- Konu Sahibi antidepresif
-
- #24.281
canımmmm ben dee aynıı :13:
marmelatte'nin dediği gibi yapman sana çok iyi gelir,bunu yapmalısın.
ayrıca eşinin ailesi uzak yerden geldiler ve gelmişken gezmek istediler -sanırın sık sık gelmiyorlar- eşininde ailesini alıp götürmesi bana doğal geliyor.
demiş ya 'ben gitmesem arabayı kim kullanacak' diye.ailesi gelmiş elini sıcak sudan soğuk suya sokturmamış senin, eşinde bir şekilde onların gönlünü yapmak istemiş olabilir.
bilemiyorum başıma gelse düşüncem yine böyle mi olur ama inan üzülmene değecek bir durum değil..
onlar misafir ve gidiciler..1-2 günde sen idare et..eşin senin zaten..ne olur üzülme
canım benim son haftalar daha bir duygusal oluyormuş hamileler. ben de senin gibiyim daha dün başladım ağlamaya bu oğlan bizimle dalga geçiyor hiç belirti yok ne zaman gelecek diye. bugün de beşiğine bakıp bakıp ağladım eşim de hasta zaten keyfi yok birde ben böyle yapınca ne yapacağını şaşırıyor o da. çok normal senin durumunda artık hem daha duygusalız hem daha gerginiz aklımızada hep soru işaretleri acaba bebeğim iyimi ne zaman gelcek sağlıkla alacakmıyım kucağıma..... gün geçtikçe daha artıyor endişemiz ve patlıyoruz bir yerde ama sakin olmaya çalışalım canım meleklerimiz de üzmeyelim dimi
15 kiloydu en son canım ama bugün bir acı gerçekle daha karşılaştım 1 kilo daha almış görünüyorum vee hızla almaya devam ediyorum normalde yediğimden daha az yememe rağmen üstelik. ama doktorum da dedi geçen hafta artık daha hızlı kilo alacakmışız bişey yemesen bile alacaksın vücut yağ ve su depoluyor bebeğin hızla kilo alıyor takma kafana dedi demesi kolay ama ben takıyorum. benim de karnımda çok ince bir çizgi vardı sadece canım 2 gündür aşırı kaşınıyordu ve bugün çatlaklarımla tanıştım. aman napayım bikini giymem mayo daha seksi hem diyorum ama olmuyor rahatlayamıyorumgöbeğimin tam orta kısmında bayağ kırmızı çizgiler var canım bildiğin harita yani
Merhaba kızlar
herkesin keyfi yerindedir umarım..benim pek değil..ya bu lohusa psikolojisi derler ya ben işte o psikoloji içindeyim..hamilelik psikolojisi yanında hiç kalır..herşeye alınır oldum..küçük bişeyde ağlayabiliyorum..özellikle eşimin her sözü beni etkiliyo..ağlamayayım sütüm kesilir diyorum tutamıyorum... bilmiyorum belki gerçekten saçma şeylere takıyorum ama bana saçma gelmiyo işte.mesela bugun eşim ve ailesi kahvaltıya gittiler..sonra erciyese çıkacaklar.. akşam eşime gerçekten sende gidicekmisin için elveriyor mu ben evde iken sen eğlenmeye dedim..ne var bunda çok tuhaf şeylere takıyosun ben gitmezsem arabayı kim kullancak dedi..çok mu şey bekliyorum bilmiyorum ama ben erkek olsam eşim evdeyken ben gitmezdim gibi geliyor... tamam giderken kahvaltımı hazırlamışlar öğle yemeğimi de yapmışlar ama yine de kendimi tuhaf hissediyorumm.ağlayasım var ama tutuyorum..bazen ağlamak istiyorum sebep arıyorum resmen.. belki diyeceksiniz kızın yanında en büyük mutluluk kaynağın o olmalı..elbette öyle.. kızım benim en buyuk aşkım şuan..onunla ilgilenmekten mutluluk duyuyorum ama eşimden daha fazla ilgi bekliyorum...uzun süredir bu kadar gün evden çıkmadığım olmamıştı..bu da bunalttı beni sanırım..atrefımdakilere takılıyorum "dışarda mevsimler aynı mı neler değişti dunyada diye.. bilmiyorum şuan kendimi ifade edebiliyor muyum... yoksa saçmaladığımı mı düşünüyosunuz.. ama benım bu psikolojiyi kaldırmam biraz zaman alcak sanırım..hamilkelik te böyle olmuştu..hiç ummadığım anda elime verilen gebesiniz soncu ile günlerce kendime gelememiştim..doğum da aynısı oldu..bu gidişle 40 ı görürüm dediğim günlerde bir anda doğum oldu..ve de planlarım dışında sezeryan oldu..herşeyi sürprizli yaşadım..alışmam zaman alıyo sanırım..üff neyse sizi de kendi sıkıntılarımla sıktım..kayınvalide aradı süt arttırıcı çayımı içicekmişim..ben çayımı yapıp geleyim..
