- Konu Sahibi antidepresif
-
- #25.841
Son olarak çantamı kontrol ettim.Her şey tam mı diye.hastanemi de aradım ebe 12 den sonra hiçbir şey yiyip içmiyorsun dedi.Sadece güzelce uyu dedi.Nasıl uyuyacaksam.:18::18:
yarın bu saatlerde bebişimi alırım inşlh kucağıma.dua edin de kızlar suni sancı ile açılmam olsun :26::26: çoooook heyecanlıyıım.
Beni tebrik etmeyecek misiniz?
Tesekkur ederim kizlar..
kızlar nasılsınızzben doğurdum 21 ocak 05.35 te normal dogumla (çatır çatır)dünyaya geldı ayrıntıları yazıcm ınsallaah sımdı kızım uyurken sızlere bı bakım dedımm
Ahh cnmim cok gecmisler olsun..insan okurken bile ne kotu oluyor..allahim bi daha ne size nede abskalarina yasatmasin...bebegin uyurken zorla uyandirmak onj aglatmakk cok zorrr:26:Merhaba herkese, oğlum 2 gün sonra 1 aylık olacak. Çok zor zamanlar geçirdik. Oğlum uyuyorken size kısaca özetlemek istedim ki (dilerim kimse yaşamaz ama) yaşayan olursa tecrübe edinsin diye.
Hatırlayanlar vardır elbet, oğlum 36. haftasının ilk günü doğmuştu. Önce solunum yetmezliği sonra da yenidoğan sarılığı sebebiyle ilk 9 günü hastanede geçmişti yavrumun. Ardından taburcu olduktan sonra annem oğlumun rengini pek beğenmediği için (2 gün sonra) tekrar doktora götürmek istedi. Ben de güya özel hastanede daha çok ilgilenirler diye Ankara'nın en meşhur özel hastanesine götürdüm. Oysa oğum ZTB yani Büyük Doğum'da doğmuştu. Ah eşşek kafam. Neyse, özel hastanede oğlumdan bir kan alındı sonra "bu çocuğun sarılığı kritik seviyede, hemen yoğun bakıma almalıyız" dendi. En az 3-4 gün yatar dediler, tahmini olarak da 3 binle 5 bin arası bir tutar söylediler. Doktor kritik seviye deyince, ben de fenalaştım hastanede. Sonra çok güvendiğim bir yakınımı aradım, durumu anlattım. Bana hemen ZTB'ye geri gitmemi, bu işte bir terslik olduğunu söyledi. Apar topar ZTB'ye gittik. Orada dünyalar tatlısı, tuttuğu altın olasıca bir doktor hemen ilgilendi oğlumla. Zeynep doktor. Allah ondan bin kere razı olsun. Bana özel hastane doktorunun sormadı bir sürü soru sordu. Sonra bana meseleyi anlayabileceğim şekilde izah etti. Oğlum yenidoğan sarılığını atlatmıştı ama uzayan sarılığa yakalanmıştı. Uzayan sarılık da öyle fototerapiyle vs ile geçmiyordu. Değer 25i geçmedikçe (ki bizim değerimiz en yüksek 17 olmuştu), hastaneye bile yatırmıyorlar, evden takip ediyorlardı. Uzayan sarılığın 5-6 sebebi vardı. Ancak özel hastaneler fototerapi ücreti alabilmek için çoğu kez bebekleri yok yere 3-5 gün yatırıp ondan sonra tetkikleri yapıyordu. Zeynep doktor hemen şüphelendiği sebepler için tahlil yaptırdı. Bu arada bana sarılığı nasıl azaltabileceğimi anlattı detaylıca. Tahliller sonucu oğlumun idrar yolları enfeksiyonu olduğu ortaya çıktı. Hemen antibiyotik tedavisi başlandı. Bu arada ben de sarılığımız azalsın diye saat başı oğlumu besledim, sürekli kakasını çişini yaptırmak için uğraştım. Emmiyor, hep uyuyor diye pes etmedim, bazen içim parçalana parçalana banyo küvetine sokuyordum ya da altını açıyordum ki ağlasın ve ben hemen biberonu ağzına dayayabileyim diye. Ve 7 günün sonunda zafer benimdi. Oğlumun sarılığı düşmüştü. İdrar yolları enfeksiyonu da çok çok azalmıştı. Ve daha 20 günlükken oğlum 900 gram almıştı.
Size bunları anlatma sebebim ise şu. Geçen hafta bebek görmeye gelen bir yakınım torununun da sarılık olduğunu ve 3 ay boyunca neredeyse haftada 2-3 günü fototerapide geçirdiğini, bebeğin esas sıkıntısının ise çok sonra anlaşıldığını anlattı. Tam da Zeynep doktorun dediği gibiydi. Uzayan sarılıkta fototerapi geçici süreli düşme sağlar, sonra değer yine yükselir, yine fototerapi gerekir vs. Yani olan derdini anlatamayan küçücük yavrularımıza oluyor. Çok şükür ki ben iyi bir devlet hastanesi doktoru sayesinde atlattım bu sıkıntıları. Ama bir daha o ünlü özel hastanenin kapısından bile geçmem.
Dilerim hepimizin yavruları sağlıklı bakarlar geleceğe.
Ahh cnmim cok gecmisler olsun..insan okurken bile ne kotu oluyor..allahim bi daha ne size nede abskalarina yasatmasin...bebegin uyurken zorla uyandirmak onj aglatmakk cok zorrr:26:
Zor tabi ama hastanede bebeğine kıyamadığı için uyandırmayan ve 2500den 1900 grama düştüğünü farketmeyen bir anneyi görünce kendimi hep bu yönde teskin ettim. Bebekler şekerleri düştü mü uyanamazmış kolay kolay. Sarılık da aşırı uyku yaparmış bebeklerde. O yüzden mecburdum oğlumu ağlatmaya. Ama şimdi memeyi emerken çekermiş gibi yapıyorum, yan gözle bana bakıp bir gülüyor ve birisi kapacakmış gibi damaklıyor mememi, işte bu bana yeter diyorum.
Zor tabi ama hastanede bebeğine kıyamadığı için uyandırmayan ve 2500den 1900 grama düştüğünü farketmeyen bir anneyi görünce kendimi hep bu yönde teskin ettim. Bebekler şekerleri düştü mü uyanamazmış kolay kolay. Sarılık da aşırı uyku yaparmış bebeklerde. O yüzden mecburdum oğlumu ağlatmaya. Ama şimdi memeyi emerken çekermiş gibi yapıyorum, yan gözle bana bakıp bir gülüyor ve birisi kapacakmış gibi damaklıyor mememi, işte bu bana yeter diyorum.
kızlar sizi özledim giremiyorum kız vktimi çalıyo valla kaşlar bile pala remzi tarzında benim kız bazen fışkırtıcasına kusuyo bende oturup onla ağllıyorum zor zamnlar yaşadım aynen lohusalıktanmıdr nedr ot pok batıyo annelik çok zormuş çokkkkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?