2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba bayanlar!
3 gundur girmiyordum, ne cok doguran olmus, hepinize hayirli olsun!

ben hala doguramadim... hamilelik sirasinda erken dogum riski yapiyor diye okumustum o yuzden dunden beri gunde 3 bardak adacayi iciyorum belki sanci yapar diye ama bana misin demiyor bi tek dun gece 9-11 arasi gobek deligimin arkasinda tam karnimin ortasinda adet sancisi gibi biseyler hissettim ama pek agrili degildi. 11den sonra da ayakta dururken, kasiklarimdan bacaklarimin ic kismina dogru sanki kas zorlanmasi gibi keskin bikac sanci girdi.. ama bunlar da acisizdi, birkac kere oldu sadece :44: heyecanlandim gece gece ama yattiktan sonra devami gelmedi. bugun de hic sanci olmadi. oooooooooof of!!

selam annişler nasılsınız herkes bebişine daldı sanırım benim göğüs uçlarım çok acıyor ağlayarak emziriyorum ağzıma bir bez parçası alıp onu ısırarak emziriyorum:18: başka türlü dayanamıyorum lansinoh bir tüp bitti ikincisine geçtik kar etmedi zeytinyağı sürdük kar etmedi bir öönerisi olan var mı birde bal diyorlar onu deneyeceğim bakalım Allah bebeklerimizi korusun bol sütlü günler

cnm beenımde öyle basladı acımaya kendı sütünden sür kurumasını bekle dedıler ben denıcm sende bır dene allahım belkı şifasını kendi sütünden verir

ah bir çaresini bulsam çok zor sürmediğim şey kalmadı birtanesi çok daha kötü olduğu için sağdım bugün, iyileşinceye kadar da öyle yapmayı düşünüyorum bu sıralarda da hametan vs gibi kremlerden süreceğim Allah yardımcımız olsun inşallah iyileşir bir an önce rahatlarız..

bana bant su geçirmez banyo istediğin zaman yapabilirsin dediler bende eve gelince yaptım ama şimdi aklıma takıldı açılıp pansuman yapmak lazım mı sormayı unuttum aramam lzm galiba :44:

evet bence lazım çünkü ıslanınca daha kolay çıkıyor bant zaten kuruyken hemşire bir çıkarmaya çalışmıştı etim kopuyo zannettim banyomu yaptım ve kolayca çıktı bant yani su altına geçmese bukadar kolay çıkmaz, ihmal etme yeniden pansuman yaptır ya da doktoruna sor belki yeniden yapıştırmaya gerek olmaz. benim hastaneden çıkmadan bant değiştirilmişti, ben o yorgunluktan anlamamamışım dediğini, ama yolumuz uzak olduğu için rahat gideyim diye yeniden pansumanlatmış.

çok geçmiş olsun artık iyisiniz inşallah, ben de çok endişeleniyorum aslında doyuyo ama bazen gaz sancımız saatleri buluyor ağlamaktan harap oluyor sonrasında uzun oluyor uyuması ben de yorgunluktan dalmış oluyorum ya da yeni uyudu az dinlensin diyorum sonra öyle vicdan azabı çekiyorum göğüslerimde yara içinde zaten psikolojim bozulmaya başladı bana çok ilginç şeyler oluyor , :26::26:gazı olunca benim suçum gibi hissediyorum.. herşeye sinirleniyorum.. off offf

Son düzenleme:

kendi sütünüzle masaj yapın her emzirme sonrası.

ben 3 ayrı doktora sordum annenin yedikleri bebekte gaz yapar mı diye 3ü de yok öyle birşey dedi.

kızlar bebeklerinizin altlarını kaç saatte değiştiriyounuz ve bebekleri yeni doğmuş olanların kakaları siyah ve yapışkan oluyor 2 veya 3 günde sarı veya yeşil renge dönüşüyor kızlar bilmeyeyiniz varsa söyleyeyim ben bilmiyordum da

Ben her besleme öncesi değiştiriyorum. Arada da kokluyorum altını, gerekirse yine değiştiriyorum.

Arkadaşlar benim bebeğimde 33 günlük nete girmek içn hiç zamanım olmuyor doğum yapanlara bebişlerinle mutlu bir hayat diliyorum.

Göğüs yaraları için nisavit krem kulladım. birde ayvanın çekirdeğini çıkarıp eziyosun çok az gül suyuyla karıştırıyosun. peteğin üzerine koyup koyulaşmasını bekliyosun. onu da göğüslere sürebilirsiniz. ben kullandım işe yaradı... bende ağlayarak emzirenlerdendim. umarım sizde de işe yarar. bu bilgileri paylaşmak istedim. kendinize ve bebeklerinize iyi bakın.

