2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

evet ilk hamileliğim. 3 haftadır bulantılarla geçiyor. 2 hafta önce bebeğimin kalp atışlarını duyduk o an zaten tarif edilemez. bir mucize gerçekten. ama gel gör ki bu mide bulantıları bana bebişi unutturuyor. devamlı acıkıyorum ama yiyemiyorum

ne zaman hissettin ilk hareketlerini bebişinin ?

çok keyifçi oldu kova bebeklerimiz gerçekten. benimkisi de karnımda pilates yapıyor sanki bi o tarafa geriniyo bi bu tarafa. inecek yeri kalmamış senin garibin niye sıkışıyor o daracık yerde atıverse ya kendini. hiç açılman yoktu galiba değil mi?

canım bulantı için tuzlu ve beyaz leblebiyi tavsiye edebilirim beni bayağ rahatlatmıştı. ben çok aşırı yaşadım bulantıları 3 tane hap kullanıyordum günde ve hamilelere fazla önermedikleri bir ilaçmış ama başka türlü başa çıkamadı doktorum da. vicdan azabı çekerek içtim hep ama bebeğini açlıktan öldürmeyimi tercih edersin deyince doktorum mecbur içtim şükür zararı olmadı bebeğime bayağ bir hastane ziyaretleri yaptık yani başlarda umarım senin okadar aşırı olmaz canım ve çabuk geçer ben ilaçlara rağmen günde en az 10 kere wcye koşuyordum şükür atlattık
ben çok geç hissettim hareketlerini canım bebeğim aşırı hareketliydi oysa hala da öyle ama iç karnım genişmiş tam emin değilim hangi haftaydı ama 20. hatadan sonra hissettim arkadaşlar çok daha önce hissetti ama. gittikçe şiddetlendi hareketleri şuan had safhalarda ama muhteşem bir duygu

meraba doğuramayan ocak anneleri bugün 21 ocak ehi ehi bebişler bu gidişle kova olacaklar..benimde doktorum aradı her hafta tahlil istiyordu.. beğenmemiş tahil sonuçlarımı.. pts hastaneye yatış yapıcaz takibe alacak ama sezeryan olacaksa da beklemek istemiyorumm konuşacam pazartesi yaptırACAĞIM.normal doğumu beklemek beni gerçekten çok gerdi.. her an bebeğe birşey mi olacak diye düşünmekten bi hal oldum.

kolay gelsizn dua edin kızlar hepimizin hakkında hayırlısı.

doktorum da doğurmaya niyetin yokmu daha diyor ya çooook sinir oluyorum bişey de diyemiyorum 2haftadan fazla oldu kanalda her gittiğimizde biraz daha inmiş oluyordu şimdi tam yerleşmiş dedi artık daha fazla inecek yeri yok hazır olduğunda başlatacak doğumu sancıların olur bu ara çatıyı yumuşatmaya çalışır dedi evet çok sancım var gerekten 4 gündür ama düzene giremedi hiç dün okadar sinirlendim ki kıpır kıpır karnımda dedim dalgamı geçiyorsun manyakmısın ne sıkışıyorsun orda çık sen de rahat et ben de bunaldım artık eşim bile şok oldu ciddi bağırdım çünkü doğmamış çocuğa sinirler harap oldu iyice şimdi özür dileyip duruyorum oğluşumdan eşim sen çocuğu korkutuyorsun ondan gelmiyor diyor açılman vardır kasılman çok dedi doktorum ama çatı muayenesi olmadım canım ben oyüzden bilemiyorum da ya:26:

Kova bebeklerinin saati saatine uymaz. Ruh halleri sıcak veya soğuk gibi değişim gösterebilir. Bu da ebeveynlerde şaşkınlığa sebep olabilir. Bir gece deliksiz uyuyorsa iki gece tüm aileyi seferber edecek kadar huysuz davranabilir. Kova çocuğunu belli bir düzen ve disiplinde yetiştirmek hayli zordur.

Bulutların üzerinde gezinmekten çok hoşlanır! Küçük dahiler aynı zamanda da çok afacanlardır. Genel kurallar bu çocuklar için geçerli olmayabilir. Anne babaları onlara her şeyi sebep ve sonuçlarıyla anlatırsa, hoşlarına gitse de gitmese de anlayış gösterecek, yaşından beklenmeyen bir olgunlukla karşılayacaktır.