AYYY yalnız değilmişim valla herkes az almış diye utancımdan yazamıyodum..
benim korkum daha iki hafta var.. ve ben yürüyüş yapmama rağmen geçen hafta 1,5 kilo almışım..
doğuma kadar nolur bilmiyorum
neyse doğumdan sonra birlikte zayıflarız..
şimdiden hırslıyım zayıflamak için =)
canım sen de doğum yapmamışsın hala gürsel beyin erken anlayışı ne acabademek ki erken gelme ihtimalleri olmasaydı sene sonu ancak gelirdi bizim minikler canım kilo konusuna takılma ben de varım yalnız değilsiniz yani. hem de ben ilk 5 ay hiç kilo almadım sonrada dibine vurdum kilonun galiba pofff bu doğum birden mi başlayacak kızlar ya yoksa bir kaç önceden bir sinyal verirmi nişan su hariç onlar zaten doğum anında gelebiliyor yani birden başlarmı yoksa bi kaç gün önceden mutlaka belirti verirmi yok belirti verir diyorsanız ben de tık yok da
canımmmm ben dee aynıı :13:
marmelatte'nin dediği gibi yapman sana çok iyi gelir,bunu yapmalısın.
ayrıca eşinin ailesi uzak yerden geldiler ve gelmişken gezmek istediler -sanırın sık sık gelmiyorlar- eşininde ailesini alıp götürmesi bana doğal geliyor.
demiş ya 'ben gitmesem arabayı kim kullanacak' diye.ailesi gelmiş elini sıcak sudan soğuk suya sokturmamış senin, eşinde bir şekilde onların gönlünü yapmak istemiş olabilir.
bilemiyorum başıma gelse düşüncem yine böyle mi olur ama inan üzülmene değecek bir durum değil..
onlar misafir ve gidiciler..1-2 günde sen idare et..eşin senin zaten..ne olur üzülme
canım profil fotografın kızındır herhalde maşallah bayıldım nasıl tatlı öyle güle güle büyüt inşallah darısı da bize hayırlısıyla.
diğer konuya gelince kendini germemeye çalış eşinin ailesi ne zamandır gelmiyo eşini ailesiyle arada bırakmamaya çalış birazcık sabret bence. ama onların burda olmasından da biraz yararlan. bebeğini doyurup eşinle 1 saat mutlaka bi yerlere çık.kayınvaliden ilgilenir o sırada . bak forum açıldı gitmemişsindir biraz dolaştırsın seni eşin:) bugün ailesiyle çıkmış yarında seni götürsün. insan bu kadar uzun süre evde kalsa lohusa olmasa bile kafayı takıyo herşeye onun için kısa süreli turlara çıkmaya çalış bana sorarsan.
