2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Merheba kızlar nihayet çoğumuz anneiz öncelikle doğum yapacak ve yapmış tüm anneleri (tabi babalarıda ) tebrik ederim sağlıkla büyütelim inşallah..
Forumda pylaştığım üzere çok sancılarım vardı.1.sancılı günün sabahında doğuruyorum diye dr a gittim nst muayne derken açılmamım 2 cm olduğunu ve bebeğimin henüz kanala yerleşemedğin öğrendim ve eve döndüm 2.sancılı akşamın sabahında sancı aralıkları uzadığı için gündüz iyice geçtiği için dr a gitmedim 3. Akşam sancılar başladığın da karar verdim sabağına dr gdecek Pazar olduğundan kendi dr um olmasada ebelerden hem kendi hem ebeğimin durumu için bilgi alacaktım çünkü o kadar sancıya ben eysede bebişnasıl dayanır bilemyodum o kadar ki komşum az kalsın aşağı inip kızım hadi git hastaneye inlemelerine içim gidiyo dedi :18:
Sancılarım dayanılmaz oldu ve duşşumu aldım hazır olan hastane çantalarımızı arabaya attık ve yola koyulduk hastane çok yakın arabaya biner binmez karnıma ağrılar gitti içimde bi korku ne olcağını bilmiyorum ve içimden allahım o gün bu gün mü sen bana yardım et sen sabır sakinlik ver diye dualar ediyorum bi yandanda acaba bebeğimle mi döncem şimdi diye heyecanlanıyorum karma karışık duygularla çıkmışım yolaa..
Sabah 10 gibi hastaneye vardık,nst muayne derken ebe demez mi 4 cm olmuş açılman ama normal doğuramazsın bebek kanala düzgün yerleşmemiş nst iyi ama her an kalp atışları bozulabilir hemen eşin yatışı yaptırsın ben dr u çağırıyorum (malum Pazar gittiğim hastanede kim nöbetçiyse o yapıyor )
Başladım ağlamaya konuşamıyorum bi yandan sancım geliyo yatağın kolunda kıvranıyorum ,titremeye başladım kalbim yerinden çıkçak sandım eşim afalladı yanımda ne diyeceğini bilmiyo ebe bi yandan sakinleştirmeye çalışıyo bi yandan yarını kendi dr unu beklemek istiyosan hastaneden çıkarmam için imzanı almam lazım diyo,bense neye ağladığımı bilmiyorum sezeryandan mı korkuyodum yoksa kendi dr um normal olur acaba ondan fikir alamıcam diye mi bilmiyorum,bi yandan da dr umun dediklerini soruyorum ,madem öyle nöbetçi dr gelsin o da muayne etsin bilgi versin diyorum ,ebe pes etti dr u geliyo seni muayneye hazırlıyorum o zaman dedi ve başka ameliyathaneye benzer bi yere götürdü ,dr geldi muayne etti açılman 5-6 cm den de fazla ama normal olmaz acil karar ver girmek istersen yarını beklicem dersen bebeğinin ve kendi sağlığını tehlikeye atarsın demez mi (bu arada dr un tavrı ve muamelesini ve ameliyatta yaşadığım bi kaç ayrıntıyı burda paylaşmıcam hem doğum yapmamış arkadaşları etkilemek istemiyrm hemde normalde ameliyatımı yapan dr un hastalarından onunla ilgli duyduğum olumlu yorumlardan dolayı) mecburen tamam dedim tekrar odaya indik eşim merakla yüzüme bakıyo ,yatışımı yaptırabilirsin dedim kağıtları imzaladım ama içim huzursuz,derken koridorda kendi dr umun sesini duydum hemen görmek istedim durumu anlatayım fikir alayım istedim sağ olsun geldi dr a güvenebilceğimi bu şartlarda acil doğumun gerçekleşmesi gerektiğini anne olarak şansımı denediğimi ama sağlıklarımızı tehlikeye atmamız gerektiğini söyleyince rahatladım,işte ben sadece bu yaklaşımı saygıı bekliyodum dedim
Ameliyathaneye gidiyorum eşimin ailesi gelmiş şaşkınlar daha dün akşam yanımdalardı onlar ahada tedirgin ,benim sancım gelmiş sedyeye yapışmışım ,ameliyathaneye vardık 2 tane çok şeker bayan anestesi uzmanı çok güzel ilgileniyolar saçlarımı okşuyolar elimi tutuyolar epidurali tam yapacak benim sancı geliyo bekliyoruz geçmesini  ekip tamamlandı dr geldi herkeste bi acele derken bi ağlama allahım doğdu galiba diyorum içimden şaşkınım konuşamıyrım ,dr hemen daha kordonunu kesmeden bana bebeğmin başını gösterdi aman allahım bebeğim iyi mi dedim başı uzamışta uzamış kana yerleşmeye çalışırken,gördün mü neden acele edioruz dedi merak etme düzelcek ama dedi oğluşumu sarıp hemen yanağıma koydular hadi öp kokla dediler fotolarımızı çektiler , sanırım sonrasında heyecandan fenalaştım ki en son odaya alınmak için uyandırıldığımı hatırlıyorum,ameliyathaneden çıktım eşim gözler dolu oğlum kayınvalidemin kucağında annem babam halam da gelmiş derin bi nefes aldım bu tabloyu geçince şükrettim tekrar tekrar allahıma…
odama geldim eşim elimi utmuş öpüyo oğlum kucağımda tarifsiz hemen emzirmeye başladım gözlerimin içine bakıyodu merhaba ben geldim artık annecim der gibi muhteşemdi hala muheşem…
(sezeryanda korkuğum gibi olmadı ilk gün gaz sıkıntydı geçince gayet iyiydim kendime yatak açıp yatmadım bile oturdum uzandım herşeyimi tek başıma yapabiliyodum 2. Gün ,anladımki kedime normal doğumdan başka bi şeye hazırlamadığım ve ameliyat öncesi dr tavrından dolayı bu kadar gergindim,ama işin başı sağlık olunca elden bişi gelmezmiş hepinizi öpüyorum&#8230

