2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

forum ne kadar sessiz kızlar bugün artık hem son günler diye hem de haftasonu diye sanırım..
biran önce doğum yapalım bebişlerimize de bir alışalım da şöylee hızlı bir dönüş yapalım sayfamıza ya özledim valla

slm mrb.. ben de müstakbel haziran annesiyim inş... birkaç zamandır sizi takip ediyorum. doğum zamanı daha bi farklı his oluyo sanırım.. bize daha erken ama. Allah kolaylık versin bi avazda kurtarsın. ben burada sürekli hacı hurması yiyordum drlar erken doğurursun diye beni durdurdular. sizde işe yarayabilir belki :=))

canım umarım hayırlısıyla alırsın meleğini kucağına bu ocak bebişleri ne çok uğraştırdı annelerini dimi

ayyy....evet canım ya ayın 10gibi gelir diyordum ayın 21i oldu doğırana kadar 23ü olacak ama keşke kendisi gelsede boşuna suni sancı yemesem yaaa inşallah herkesin istedigi gibi bi doğum olsun biran önce alalım mis kokulu bebişlerimizi koynumuza

canım doktorun daha ne kadar bekleyelim dedi ve ne kadar sıklıkta kontrole çağırıyor canım..

tatlım perşembe kontrolümde 41. haftaya kadar bekliyoruz en son dedi yani bu pazartesi son günüm.Haftada bir gidiyordum ama bu hafta 3 günde bir gittim.

canım aramızda 3 gün var sanırım bana da pazartesine kadar bekleyelim dedi.Pazartesi çatı muayenem olacak açıklığa bakacak ona göre suni sancı verecek yok o olmazsa sezeryan maalesef.Bugün de gelmedi sancılarım yarın son günüm çoook dua ediyorum ama sancılarım sıklaşmıyor.Kızlar yaaa açılmam var mıdır acaba?inşlh vardır çok tedirginim eşimde sürekli arıyor sancıların sıklaştı mı diye o da istemiyor suni sancı çekmemi

selam kızlar nasılsınız bakalım,doğurmayanlar azaldı galiba forum sessizleşmiş.kalanlar da doğursun şu 40ları çıkaralım da tekrar canlandıralım şurayı.

canım daha doğurmamışsın benim kızım 19günlük oldu bugün,darısı başına inşallah sağ salim en güzel şekilde gönlüne göre yaparsın doğumunu.konuşuyoduk ya kim önce doğurcak diye merak etmiştim seni güzel haberlerinizi bekliyorum hepinizin

herkes ne zaman geliyormuş bebek diye soruyor:26:

nereden bilebilirim ki , gelmiyor işte gelmek istemiiyor

annem arıyoo oturuyor musun öyle kalk hareket yap diyoo, yapıyorum evin içinde yapmadığım kalmadı, sezeryan olucaksın bu gidişle diye psikolojik baskı yapıyorr sinir oldum yaaaa

ARKADAŞLAR 20 GÜN OLDU BEBİŞİMİZ DÜNYAYA GELELİ AMA SÜTÜM ÇOKKK AZICIKKK

ÇILDIRACAĞIMM NE YApmAK GEREKKKKKKKKKKKKKKKK

canııım beniim sen ne güzel kavuştur yavruna ben hala beklemedeyim Çok zor geçiyor şu son günlerim.Pazartesi günü ben de alacağım kucağıma ama sıkıntısı sardı iyice.Artık nasıl olursa hayırlısı dicem.

doğuralım da tekrar konuşuruz buralarda.Bizlere tavsiyelerde bulunursunuz deneyimli anneler olarak

