Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    139
Kızlaaar başıma taşınma işi çıktı hadi bakalımm. Grupta sanki taşınan vardı geçtiğimiz haftalarda zorladı mıı siziii. Napcam kara Kara düşünüyorum
Kuzu biz taşınacağız ama daha taşınmadık evin satış işlemleri uzun sürdü biraz onu bekliyoruz muhtemelen ağustosu bulur 😏 evden eve nakliyat düşünüyoruz onlar herşeyi toparlar kıyafet ve özel eşyalar dışında

Kızlar bu arada detaylı ultrason için İstanbulda devlet veya araştırma hastanesinde perinatolog önerebilecek olan var mı? Medipol hastanesi takipliyim ama oradaki perinatologlar konusunda emin hissetmiyorum kendimi.
Mesela çam sakura kocaman bir hastane, teknolojisi de yenidir diye düşünüyorum. Eğitim araştırma hastaneleri hususunda hiç bilgim yok
Bir de sanırım direkt randevu alınamıyor önce kadın doğum doktoru, oradan perinatolog yönlendirmesi ile gidiliyor
Devlet hastanesinde bilgim yok ama Prof. Doktor Recep has’a gitmiştim ben, Nişantaşı’nda muayenesi. Alanında çok iyi bir doktor, tavsiye ederim. Güncel ücretleri konusunda bilgim yok.

Canim ne ile dinliyolar saglik ocağında?
Benim saglik ocağı en basta birkac kere aradi simdi sesi çıkmıyor.
Arada doktor sanki ben saglik ocagina gitmisim gibi giris yapiyor ama görüyorum enabizda. Onu da niye yapiyorsa 😒😒
Asm’lerin görevi gebeleri takip etmek. Sanırım bunlar puanlarını vs etkiliyor, ondan giriş yapıyordur. 18. Hafta gibi ararlar heralde, çünkü izlem var.

Bu

gun gittim iki gundur kasik agrisi vardi dusuk riski var dedi ilac verdi kullanan varmi bu ilaci progestan diye birsey
Bir çok kişi kullandı burada progestan ama ilk trimester daydı. Ben de kullandım lekelenmem vardı. Şükür şu an bir şey yok. O ilacı mutlaka kullan canım, mümkünse uzan sürekli kalkıp iş yapma yorma kendini, geçecektir inş en kısa zamanda 🙏

Pek çok çeşitli sebepten kullanılıyor örneğin ben ilk gebeliğimde preklamsi yaşamıştım bu gebeliğimde yaşamamak adına önlem için verdi doktor
Ben hamıle kalınca Dr hemen başlattı. 12. Haftaya kadar kullandım. 12. Haftada perinatalog bı rahatsızlık yoksa gerek yok dedı bıraktım. Mantıklı geldı bıraktım. Şuan 16. Haftadayım ve içime kurt düştü sanırım. Ya birşey olursa dıye.

Ben hamıle kalınca Dr hemen başlattı. 12. Haftaya kadar kullandım. 12. Haftada perinatalog bı rahatsızlık yoksa gerek yok dedı bıraktım. Mantıklı geldı bıraktım. Şuan 16. Haftadayım ve içime kurt düştü sanırım. Ya birşey olursa dıye.
Hiç sebep yokken mi başlattı eğer öyleyse ilk defa duyuyorum

Kızlar selam, gittim geldim acile. Valla rahatladım mı ne oldu bende anlamadim pek ama..

Zaten ekranı ben göremiyorum gostermedi. Tepetaklak duruyor dedi. Yani ne demek oluyor dedim ters duruyor dedi. Sonra biraz da sert bir muayene oldu. Benimde oncesinde amniyosentezi soylemek aklima gelmemisti ne bileyim o anın heyecanindan, amniyosentez yerine de biraz baskı uyguladı simdi de onu taktim kafaya zarar vermemistir insallah diye. En son sordum gerci yok birsey olmaz dedi ama öylesine bir cevap gibiydi bilemedim..
Muayeneden sonra amniyosentezi soylemek aklima geldi bu bilgiyi neden soylemedin ama bundan oluyor olabilir batmalar dedi, büyüdüğü icin oluyor olabilir dedi. Birde ilk kez bu haftaları gördüğün bir gebelik bu sen bebegin büyüme hislerini adlandiramadigin icin sana batma gibi geliyor olabilir dedi.
Birde en temel suphesi idrar yolu enfeksiyonu oldu. Kan idrar verdim geldik eve. Bir sorun görünmüyor dedi. Rahim agzi boyu sordum, alttan muayene ettirmiyorsun ki nasil bakayim dedi. Benim drum hic alttan bakmasa da rahim agzini karından da ölçüm yapiyor halbuki.. ben karnimda igne batma hissi var diyorum altını cikar yat diyor hemen. Bende alttan baktirmak istemiyorum dedim. Imza attiriyorlar ya birde onun icin. Durumlar boyle Kızlar.
Tepetaklak olmus demesine bir takildim birde biraz bastirarak muayenesine. Birsey olmaz dimi 🙄🙄

