2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Allah yardımcın olsun canım...inş açılman olur da normal doğurursun güzelce..şimdiden tebrikler

kızlar benim tansiyon düşük çıkıyor kimseye çaktırmıyorum ama korkuyorum..ilk ölçtüğümde 11-3 çıktı sonra biraz dinlendim 11-4 oldu..küçük tansiyonum düşük çıkıyor ama herhangi bir durumum da yok gibi...bebeğim hareket ediyor yinede endişeliyim ya bişi olursa diye??yardım edin bana lütfen nabsam önemli bişi çıkar mı

İlk doğumumda yaşadığım bazı sıkıntıları sizlerinde yaşamaması icin bir tavsiyede bulunacağım anestezi yöntemi olarak epidurali sececek olanlar özellikle doğum drunzu sectiginiz gibi anestezi uzmanınızıda iyi secin çünkü bazı durumlarda anestezi uzmanınız önemi doğumunuzu yapacak olan drun önüne gecebiliyor.sorun sorusturun tecrubeleri olan insanlara anestezi uzmanını mutlaka siz secin ben yanıldım bol acılı ve uzun bir normal doğum gecirdim ilkinde bu ikinci 39_2 deyim ve benim icin drumdan cok anestezist önemli.hepinize hayırlı doğumlar diliyorum

Merhaba herkese, oğlum 2 gün sonra 1 aylık olacak. Çok zor zamanlar geçirdik. Oğlum uyuyorken size kısaca özetlemek istedim ki (dilerim kimse yaşamaz ama) yaşayan olursa tecrübe edinsin diye.
Hatırlayanlar vardır elbet, oğlum 36. haftasının ilk günü doğmuştu. Önce solunum yetmezliği sonra da yenidoğan sarılığı sebebiyle ilk 9 günü hastanede geçmişti yavrumun. Ardından taburcu olduktan sonra annem oğlumun rengini pek beğenmediği için (2 gün sonra) tekrar doktora götürmek istedi. Ben de güya özel hastanede daha çok ilgilenirler diye Ankara'nın en meşhur özel hastanesine götürdüm. Oysa oğum ZTB yani Büyük Doğum'da doğmuştu. Ah eşşek kafam. Neyse, özel hastanede oğlumdan bir kan alındı sonra "bu çocuğun sarılığı kritik seviyede, hemen yoğun bakıma almalıyız" dendi. En az 3-4 gün yatar dediler, tahmini olarak da 3 binle 5 bin arası bir tutar söylediler. Doktor kritik seviye deyince, ben de fenalaştım hastanede. Sonra çok güvendiğim bir yakınımı aradım, durumu anlattım. Bana hemen ZTB'ye geri gitmemi, bu işte bir terslik olduğunu söyledi. Apar topar ZTB'ye gittik. Orada dünyalar tatlısı, tuttuğu altın olasıca bir doktor hemen ilgilendi oğlumla. Zeynep doktor. Allah ondan bin kere razı olsun. Bana özel hastane doktorunun sormadı bir sürü soru sordu. Sonra bana meseleyi anlayabileceğim şekilde izah etti. Oğlum yenidoğan sarılığını atlatmıştı ama uzayan sarılığa yakalanmıştı. Uzayan sarılık da öyle fototerapiyle vs ile geçmiyordu. Değer 25i geçmedikçe (ki bizim değerimiz en yüksek 17 olmuştu), hastaneye bile yatırmıyorlar, evden takip ediyorlardı. Uzayan sarılığın 5-6 sebebi vardı. Ancak özel hastaneler fototerapi ücreti alabilmek için çoğu kez bebekleri yok yere 3-5 gün yatırıp ondan sonra tetkikleri yapıyordu. Zeynep doktor hemen şüphelendiği sebepler için tahlil yaptırdı. Bu arada bana sarılığı nasıl azaltabileceğimi anlattı detaylıca. Tahliller sonucu oğlumun idrar yolları enfeksiyonu olduğu ortaya çıktı. Hemen antibiyotik tedavisi başlandı. Bu arada ben de sarılığımız azalsın diye saat başı oğlumu besledim, sürekli kakasını çişini yaptırmak için uğraştım. Emmiyor, hep uyuyor diye pes etmedim, bazen içim parçalana parçalana banyo küvetine sokuyordum ya da altını açıyordum ki ağlasın ve ben hemen biberonu ağzına dayayabileyim diye. Ve 7 günün sonunda zafer benimdi. Oğlumun sarılığı düşmüştü. İdrar yolları enfeksiyonu da çok çok azalmıştı. Ve daha 20 günlükken oğlum 900 gram almıştı.
Size bunları anlatma sebebim ise şu. Geçen hafta bebek görmeye gelen bir yakınım torununun da sarılık olduğunu ve 3 ay boyunca neredeyse haftada 2-3 günü fototerapide geçirdiğini, bebeğin esas sıkıntısının ise çok sonra anlaşıldığını anlattı. Tam da Zeynep doktorun dediği gibiydi. Uzayan sarılıkta fototerapi geçici süreli düşme sağlar, sonra değer yine yükselir, yine fototerapi gerekir vs. Yani olan derdini anlatamayan küçücük yavrularımıza oluyor. Çok şükür ki ben iyi bir devlet hastanesi doktoru sayesinde atlattım bu sıkıntıları. Ama bir daha o ünlü özel hastanenin kapısından bile geçmem.
Dilerim hepimizin yavruları sağlıklı bakarlar geleceğe.