Necdet Berkin 3,250 gr 50 cm e.sezeryan 40+2 ,22.01.2012 pazar

bana bant su geçirmez banyo istediğin zaman yapabilirsin dediler bende eve gelince yaptım ama şimdi aklıma takıldı açılıp pansuman yapmak lazım mı sormayı unuttum aramam lzm galiba :44:

salya sümük ağlıyorum şuan .. bende 40+0 ım suan ve cok gerginim hala sancılarım yok açılmam yok kızımı bekliyorruz sabırla..hikayeni okuyup da etkilenmemek mümkün değil..Allah hem oğlunu hem seni hem eşini bağışlasın Allah bi ömür hep beraber saglıklı geçirmenizi nasip etsin .. Küçük adamı kokluyorum en mis yerlerinden hoş onun şimdi mis kokmayan yeri yoktur :) Canım benim darısı tüm bekleyenlerin başına..Bol bol dinlen benim yerime de kokla Necdet Berkin'i..Allah yar ve yardımcın olsun..

Selamm bizde geldik oglumalaaa...Allahimin izniyle pazartesi gunu spinal sezeryanla oglumuz mustafa yigiti kucagimiza aldikkk:

kızlar normal doğuma şartlamayın kendinizi bırakın doktorunuz karar versin bizim komşu bir ay önce normal doğum diye tutturdu şimdi ne yazık ki kucağı boş..ve psikolojisi çok kötü hep kendini suçluyor keşke cahillik etmeseydim tutturmasaydım normal doğum diye...