Asm’lerin görevi gebeleri takip etmek. Sanırım bunlar puanlarını vs etkiliyor, ondan giriş yapıyordur. 18. Hafta gibi ararlar heralde, çünkü izlem var.
Sürekli girip cikiyorlar benim enabizda Sürekli görüyorum asm ye gitmisim gibi ziyaretlerim kisminda habire asm ziyareti var. Bakalim ne zaman arayacaklar.

Canım seni çok iyi anlıyorum. Sürekli bir şüphe, sürekli bir kaygı. Bebeğin hareketlerini hissetmeye başlayınca inşallah biraz daha rahatlayacaksın. Bu durum seni çok strese sokuyorsa bir doktora görünmede fayda var. Ben bu ultrason olayını sormuştum doktora zararlı mı diye. Hayır demişti. Son haftalara doğru gerekli görürsem iki günde bir bile bakıyorum demişti.
Hemde cok iyi anladin beni canım. Insan sürekli suphede kaliyor. Kendi doktorum dışında baskasina gitmek istemiyorum zaten. Ama iste mecbur kalinca boyle bazen başka acil hastanelere gidiyoruz.
Dayanamadim gittim ama doktorlar bi alem. Yani agzina bakiyorum zaten orda ne diyecek diye, iyi mi bisey diyor ne diyor anlasilmiyor ki.
En azindan bizim doktorun usg ile alakali yorumunu duymak rahatlatti sagol kuzum

Kızlar selam, gittim geldim acile. Valla rahatladım mı ne oldu bende anlamadim pek ama..

Zaten ekranı ben göremiyorum gostermedi. Tepetaklak duruyor dedi. Yani ne demek oluyor dedim ters duruyor dedi. Sonra biraz da sert bir muayene oldu. Benimde oncesinde amniyosentezi soylemek aklima gelmemisti ne bileyim o anın heyecanindan, amniyosentez yerine de biraz baskı uyguladı simdi de onu taktim kafaya zarar vermemistir insallah diye. En son sordum gerci yok birsey olmaz dedi ama öylesine bir cevap gibiydi bilemedim..
Muayeneden sonra amniyosentezi soylemek aklima geldi bu bilgiyi neden soylemedin ama bundan oluyor olabilir batmalar dedi, büyüdüğü icin oluyor olabilir dedi. Birde ilk kez bu haftaları gördüğün bir gebelik bu sen bebegin büyüme hislerini adlandiramadigin icin sana batma gibi geliyor olabilir dedi.
Birde en temel suphesi idrar yolu enfeksiyonu oldu. Kan idrar verdim geldik eve. Bir sorun görünmüyor dedi. Rahim agzi boyu sordum, alttan muayene ettirmiyorsun ki nasil bakayim dedi. Benim drum hic alttan bakmasa da rahim agzini karından da ölçüm yapiyor halbuki.. ben karnimda igne batma hissi var diyorum altını cikar yat diyor hemen. Bende alttan baktirmak istemiyorum dedim. Imza attiriyorlar ya birde onun icin. Durumlar boyle Kızlar.
Tepetaklak olmus demesine bir takildim birde biraz bastirarak muayenesine. Birsey olmaz dimi 🙄🙄
Canım şu an küçücükler tepetaklak da dururlar, amuda kalkmış da 😀 takma kafana, ayrıca ultrasonu ne kadar sert kullanmış olabilir ki, ondan da bir şey olmaz. Ben her gün tekme yiyorum oğlumdan karnıma, çok ciddi bir şey yaşamadım ama vuruyor istemsizce ayaklarıyla uyurken falan. İçin rahat olsun

Canım cok gecmıs olsun endıselenme her sey yolundadır ve bebegın buyudugu ıcındır. 🐸 Tepetaklak olayını ılk kez duyuyorum ters duruyor mu demek ıstemıs yanı? Acıl doktorları maalesef fazla özverili bilgi vermiyor. En azından bır sorun olmadıgını ogrenmıs oldun eger ixin rahat etsın ıstıyorsan yarın gun ıcınde kendı dr una görunursun canım🧡⭐

