2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

evet canm kıdemlıyım ama kızım anlayıslı gecelrı cok huzursuzluğu yok sadece uykuya kolay dalamıyo ama gunu gununu tutmuyo 1 gun cok neselı cok keyıflı 1 gun cok sıkıntılı bunun ıcınde 40. gunu beklıyoruz 40 gunden sonra duzene girermiş.

canım napalım ya bebışlermzn her halıne katlancz cok beklıdk çünkü onları

kızlar göğüs yarsını gelin bende görün neler denemedik annem tutuyo ve bastırıyo bebeğin başını ilk verirken yoksa dayanamayıp çekiyorum kendimi öyle böyle değil pompam var ama kullanmaya cesaret edemiyorum bazı bebekler biberonun rahatlığına alışınca anneyi emmiyomuş benim bebiştede biraz keyifci bırakır gibi geliyo ebeye sordum geçer dedi ama yok yarın bide doktoruma sorayım

canım gögüs ucu silikonlar var,onu dene.Benim çok işime yaradı.Philips avent inki daha estetik bebek anne kokusunu da alıyor onda,bi dene derim.Ben 10 güne doğum yapacam en başta o silikondan aldım da koydum çantama :)

Anneler hepinize selam ediyorum.
20 Ocak'ta saat 11:30 da genel anestezi ile oğlum doğdu.
ani sezaryen olduğu için spinali epidurali düşünemedim, doktorum genel i tavsiye etti, benim bir anestezit arkadaşım epidural olsun dedi. ben d eona güvenip önce epidural dedim, ama emin de değilim doktoruma da çok güveniyordum o genel olsun deyince kafam karıştı... zaten ameliyathanede çok heyecanlanıp bayılmışım ben :))) o yüzden genel anestezi olmuş haberim yok doktorumu görmedim bile orda:)))
Doğumla ilgili çok sıkıntı yaşamadım bir iki kere gaz sancısı ağlattı o kadar, onda da hemen ağrıkesici verdiler rahatladım.
Ameliyatta çok kan kaybetmişim, 2ünite kan verdiler...
bebeğim yenidoğan sarılığı oldu fototerapi aldık 1 gün, şimdi de bol bol emziriyoruz.
meme uçlarından birinin durumu iyi, meme koruyucu ile emişebiliyoruz, ötekisi kanıyor oğlum çok güçlü çektiği için kanatıyor o yüzden sağma makinası ile sağıyoruz.
sarılık uyku yapıyormuş bebeğim hep uyuyordu zorla uyandırıp emziriyorduk o yüzden de sütümü biberonla veriyoruz 2 gündür. az önce kendine geldi oğlum 1.5 saat uyanık kaldı hem biberondan emdik hem de memeden...
üç gündür hastaneye gidip geliyoz sarılığımız düşmüş mü ona bakılıyor, henüz düşmemiş ama bebeğimin genel durumu iyi... maşallah oğlum 3815 gr. doğduğu için bünyesi çok zayıf değil.

Son düzenleme:

evet bende avent inkini aldım,harika bişey o olmasa napardım bilmiyorum.

buda ASYA nın doğum hikayesi :))

Cumartesi günü doktorum aradaı ve dedi ki pazartesi gelin bakalım sizi gerekirse takibe alalım tahlil sonuçların iyi değil dedi .. zaten 1 gece önce acile gitmiştik hareket etmiyor diye.