ahh uzun uzu uyusa bi hava alcamda valla camdan bile dışarı bakamıyorum daldımı tam dalıyo ama dalana kadr anamı ağlatıyo eşim 24 günlük bebekle şehr dışına gezmeye gidelim dedi bende evimize alışalım fikrindeyim bu gün kimsesiz 2 günüm çok yoruluyorum uykusuzluktan başım ağrıyo anneme çok hak veriyorum anlatrdı bizi çok zor büyüttüğünü hikaye gelirdi şimdi annemi düşündükce ona haksızlıklık etmişim hakkını ödeyemem eşim gaz çıkartıyo allahtan ama ben tam iyleşemedim kusma süt şeklinde ama süt hemen ağzında kesiliyo sizdede ölemi benim memişler küçük çokta dolu dolu sütüm olmuyo bi rahatlasam ayrıca arada kakası yeşil oluyo ucuk yeşil ve kesik kesik sulu oluyo hele yapış esnasında sanki motr çalışıyo hata ettim koyun kouyna uyumakla nasıl alışcaksak yatağımıza allh hepimize kolaylık versin

göğüslerin küçük olmasıyla sütün az veya çok olması arasında inanın bir alaka yok. zaten çocuğun kusması ve kakasının yeşil olması iyi beslendiğini gösterir. çok beslenen çocuk yeşil kaka yaparmış. zamanında bende çok endişelenmiştim doktorum çok besleniyo demişti.

Evet kusması aynı öyle, hatta bazen fışkırarak bile kusuyor. Valla ben 40ı çıksın gezmelere başlayacağım h.sonları falan, çekirdek aile olarak. Diğer türlü kış bitene dek eve kapanıp kalamayız ikimiz için de iyi değil bu, zaten ilk günden beri gün aşırı hastaneye gidip geliyoruz, sokağa alışık yani :)
Gaz için bana emzirme uzmanı ve doktor şunu önerdi, acıktığından emin olmadıkça emzirmeyeceksin. Yani mesela benim oğlumun acıkma süresi biberonla 3-4 saat (geceleri 4ü bile geçiyor), emme ile 2 saat. 2 saatten önce ağlıyorsa başka bir derdi vardır, altını değiştir, sohbet et, göğsünde yatır, bacak hareketi yaptır dediler. Çünkü ağladı diye hemen emzirdiğinde eski sütle yeni süt bağırsakta/midede karışır ve esas gaz sancısını bu ysparmış. Yani böyle bir açıklama yaptılar bana, ben de uyguluyorum bunu. Ve şimdiye dek şiddetli bir gaz sancımız olmadı, her emzirme sonrası iki gak gak, geceleri de babası gelince bacak jimnastiğini yaptırıyor, alttan zort zort, rahatlıyoruz.

Süt için de eğer sağma makinen varsa her emzirme sonrası göğsünü süt gelmese bile sağ, böylece beynine (eyvah çocuğuma sütüm yetmiyor, daha çok üretmeliyim) mesajı veriyorsun. Gerçekten ben bu metotla getirdim sütümü, ilk saatler boş boş sağdım iki göğsümü de. Şimdi de hem emme sonrası sağıyorum ki beynime sütüm yetmiyor mesajı gitsin. Bir de hep pozitif düşün, seni mutlu eden şeyleri yap, taze soğan ve bulgur pilavı ye ve sürekli su iç.

merhaba arkadaşlar bende 8 gün önce dünya tatlısı yavrumu kucağıma aldım,bizimde emme sorunumuz var,göğüs ucum küçük silikon uçluk kullanıyorum(içime sinmiyo hijyen açısından birde bebeğimde duygusal bağdan dolayı)ama yavrumun da aç kalmasına gönlüm el vermiyo,emmese bile ağzında kalsın istiyo bu defa kucağa alışacak diye korkuyorum,biraz mama biraz emme işi götürüyoruz.süt arttırmak için ne yapabilirim?? tavsiyesi olan var mı?

haklısın....ilk önceleri çok üzdüm kendimi sonradan düşününce aslında üzülmemim sebebinin hazırlıksız yakalanmam olduğunu anladım...temizledim kafamı olumsuz düşüncelerden iyi şeyler düşündüm...pusetimizi dolu dolu getirdiğimizi düşündüm,küveze girmeden benden 1 saat önce odaya geldiğini herkesin onu sevdiğini ama onun gözlerini boşluğa dikip baktığını duyduğunda benim sesimi aradığını düşüneren mutlu ettim kendimi...şükürler olsun şimdi kucağımda...HZ ALLAH HEPİMİZİN EVLATLARINI KORUSUN....

