- Konu Sahibi antidepresif
-
- #25.861
feryalde bugün doğum yapacak inşallah..
lymonata,mavisi,filiz, pokemonda gözükmüyo sizdemi doğurdunuz kızlar...
benmi kaldım topikte
ocak ayı bitecek nerdeyse(
hayır canım bende varım daha 39+2 deyim bendede daha tık yok bekliyoz bakalım dr 28 ocak doğum zamanı demişti bizimki çok rahat gelmek istemiyor herhalde
cnm bende öyle dıodum ansızın gecenn bı vaktıgelmeye karar verdi kızımsabırlı ol mükafatı harıka oluo çünkü
merhaba kızlar ..
ben 19,01,2012 perşembe günü bebeğime kavuştum.
3160kg. 50 cm boyunda güzel kokulu bir kızım oldu.
darısı doğumu bekleyenlerin başına.
normal doğum oldu.
kızımın adı belli değil.
39+2 de geldi kızım.
detayları geniş bir zamanda yazarım kızlar.kusura bakmayın.
kalabalık,bebek derken vakit olmuyor.
ama şunu söylemeliyim ki kesinlikle normal doğum yapın.
çok güzel bir duygu.sonrasında ise çok rahat..
allah'a emanet olun.
bilgilere benide ekle 19 ocak saat 16.00civarı oglum nuhmehmetimi kucagıma aldım.sezeryan oldun belden uyuşturulup oldum.4 kg 52 cm.39+5 de
tebrik edelim kızlar sağlıkla büyütün bebişlerinizikızlar nasılsınızzben doğurdum 21 ocak 05.35 te normal dogumla (çatır çatır)dünyaya geldı ayrıntıları yazıcm ınsallaah sımdı kızım uyurken sızlere bı bakım dedımm
canım şimdi seni çok iyi anlıyorum akşam 21:30 dan sabaha kadar 10 dk da 1 gelen sancılarım vardı yerlerde süründüm resmen ama devamı gelmedi. Eşimle sabahladık 3 dk da bire insin diye malesef sabah kesildi sancılarım. Ama şunu söylemeliyim ki canımdan can gitti resmen berbattı. Gerçek doğum sancılarını düşünmek bile istemiyorm
günaydın canım aynı durumdayım ben de gece gideriz kesin olmadı sabaha mutlaka hastanede olurum diyordum malesef evdeyim
Merhaba herkese, oğlum 2 gün sonra 1 aylık olacak. Çok zor zamanlar geçirdik. Oğlum uyuyorken size kısaca özetlemek istedim ki (dilerim kimse yaşamaz ama) yaşayan olursa tecrübe edinsin diye.
Hatırlayanlar vardır elbet, oğlum 36. haftasının ilk günü doğmuştu. Önce solunum yetmezliği sonra da yenidoğan sarılığı sebebiyle ilk 9 günü hastanede geçmişti yavrumun. Ardından taburcu olduktan sonra annem oğlumun rengini pek beğenmediği için (2 gün sonra) tekrar doktora götürmek istedi. Ben de güya özel hastanede daha çok ilgilenirler diye Ankara'nın en meşhur özel hastanesine götürdüm. Oysa oğum ZTB yani Büyük Doğum'da doğmuştu. Ah eşşek kafam. Neyse, özel hastanede oğlumdan bir kan alındı sonra "bu çocuğun sarılığı kritik seviyede, hemen yoğun bakıma almalıyız" dendi. En az 3-4 gün yatar dediler, tahmini olarak da 3 binle 5 bin arası bir tutar söylediler. Doktor kritik seviye deyince, ben de fenalaştım hastanede. Sonra çok güvendiğim bir yakınımı aradım, durumu anlattım. Bana hemen ZTB'ye geri gitmemi, bu işte bir terslik olduğunu söyledi. Apar topar ZTB'ye gittik. Orada dünyalar tatlısı, tuttuğu altın olasıca bir doktor hemen ilgilendi oğlumla. Zeynep doktor. Allah ondan bin kere razı olsun. Bana özel hastane doktorunun sormadı bir sürü soru sordu. Sonra bana meseleyi anlayabileceğim şekilde izah etti. Oğlum yenidoğan sarılığını atlatmıştı ama uzayan sarılığa yakalanmıştı. Uzayan sarılık da öyle fototerapiyle vs ile geçmiyordu. Değer 25i geçmedikçe (ki bizim değerimiz en yüksek 17 olmuştu), hastaneye bile yatırmıyorlar, evden takip ediyorlardı. Uzayan sarılığın 5-6 sebebi vardı. Ancak özel hastaneler fototerapi ücreti alabilmek için çoğu kez bebekleri yok yere 3-5 gün yatırıp ondan sonra tetkikleri yapıyordu. Zeynep doktor hemen şüphelendiği sebepler için tahlil yaptırdı. Bu arada bana sarılığı nasıl azaltabileceğimi anlattı detaylıca. Tahliller sonucu oğlumun idrar yolları enfeksiyonu olduğu ortaya çıktı. Hemen antibiyotik tedavisi başlandı. Bu arada ben de sarılığımız azalsın diye saat başı oğlumu besledim, sürekli kakasını çişini yaptırmak için uğraştım. Emmiyor, hep uyuyor diye pes etmedim, bazen içim parçalana parçalana banyo küvetine sokuyordum ya da altını açıyordum ki ağlasın ve ben hemen biberonu ağzına dayayabileyim diye. Ve 7 günün sonunda zafer benimdi. Oğlumun sarılığı düşmüştü. İdrar yolları enfeksiyonu da çok çok azalmıştı. Ve daha 20 günlükken oğlum 900 gram almıştı.