pazartesi her ihtimale karşı gittik, zaten o gün doğmasını çok istiyordum. sonra doktorum ultrason iyi ama nst kötü bugün suni sancı vermeye başalayalım dedi gerekli yatış işlemlerini yaptırdım heyecanla...damar yolu, kan idrar tahlili yapıldı. sonra doktorumla görüştüm ben suni sancı istemiyorum dedim. beni biraz ikna etmeye çalıştılar dediler bi verelim sancıyı açımana bebeğin tepkisine bakalım ona göre alırız sezeryana dedi. sonra 2 saat sunu sancı verdiler öncesinde ve sonrasında vajinal muayene ettiler herhangi bir yorum yapmadan tamam alalım sezeryana dediler. saat 13.30 ametliyathaneye girişimdi 13.45 spinal anesteziyi almaya başladım. doktorum kendisinin doğuma girmeeceğini söylemişti ama son anda öğrendimki kendisi girecekmiş çok mutlu oldum. anesteziyi alırken birden bileğim( kan alınan yer) yumurta gibi şişti ama ant uzmanının dikkatini dağıtmamakiçin ses çıkartmadım. sonra dedim burası şişti.... hemen alkolle felan bastırdılar amaşişlik bayağı kaldı. verdikleri sakinleştiricinin etkisiyle zaten salağa dönmüştüm. kşulsuz ne derlerse yapıyordum. ellerimifilan bağlamışlar farkında bile değilim sonra önümde yeşiil birr perde vardı... sonda filan takıldı derken..konuşma sesleri geldi " normal doğum gibi çıktı resmen" dediklerinş ve gülüştüklerini hatırlıyorum sonra bir vıyaklama sesi düyanın en güzel sesiydi o. daha sonra hemen yanımdakimasaya yatırdılar 3310 gr dediler. oradan bana bakıyordu upuzun simsiyah saçları ve kapkara gözleriyle... onu gördüğüm an titremeye başladım. hiç konulamadım öyle duygusuz öyle ruhsuz bir andı ki.. sanki ilk karşılaşmamız değildi.. sanki zaten orada beni bekliyomuş gibiydi. çok titriyordum 2. kez sakinleştirici yaptılar. bebşin burnuna yüzünğtemizlediler ayılma odasına aldılar ,bebişimi de getirdiler, ve ilk yakınlaşmamız .emme refleksini kontrol ettiler, acıyomu dediler önemli değil acımıyor dedim çünkü titremeden acı filan hissetmiyordum. titrememin geçmesini beklediler baktılar geçmiyor .sonra iki hasta bakıcı odama geçirdiler, aklım bebeğimdeydi sürekli ters dönüpbebeğimi kontrol ettim geliyomu diye. dediler korkma getirirler. odama geçtim, annem oradaydı ama titrememin geçmesine yetmemişti.resmen nöbet geçirmiştim.2 saat boyunca titredim. 9 ay boyunca sağlammı sağlıklı mı doğacak mı doğmayacakmı tüm soruların cevabı bir anda yanıt bulmuştu.annem bana sarıldı.. diğerleri bebeğe.. amahepsi hayal meyal haırlıyorum kendide değildim. kızım yanımdaydı.minik mucizem artık bu koskoca şehirde yalnız değildim.. hep demiştim ki doğsun kucağıma alayım tipine bakayım adına sonra karar vereceğim.. sordular adı ne olacak karar ver..bende baktım o eski mo kılıklı kızıma ve ASYA geçiyor içimden dedim. ilk gece çok zordu hem süt sorunu hem ağrı acı ayaklarda uyuşukluk korkunçtu.. şükür yavaş yavaş geçiyor. genel anlamda sorunsuz bir doğumdu Allah her isteyene versin..

selamkızlar bebeğin bezinde kırmızı kan lekeleri gördüm internette normal diyor ama sizde benzer sorun yaşayan varmı???birde sarılık seviyesi sınırda, alternatif tedavi deneyen varmı?? soda yada şekerli su

selamkızlar bebeğin bezinde kırmızı kan lekeleri gördüm internette normal diyor ama sizde benzer sorun yaşayan varmı???birde sarılık seviyesi sınırda, alternatif tedavi deneyen varmı?? Soda yada şekerli su

cnm bebişin kızmı bugün benimde bebişde gördüm korktum bende.benim bebiş kız

kızlarrrrrrrrr yarın yatıyorum hastaneye suni sancı verecekler korkuyorum çokmu kötü bu sancı yaaa hiç açılmam yok bu suni sancı ile açılmam olacakmıki offff

selamkızlar bebeğin bezinde kırmızı kan lekeleri gördüm internette normal diyor ama sizde benzer sorun yaşayan varmı???birde sarılık seviyesi sınırda, alternatif tedavi deneyen varmı?? soda yada şekerli su