Ahh cnmim cok gecmisler olsun..insan okurken bile ne kotu oluyor..allahim bi daha ne size nede abskalarina yasatmasin...bebegin uyurken zorla uyandirmak onj aglatmakk cok zorrr:26:

Ahh cnmim cok gecmisler olsun..insan okurken bile ne kotu oluyor..allahim bi daha ne size nede abskalarina yasatmasin...bebegin uyurken zorla uyandirmak onj aglatmakk cok zorrr:26:

Zor tabi ama hastanede bebeğine kıyamadığı için uyandırmayan ve 2500den 1900 grama düştüğünü farketmeyen bir anneyi görünce kendimi hep bu yönde teskin ettim. Bebekler şekerleri düştü mü uyanamazmış kolay kolay. Sarılık da aşırı uyku yaparmış bebeklerde. O yüzden mecburdum oğlumu ağlatmaya. Ama şimdi memeyi emerken çekermiş gibi yapıyorum, yan gözle bana bakıp bir gülüyor ve birisi kapacakmış gibi damaklıyor mememi, işte bu bana yeter diyorum.

feryalde bugün doğum yapacak inşallah..

lymonata,mavisi,filiz, pokemonda gözükmüyo sizdemi doğurdunuz kızlar...

benmi kaldım topikte

ocak ayı bitecek nerdeyse (

çok geçmiş olsun canım bende özelde doğum yapacağım ama hem devvlet hem özele kontrole gidiyorum bazı zamanlarda özele güven olmuyor her zaman dikkat etmek gerekiyor para için insanların sağlığı ile oynayıp bizi de boş yere huzursuz ediyorlar

Ayyyy evet biliorum yugenlerimde ole bakarkardi annelerine cukcukcuk emer yorulur ve yan gozle anne bakarr...off canim ekti yaa...bal oglumda gelse sutumde telse bana ole baksaaa

Hayirli olsn sbebegin evet annelik zormus. Gun icinde bazen wc e bile zor vakit bluyorm, ama bu gunlerde gececek elbet hep bole kalcak degiliz . Sorma herseye aglama durumu cok fena bebegime bkakip bakip agliyorm, aama bunada sukur lohusaliginda daha buyuk sorunlarla karsilasanlr var, bi arkadasim dogumdan sonra bebegimi 1 ay gormek istemedim bana cok aci cektirdigi icin demisti.
Allahim baska dertler wvermesin

doğum yapan herkesin gözü aydın Rabbim sağlıkla analı babalı büyütmeyi nasip etsin
ben daha doğuramadım çarşamba son günüm çarşambaya kadar bekleyelim dedi doktorum bakalım inşallah çarşambaya kadar kendi gelir bizim nazlı kız

selam ocak anneleri,doğum yapanlar gözünüz aydın,Allah analı babalı büyütsün inşallah,henüz yapmamış olanlara da Allah kolaylıklar versin.amin

ben 34+1deyim,herşey şükür ki normal gidiyor,gerçi henüz bebişim dönmemiş,ben nedense erken doğurmaktan korkuyorum,ocak annelerine de baktım biraz 39-40ları gören de çok var,niye böyle oldum bilemiyorum

[SUB][/SUB]herkese selam uzun zamandır giremiyorum bizim oğlan gazlı biraz size bi doğum haberi vericem lepiska84 sabah 8 de doğum yaptı epüdüralli sezeryan oldu 3500 kilo adı kuzey liymonata listeye ekleyebilirmisin canım

merhaba ocak anneleri....bende 18 ocak saat40 da sezeryan ile doğum yaptım.oğlumu kucağıma aldım ama nasıl?anlatmak istiyorum ama aklıma gelince bile ağlıyorum ..hamileliğimin başından beri normal doğum istedim,çünkü çok çocuk isteyen,yalnız büyüyüp kalabalık bir ailesi olmasını isteyen bir anneyim normal doğum yaparsam 4 tane olur inşaallah diyordum...ama RABBİM izin vermedi...sizede tavsiyem hayırlısını isteyin...çünkü bebeğim aşağıda kafası yerleşmiş normal doğuma müsait ama gelmedi...zorla gelsin istedik suni sancı verdiler ondan sonrasını hatırlamıyorum....ayrıntılı bi şekilde yazarım ama şükürler olsun kucağıma aldım şükürler olsun kokladım onu(

herkese selammm

bende dogum yaptimmm

18 ocak 22:24 gece oglumu kucagima aldim epidural sezeryan ile

gezmeye diye ciktik evden gezdik dolastik yemek yiyecektik resturanta girdik menü karti geldi karar verirken suyum geldi apartopar hastaneye

nst ye bagladilar 3 saat sanciyi beklediler bir yandan da su takviyesi yapildi. sonra kalp atislari düstügü icin sezeryana alicaz dediler neye ugradigimi sasirdim hersey cok cabuk olduu

sükür iylesiyorum yavas yavas.

dikislerim iyilesti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…