- Konu Sahibi antidepresif
-
- #22.661
valla çok şanslısın o zaman keşke bende senin gibi olsam
bu arada benmde kaşıntım çok oluyor ama çatlak hiç olmadı daha sende çatlak var mı peki
Wala bende pek sansli sayilmambi gece uyuyorsam bi gece hic uyumuyorum
Benim kasinti gobekte degil canim tum vucudumda rasmen kanatarak kasiyorum tabi
benimki k ciger kani temizliyemiyormus ondan kaynaklaniyor
Catlaga gelince sol kasigimin ustu biraz catladi cok degil ama yinede belli olmaz birden oldu yani...
bizi de arkadaş anlatmıştı bu mide yanmasıyla rapunzel gibi sırma saçlı olması lazım kızımın diye, ama kel doğmuş bebişbaşımda belada bu mide yanmasıyla sürekli yanıyor.
elimde bi soda şişesi sürekli dolaşıyorum ilaç verdi doktor o da fayda etmedi
batıl inanç olduğuna inanıyorum sözde mide çok yanarsa bebek çok saçlı oluyormuş
böle giderse ben kızımı hiç düşenemiyorum sürekli mide yanmam var :)
Tavsiyelere devam :)
Evde kompostoluk malzemeniz yoksa şimdiden hazır edin. Özellikle kayısı kompostosu hem sütünüzü foşur foşur yapıyor hem de tuvaletinizde sıkıntı yaratmıyor :) Hatta son haftasında olanlar doktoruna sorup günde bir bardak içmeye başlayabilir. Bir de emzirme öncesi memenizi elinizle masaj yapar gibi ısıtıp (ya da ılık havluyla vs) sağarken/emzirirken sıkarsanız süt fışkırıyor, bu da annemden :)
3. günümdeyim, halen sarı sütüm geliyor. İlk gün süt çıkmayınca çok ağlamıştım. Şükür ki hemşireler ve anne teknikleri ile sütüm geldi :)
iyi geceler ve GÜNAydın herkeze.....son günler zormuş gerçekten:84::84::84::84::84: ayaklarım şiş sürekli uykum var bebişim dayak komasına sokuyor beni ve her gece acaba bugün dogarmı heycanı yetiyor bana.bir gün iyiyim bir gün kötü bazen sinirden ağlıyorum.sabır kalmıyor insanda gerçekten.anneliğin yüceliği başta burdan geliyormuş anladım.canım annem iyi ki varsın neler çekmiş benim için:)
ayşe den haber yok daha galiba facee okudum
melantiss35 - marmelatta tebrikler taze cici anneler darısı tüm topiğimize olsun sizin adınıza çok sevindim bebişlerinizi bizim için bol bol öpüp koklayın mistir şimdi onlar misssssağlıkla büyütün analı babalı.
bu arada bugün nst ye girdim yarın sabahta çağırdı
bizim kız belirli aralıkta hızlı hareket etti
alete tekme attı tuaf bir ses çıktı tırstım nst garip ve çoook hoş bişey:)
öpüldünüz teyzişler arada girerim zaman oldukça inşallah allaha emanet olun.:116::112:
İstanbul Fulya Acıbadem Hastanesi. Hakan Çoker diye bir doktor var, belki duymuşsundur. Doğal doğum, Lamaze Felsefesi ve Hypnobirthing uzmanı kadın doğumcu.. Onun doğal doğum kurslarına katıldım, İstanbul Doğum Akademisi'nde.. İnternetten araştırırsan bir çok yazı bulursun. Ankara'da da arada kurs açıyor. Onun kendi gebelerindendi arkadaşım. Suda doğuma bir tek Acıbadem Fulya izin veriyor diye orada yaptılar. Ben de sezeryanlıyım. Bakalım şimdi de normal doğum yapıcam kısmetse. Hakan Bey'in ekibinden bir ebeyle anlaştık. Evde başlayacağız sancılar gelince. Küvette suda kasılmaları atlatmayı düşünüyorum. Açılmam 5cm olunca hastaneye koşucaz. İnşallah istediğim gibi olur herşey.
