- Konu Sahibi antidepresif
-
- #25.261
canım 1 numara yenidoğan diye geçiyor 2buçuk 5kilo arası 2 numara da 3-6 kilo arası aralarında çok çok az fark sadece yenidoğan bebeğe ilk 1 numarayı kullanmak daha kolay oluyormuş özellikle acemi anneler için çünkü 1 numaranın emici özelliği daha fazlaymış ve sıvı kakayı emmesi için özel bir yapısı varmış ayrıca bebişlerin göbek kordonu olduğu için 2 numarayı azcık kıvırmak gerekiyormuş 1 numarada buna gerek kalmıyormuş ben kesinlikle 1 numarayla başlamanı tavsiye ederim demişti doktorum acemi olacağın için daha rahat olur dedi sonra 2 numaraya geçersin arada çok az fark var çünkü dedi. gerçekten de aralarında çok az fark var canım 1numara aldım ama ben arkadaşım da yeni doğum yaptı çok daha rahat etmiş 1 numarayla
cnm belden kasıklara dogru vuran bir agrı adet sancısınn bıraz daha agrılısı gibi yaklasık 45 50 sn sürüp gecıo ama saat tutmadm hiç bır tutm bakım düzenlı mı degıl mı cıkck ortayasabahtan berı bı kac kez oldu çünkü:44::44:
hayırlı olsun canım yaa.hadi bakalım..günümüz aynı ama bende tık yok :)
tamam canım eklerim :)
canım lütfen kendini kasma çatı muayenesinde.
o esnada derin nefes al.sakinleş.
inan çok kısa sürüyor.
tam anlattığın şekildeki sancılar bende de oluyor ama düzenli değil tabi sanırım düzene girince anlarız daha sık olacağı için.
rahat olmaya çalışacam canım, aslında çok da korkmuyorum. Bakalım anlatıldığı gibi rahat mı olacak, kendimi kasmazsam hiç anlamazmışım o yüzden rahatım yani
nts odasında yaşadıklarımı anlatmıştım.benim doktorum giden benimle aynı haftasında olan bir hamile çatı muayenesinin zor geçtiğini söyleyince şaşırdım.
benim doktorumda o ama benim canım hiç yanmadı demiştim.
o da ben kendimi çok kastım demişti.
anlayacağın derin nefes ve kendini serbest bırakmak,püf nokta bu :)
hayırlı haberlerle gel inşallah..
canım çok açıklayıcı yazmışsın çok sağol.
zaten ilk günlerinde ablam olacağı için yanımda çokta sorun değil.ben acemiyim ama o değil.çok gerekirse alınır zaten.ihtiyaçlar tamam bitti derken birdaha şu lazım bu lazım demiyim.
inan şu ihtiyaçlar listesinin sonunu getirmek çok yordu beni de, eşimide.
peki kızlar termometre olarak ne aldınız ? nekadara aldınız ?
kübraaaaa canım sancıların ne alemde geliyormu yoksa mervemiz
yok cnm yaaaa
nasılsınız kızlariki çift laf edemiyoruz ne zamandır hele birde bebişler gelsin bir süre bayağ sessiz kalacak burası
geçti mi canım sancıların yoksa:26: biz de dün çok heveslendik bayağ sancım ve kasılmam vardı tam tarif edilen gibi nasıl umutlandım şiddetlendi de bir ara sonra hoooppp geçtibugün yine arada yokluyor ama düzensiz hala gelmeye niyeti yok yani benim tembelin
ben de tatlım ya delirdim iyice en ufak şeye acaba doğum sancısımı diye bakıyorum. sancım tutsa yemin ederim güle güle gidicem doğuma okadar sıkıldım bebeğimi de okadar özledim ki çook sıkıldım hamile olmaktandüzensiz sancılarım var canım onun haricinde iyiyim. her sancıyı düzene girecek diye bekliyorum ama(
nafile:))
gelmeye niyetli değil bu bebişler...
sen nasılsın kociş iyileşti mi, inşallah sağlığına kavuşmuştur.