benim oğlumda 10 aylık doğumdan sonra eve geldiğimizde idrarında pembemsi lekeler görünce hemşireyi aradım. o da sarılık belirtisi hemen doktora gidin dedi ve bool bol sıvı verin bebeğe dedi.( yani anne sütü veya mama) sütünü sağ eğer bir çay bardağını geçmiyorsa bebeğe yetmiyor demektir dedi. aynen öyleydi sonra sonra arttı. bizimde sarılık 16 çıkıyordu 17den sonra hastanede yatacak deyince doktor o akşam sürekli sütümü sağıp verdim valla devam sütü bile verdim ancak markası aptml. olandan verdim anne sütüne en yakın o çünkü. ertesi gün 15 çıktı diğer gün 14 iki gün sonrada 12 çıkınca bir daha boş yere kan almayalım sarılığı düşüyor dedi. benim göğsüm yara olduğu için silikon uç kullandım. sütümüde bol bol sağarak verdim. meme ucuyla biberon aynı olduğu için yadırgamadı vede yok biberona alışan emmezmiş sözleri yalan bizimki hala hem beni amiyor hem biberonla mama içer. Mamaya karşı olabilirsiniz ama en azından hastanede sizden ayrı yatmasından çok çok daha iyidir. oğlum çok sağlıklı şuan daha hiç hastalanmadı. ben kimseyi dinlemedim. yeter ki doysun gıda alsın diye her alternatifi değerlendirdim.. bebeklerinin bezinde pembemsi kırmızıya yakın lekeler yeteri kadar sıvı alamadığını gösterir arkadaşlar DİKKATLİ OLUN DOKTORA DANIŞIN. bebeişleriniz sağlıkla büyüsün, hayırlı olsun ocak anneleri....

kızlarrrrrrrrr yarın yatıyorum hastaneye suni sancı verecekler korkuyorum çokmu kötü bu sancı yaaa hiç açılmam yok bu suni sancı ile açılmam olacakmıki offff

suni sancı normal sancıya göre biraz daha zorlayıcı ancak 4cm e kadar dayanılıyor sonrasında mümkünse epidural taktır acıyı yüzde seksen azaltıyor ve çok çok rahat ıkınma sırasındada rahat ıkınıyorsun. sadece acı duymuyorsun inşallah açılman olur ve normal yaparsın. www.dogummeleği.com adresinde doğal doğumla ilgili çook rahatlatıcı yazılar var tavsiye ederim.. Allah yardımcın olsun sağlıkla al bebeğini.

vallabacım nomal doğum zor ben yaptım biliyorum sancı iğneside vurdular minnacık ondan sonra açılmam hızlandı ve doğurdum. ama sadece bir kaç saat çekiceksin. ve ıkınmak çok önemli güzel ıkın ki dikişin az olsun zorla kendini

benim bebeğimde 16 günlük oldu :)) uyyumuyo prensesim

benim minik kızımda bugün 38 günlük oldu sürekli uyuyoruz ben uyandırıyorum emmesi için uymadığı zamanlarda oldu meğer açmış 18 günlüktü baya uyumadı emdi yatırdım ağladı akşam 8den sabaha kadar sürdü meğer doymamış 1 hafta zorla beni emdikten sonra dalarken mama verdim içti uyudu ama sürekli emzirdim şükür şuan sütüm geldi 4700gr olmuşuz doktor asla mama verme sütün yetiyo dedi ki kızım mamayı diliyle itiyo sanki kocaman oldu sürekli gözleriyle bana bakıp gülücük atıyo çok güzel ya insan inanamıyo

kızımın kulağı akıyo sarı pislik oluşuyoo ne yapcamm ben:26::26::26::26::26:

yıkarken kulaklarına dikkat et benim doktorum pamuk tıkama başına su dökerken biraz kulakları bük demişti ölede yaptım ama bazen eşimle yıkarken kafayı eğip su döküyorum banyo bitince kulaklarına hüp diye çekiyorum ağzıla su filan kalmıyo çekiyorum derken pis filan yok açılması sağlanıyo doktorum dedi işede yarıyo su varsada çıkarmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…