2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
canım ikisinede oyumu verdim :)))

saol canım, ne güzel atlatmışsınız, çok geçmiş olsun, ilaç falan kullanmadan geçmiş ne güzel, hiç bişey kullanmadın demi ilaç olarak..acaba bendemi kullanmasam? sinir oluyorum insanların saçma sapan yorumlarına bassaydın keşke :1::1: benimkide oturan boğa gibi oturuyor :))) birgün kalkar inş ayağa :))

bende balık vermedim bu gidişlede veremeyecm, çünkü elada mama çok içiyor, bende korkarım..

kızlar fikir vermesi açısından herkes bebeğine yedirdiği 1 günlük menüsünü detayları ile yazabilirmi ? bende bişiler öğrenirim belkim :9:

balık çorbası yapabilirsiniz kızlar nette tarifleri var, 2 saat sonra da mama içebilir ben öyle yapıyorum

bizim öğünlerimiz,

sabah: 1 yumurta sarısı, 1 kibrit kutusu peynir, 1 çay kaşığı tereyağ, 1 yeşil zeytin 1 siyah zeytin rendesi ayrı kasede 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı tahin, 1 mandalinanın suyu, ekmek ya da bisküvi kullanmıyorum

ara öğün, 1 küçük kase yoğurt ya da meyveli yoğurt

öğle: 1 kase kıymalı sebze püresi, hepsini bitiremiyor ekmek kullanmıyorum

ara öğün : yoğurt ya da meyveli yoğurt 1 tatlı kaşığı ceviz ilave edilmiş

gece 1 küçük kase kaşık maması ya da 150 cc biberon maması, sabaha kadar 1 kere 120 cc biberon maması
Merhaba canım, yanlış hatırlamıyorsam senin bebeğin de geceleri çok uyanıyordu, bu listedekilerinin genelini yemesine rağmen mi uyanıyor ben de acaba oğlum açlıktan mı çok uyanıyor diye düşünüyordum. Şu son 2 gündür yatağına ne zaman koysam bağırıp çağırıyor hiç uyumak istemiyor zaten geceleri çok uyanıyor. Sabah kahvaaltısının peynir yumurta zeytin karıştırıp mı veriyorsun

Kızlar oğluma tarhana çorbası vermek istiyorum fakat doğal ev tarhanam yok temin edeceğim kimse de yok e bebekte doğal ev tarhanası bebekler için var ama sizce güvenilir midir doğal diyor ama içine acaba başka şeyler karıştırıyorlar mıdır

Kızlar oğluma tarhana çorbası vermek istiyorum fakat doğal ev tarhanam yok temin edeceğim kimse de yok e bebekte doğal ev tarhanası bebekler için var ama sizce güvenilir midir doğal diyor ama içine acaba başka şeyler karıştırıyorlar mıdır
kullanan cok arkadasım var cocuklarının sevdıgını anlatıyolardı ıstanbulda olsan sana bı kavonoz verırıdım annemle ananem onun ıcın yazın ugrastı ama kızımın alerjısınden ıcınde yogurt var dıe bı kjasıkbıle veremedım

benim hiç bilgim yok ama burda olsaydın bende verirdim hemde iki türlü var bende bi sade salçasız birde salçalı olarak henüz ben başlamadığım için vermedim tarhana çorbası

kızlar bilmiyorum hatırlarmısınız yada bilginiz varmı komşum kan tahlili yaptırdı hamilelik için gerçi daha gününe var ama hcg si 0,100 çıkmış ocakta belli olacak adetine göre ama daha 2 hftalıkken 0,100 çıkmışya ntte de bi kaç yerde okumuş olunabilir diye bi umutlanmış oda sizin öle erken yaptırdğınız tahliller varmıydı?