Küçük yaşta elektronik eşyalara, bilgisayarlara merak sararlar. Sesin nereden geldiğini anlamaya çalışan, radyonun içini dışına çıkaran küçük bir Kovaya kim kızabilir!

Ailesi Kova çocuklarıyla çok dikkatli olmalıdır. Onun hümanist yanlarını geliştirmesine izin vermeli. Kısıtlamaya çalışarak, isyankar yanını ön plana çıkarmamalıdır.

Çok hareketli, sevimli, cana yakın, yardımsever bir çocuktur. Okumayı öğrendiği andan itibaren güzel resimlerle süslü ansiklopediler, maketlerle, beynini geliştirecektir. Böylece, Kova çocuğu dahi olma, asra damgasını vurma yolunda ilk adımlarını atmaya
başlayacaktır. Olgun, cömert ve yetenekli çocuklar olabilirler.

Okulda arkadaşları arasında dikkat çekici öğrencidirler. Tuhaf bir çalışma programları vardır. Eğer öğretmen ya da ailesi bu özgür çalışma programını kısıtlamaya ve baskı uygulamaya kalkarsa, onlara kesinlikle meydan okuyacaklardır. Başkalarıyla iletişim kurmasını kolaylaştıracak onu teşvik eden bir çevreye ihtiyaçları vardır. Takıntılı huyları olan bu çocuklar, sevdikleri bir şey için tüm parasını ve eşyasını verebilecek kadar cesurdur. Herkese aynı davranmadığı gibi başkalarından özellikle anne babalarından hep özverili olmalarını beklerler.
Yaptıkları şımarıklığa göz yumacak, her istediğini ona alacak, her ağladığında onu kucaklayacak bir ilişki isterler. Anne babaya düşen görev, onun ısrarlı sevgi istismarına kanmayıp, paylaşmayı ve parayı nasıl kullanacağını öğretmek olmalıdır.

Geleneksel aile düzeninden farklı anlayışta ev hayatları olsun isterler. Küçük yaştan itibaren bağımsız olduklarına inanırlar. Akıllarına gelen ve inandıkları konu üzerinde sonuna kadar mücadeleci bir tavır gösterirler. Aile, bir kısıtlama veya özgüveni kırıcı bir tavır göstermişse sivri dilli, içi dışında bir çocuk olur. Enerjik ve akıllı bu çocukların ailenin desteğiyle iyi bir eğitim alması gerekir. Eğitim sürecini yüksek performansları sonucu başarıyla tamamlayabilirler.

Yeterli ilgi, şefkat ve destek görmezlerse, gizli gizli bir güvensizlik oluşabilir. Arkadaş tavrıyla yaklaşan özgür bir ailede yetişen Kova çocukları, büyüyünce çok başarılı olurlar.

Zamanlarının büyük bölümünü aile fertlerinden uzak, kendi başlarına geçirirler. Bazen üzüntülü görünebilirler. Kova çocukları için herkesin aynı düşünmediğini anlamak çok güçtür. Ne yapacağını kimseyle konuşmaktan hoşlanmaz, hayatları kendi akışına bırakır başkalarının fikirlerine aldırış etmezler. İlişkileri arkadaşçadır. Yeni yetişmekte olan bu çocuğun içinin rahatlatılmasına ve samimiyet görmeye
ihtiyacı vardır.

Bağımsızlığını yeni kazanmaya başlayan bir çocuk ise güvenilir, destekleyici ve onu eleştirmeyen arkadaş bir anne, babaya ihtiyacı vardır. Genellikle gelişme çağları bu sayede sakin geçer. Aile içi kararlarda onun da fikrini almak grubun bir parçası olduğunu hissetmesi açısından önemlidir. Ortak çalışmalar Kova çocuğunun sorumluluk duygusunu arttıracak ve asi yanını eğitecektir. Kova çocuklarının kız veya erkek kardeşleriyle arası iyidir. Onlarla iyi iletişim kurarlarsa korumacı bir tavır sergileyebilirler. Anne babalarına sordukları soru ve cevaplarla onları şaşırtan bu çocukların istediği gerçek bir sevgi ve alakadan başka bir şey değildir.