kızlar bi kaç sayfa önce sormuştum ama yanıt vermedi kimse bu hediyeler için biyerlere kayıt mı yaptırdınız? birde dogan meleklerinizin bi fotografını koymayı düşünmüyormusunuz çok tatlılardır şimdi görmek mutlu eder
günaydınlarrr canım primanın face sayfasına üye oluosun ordan ilk hediyem bölümü var o formu dolduruosun mulipada ise mulipanın kendi sitesine üye olup sol altta ücretsiz hizmetlerimizden yararlanmak istermisiniz bölümünü dolduruosunnn
saol canım sen nasılsın bu arada dün okudum paylaşımını tam cevap yazacaktım net gitti:)) doktorun degişmiş neden gidiyormuş bilgiden mine biliyormusun? birde evine yakınsa selçuk hocayada bi baksaydın.iyi bi doktor ek sorunum özellerde sezeryan oluyo sorunu...onuda ben iyice üstüne basa basa normal dogurcam dedim hocada geçen kontrolde bana dedi ki seni 20 ocaktan öncedogurtmucaz inşallah normalle:))
Canım, yarışmaya nereden katılıyorsunBenim dr da bakmıyor, aynı endişe bende de var:2:
merhabalar,
benim 28. haftadan beri nst sancılarım çıkıyor. doktor 2 hafta falan muayene etmemek için direndi. gerekçe olarak da şöyle dedi: muayene edip uyarmak istemiyorum. bazı doktorların görüşü böyle anladığım kadarıyla. vajinal muayene yapmanın doğumu başlatma riski varmış. bugün burda görünce paylaşmak istedim. he bu arada 2 hafta sonra sancılarım 90a vurunca açıklık var mı diye mecbur kontrol etti. o günden beri de her hafta kontrol ediyor ve inanın hiiiç acımıyor. sadece sakin olmanızı ve deriiiin nefes almanızı tavsiye edebilirim. ben biraz utandım ilkinde ama sonradan o da geçtigayet doğal bir süreç gibi geliyor şuanda...
Maşallah canım yaa 90 larda iyi dayanmışsın gerçi ben de hissetmiyorum sancıları. Bizim bir komşu geçenlerde normal doğum yapmış doğruysa 40 la doğuma girmiş.Ama onunki suni sancı belki onda değerler değişiktir.:44::44:kesinlikle katılıyorum. sancım 90 çıkıyordu ama ben hiiiiiç birşey hissetmiyordum. şuursuz muyum ben diye doktora da sormuştum hattabazen olabiliyor demişti...
bende bugün nst de iken cihazı çevirdim kendime eşim napıyon diyo ,sancım var mı diye bakıyom dedim gözleri açıldıebe misin sen makinayı nasıl anlıcan dedi ,ee dedim hamilelik herşeyi öğetiyo insana
hakkaten yoktu 15 i geçmedi sancılarım
hayır. 4 haftadır içerde tutmaya devam ediyorum çok şükür. 1-2 hafta daha sabredebilirse şanslıyız...
arkadaşımızın da dediği gibi, 15-30 hatta 50ye kadar çok doğum sancısı olarak almıyorlar. hele ki düzenli değilse.
sancı düzenli ve şiddetli olunca alttan muayene edildim. açılman olmadığı için bunlara yalancı sancı diycez littlesunshinecım dedi
ama 32.haftada da açılmam başladı tabi. bu yalancı sancılar rahmi yumuşatmış, doğumu öne almış maaleseftetikte bekliyoruz
günebakan canım ben normal doğum yapamam çünkü kalpte ek atışlarım oluyo ıkınamam yani ekstrasistol diyolar 5.5 aylıkkken başladı bide bebk ters duruşta hala .renkli dopleri epidural olmam için ters duruşta olduğunun belgesiymiş .bakk şimdi nişan olyından trstım bende herwc yaptığımda korkarak bakarım hayrlısı olsun inşşlhh bu işler süprizle oluyo bi bakmışsın gece gelmiş
merhaba arkadaşlar 23 aralık sabah 8 de oğlumu sezaryanla (genel anestezi) kucağıma aldm. doğumla ilgili hiçbir şikayetim olmadı herşey gayet iyiyidi oğlumda çok tatlı maşallah4 gümdür düzenli emziriyorum. sütümde çok şükür çabucak geldi. 15 gün öncesinden lansinoh kreme başlamama rağmen göğüslerim yara da oldu . ama yapacak bişi yok tabi acı içinde de olsada ısrarla emzirmeye devam ediyorum. şimdilik haberler bu kadar doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum doğum yapacak arkadaşlarada sağlıkla kucaklarıa almalarını diliyorum.. kendinize ve bebeklerinize iyi bakın. görüşmek üzere
Tavsiyelere devam :)
Evde kompostoluk malzemeniz yoksa şimdiden hazır edin. Özellikle kayısı kompostosu hem sütünüzü foşur foşur yapıyor hem de tuvaletinizde sıkıntı yaratmıyor :) Hatta son haftasında olanlar doktoruna sorup günde bir bardak içmeye başlayabilir. Bir de emzirme öncesi memenizi elinizle masaj yapar gibi ısıtıp (ya da ılık havluyla vs) sağarken/emzirirken sıkarsanız süt fışkırıyor, bu da annemden :)
3. günümdeyim, halen sarı sütüm geliyor. İlk gün süt çıkmayınca çok ağlamıştım. Şükür ki hemşireler ve anne teknikleri ile sütüm geldi :)
Canım biz de senin gibi 1,5 yaşına kadar yanımızda yatıracağız.Odasını sonra alacağız biz kraft park yatak aldık.Senin için o ya kumaşlar önemli değil ki yorganı ve yatağı sıkı olsun yeter.Kesinlikle yün yorgan ve yatağının üstüne yün yatak olsun mutlaka.Çünkü elyaflar hasta eder bebişlerimizi.Bence park yatak al.Güzelce yatağını yorganını yap hiçbir şey olmaz.Üşümez yavrun.Ben öyle yaptım hiç üşüyeceni düşünmüyorum.