Canım geçmiş olsun, benimde yeni iyileşti. Bende söylenilenler gibi zeytinyağı, lansinoh, bepanthene, kendi sütüm denedim ama geçmedi. Hastaneye gittiğimde doktoruma uğradım, göğsümü sağdırdı, sonra dedi göğüs kalkanı ve elektrikli pompa al, göğsün düzelene kadar sağıp ver sütünü. O arada da göğüs kalkanı kullan hep. Bende çok işe yaradı, kıyafetle temas olmadığı için acayip rahatladım ve iyileşme sürecim daha kolay geçti. Göğüs pedi sakın kullanma, doktorum da kullanma dedi. Çünkü o ara temas edince daha canın yanıyor ve tahriş oluyor. Göğüs kalkanı, medikalcilerde ve bebek mağazalarında var, netten de bulabilirsin. Emzirme Göğüs Koruyucuları - e-bebek.com

Ben ilk bebeğimde emzirme kursuna gittim ve doğru emzirdiğim teyid edildiği halde karnabahar gibi patlamıştı meme uçlarım. Lansinoh falan hiç bir işe yaramadı. O kadar çok canım yanıyordu ki; bir keresinde emzirirken bebeğimi fazla sıkmışım, annem farkedip kurtarmıştı. Kendi sütümü sürdüğümde iyileşti ama çok yavaş oldu tabii. Bu sefer, hastanede emzirmeden önce hemşire gelip garmastan pomad sürdü. Sonra steril su ile ıslattığı gazlı bez ile temizledi. Öyle emzirdim. Emme işlemi bittikten sonra bir daha sürdü. 4 kere falan öyle emzirdim. Bir de her memede en fazla 20 dk tut dedi. Artık bu yüzden mi bilemeyeceğim ama hiç yara olmadı. Acıdı biraz ama hala patlamadı uçları..

merhaba tane anneler gögüs ucu yaralrından bahsetmıssınız benım göguslerım ılk 10 gun acıdı sonra gectı ıns. tekrarlamaz ben emzırdıkten sonra sütümu süruyordum kuruyunca krem sürüyordum (avent) emzırmeye baslamadan öncede ıslatıyordum tekrar sutumle. İnş kısa zamanda atlatırsınız acı olmadan emzırmek cok keyıf verıcı.

birde gögus ucu olmayanlar varmıs benımde sag gögsumun ucu yoktu ılgınc sol gögsumu hıc zorlanmadan alıyordu yavrum ama sag gögse gelınce kıyamet kopuyordu. ılk emzırmeden önce pompayla 5 dk falan cektırıordum ucu bırazcık cıkcınca hemen bebegımın ağzına veriyodum bıraz bıraz emdı öle. sonra sılıkon uc aldık ama bebeğım gögsume alıstığı için sılıkon ucu almadı benımde ıcım el vermedı zaten zorlamadım. ama bebegım uyurken sılıkon ucu taktım pompayla o sekılde cektım boş boş sut gelmese bıle zaten ılk gunler sut az oldugu ıcın boş boş sagmakta gerekıyomus ya hem sutumun getırtmeye yardımcı oldu hemde ucunun olusmasına 3-4 gun böle böle calıştım şımdı kızım rahatca emıyo. allah hepımıze kolaylık versın. annelık hiç kolay değilmiş.

Son düzenleme:
kızlar şimdi dr kontrolünden geliyorum hiç açılmam yok :18:39+5 deyim ve dr yarın yatış yapmamı söyledi kızlar yarın sabah yatış yapıcam ve suni sancı ile denicekler açılma olursa ne mutlu olmazsa sezeryanla alacaklar beni çok korkmaya başladım benim için dua edin kızlar nolursunuz çok korkuyorum inşallah açılma olurda normal doğururum o değil suni sancı nasıl bişe onu bile bilmiyorum allahım yardımcım olsun gelişmeleri yazarım kızlar hoşçakalın:18::18::18::18:

bana son 1 saatimde sunı sancı verdıler cnm hemen hızlandırdı kasılmalarımı korkma hiç bırkac saat cekıp sonunda bebegını kucagına alacaksn bol bol derın nefes al kasılmalarn oldukca çünkü dogum anında yorgun olmamak için iyi gelıo bu nefesler

inş kısa zamanda sorunsuz kavusursun bebeğine, benımde acılmam yoktu, bebek kanala gırmemıstı, ve doplerınde (kan akısı oluyo sanırım ) sorun var dedi dr.umuz sunı sancı ıstersen deneyelım ama sadece sana ezıyet etmıs olurum dedi. spınal sezeryan oldum ve pişman olmadım ılk 2 gun yattım sadece sonra hıç yatmadım. memnunum sezeryandan hıç korkma öle yada böyle sonunda en guzel hdıyeyı alıcaksın ve gercekten bebeğini gördukten sonra hiç bişeyın anlamı kalmıyo. allah yardımcın olsun inş tek avazda kurtulursun.

merhabe depresıf hayırlı olsun bebeğin daha 5 gunluk cok mınık bız 21 gunluk olduk baya buyuduk . nasıl gdiyor annelık alısabıldınmı ?

merhaba cnm evet minicigiz daha ama cok tatlı yawrumannelıge alısmaya calısıorm uykusuz gecelr olmasa daha iyi olacak ama o zaman da annelıkten bişey anlamzdm sanırım kızımın kokusunu ıcıme cekmeye doyamıyorum sizde durumlar ne kıdemlısın benden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…