Beni 34. ten beri rahat bırakmayan bu sancılar kandırdı.Erken gelecek oğluşum dedim ama maşallah gelemedi gitti.Benden başka yok sanırım ocak annelerinde çok bekleyen.Annem diyor senin her işin zor oluyor hamileliğin de yine zor oldu ne yapayım gelmiyr gelmiyor gel mii yoooooor

Canım senin daha var sıkma kendini inşlh zamanı gelinde doğar bence sen 40 ı doldurmazsın.Rahat tut kendini.

benim ne nişan ne su var bol bol sancı var yani farketmiyor sancının olması veya olmaması Her şey kader.Rabim ne zaman yol verirse o zaman gelecek bu yaramazlar.Ben ümidimi kestim pzartesi bir güzel yicem suniyi :84::84:

kızlar benim bebişin hareketleri azaldı korkmaya başladım günde 18 tekme atan bebek dünden beri sayıyorum 8 ancak oldu oda tekme değil balık gibi çok az kayma umarım herşey yolundadır dr aramama gerek varmı bilemedim

canım normal artık sonlara geldik.Çok fazla uyuyor benim oğlumda.Şöyle biraz vuruyorum üstten poposuna uyanıyor

canım hareketlerinde bariz bir azalma değişiklik hissediyorsan ben ara derim bu günlerde bize sağlıklı olduklarını gösterecek tek şey hareketleri ihmale gelmez. doktorum artık daha az olur hareketleri ama sert olur ve huyunu biliyorsun hareketlerinde bir azalma ya da değişiklik farkedersen haberim olsun dedi önemli bence bir danış istersen. ya da tatlı bişeyler ye soluna yat biraz dinle bebişini

canım normal artık sonlara geldik.Çok fazla uyuyor benim oğlumda.Şöyle biraz vuruyorum üstten poposuna uyanıyor

canım çok haklısın artık çok fazla uyuyorlar ama yine de gün içinde bariz hissetmemiz lazım hareketlerini dünden beri 8 hareket bana az geldi ya da benim minik fazla hareketli bilmiyorum ama bir sormak lazım

canım çok haklısın artık çok fazla uyuyorlar ama yine de gün içinde bariz hissetmemiz lazım hareketlerini dünden beri 8 hareket bana az geldi ya da benim minik fazla hareketli bilmiyorum ama bir sormak lazım

Tabii ki canım kendisi daha iyi bilir bebeğin durumunu ben de perşembe artık daha az hareket ediyorum dedim dr. uma kan akışını filn baktı her şeyi normal dedi.Eğer çok azsa tabii ki danışmak da yarar var.

ama kızlar dr bana dediki günde 10-15 tane yapması gerekli ona göre iyi dinle dedi bencede son 1 haftam normalde azalması gerekir ama dr böyle dedi şaştım kaldım vallahi

ama kızlar dr bana dediki günde 10-15 tane yapması gerekli ona göre iyi dinle dedi bencede son 1 haftam normalde azalması gerekir ama dr böyle dedi şaştım kaldım vallahi

evet canım bana da böyle söyledi en az 10 hareket dedi. hareketlerin nasıl olduğu çok önemli değil kayma şeklinde kıvrılma şeklinde olabilir irkilme olur tekme olur sert veya yumuşak olduğu farketmez yani ama 10 kesin olmalı dedi. bence de tatlı bişeyler ye canım ve biraz dinle meleğini eğer hala için rahat değilse git bir görün derim ben en fazla boşuna yol gitmiş olursun belki ama bu saatten sonra artık en ufak bişey de dikkatli olmamız lazım için rahat eder

canım çok sağolun bilgileriniz için artık bugün geçti dediğin gibi yarında sayıcam eğerki azsa p.ztesi dr giderim napim inşallah kötü bişe yoktur.

canım çok sağolun bilgileriniz için artık bugün geçti dediğin gibi yarında sayıcam eğerki azsa p.ztesi dr giderim napim inşallah kötü bişe yoktur.

kötü düşünme canım belki sadece dikkat etmediğin için farketmiyorsun hareketlerini usul usul hareket ediyorsa senin de işlerin varsa belki farkında olamadın hiç. hem artık daha fazla uyudukları da bir gerçek. akşam da deneyebilirsin canım yemek yedikten sonra tatlı bişey ye uzan biraz eminim kıpırdancaktır meleğin

tamam cnm denicem akşam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…