benim hiç bilgim yok ama burda olsaydın bende verirdim hemde iki türlü var bende bi sade salçasız birde salçalı olarak henüz ben başlamadığım için vermedim tarhana çorbası

kızlar bilmiyorum hatırlarmısınız yada bilginiz varmı komşum kan tahlili yaptırdı hamilelik için gerçi daha gününe var ama hcg si 0,100 çıkmış ocakta belli olacak adetine göre ama daha 2 hftalıkken 0,100 çıkmışya ntte de bi kaç yerde okumuş olunabilir diye bi umutlanmış oda sizin öle erken yaptırdğınız tahliller varmıydı?
Sağol canım düşünmen yeterli, ben hamilelik testini adet günüm gelmeden önce yapmıştım yani 3-4 haftalık gibi bir dönemde ama benim değer 865 çıkmıştı. Belli olmaz canım şu an çok erken hatta şu an yaptırdığım test elimde biraz maziye bakınayım dedim o günleri hatırladım 2-3 hafta arasında 335-393 değerleri yazıyor ama 0-5 arası negatif bence çok merak ediyorsa 2 hafta sonra tekrar yaptırsın

kullanan cok arkadasım var cocuklarının sevdıgını anlatıyolardı ıstanbulda olsan sana bı kavonoz verırıdım annemle ananem onun ıcın yazın ugrastı ama kızımın alerjısınden ıcınde yogurt var dıe bı kjasıkbıle veremedım
Teşekkür ederim canım düşünmen yeterli malesef benim annem kendi uğraşamıyor biraz rahatsız artık ben de bir deneyim o ev tarhanasını aslında migrosta köy tarhanası vardı bir ara ben yapıyordum içinde hiç koruyucu madde yoktu ama biraz tuz filan vardı ama yine de güven olmuyor

ay canım benim valla ben yollamak isterim biraz var bende,nerde oturuyon bilmiyom ama istersen kargoyla yollarım benim oğlan çk seviyo,acıda değil.hastaykende yedirdim iyi geldi.

Merhaba canım, yanlış hatırlamıyorsam senin bebeğin de geceleri çok uyanıyordu, bu listedekilerinin genelini yemesine rağmen mi uyanıyor ben de acaba oğlum açlıktan mı çok uyanıyor diye düşünüyordum. Şu son 2 gündür yatağına ne zaman koysam bağırıp çağırıyor hiç uyumak istemiyor zaten geceleri çok uyanıyor. Sabah kahvaaltısının peynir yumurta zeytin karıştırıp mı veriyorsun

evet canım bunları yiyor, açlıktan değil, dün mesela gece 11.30 da uyudu saat dörde kadar 10 dakikada bir ağladı, 4 te yattım 5 de cin gibi uyandı 6 da geri uyudu 7 de kaktık, aç bebek durmadan ağlar, doyurunca susar, gece yatmadan muhallebi verdiğim zaman 4-5 saat acıkmıyo ağlayınca mama veriyorum içmiyo, ama ağlıyor, dişe bağllıyorum başka bişeyi yok çünkü, sende gece yatmadan muhallebi ver ağlayınca su içir bakalım bazen su içince uyuyo benimki tekrar, yemiyorsa sütünü akşama kadar biriktir, bir seferde 150 cc falan içir belki biraz daha uzun uyur

kızlar merhaba, az önce o kadar uzun yazdım ama hepsi gitti :(( bende kısaca özet geçeyim bari :)

Kızım cuma gününden beri geceleri uyumuyor, huzursuz, ağlayarak uyanıyor ve geri uyumuyor, burnu tıkalı, öksürüyor, bende bugün doktora götürdüm, macrol diye bir antibiyotik ve biramun mu ne bir soğuk algınlığı şurubu verdi, pek içime sinmesede kullanayım dedim, daha kötü olur diye korkuyorum açıkcası..

bu arada hiç bişey yemiyor, zaten ne verceğimide şaşırdım, kızım çorba yemekten bıktı..Siz akşamları neler veriyorsunuz? şu yemek olayını oturtamadım, sanki aç bırakıyormuşum gibi geliyor..günün çoğunda mama içiyor çünkü..sabah kahvaltı hazırlıyom yemiyor, öğlen bakıcı çorba içiriyor, ben aldıktan sonra bazen meyve bazen yoğurt ara öğün, akşamda yine çorba veriyorum ama benim verdiklerimi yemiyor..Siz nasıl yapıyorsunuz öğünleri? bana yardımcı olun lütfen..