Gözün aydın olsun tatlım.Hayırlısı ile büyüt inşh.
Kızlar nedense ben normal doğum hikayelerini çok merak ediyorum normal istediğim için mi acabaçok afedersinizzz.
maşallah hep böyle gider inşallah.
darısı eli belinde bekleyen bizlere hadi bakalım:)
Biz park yatak kullanıcaz, oda yapmadık taşınacaz diye...
Ben primanın sitesine g.irip bi de facebooktan beğenerek başvurmuştum, ebebek e gönderdiler paketimi ama gidip almadığım için bi süre sonra hakkımı iptal ettiler. zaten o kutuda kayda değer birşey yok, altı üstü birkaç bebek bezi falan, o da 5tl kargo vermeye ya da benzin yakıp gitmeye değmez bence. sen bilirsin tabi yine de, elinin altında bi ebebek varsa oraya göndertebilirsin.
oku oku bulantı geldi doğum hikayelerinden bana :)
kızlar teşekkür ederim cevaplarınız için.ve kararımı verdim sanırım park yatak alacağız :) yatağını seçerken nelere dikkat ediyorsunuz ? hangi park yatağını tavsiye ediyorsunuz ?park yatak sana en uygunu bence, bebeği beşik ısıtmaz zaten. altı için diyorsan yatağın kendi şiltesi oluyor, üstüne yatak koyuyorsun, alez koyuyorsun, içine sinmezse bi de battaniye koyarsın sıcacık olur.
çok çok geçmiş olsun canım..arkadaşlar meraba
bugün bebeğimle acı bir tecrübe yaşadık..ben grip oldum..dün pek bişey yemedim yattım sonra farkettim bebeğim hareket etmiyor..bütün gün ve gece sabah hareket etmedi çok korktuk..sabah hastaneye gittik kalp atışları normal fakat hareket etmiyor sonra nst ye bağladılar beni hareketsiz çıktı doktor serum istedi 1 saat serum yedim bitince bir daha nst ye girdim ilkine göre daha iyiydi..ama yinede çok hareketli değildi doktor muayane etti bişi çıkmadı..
bebeğimi besleyememişim 1 günde.gribim halen devame diyor doktor antibiyotik verdi augmentin birde parol..c vitamini de alıyorum inş biran önce toparlarım bebeğim için çok endişelendim çünkü..artık hep tetikteyim hareketleri konusunda doktor da bişi olursa hemen gel dedi..durumlar böyle yani kızlar size tavsiyem kendinize çok dikkat etmeniz benim çevremde gribli bir insanda yoktu ama demek ki bünye zayıf heran yakalanabiliriz..sizlerde dikkat edin...
ilk başta ben de öyle düşündüm ama dediğim gibi odam küçük benim,tıkış pıkış durur diye vazgeçtim.biz mobilya beşik aldık beyaz sonradan büyüyenlerden yatak odamızda yatıracağız bizde. sonradan oda almak istersek beyaza uygun dolap çekmece kolay uydururuz dedik.ama park yataklarda da üşümez bence üzerine kalın bişeyler hazırlarsın kolay gelsin
maşaallah bereketli bebeğinBebeğim çok iyi şükür ki ama emme refleksleri tam oturmadığı için doktor riske atıp eve göndermedi, hastanede kontrol altında besliyorum. Sütümü sağıp götürüyorum. Doğduğundan bu yana 300 gr almış. Doktor "eve götürseydiniz zayıflatıp geri getirecektiniz" diyor, h.sonuna doğru taburcu olacağız işallah.
ben iyiyim canım.bugün çok güzel uyandım :)) eşimin sesine ve kızımın hareketlerine uyandım :)) eşim kızıma bişeyler diyor kızımda tepki gösteriyordu uyandığımda :))çok hoşuma gitti gördüğüm manzara ve çok duygulandımkızlar günaydın nasılsınız bugun.yavrularınız nasıl
günaydın kızlar...
birsürü alıntı etmiştim hepsi gitti((
işllh herkes iyidir herşey yolundadır...
kimse diye bi arkadaş fikir sormuştu o aklımda...bizde oda yaptık kızımıza ama yaza kdr yatak odamda yatıcak ve onun için bu sepeti aldık..içi oldukça geniş..yani 1 yaşın akdr rahat yatar....Eki Görüntüle 315780
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?