Çünkü oğlumda idrar yolları enfeksiyonu var, sünnet derisinden kaynaklı olabilir dedi doktor. Çok acı çekti garibim. En son dün sondayla idrar örneği aldılar

CANIMMM....KIYAMAM BEN ONA..inşaallah şifasını bulursunuz..çünkü ben oğlumdan gece topuk kana almaya götürdükleri zaman bile ağladım..ne bilim kıyamıyorum onlara...çok küçükler ...nerde olduklarını bile bilmeden acı çekiyorlar....sağlık ocağına muayeneye giderken yeni doğmuş bi bebekten topuk kanı alıyorlardı onun ağlamasına bile dayanamayıp saatlerce ağladım...inşaallah sağlıkla doğdular sağlıkla büyütürüz bebişlerimizi......

Ya benim paşam doğduğundan beri litre litre kan verdi Ona rağmen ilk 20 gün 900 gram almıştı. Bugün 1 ayımız doldu. 1 ay önce dün bu saatlerde "Allah Allah bende farklı bir yorgunluk var, gözümü açamıyorum, sürekli de çişim geliyor, dur biraz daha yatayım" diyordum :) 1 ay önce bugün 3 saat sonra da kuzumu kucağıma vermişlerdi :)

canım benim oğluşumda 6 günlük şuan...benimde göğüslerimde sorun vardı.sağ göğsümü sorunsuz alsada(ağlaya ağlaya)sol göğsümü hiç alamıyordu.bende silikon meme ucu kullandım hijyen acısında bi sorun olucağını sanmıyorum sonuçta emzik, biberonlarıda silikon olucak..anne ile aradaki bağ için diyorsan aç kalmasından iyidir dedim kullandım bende...3 günde silikonun içinden göğüs ucunu kendisi yaptı bi gece uyandığımızda sağ göğsümden emzirip sol göğsümü verdim ...biraz ağladı ama aç olunca o gayret etti ben gayret ettim ve aldı...şükürler olsun şimdi ikisinide alıyor ...ama ben yinede baş ucumda tutuyorum göğüs ucunu..hatta kim çıkardıysa ALLAH razi olsun diye dua bile ettim...yoksa mama verecektim...inşaallah başarır bebişin....

süt arttırmanın bikaç yolu var.Öncelikle kuru incir kompostosu dedi ender saraç,dün de gülbende ahmet maranki çıktı.Ayva diyor da başka bişey demiyor.Ayvanın kompostosunu için bak nasıl süt olacak diyor.
İkincisi bol bol su için diyor hekimler
üçüncüsü ben ilk hamileliğimde sütüm gelmedi hatta bebeğim sütüm gelmedi diyer sarılık geçirdi hastanede yattık bir gece.Eşim humananın stil çayını almıştı anne sütünü arttırıcı.Onu içtim bariz bir fark oldu sütümde canım.Bu dediklerimi uygula mutlaka.Benim de bebişim gelmek üzere 38.haftadayım.BEn bunları aynen uygulayacağım
Ha birde ahmet maranki hamur işlerinde uzak durun dedi sütü azaltıyormuş bir de salamura şeylerden turşu gibi..

adı üstünde paşa o ya..hemen atlatır bu zorlu günleri...maşaallah yine de güzel kilo almış..zorluklar onu daha da güçlendirmiş sanırım..1_0 galip başlamış hayata...zaman okadar çabuk geçiyor değilmi?bende eşime büyümese böyle kalsa diyorum oda kızıyor bana...şuanda bana benziyor diyor herkes bazılarıda daha kimseye benzemez 40 çıksın diyorlar oda sabırsızlandığı için hemen büyüsün diyor.erkek olunca ona benzicekmiş::)):)

Kızlaaar doğurdum ben pazartesi.. Kızım doğdu.. 3310 gram 50 cm asya kızım... Spinal sezeryan..vaktim yok... Sütüm yok... Yorgunum mutlyum söz en kısa sürede hikayemi yazacağım geçmişi de okuyamadım zaten.öpüldünüz hepiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…