Ela 10 kilo olmuş, boy ölçmedi, zaten doktora girmemizle çıkmamız bir oldu sinir oldum..Balığı sordum 1 yaşından önce verme alerji olur dedi.. sorularımı soramadan çıktık, bir kadın hemen çocuğunu içeri getirdi yatırdı..

kızlar benim kızımda dönme, yuvarlanma, ayağa kalkma, yürüme vs hiç bişey yok ve bu benim canımı çok sıkıyor :( Sadece oturuyor, başka yaptığı bişi yok, bişey almaya uzanınca düşse öylece kalıyor yaaa :(((

valla ben ana öğün olarak mutlaka çorba veriyorum,dişlerimiz falan yok çünkü ama kendi yemeklerimizden de tattırıyorum ekmeği batırıp,ya da eline bi parça ekmek veriyorum onu keimriyo,bayaa yiyo yani,dün de fırında patates yaptım,tuz atmadım,patatesten verdim,onu da sevdi,kızartmalık gibi dilimleyip yağlı kağıda koyuyorum,hafif yağ gezdirip üstünde biraz kekik,vs ekleyip şöyle bi harmanlıyorum sonra fırına,kızartma gibi de yağlı olmuyor hem de pratik oluyor,severek yedi,haftasonu da dolma yaptım,içini verdim yedi,bazen sütle muhallebi yapıyorum genelde akşamları veriyorum,akşamları biz meyve yerken portakal,bazen elma ya da armutu cam rendede püre yapıp veriyorum,bazen muz veriyorum minik parçalar halinde ağzına,biz yerken o da yiyor bize bakıp,öyle yani.balık da veriyorum azcık tadına alışsın diye,dün de tavuk verdim minik bi kaç parça,8. aydan sonra balık verilebiliyor,eğer alerji yapmadıysa ki oğluma yapmadı.güündüz yoğurt mutlaka veriyorum ama önceliğim anne sütü tabi,önce emziriyorum,eğer toksa atladığımm öğün de oluyor.benim oğlum da DÖNMEYİ SEVMİYOR,EMEKLEMİYOR (MUHTEMELEN EMEKLEMİCEK) Ama desteksiz oturup oyuncak oynuyo ve biz koltuk altlarından tutunca ayakta dikilmeye çalışıyo,baz alınana zaten desteksiz oturma,emeklemeden 13 aylık yürümeye başlayan arkadaşımın oğlu var,yaşına bi kaç hafta kala gittiğimizde nereye koysan oraya oruyuodu çocuk,yaşında yürümüş,yürüyo şimdi,takma yani

çok kötü bir gün geçirdik allah bir daha yaşatmasın:14:
sabah kahvaltı etmek için mutfaktayım mirayıda yanıma aldım yürütece koydum çocuk yere kapaklandı yürüteçle beraber hemde kafasını taşa vurdu yanağı o dakika morardı zaten:14::14:
nasıl ağladı yavrum hiçbir yere takılmadı dümdüz giderken düştü resmen çocuk:43::43:
hemen eşimi aradım geldi acile götürdük beyin cerrahı görsün dediler o hastanede yokmuş hadi başka hastaneye hemen röntgen çektiler bişey çıkmadı allahtan ama bu geceye dikkat edin dediler:5::5:
allah korudu yavrumu inşallah sorunsuz atlatırız bu geceyi:26:

sabah kahvaltı etmek için mutfaktayım mirayıda yanıma aldım yürütece koydum çocuk yere kapaklandı yürüteçle beraber hemde kafasını taşa vurdu yanağı o dakika morardı zaten:14::14:
nasıl ağladı yavrum hiçbir yere takılmadı dümdüz giderken düştü resmen çocuk:43::43:
hemen eşimi aradım geldi acile götürdük beyin cerrahı görsün dediler o hastanede yokmuş hadi başka hastaneye hemen röntgen çektiler bişey çıkmadı allahtan ama bu geceye dikkat edin dediler:5::5:

