2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

hımm sancı seni yoklamış :) devamı gelmedi mi ? hayırlısı bakalım :)

bende aşırı sinirlilik ve yorgunluk var ., böyle uyusam 24 saat ama bu sefer başım ağrıyor :). hiç doğum belirtisi yok bu söylenen ayak kaldırma testini yaptım , gıcık oldum diyebilirim. doğum öncesi iznim bitiyor ama hala tık yok, onunla uğraşıcam birde, neyapacağımıda bilmiyorum. hergün mızmızlığım artıyor.. biraz temizlik yapıcam şimdi.

az önce kontrolden geldik...oğlumda iyi suyumuzda iyi kilomuzda iyi...ama kötü olan bişey var 40+1 günlük olduk nst de çok az sancı çıktı ve doktorum çarşamba günü hazırlıklı gelmem gerektiğini suni sancı vereceğini söyledi.yani çarşamba günü hastahaneye yatıracak bizi...ben odadan ağlayarak çıktım babamız ise gülerek..suni sancıdan çok korkuyorum..sizden dua bekliyorum daha 2 günümüz var oğlumun sancıları artsın hayırlısı ile kendi sancısıyla gelsin...kilosu 3,660 aslında ocak 25 kadar beklicekti sanırım daha fazla kilo almasın diye yatırdı 4 kilodan sonra normal doğuma almıyormuş çünkü.zaten yanılma payı oluyormuş ya belkide 4 kilodur belkide 3 200 dür dedi.çok korkuyorum hepinizden dua bekliyorum ...:

sancım yok denecek kadar azda nişan geldi galiba ilk doğumda olmamıştı pembe kırmızı ufak bir kan pırtısı gibi birde benim ilkte suyum gelmemmişti şimdi sızıntı var

benimde ilkinde 40-5 te sızıntı vardı sadece dr suni sancı verdi korkma insallah cok az kaldı bebişin gelmesine :)

slm annişlecikler sabah kontrolumuz vardı bebek hareketleri zayıftı benim 4-5 gündür hatırlarsanız bebeyin suyu gayet iyi herşey iyi ama tam olarak kanala girmemiş doktor bekleyim herşey yolunda dedi bide nst balaım dedi bebeğin kalp arışlarında yavaşalma var doktor hareketleride zayıf çıktı riske girmeyeli tekrar nts ye gir dedi daha iyi çıktı ama hemşireler karnımı baya sarstılar harketlensin diye doktor kalp atışları düzensiz riske atmayalım dedi sezaryen dedi allak bullak oldum hiç düşünmemiştim sabah gelim gedim gece sende bende stresten uyuyamayız dedi saat 5de allah izin verirse sezaryeane gircem kafam allak bullak dualarını bekliyorum

hastane çantama koyduklarım
1 tane önü komple düğmeli pijama tak.
uzun gecelik+sabahlık
önü yarıya kadar açılan eşofman tak.
biri çok yüksek bel 5 çamaşır.
2 tane emzirme atletii.
2 tane kalın çorap.
1 tane bone-şal (kapalıyım ben)
1 tane havlu
kirli torbası
göğüs pedi
ped gece (hasta bezini hastane karşılıyormuş)
kağıt havlu
ıslak mendil
kolonyağı
rezene ve ısırgan çayı
diş fırçası
buzdolabı poşeti (herzaman lazım olan birşey bu bence)
deodorant
makyaj malz.(allık,fırçası ve göz kalemi)
terlik iki tane.ıslanabilir.kendi ayak numaramdan 1 numara büyük.birtanesi de refakatçi için :)
ayva jeli (kk da okumuştum. ayva çekirdeğini suda bekleterek bir jel elde ediyorsun ve bunu doğum öncesi ve sonrası göğüs uçlarına uyguluyorsun. bir nevi doğal göğüs kremi.
ecde küçücük kahverengi şişe vardı bunun içinde hazırlamıştım.)
göğüs kremi
göğüs pompası (bunu hastaneden çantanızda bulunsun alın dediler ama ben almak hatta kullanmak istemiyorum !!! almasam mı ? )
zemzem-hurma
ped bardak
2 plastik çatal
2 pilastik kaşık

var mı eksik fazla ??
bebek çantamdakileri de yazarım.
siz de paylaşın kızlar..

