımızda yapıyordum tuhaf tuhaf çorbalar ama çöpe ata ata normal yemeklere geçtik. Biz ne yersek ondan tadıyor. Severse koyuyorum tabağına yediriyorum. Havuçlu mercimek çorbası yaptım bugün, içine de ekmek içi doğradım. Kabuğunu eline verdim kemirsin diye. Bir kase çorbayı çeyrek ekmek içiyle bitirdi. Bizim yediğimiz yemekleri ayırmıyor ama ona ayrı yapsam tatsız tutsuz püskürtür eminim suratıma kadar. :)))

Canım bana cevap yazan tek kişi sen oldun çok teşekkür ederim. İşlerin yoğunluğundan pak takılamıyorum buralara deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum özelikle 2 çocuk annesi olan arkadaşlardann fakat hiç kimse cevap yazmıyor hayırlısı olsun. Benim takıldığım konu tuz canım dr ların çoğu 1 yaşına kadar sıfır tuz diyor ve arkadaşlarımın çoğu bunu uyguluyor o yüzden sizlere sormak istedim.. Duru ona yaptığım çorbaları severek yiyordu 2 hafta öncesine kadar ama 2 haftadır hiçbirşey yemiyor :(((..

Canım bana cevap yazan tek kişi sen oldun çok teşekkür ederim. İşlerin yoğunluğundan pak takılamıyorum buralara deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum özelikle 2 çocuk annesi olan arkadaşlardann fakat hiç kimse cevap yazmıyor hayırlısı olsun. Benim takıldığım konu tuz canım dr ların çoğu 1 yaşına kadar sıfır tuz diyor ve arkadaşlarımın çoğu bunu uyguluyor o yüzden sizlere sormak istedim.. Duru ona yaptığım çorbaları severek yiyordu 2 hafta öncesine kadar ama 2 haftadır hiçbirşey yemiyor :(((..[/QUOT
canım benim doktorumda tuz kesinlikle kullanma dedi aslında benimkide yiyodu ama çevremdekiler artık benim yemeğimdende yedir dedikleri için açıkcası bi kaç kez kendi yemeklerimden verdm ama itiraf edim benimde içim içimi yemiyo değil,bazen tuzlu veriyorm bazen katmıyorm ama dr verme demişti bana.

Beslenme hatalarına düşmeyin! - AKŞAM - Türkiyenin Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri - Güncel haberler
Hangi besin, hangi besinle tüketilmeli? - SERAP GÜZEL - Radikal

Bu iki yazıda da bir sakıncası olmadığı yazıyor canım. Kalsiyum ve demir etkileşimi ancak yüksek dozlarda alınırlarsa birbirini etkiler fakat bizim bu dozları yediğimiz yiyeceklerle almamız mümkün değildir. Demir eksikliği anemisi olanlar yemekten sonra turunçgillerden yerlerse demir emilimini arttırırlar yazıyor.

Canım bu çok iyi oldu merak etiğim bir konuydu. Araştırmaya zamanım olmuyor teşekkür ederim bilgisayarıma kaydettim sonra okucam..

Canım bana cevap yazan tek kişi sen oldun çok teşekkür ederim. İşlerin yoğunluğundan pak takılamıyorum buralara deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum özelikle 2 çocuk annesi olan arkadaşlardann fakat hiç kimse cevap yazmıyor hayırlısı olsun. Benim takıldığım konu tuz canım dr ların çoğu 1 yaşına kadar sıfır tuz diyor ve arkadaşlarımın çoğu bunu uyguluyor o yüzden sizlere sormak istedim.. Duru ona yaptığım çorbaları severek yiyordu 2 hafta öncesine kadar ama 2 haftadır hiçbirşey yemiyor :(((..[/QUOT
canım benim doktorumda tuz kesinlikle kullanma dedi aslında benimkide yiyodu ama çevremdekiler artık benim yemeğimdende yedir dedikleri için açıkcası bi kaç kez kendi yemeklerimden verdm ama itiraf edim benimde içim içimi yemiyo değil,bazen tuzlu veriyorm bazen katmıyorm ama dr verme demişti bana.

Canım bu konuda herkes hemfikir tuz kesinlikle yasak diyorlar ama bebeklerimiz muzur oldukları için başedemiyoruz benimde içim hiç rahat değil..

Canım deytalı yazacak zamanım yok kısaca..

Sabah 8 de mama

9,30 da yumurta , peynir vs.

sonrada sırayla çorba , yoğurt , meyve durunun düzeni güzeldi herşey yiyordu ama 2 haftadır hiçbirşey yemiyor..

selam
hazır kız uyumusken yazayım ama onca ısım var yemek camasır daha bı suru...
sabah 9 10 gıbı kalkısına baglı mılupa 8 tahıllı ballı devam sutuyle hazırlayıpyarım muz 1 cevız 1 yumurta sarısı pekmez
ogle corba ya da ona uygun yemek varsa bızım yedıgımız
saat 4 cıvarı meyve ama dun lk kez yogurt denedım 2 kasık allahtan cok sukur bıey olmadı bugun de verıcem meyvelı yogurt yapabılırım
aksam 7 corba ya da yemek
10 su pırınc unu muhallebı yapıyorum ıcıne neocate mama katıyodum ama artık anlıyo yemıyo onsuz yapıyorum uzerıne tarcın tarcınsız yemıyo

Canım bana cevap yazan tek kişi sen oldun çok teşekkür ederim. İşlerin yoğunluğundan pak takılamıyorum buralara deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum özelikle 2 çocuk annesi olan arkadaşlardann fakat hiç kimse cevap yazmıyor hayırlısı olsun. Benim takıldığım konu tuz canım dr ların çoğu 1 yaşına kadar sıfır tuz diyor ve arkadaşlarımın çoğu bunu uyguluyor o yüzden sizlere sormak istedim.. Duru ona yaptığım çorbaları severek yiyordu 2 hafta öncesine kadar ama 2 haftadır hiçbirşey yemiyor :(((..

bizim doktorumuz, en başından az tuzlu verebilirsin dedi, ben olduğunca vermemeye çalışıyorum ama bazen yemiyo az tuz atıyorum ya da salça koyduğumda biraz tuzlu oluyor, ben geçen bir doktorun yazısını okudum bebeğin iyot ihtiyacı 9. aydan itibaren başladığı için yemeğe piştikten sonra tuz atmak gerekiyomuş, iyotunu kullanması için, bence tuzlu yiyorsa az tuz at,

bizim öğünlerimiz,

sabah: 1 yumurta sarısı, 1 kibrit kutusu peynir, 1 çay kaşığı tereyağ, 1 yeşil zeytin 1 siyah zeytin rendesi ayrı kasede 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı tahin, 1 mandalinanın suyu, ekmek ya da bisküvi kullanmıyorum

ara öğün, 1 küçük kase yoğurt ya da meyveli yoğurt

öğle: 1 kase kıymalı sebze püresi, hepsini bitiremiyor ekmek kullanmıyorum

ara öğün : yoğurt ya da meyveli yoğurt 1 tatlı kaşığı ceviz ilave edilmiş

gece 1 küçük kase kaşık maması ya da 150 cc biberon maması, sabaha kadar 1 kere 120 cc biberon maması

Back
X