2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba arkadaşlar,
komşu topikten geldim,2011 ocak annesiyim:))Allah hepinize hayırlı,sağlıklı doğumlar nasip etsin.geçen yıl bu zamanlar aynı heyecanla bizler kavruluyorduk,şimdi doğum günü hazırlıklarına başladık:))bugün kızımın doğum günü elbisesini bile aldık,Allah sizlere de göstersin bu günleri.
loğusalık problemlerinden bahseden bir arkadaş olmuş.lütfen yalnız olduğunu düşünme,herkes ama herkes aynı şeyleri yaşıyor hem de öyle kırk gün falan değil.6-7 ay çok zordu benim için mesela.bebekle yaşam keyifli olduğu kadar zor da.kızım yaşına girmek üzere daha ilk kez geçen hafta babannesine bırakıp yalnız dışarı çıkabildim,sonra eve eşimle döndük el ele.o bile hayret etti,nişanlıymışız gibi ne acayip,kendimi çok garip hissedyorum gibi laflar etti.yaşadıkların ve yaşayacaklarınız çok ama çok normal.en azından herkesin başına geliyor bunlar diyerek daha olumlu düşünmeye çalışın.sanıyorum ki bebekler büyüyüp 2-3 yaşlarına gelene dek rahat yok annelere,çok büyük fedakarlıklar yapmak zorundayız.ve inşallah mükafatını da alacağız.
hepinize kucak dolusu sevgiler,arada bakıp doğum haberlerinizi takip edeceğim:)))

yok caniminici daha 39. haftaya bugün girdik bismillah :)

benim dogum ultrasyonun verdigi 25 ocak

ben 32 günde bir adet oluyordum

aslinda 25 ile 27 gün arasinda olurdum hep ama Dogm kontrl hapini biraktiktan son 32 günde bir oldm.

Benim Sat : 17 Nisan#

internetin verdigi dogm tarihi 22 ocak

Canım çizelgende 39 +0 görünüyor yani 40. haftana girmiş bulunuyorsun.Orası hatalı mı?Benim sat ise 12 Nisan.doğum tarihim ise 17 ocak.ben de 38+5teyim yarın 39. haftam doluyor.

Ağla, sakın tutma kendini.. Tutunca içinde kalır çünkü.. O zaman bebeğin daha çok hisseder. 10 gün sürer dediğim, başladıktan sonra.. İlk 3-4 gün sorunsuz geçer, sonra başlar.. Senin de bugünler bitmesi lazım yavaş yavaş. Bitmezse de doktora söylemelisin. Çok önemli, sakın ihmal etme.. Kendini de sakın tutma..

Ne ilginç! Hamileliğimin başında düşük tehlikesi vardı, sonra erken doğum tehlikesi vardı.. Hep progestan kullandım. 34. haftada ilaçları kestik. Şimdi de tık yok. Rahim ağzı sert, arkaya dönük, bebek kanala girmiyor. Karnım kaburgalarımdan ayrıldı, daha da ayrılırsa memelerimin içinden geçecek rahmim. Hurma yemekten kilo aldım, çömeliyorum, pilates topunun üzerinde hopluyorum, yürüyorum, kalça sallıyorum. Bana mısın demiyor.

sinirimden ağlıyorum resmen dün gece sobamız bozuldu gaz yağı ile çalıştığındaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa yer gaz yağı ve kokusu oldu gece 1 kapı pencere açık sabaha zor geçi kokusu...zaten hastaydım iyice midem alt üst oldu

sonra evim küçük yeni bişi almayım zaten 3-4 ay anca yatcak diye var olan eski beşiği kayınvalideme göstermiştim kılıf yaparmıyıyız diye aa yaparım yaparım dedi biton kumaş zırt pırt tül tüs aldık, getirdiler bugün
,bu arada benim kokoş kayınvalide bana bi terlik almış kokoş komşularıyla gezerken 2 numara küçük ! hadi onu değiştirmeye gidelim senin prima ilk hediyeide alırız e bebekten dedi ok dedim ,bıraktım beşiği çıktık kayınpeder götürüyo güya arabada demez mi kayınvalide
-nerde senin e bebek mağaza biliyon mu diye ,
-bilmiyorum dedim aşurda diye tarif ettiler dedim (yağmur da yağıyo) gitmesekte olur dedim
-ha iyi ,demez mi nasıl canımı sıktı tabi kendi avm de dolaşcak ya(bide acele acele hazırlandırdılar)

neyse kayınpederde avm ye giden yolu bulamadımı sinirlendi döndü geri akşam vakti 40 km gittik geldik arabadan hiç inmeden
ben iyice çıldırdım kayın validede de ses yok geldik buraya kadar birine soralım demekte yok korkudan

geldim eve bebişiğini yapayım oğlumun bari kafam dağılsın diye o da ne yanlış dikmiş tülü tüsü süper oldu ama beşiği saran asıl parça olmuyo

o kadarda heveslenmiştim güzel olcak diye napcam ben şimdi 39. haftamı devam ediyorum ne beşik var ne soba hiç bişi mi yolunda gitmez ya çıldırcam

Rahim ağzının ters dönük olduğunu alt muayeneden mi anladılr cnm? geçen haftaki muayenemde 93 mm idi.!0 cm. olunca evet zorlanıyormuşsun.

Çatı muayenesinde anlasiliyor. Baş inmezse değil bir hafta, 23 hafta beklesen dogum baslamaz dedi dr. Ama ben 2. dogumlarda dogum sirasinda pelvise giren bebekleri cok duydum. Erkek bebekler de gec dogarmis galiba..

bakalım inş. dediğin gibi olur..eşim akşam yemeğe gitmedi yanlız kalmayayım diye..bana da cok ilgili hissetti mi ne? bebeğe gazını cıkarmada etkili besik almış hevesle onu monte ediyo.. cuma annem gelcek onun yanında daha rahatım kafaya pek bişey takmıyorum..o zaman rahatlarım diye düşünüyorum..aslında benım bunalmamın bir sebebi de bu..kayınvalide kayınpeder ve kayınvalidenin ablası ile kocası evde..istediğim gibi rahat giyinip dolanamıyorum..istediğim gibi davranamıyorum. bu da kastı beni.. cuma annem gelince rahatlarım umarım...

Sizin bebeklerinizin kafa çapı kaç, biliyor musunuz? 10cm. olunca pelvisten geçemez mi?

canım benim doğum sertifikasında ( hastane doğum yaptığımda vermişti) doğum bas cevresi 35 yazıyo...

Çatı muayenesinde anlasiliyor. Baş inmezse değil bir hafta, 23 hafta beklesen dogum baslamaz dedi dr. Ama ben 2. dogumlarda dogum sirasinda pelvise giren bebekleri cok duydum. Erkek bebekler de gec dogarmis galiba..

İnmezseden kastı hiç inmemesi galiba ben de son anda kanala giren bebekler duydum.Ayrıca dediğin gibi erkek bebekler 9 ay 10 günü tam dolduruyorlarmış genelde benimki de son 9 günün içerisinde bu gidişle doldurur sanırım.Gelemedi gitti yaramaz oğlum

Selam hanımlar..Benim öğleden beri beri su gibi beni rahatsız edecek şekilde akıntım var acep bu doğum için bir işaret mi bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…