Anne sütü nasıl artar? Anne sütünü arttırmak için ilk yapılacak şeyler düzenli ve dengeli beslenmek ve bol su içtiğinizden emin olmaktır. Süt içmek de oldukça faydalıdır. Bunun yanında, bebeğiniz her istediğinde ve doğru emzirme şekliyle bebeğinizi emzirmek önemlidir. Bebek memeyi doğru ve iyi kavrayamazsa yeterince süt ememeden yorulup memeyi bırakacaktır. Ayrıca, bebek memeyi iyi kavrayamayınca daha fazlahava yutacağı için gaz sancısı artacaktır.
Anne sütünü arttıran besinler: Anne sütünü arttıran besinler tüm dünyada, yüzyıllardır kullanılmaktadır. Anason, çemen otu, rezene, ısırgan otu, tarçın, fesleğen, nane, maydanoz ve susam gibi bitkiler anne sütünü arttırıcı olarak bilinen bitkilerin başında gelmektedir. Bu bitkilerden salatalar hazırlayıp yiyebileceğiniz gibi çaylarını da hazırlayabilirsiniz. Çay için ölçü ortalama bir su bardağı kaynamış suya 1-2 çay kaşığı kadar kuru bitkidir. Siz damak tadınıza göre bu oranları ayarlayabilir ve birkaç bitkiyi karıştırarak lezzetli çaylar elde edebilirsiniz. Böylece emzirmeden dolayı artan sıvı ihtiyacınızın da bir kısmını karşılamış olursunuz.
Göğüs ve karın bölgenize masaj yapmak da süt bezlerinizi uyararak ve kan akışını düzenleyerek anne sütünüzü arttırmanıza yardımcı olacaktır. Bunun için günde 2-3 kez 1-2 dakika masaj yapabilirsiniz.
Anne sütü ve emzirme deyince sarımsaktan bahsetmeden olmaz. Sarımsak, bebeğinizin iştahını açmasının yanında güvenle kullanabileceğiniz iyi bir antibiyotiktir. Bebeğinizi emzirmeden 1 saat önce 1-2 diş sarımsak yerseniz, bebeğiniz memeyi daha iştahla kapacak, daha uzun süre emerek daha fazla süt içmiş olacaktır. Doğal bir antibiyotik olan sarımsak meme başında oluşan çatlaklar için de faydalıdır.
Emzirme yoluyla bebeğe ilaç geçebileceği için emziren annelerin ilaç kullanımı sınırlıdır. Özellikle de antibiyotiklerin vücuda vermiş olduğu zararlardan dolayı pek çok anne antibiyotik ilaçlarını kullanamamaktadır. Oysaki sarımsak güvenle kullanabileceğiniz doğal bir antibiyotiktir. Kokusunu dert ediyorsanız, maydanoz, karanfil gibi koku giderici bitkilerden faydalanabilir, çiğnemeden doğrudan yutabilir ya da eczanelerde bulabileceğiniz sarımsak tabletlerini kullanabilirsiniz.

merhaba kızlar ..
ben 19,01,2012 perşembe günü bebeğime kavuştum.
3160kg. 50 cm boyunda güzel kokulu bir kızım oldu.
darısı doğumu bekleyenlerin başına.
normal doğum oldu.
kızımın adı belli değil.
39+2 de geldi kızım.
detayları geniş bir zamanda yazarım kızlar.kusura bakmayın.
kalabalık,bebek derken vakit olmuyor.
ama şunu söylemeliyim ki kesinlikle normal doğum yapın.
çok güzel bir duygu.sonrasında ise çok rahat..
allah'a emanet olun.

canım duyduğum ve araştırdığım kadarıyla humana çayı varmış eczanede o anne sütünü arttırıyormuş öyle diyorlar eczaneye bi sor danış derim canım inşallah sütün çoğaların

kayyum önce stresini azaltmaya çalış çok zor biliyorum ama pozitif geribildirimde bulun kendine sütüm olacak ve bebeğime yetecek de dua et. bende çok sıkıntı çektim etrafımda özellikle de kendi annem bana senin sütün yok az çocuğa yetmiyo ondan ağlıyo diyip canımı sıkmışlardı ama ben inat edip mama vermemiştim iyikide öyle yapmışım ayda 1 kilo aldı oğlum ve emmeyi bıraktıktan sonra 10 ay daha sütüm gelmeye devam ettti..

şimdi herkesinki aynı olmuyo sütünün olmadığına nasılkanaat getirdin göğsünden süt taşmıyor mu. taşmaz zaten. şimdilik bebeğinin ihtiyacı zaten çok az. bebeğin büyüdükçe emme gücü arttıkça sütünde artacak farkedeceksin sende. bol bol su içmen gerekir sütün olsa da olmasada bebeğine bolbol göğsünü ver. kimyon ye sabah bir çay kaşığı akşam bir çay kaşığı alışkanlık haline getir bunu lütfen dene kimyonu bebelerin gazına da iyi geliyo sütüde artırıyo. hap yutar gbi bi çay kaşığı kimyonu ağzına atıp üstüne su iç. sabırlı davran lütfen bunları bilerek söylüyorum hepsini yaşadım ve geçti emin ol seninkide geçecek sütünde olacak bebeğinde doyacak. allah yardımcınız olsun ..

ii geceler hormonlari tavan yapmis ama doguramayan hatunlar!!
yarin itibariyle 40. haftami doldurmus olacagim ama hala sanci manci yok... demek ki oglusum pek rahat diyorum icerde

ben de herkese sancili gunler diliyorum, umarim en kisa zamanda bebeklerimizi aliriz kucagimiza...

ya kızlar sancısı olanlar bana bilgi verebilirmi sancı nasıl bi ağrı tarif edebilirmi dün akşam böyle sanki rahmimin içinde bişe aşağı doğru itio gibi bişe oldu yani tam şeyimin üstü işte anlayın ama beni bağırttı o sancımıydı acaba:44:

cnmm çok teşekkür ederim inan az önce biraz gözyaşı dahi döktüm.ama cnm bebeğim 20 günlük oldu bu zamandan sonra artarmıkiiii?????????????*
bunu merak ediyorummm.teşekkür ederim ,söylediklerini mutlaka uyacağım cnmmm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…