evet ateş ölçeri sordum.ben de braunu duydum çok iyi diye.hangisi olsun derken kulaktan olana karar verdim.ama çok pahalı 130tl fiyatı.bana pahalı geldi.rica ederim canım gerçekten aralarında çok az fark var boyut olarak ama ben hem kıvırmal istemediğim için hem de ilk başta çok kaka yapıyorlarmış güzel emsin dediğim için ve daha çok da kendimi düşündüğüm için 1numara aldımcanım termometre derken ateşini ölçmek için dimi yani oda ya da banyo için değil sanırım eğer bebişin ateşi için diyorsan ben braun kulaktan ateşölçer aldım diğer topiklerde anneler çok memnun kalmış çok tavsiye etmişler aldım ben de umarım memnun kalırım
benim sancılar yalncı doğum sancısıymş sanırm gectii
gece ben de de çok oluyor o sancılar.bunlar alıştırma sancıları sanırım..geçti mi canım sancıların yoksa:26: biz de dün çok heveslendik bayağ sancım ve kasılmam vardı tam tarif edilen gibi nasıl umutlandım şiddetlendi de bir ara sonra hoooppp geçtibugün yine arada yokluyor ama düzensiz hala gelmeye niyeti yok yani benim tembelin
Mrh arkadaşlar.Bugün kontrolüm vardı.Ona geçmeden önce dün gecemden bi bahsedeyim.Saat 10 ile 11 arası sancılarım vardı ama belimden gelmiyordu.Aşağıya doğru feci baskı yapıyordu bebeğim ama öyle bir ittiriyordu ki çok ağrı yapıyordu.Bu bir saat böyle sürdü beş dk. İttiriyor beş dk. bekliyordu.GEce ise sancılarım farklılaştı ama artmadı.Neyse sabah randevıum var diye hastanaye gitme gereği duymadık.
Sonra sabah 10.30 gibi hastanede ilk önce NST ye girdim ama NST 30-40 arası sancı çıktı ama sonrası biraz bozuk çıktı.Neyse dr. yanına geçtik NST ye bakıp hemen ultrasona geçtik.Bebeğim eleviti bırakmama rağmen 3.840 olmuşsuyu gayet iyi dedi.Ben 40. haftam yarın doluyor hala girmemiş mi kanala dedim o da hayır girmemiş ama sancı ile birlikte son anda da girebilir dedi onda bir problem yok dedi.Her şey normal dedi ama NST ye bir daha girmen gerekiyor.Gir gel sonra konuşalım dedi.
Tekrar NST ye girdiğim de sancılarım daha da artmıştı.Girdiğimde 65 le 40 arası sancılarım çıkıyordu.Ebe bana senin bir hayli sancın var akşama doğurursun sen bu gidişle dedi ve ben o kadar mutlu oldum kiNST sonucumu alıp dr.a götürdüm o da evet sancıların var ama doğurmak için yeterli ve çok düzenli değil dedi perşembeye kadar müsade sana dedi eğer sancıların sıklaşırsa,düzenli hale gelirse gel ama yok sıklaşmazsa perşembe günü tekrar gel o zaman bakarız suni sancıya dedi
İşte böyle canlarım.Yine geldik evimizehalbuki ne kadar sevinmiştim ebe bu gece doğurursun diye.Belki de doğururum çünkü ağrılarım hala var.İnşlh sıklaşır.Demek ki diyorum gece ki hissettiğim ağrılar 60 lara kadar vuruyormuş ama dr. onu yeterliş görmedi.Kaç olması lazım acaba benim için 100 lerde filan mı olması lazım
Neyse şöyle bir geçmişi okup geleyim.
1 nolu bez daha iyi canım,çünkü 2 nolu bezde ilk doğduğunda sıpacıkların kakaları taşıyoyaa benim kafam iyice karıştı
1 nolu bez 2-5 kg yazıyor
2 nolu bezde 3-6 yazıyor.
yani ikiside 3,5 kilo doğan bebeğe uyuyor mu ?
bilen yazsın sinir oldum kendimeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?