çok gecmiş olsun canım allah korumuş mirayyı inşallah bir sorun çıkmaz üzülme

Geçmiş olsun canım Allah tekrar yaşatmasın en korktuğum durumlar bu ani kazalar, ne yapsak da ne kadar sakınsak da başa gelebiliyor, çok şükür birşey çıkmamış. Oğlum henüz desteksiz oturamadığından sürekli onunla birlikteyim çünkü hem oturmak istiyor desteklememe rağmen kendini sağa sola atabiliyor geçen gün yatağa bırakmıştım normalde yatakta sırtüstü öylece dururdu 1 dk bile olmadan yanına hemen geldim bir baktım yuvarlanmış ters dönmek üzere ayakları yatağın dışına kadar çıkmış ay nasıl korktum nasıl yakaladım bizim yatak çok yüksek üstelik. O zamanlar özellikle ayaklı ve biraz yüksek almıştım fazla eğilmeme gerek olmasın diye ama hiç bebek aklıma gelmemişti o zamanlar. Neyse canım Allah korumuş inşallah bir daha yaşamazsınız böyle kötü hatıralar

ay canım benim valla ben yollamak isterim biraz var bende,nerde oturuyon bilmiyom ama istersen kargoyla yollarım benim oğlan çk seviyo,acıda değil.hastaykende yedirdim iyi geldi.
Sağol canım çok düşüncelisin, bebeklerin genelinin tarhanayı sevdiğini duydum e bebekte gördüm bebekler için tarhana diye onu bir deneyim olmazsa senden rica ederim

kıyamam miraya yavrum nasılda ağlamıştır kimbilir çok geçmiş olsun canım ya bu yürüteçe güvenli olsun diye konuluyo ama demekki onlarda güvenli değilmiş hiç.

kızlar benim kızım yoğurt yemiyor.daha doğrusu birkaç kez denem yaptım keçi sütünden falan su gibi oldu.yoğurt yapöa makinası almayı düşünüyorum geçen gün bi arkadaş yazmıştı weewell marka aldım diye.acaba o arkadaş memnun mu ismini aradım ama bulamadım..ya da yoğurt yapma makinası alan arkadaşlar var mı.memnun musun hangi marka vs.. bana yardımcı olursanız sevinirim..tavsiyelerini üzerine en kısa zamanda almak istiyorum :))

çok gecmiş olsun canım allah korumuş mirayyı inşallah bir sorun çıkmaz üzülme

Geçmiş olsun canım Allah tekrar yaşatmasın en korktuğum durumlar bu ani kazalar, ne yapsak da ne kadar sakınsak da başa gelebiliyor, çok şükür birşey çıkmamış. Oğlum henüz desteksiz oturamadığından sürekli onunla birlikteyim çünkü hem oturmak istiyor desteklememe rağmen kendini sağa sola atabiliyor geçen gün yatağa bırakmıştım normalde yatakta sırtüstü öylece dururdu 1 dk bile olmadan yanına hemen geldim bir baktım yuvarlanmış ters dönmek üzere ayakları yatağın dışına kadar çıkmış ay nasıl korktum nasıl yakaladım bizim yatak çok yüksek üstelik. O zamanlar özellikle ayaklı ve biraz yüksek almıştım fazla eğilmeme gerek olmasın diye ama hiç bebek aklıma gelmemişti o zamanlar. Neyse canım Allah korumuş inşallah bir daha yaşamazsınız böyle kötü hatıralar

kıyamam miraya yavrum nasılda ağlamıştır kimbilir çok geçmiş olsun canım ya bu yürüteçe güvenli olsun diye konuluyo ama demekki onlarda güvenli değilmiş hiç.