Size bunları anlatma sebebim ise şu. Geçen hafta bebek görmeye gelen bir yakınım torununun da sarılık olduğunu ve 3 ay boyunca neredeyse haftada 2-3 günü fototerapide geçirdiğini, bebeğin esas sıkıntısının ise çok sonra anlaşıldığını anlattı. Tam da Zeynep doktorun dediği gibiydi. Uzayan sarılıkta fototerapi geçici süreli düşme sağlar, sonra değer yine yükselir, yine fototerapi gerekir vs. Yani olan derdini anlatamayan küçücük yavrularımıza oluyor. Çok şükür ki ben iyi bir devlet hastanesi doktoru sayesinde atlattım bu sıkıntıları. Ama bir daha o ünlü özel hastanenin kapısından bile geçmem.
Dilerim hepimizin yavruları sağlıklı bakarlar geleceğe.
melnizz nasılsın canım naptın doğum oldu mu
yaptım canımcım :)
3,250 gr 50 cm adı berkin e.sezeryan 40+2 de 22,01,2012 saat 11,20 de ikimizde sağlıklıyız
biraz stresliydi ama şuan çok iyiyiz hepinizi öpüyorum ayrıntılı yazarım yine
yaptım canımcım :)
3,250 gr 50 cm adı berkin e.sezeryan 40+2 de 22,01,2012 saat 11,20 de ikimizde sağlıklıyız
biraz stresliydi ama şuan çok iyiyiz hepinizi öpüyorum ayrıntılı yazarım yine
Ben de Daha doguramadım..offf offf
slm kısssslar nasılsınız bakalımm:103:
Bende doğuramadım canım üzülm yarına kadar bekleyelim dedi doktorum bakalım Rabbim sağlık nasip etsin gelecekler eninde sonunda
iyiyiz canım
geçmiş olsun allah analı babalı büyütsün
sağlıklı sıhhatli ömürler nasip etsin inşallahh
ben daha belkiyorum bide ben alabilirsem bebişimi inşallah
dua edin kızlar hakkımda hayırlısı olsun normal istiyorum ama gelmiyor işte bebişim
nasip artık yarın rabbim ne gösterirse o olacak inşallah normmal doğum yaparım
kızlar nasılsınızzben doğurdum 21 ocak 05.35 te normal dogumla (çatır çatır)dünyaya geldı ayrıntıları yazıcm ınsallaah sımdı kızım uyurken sızlere bı bakım dedımm
merhaba ocak anneleri....bende 18 ocak saat40 da sezeryan ile doğum yaptım.oğlumu kucağıma aldım ama nasıl?anlatmak istiyorum ama aklıma gelince bile ağlıyorum ..hamileliğimin başından beri normal doğum istedim,çünkü çok çocuk isteyen,yalnız büyüyüp kalabalık bir ailesi olmasını isteyen bir anneyim normal doğum yaparsam 4 tane olur inşaallah diyordum...ama RABBİM izin vermedi...sizede tavsiyem hayırlısını isteyin...çünkü bebeğim aşağıda kafası yerleşmiş normal doğuma müsait ama gelmedi...zorla gelsin istedik suni sancı verdiler ondan sonrasını hatırlamıyorum....ayrıntılı bi şekilde yazarım ama şükürler olsun kucağıma aldım şükürler olsun kokladım onu (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?