Son düzenleme:

canım hayırlısı olsun.ikinizde iyi olunda..
bugün mü yani ?
allah kolaylık versin.herşey yolunda gidecek inşallah..
korkma,ALLAH'a emanetsiniz.
bir bebeğimiz daha geliyorrr

Son düzenleme:

canım sakin ol, hayırlısı ne ise o olsun inşallah. Bebeğine kavuşacağın için mutlu olmalısın. Normal olacak diye bir kaide yok sonuçta sezeryan riskli durumlar için önerilen bir doğum şekli. sende de böyle bir durum söz konusu bebeğinin sağlığı için bu gerekli ki doktorun buna karar verdi. Sen sakin ol, güzel düşün güzel olsun. Dualarımız seninle....

tatlım ben eksik bişey göremedim maşallah herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüp hazırlamışsın. telefon şarj aletini de koymayı unutma evde yedek varsa onu koy yoksa son anda sancılar başlayınca yanına alabilrsin.

canım hayırlısı olsun.ikinizde iyi olunda..
bugün mü yani ?
allah kolaylık versin.herşey yolunda gidecek inşallah..
korkma,ALLAH'a emanetsiniz.
bir bebeğimiz daha geliyorrr

bugün valla bahsi geçen kişi benmiyim dedim doktora anestezi uzmanını arayınca 5 te alalım deyince kafam beynim durudu çantam ne var ne yok onu bile bilmiyorum

doğum haneye verilecekler;

iç zıbın
sıfır kollu çıtçıtlı badi
patikli pantolon
dış zıbın
tulum
bere
çorap
eldiven
bez
battaniye
bunları şeffaf çıtçıtlı bir poşete koydum ve üzerine içindekileri yazıp yapıştırdım.

bunlarda çantada bulunanlar;

patiksiz pijama takımı
patiksiz takım
patikli takım
tulum
patikli pantolon
uzun kollu çıtçıtlı badi.
3 tane yakalık
3 tane bere
2 tane iç zıbın
1 tane sıfır kolllu çıtçıtlı badi
1 tane penye yelek
3 tane eldiven
2 çorap
2 patik
5 ağız mendili
5 tane bez
1 tane penye battaniye
1 tane örgü battaniye
1 paket ıslak mendil
burun aspiratörü
çarşaf (hastanemiz özel ama yinede evden götürdüğüm çarşafı sermek istiyorum)
fotoğraf mak.

kızlar sancılarımızn düzenli oldugunu nasıl anlıodk yanı kaç dk da bır gelırse doktora gitmemiz lazım?:18:

Gerçek doğum sancılarının en önemli özelliği düzenli aralıklarla oluşmalarıdır. Önceleri daha az sıklıkla ancak yine de düzenli aralıklarla gelen doğum sancıları belli bir aşamadan sonra tipik olarak 10 dakikada üç kez ortaya çıkar ve her bir kasılma yaklaşık 50 saniye sürer. Gerçek sancılar istirahat etmekle geçmez. Şiddeti de zaman içinde giderek artar. Kasılmaları karnınıza ellediğinizde rahatlıkla hissedebilirsiniz. Eğer kasılmalarınız belli bir düzene girmişse ve istirahatle geçmiyorsa hastaneye gitme zamanıdır.

onu hiç düşünmemiştim.teşekkür ederim.
hastane dosyam bebeğin çantasında duruyor ama kimliiğimi nereye koysamda pratik olsa diye düşünüyorum.keşke onunda yedeği olsa
bugün valla bahsi geçen kişi benmiyim dedim doktora anestezi uzmanını arayınca 5 te alalım deyince kafam beynim durudu çantam ne var ne yok onu bile bilmiyorum

herşeye hazırlıklı olmalıyız piskolojik olarak.ya düşünsene akşama meleğin kollarında olacak
çantanıda bi gözden geçiriver.herşey tam olacak diye bir kaide yok.gerektikçe eşin alır nasılsa.sen sadece kendini ve meleğini düşün.onu hayal et

hmm saol cnm benım sanırım düzene girmeye baslıo sancılarm

tatlım bebeklerimiz ilk günler çok fazla bez kirletirlermiş bence bez sayısını artırmalısın ben 15 tane kadar koydum her ihtimale karşı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…