2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

gözünaydın canım, çok istiyordun o sancılarıyla normal doğumu inşallah kendisi gelir de sağlıcakla alırsın bebeğini kollarına

iyi geceler kızlar...artık uyku uyuyamıyorum..nefes almakta zorluk çekiyorum..zaten sağa sola dönüşler çok zor (
ve göbek deliğimin etrafı yanıyor..deri çatladığı için sanırım..ne sürsem nafile cayır cayır yanıyor

merhaba
bende şubat annesiyim bişey sorucam size normal doğum istediğiniz için bu haftaya kadar beklemişsinizdir heralde.. sezeryan yerine suni sancı vermeyi neden denemiyolar.. siz mi istemediniz acaba?

diğer arkadaşları bilmiyorum ama bebeğin normal doğum tarihi gelmeden niye suni sancıyla alalım ki, ilaçla filan kasmaya ne gerek var kendi gelecek sonuçta. bu kadar ay taşıdım 2 hafta mı çok gelecek.
hem suni sancı daha uzun ve alengirli bir işlem. onun olabilmesi için de bazı şartların gerçekleşmesi lazım, bebeğin dönmesi, kanala girmesi, açıklık olması lazım. bunlar olduğu halde sancısı olmayanlar, açıklığı yavaş açılanlar, bebeğin sağlık durumunda problem olup hızlı bir şekilde doğurması gerekenler vs. suni sancı ile doğuruyorlar.

Haklisin canim

suni sanciya bende karsiyorum bebegi kasiyorsun ne gerek var stres yaratmaya bebege kendi kendine gelsin

kzlar şuan hamileyim daha yeniyiz dr cumartesi gidicem gebelik haftasını hesapladığımda 5 hafta 2 gnlk çıkıyor son adet 9 aralık ama şöle bşi var 9 ve 19 aralık kadar eşimle birlikte olmadık 31 aralıkta kan testi yaptırdım negatif çıkmıştı snraki hafta 5 ocakta yaptırdım beta hcg 186 çıktı pozitif geçtiğimiz perşembe günü ağrım var diye dr gittik kese gözüktü bebek yoktu daha beta hcg 1296 çıktı sizce kaç haftalık

bilgim yok cnm.

iyi geceler kızlar

size utanarak ve sıkılırak bişi sormak istiyorum..
son 2 gündür rahimimde acayip bi ağrı var hareket ederken hatta su ile temas ettiğinde bile çok acıyor.
birde bacaklarım çok ağrıyor var mı aranızda böle olan beni bilgilendirebilir mi?

canim belki acilma basliyordur ???

selam

iyi aksamlar kizlar...

sinemcim 12 yi geçti 40+1 oldun yokmu ses soluk ?

salıya kdr doğurmam lzm diye stres yaptım galiba

tamam işte 19 ile 22 arası hamile kalmış olmalısın yumurtlama dönemin o tarihte gebelik haftası son adetin başlangıcından hesaplandığı için öyle bende 5 haftalıkken öğrendim 6. haftada ultrasonda sadece kese gördü biraz daha bekleyelim alttan muayne için erken dedi 7 hafta sonuna doğru yine keseyi boş görünce alttan baktı kalp atışlarını dinledik benim sat 15 nisan ama biz 1 mayısta denedik ilk 19 mayısta hamile olduğumu öğrendim

utancak bişi yokta keşke bilsem geçen hafta banada oldu sızlama yanma ve kaşıntı enfeksiyondur dedim dr da kendi keçıcek dedi geçti şükür 3 gündür

sabahlık değilde önden düğmeli pijama takımı koy e içine askılı atletleren giy kapalı atletlerden emzirilmiyor . ben normal doğum yaptığım için bir tane yetti. hastabezi koy . ya kızlar o kadar sancılı oluyorsunuz ki çamaşır değişemezsiniz zaten . zor oluyo .

Bunu yaptıran war mı aranızda kızlar??

Birçok anne adayı Grup B streptokok taşıyıcısı olmasına karşın herhangi bir belirti göstermez.Kadınların %25’i bu enfeksiyonu yaşamının herhangi bir zamanında taşıyabilirler. Annenin taşıyıcı olması hastalık anlamına gelmez,yalnız taşıyıcı annelerden doğan bebeklerde enfeksiyon olasılığı yüksektir.

Gebelik esnasında annede bu enfeksiyon olup olmadığını anlamak için,gebeliğin 35 ile 37 haftalarında vajina ve rektumdan örnek alınarak test yapılması en doğru yaklaşımdır.Eğer anne Grup B streptokok’u yönünden incelenmemiş ve doğum eylemi başlamışsa,aşağıda belirtilen durumlarda anneye antibiotik başlanmalıdır:

- 37 gebelik haftasından önce doğum eylemi başlamışsa

- Erken membran rüpturu var ise (doğumdan 18 saat önce suların gelme durumu)

- Doğum sırasında annenin ateşi varsa.

Anneye antibiotik uygulanmasının bebek üzerinde bir yan etkisinin olmadığı vurgulanmakta,aksine antibiotik uygulanmayan bebeklerde enfeksiyon riskinin 20 kez daha fazla olacağına dikkat çekilmektedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…