eşinin ailesi uzakta olunca gelmişlerken onlarıda hoş tutmak istiyo anlaşılan kötü bişi değil herkes ailesini hoş tutmak ister ama eşi bu haldeyken tuhaf oluyo biraz ,sen yinede boşver canım herkes gidip başaşa kaldığınızda uygun bi dille anlatırsın kendini diğerlerinide allaha avalae et, malum erkekler bazen hiç ummadığımız kadar üzerimize titriyolar bazende böyle düşüncesizlikler yapabiliyolar biz kadınlar gibi dengede olamıyolar malesef sıkma canını bizde burda kaynatırız
Lohusalık psikolojisi çok zor gerçekten, seni anlayabiliyorum. Ben bu psikolojiye girmemek için kendi kendimin doktoru oldum. Sana tavsiyem bebeğini besleyip uyuttuktan sonra güvenlir birine teslim edip 1 saat bile olsa dışarıya çıkman. Bu duygu sana hala bağımsız bir birey olduğunu hatırlatıyor. Markete tek başına gitmek bile sana iyi gelecektir. Ya da arabayla hemen bir pastaneye gidip salep içip gelsen bile moralin düzelir, iki insan yüzü görürsün. Ben dün bebeğimi anneme bırakıp 2 saatliğine eşimle alışverişe çıktım, ondan önceki gün de yarım saat sokak boyunca yürüdüm geldim. Yoksa gece gündüz evin içinde, bebekle çok zor olur.
Bu duygular çok normal. Özellikle sezeryan olanlarda daha uzun sürüyor. Ama merak etme bir kaç güne bitecek. Lohusa sendromu bu. Bende de olmuştu. Sanki içinde hüzün değirmeni varmış gibi.. Sürekli hüzünlenecek birşey buluyorsun. Kızıma bakıp ağlardım, Allahım nasıl da yaratmış diye.. Kocama ağlardım, her zamanki hali olmasına rağmen 2 katı koyardı her hareketi.. 10 gün sonra geçiyor. Doğumdan 2 gün sonra başlıyor, bazılarında geçmiyor, lohusa depresyonuna dönüyor. O zaman tehlikeli işte.. Hemen doktora gitmek lazım. Eğer senin de 2 haftadan uzun sürerse hemen yardım al.. Kendini suçlama sakın. Hormonlarla alakalı..
bende 66dm simdı 64,5 inmişim nasıl oldu sastım kaldmm
nispetmi yapıosun kızz
yok tatlıım ya nasıl oldu sastm yedıgımn haddı hesabı yok yanı
ben genelde tersi yönde şaşkınlık yaşıyorum hep
selam
ben geldim kizlar..
Gittik hastaneye sabah 30 dk NST ye bagladilar Normal cikti hersey sonra idrar tahlili yapildi Dr. bekledik ultrasyonla bakti daha sonra acilma var mi diye kontrol etti. Her sey normal dedi
kanda normal dedi durmusdu zaten gidince hastaneye
bende anlamadim :26::26:
15 kiloydu en son canım ama bugün bir acı gerçekle daha karşılaştım 1 kilo daha almış görünüyorum vee hızla almaya devam ediyorum normalde yediğimden daha az yememe rağmen üstelik. ama doktorum da dedi geçen hafta artık daha hızlı kilo alacakmışız bişey yemesen bile alacaksın vücut yağ ve su depoluyor bebeğin hızla kilo alıyor takma kafana dedi demesi kolay ama ben takıyorum. benim de karnımda çok ince bir çizgi vardı sadece canım 2 gündür aşırı kaşınıyordu ve bugün çatlaklarımla tanıştım. aman napayım bikini giymem mayo daha seksi hem diyorum ama olmuyor rahatlayamıyorumgöbeğimin tam orta kısmında bayağ kırmızı çizgiler var canım bildiğin harita yani
Canım açılma filan da mı yokmuş?kanama olunca açılam oluyormuş diye biliyordum ama ben!!
aynen bebegim ya bende öyle biliyordum anneme sordum oda öyle anlatti netten arastirdim kitaptan okudum orda da 24 saat icinde sancilar basliyormus.
Dr. da bir sey yok dedi benim tam kirmizi degildi kahve rengi akinti ile beraber geldi.
bugün yarin dogum olur gibi doguyor icime ama allahtan hayirlisi
annemler de Carsamba gelecekler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?