sağolun kızlar allah kimseye göstermesin o röntgen çekilene kadar canımdan can gitti ya bişey olsaydı yavruma:5::5:
çok hareketlendiler dikkat edin kızlar eşimle nasıl hastaneye gittiğimizi bilemedik:14::14:
yürütece binince mesela bişey gördü yerde ona uzanmaya kalkıyor zorlayınca yürütecin ayakları havalanıyor en ufak bir harekette hooop yürüteç ters:43::43:
yürütece koymadığımdada durmuyor ki ne yemek yapabilirim ne bişey yiyebilirim uslu bir çocuk değil ki ne yapacağımı şaşırdım:31:
doktor halimi görünce teselli verdi olur böyle şeyler yanında bile olsanız her zaman kontrol edemezsiniz çocuk bu düşecek böyle gelenler çok fazla oluyor dedi çocuk bu ama taşa kafa toook diye vurunca elim ayağım boşaldı zaten o anda:14::14:
allah bidaha yaşatmasın:26:

kızlar benim kızım yoğurt yemiyor.daha doğrusu birkaç kez denem yaptım keçi sütünden falan su gibi oldu.yoğurt yapöa makinası almayı düşünüyorum geçen gün bi arkadaş yazmıştı weewell marka aldım diye.acaba o arkadaş memnun mu ismini aradım ama bulamadım..ya da yoğurt yapma makinası alan arkadaşlar var mı.memnun musun hangi marka vs.. bana yardımcı olursanız sevinirim..tavsiyelerini üzerine en kısa zamanda almak istiyorum :))
selam canım benımkı de aynen su gıbı oluyodu ama cok memnun kaldım ınan cok kıvamlı oluyo 7 tane 110 ml bardakları var ve 1.5 kgluk buyuk kabı ıstedıgınde mayala tuttu tutmadı stresı yok eksıtmıyo da yogurdu

sağolun kızlar allah kimseye göstermesin o röntgen çekilene kadar canımdan can gitti ya bişey olsaydı yavruma:5::5:
çok hareketlendiler dikkat edin kızlar eşimle nasıl hastaneye gittiğimizi bilemedik:14::14:
yürütece binince mesela bişey gördü yerde ona uzanmaya kalkıyor zorlayınca yürütecin ayakları havalanıyor en ufak bir harekette hooop yürüteç ters:43::43:
yürütece koymadığımdada durmuyor ki ne yemek yapabilirim ne bişey yiyebilirim uslu bir çocuk değil ki ne yapacağımı şaşırdım:31:
doktor halimi görünce teselli verdi olur böyle şeyler yanında bile olsanız her zaman kontrol edemezsiniz çocuk bu düşecek böyle gelenler çok fazla oluyor dedi çocuk bu ama taşa kafa toook diye vurunca elim ayağım boşaldı zaten o anda:14::14:
gecmıs olsun cnm allah gostermeısn bı daha yuzunu tırnak cızse ıcımız yanıor ıste...gecmıse baktım da 1986lı sayfalarda senle yazısmısızpancem tam 1 yıl gectı allahıma bınlerce kez sukur olsun aldık kucagımıza...

Canım geçmiş olsun allah korumuş düşe kalka büyücekler. Dün duru da düşmüş burnu hafif kanamış ve annem yanındaymış bebişlerimiz allaha emanet..

Ben tedaviyle hamile kaldığım için tecrübeliyim. Canım olabilir ama değer çok düşük gebelik varsa 2 3 günde 3'e katlanır değer yükseliyorsa gebelik var demektir.. ben tam günümde yaptım testi günüm geçmemişti 2,600 çıktı sen hesapla umarım arkadaşın en kısa zamanda bebişine kavuşu allahım isteyen herkese nasip etsin..

Back
X