Canım şu an küçücükler tepetaklak da dururlar, amuda kalkmış da 😀 takma kafana, ayrıca ultrasonu ne kadar sert kullanmış olabilir ki, ondan da bir şey olmaz. Ben her gün tekme yiyorum oğlumdan karnıma, çok ciddi bir şey yaşamadım ama vuruyor istemsizce ayaklarıyla uyurken falan. İçin rahat olsun
Canım yaaa 🥲🥲🥲 haklısın ya.. ne bileyim evham kraliçesi oldum resmen. Üstüme kimseyi tanımıyorum buralarda🙄🙄
Biraz sert kullandi ya bide amniyosentez islemi sonrasi sert muayene olunca takıldı kafam ama dedigin dogru tabi su an bende ilk cocugumdan disardan tekmeler yiyor olabilirdim.
Ay ne biliyim kuzum ya tepetaklak duruyor dedi daha usgyi koyar koymaz. Ben zaten tedirgin gelmisim acile.. ilk cumle bu mu olmali 😐

Tepetaklak olmus demesine bir takildim birde biraz bastirarak muayenesine. Birsey olmaz dimi 
Canım Bu arada neden vajınal muayene ettirmediğini anlamadım benim doktorum İlk haftalarda vajınal muayene etmek istediğinde ben çekingen davranmıştım büyüklerin verdiği saçma nasihatlardan dolayı maalesef benıde tedırgın etmıslerdı. sonra Doktorum beni karşısına alıp gayet güzel bir şekilde açıklamıştı alttan muayenenin hiçbir zararı yok aksine senin muayene ederken Biz Orada herhangi bir vajinal enfeksiyon olup olmadığını görüyoruz Bu bizim için çok iyi demişti senınde bılgın olsun ⭐

Canım cok gecmıs olsun endıselenme her sey yolundadır ve bebegın buyudugu ıcındır. 🐸 Tepetaklak olayını ılk kez duyuyorum ters duruyor mu demek ıstemıs yanı? Acıl doktorları maalesef fazla özverili bilgi vermiyor. En azından bır sorun olmadıgını ogrenmıs oldun eger ixin rahat etsın ıstıyorsan yarın gun ıcınde kendı dr una görunursun canım🧡⭐
Cok sagol kuzum ya. Senin amniyosentezden sonra oldu mu boyle igne batmasi gibi hislerin ? Amniyosentezden dolayi olabilir dedi veya idrar yolu enfeksiyonu veya bebis büyüyor diyedir dedi.
Ters duruyormus onu demek istemis. Belki de yavrum cok hareketli ondan ben bu batmalari fln hissediyorum. Bilemiyorum ki.
Bir süre gitmem galiba doktora. Çünkü kendi doktoruma bugun sordugumda o normal olabilir demisti ben rahat edemedigimden gittim kontrole.

Cok sagol kuzum ya. Senin amniyosentezden sonra oldu mu boyle igne batmasi gibi hislerin ? Amniyosentezden dolayi olabilir dedi veya idrar yolu enfeksiyonu veya bebis büyüyor diyedir dedi.
Ters duruyormus onu demek istemis. Belki de yavrum cok hareketli ondan ben bu batmalari fln hissediyorum. Bilemiyorum ki.
Bir süre gitmem galiba doktora. Çünkü kendi doktoruma bugun sordugumda o normal olabilir demisti ben rahat edemedigimden gittim kontrole.
Canım benım ılk gün batmalarım vardı sonra gectı ben rahım genısledıgı ıcın batma yasadıgını dusunuyorum

Canım Bu arada neden vajınal muayene ettirmediğini anlamadım benim doktorum İlk haftalarda vajınal muayene etmek istediğinde ben çekingen davranmıştım büyüklerin verdiği saçma nasihatlardan dolayı maalesef benıde tedırgın etmıslerdı. sonra Doktorum beni karşısına alıp gayet güzel bir şekilde açıklamıştı alttan muayenenin hiçbir zararı yok aksine senin muayene ederken Biz Orada herhangi bir vajinal enfeksiyon olup olmadığını görüyoruz Bu bizim için çok iyi demişti senınde bılgın olsun ⭐
Kuzum kendi doktorum bakmak istese itiraz etmem. Ama ne yazik ki acil doktoruna o hızlı hareketle bi an once bakip birakmaya calisan haline güvenipte muayene olmak istemedim.

Canım benım ılk gün batmalarım vardı sonra gectı ben rahım genısledıgı ıcın batma yasadıgını dusunuyorum
Olabilir canım muhtemelen ondan olabilir. Vajina girisinde neden oluyor pek anlamadim ama burda baska arkadaslar da sormustu vajina sizlamasi falan diye. Galiba genel hamilelik belirtileri.
Idrar kan fln aldilar onlarin sonucu da ciksin da bakalim.

Back
X