- 27 Kasım 2011
- 3.317
- 36
- 113
- Konu Sahibi antidepresif
-
- #26.001
evet cnm bol bol emmsı lazımmış bıde sarılık uyku yapıomus bebkteben uyanmasını beklemedm hiç hep zorla kaldırdm 2 saatte bir mutlaka emziriyorum uyandırmaya kıyamıyorum ama saglığı için emzırmem şart :26:
selam..
sut konusunda bende sıkıntı cektım. banyo yaparken ablam saclarımı ıkıye boldu goguslerımın uzerıne
o sekılde banyo yaptırdı sular gogsumden suzulurken en son (cıkana kadar o sekılde duracak)
sut cagırma dıye bıse yaptı koca karı ısı ama bende etkı gosterdı. gogus ucundan akan suyu avucumla tekrar yukarıdan gogsume dokerek uc defa
sutum bol olsun dedım her banyoda tekrarladım ıkı kez yaptım cok sukur sımdı sut durumum elhamdurullah cok ıyı.
deneyın bence zararı olmaz sonucta
benımde aklıma sarılık konusu cok takılıyor
sarılık olursa ne olur zararı varmı. nasıl anlasılır vs vs vs..
bizimkide 3 tür yeşil yapıyo sebebini sorcam pazartesi dr akızlar bebeklerinizin altlarını kaç saatte değiştiriyounuz ve bebekleri yeni doğmuş olanların kakaları siyah ve yapışkan oluyor 2 veya 3 günde sarı veya yeşil renge dönüşüyor kızlar bilmeyeyiniz varsa söyleyeyim ben bilmiyordum da
Kızlaaar doğurdum ben pazartesi.. Kızım doğdu.. 3310 gram 50 cm asya kızım... Spinal sezeryan..vaktim yok... Sütüm yok... Yorgunum mutlyum söz en kısa sürede hikayemi yazacağım geçmişi de okuyamadım zaten.öpüldünüz hepiniz..
buda ASYA nın doğum hikayesi :))
Cumartesi günü doktorum aradaı ve dedi ki pazartesi gelin bakalım sizi gerekirse takibe alalım tahlil sonuçların iyi değil dedi .. zaten 1 gece önce acile gitmiştik hareket etmiyor diye.
pazartesi her ihtimale karşı gittik, zaten o gün doğmasını çok istiyordum. sonra doktorum ultrason iyi ama nst kötü bugün suni sancı vermeye başalayalım dedi gerekli yatış işlemlerini yaptırdım heyecanla...damar yolu, kan idrar tahlili yapıldı. sonra doktorumla görüştüm ben suni sancı istemiyorum dedim. beni biraz ikna etmeye çalıştılar dediler bi verelim sancıyı açımana bebeğin tepkisine bakalım ona göre alırız sezeryana dedi. sonra 2 saat sunu sancı verdiler öncesinde ve sonrasında vajinal muayene ettiler herhangi bir yorum yapmadan tamam alalım sezeryana dediler. saat 13.30 ametliyathaneye girişimdi 13.45 spinal anesteziyi almaya başladım. doktorum kendisinin doğuma girmeeceğini söylemişti ama son anda öğrendimki kendisi girecekmiş çok mutlu oldum. anesteziyi alırken birden bileğim( kan alınan yer) yumurta gibi şişti ama ant uzmanının dikkatini dağıtmamakiçin ses çıkartmadım. sonra dedim burası şişti.... hemen alkolle felan bastırdılar amaşişlik bayağı kaldı. verdikleri sakinleştiricinin etkisiyle zaten salağa dönmüştüm. kşulsuz ne derlerse yapıyordum. ellerimifilan bağlamışlar farkında bile değilim sonra önümde yeşiil birr perde vardı... sonda filan takıldı derken..konuşma sesleri geldi " normal doğum gibi çıktı resmen" dediklerinş ve gülüştüklerini hatırlıyorum sonra bir vıyaklama sesi düyanın en güzel sesiydi o. daha sonra hemen yanımdakimasaya yatırdılar 3310 gr dediler. oradan bana bakıyordu upuzun simsiyah saçları ve kapkara gözleriyle... onu gördüğüm an titremeye başladım. hiç konulamadım öyle duygusuz öyle ruhsuz bir andı ki.. sanki ilk karşılaşmamız değildi.. sanki zaten orada beni bekliyomuş gibiydi. çok titriyordum 2. kez sakinleştirici yaptılar. bebşin burnuna yüzünğtemizlediler ayılma odasına aldılar ,bebişimi de getirdiler, ve ilk yakınlaşmamız .emme refleksini kontrol ettiler, acıyomu dediler önemli değil acımıyor dedim çünkü titremeden acı filan hissetmiyordum. titrememin geçmesini beklediler baktılar geçmiyor .sonra iki hasta bakıcı odama geçirdiler, aklım bebeğimdeydi sürekli ters dönüpbebeğimi kontrol ettim geliyomu diye. dediler korkma getirirler. odama geçtim, annem oradaydı ama titrememin geçmesine yetmemişti.resmen nöbet geçirmiştim.2 saat boyunca titredim. 9 ay boyunca sağlammı sağlıklı mı doğacak mı doğmayacakmı tüm soruların cevabı bir anda yanıt bulmuştu.annem bana sarıldı.. diğerleri bebeğe.. amahepsi hayal meyal haırlıyorum kendide değildim. kızım yanımdaydı.minik mucizem artık bu koskoca şehirde yalnız değildim.. hep demiştim ki doğsun kucağıma alayım tipine bakayım adına sonra karar vereceğim.. sordular adı ne olacak karar ver..bende baktım o eski mo kılıklı kızıma ve ASYA geçiyor içimden dedim. ilk gece çok zordu hem süt sorunu hem ağrı acı ayaklarda uyuşukluk korkunçtu.. şükür yavaş yavaş geçiyor. genel anlamda sorunsuz bir doğumdu Allah her isteyene versin..
kızlar oğlum doğdu..24 ocakta epidural sezeryan oldu 3200 doğdu...çok mutluyumm..
arkadaşlar benimde oğlum doğdu listeye ekleyebilir misiniz.
19 ocak spinal sezeryan 4200 gr. 51 cm erkek adı ahmet
10 günlük bebeğimin altı pişik oldu....sezeryanla doğum yaptığım için ilk günler kalkıp altını alamadım bebeğimin...yanımdakilerde saolsunlar 3 saatte bi baktılar anne karnında kalan pislik yakarmış öyle diorlar ve pişik oldu oğlum...derisi kalktı poposu kıpkırmızı...yeni anne olanlar lütfen yardım edin benim gibi sorun yaşayan varmı?bezini açınca dayanamıyorum ağlıyorum bende daha küçücük derdini anlatamıyorki...göbeğide düşmedi zaten banyo yaptırsam off offf....oğluşuma annelik yapamıyorum ben
ben uc saatte bı emdırıyorum genelde ama yarım saatte bır de oldugu oluyor.
bakalım olmadı bende ole yapım
ne guzel, gozun aydin!!!arkadaşlar benimde oğlum doğdu listeye ekleyebilir misiniz.
19 ocak spinal sezeryan 4200 gr. 51 cm erkek adı ahmet
ne guzel, gozun aydin!!!
diger yeni dogum yapanlarin da tabi..
saglikla buyut insallah
benim oglum da dogsun artiiiiik!!
bir de bayanlar, onceki mesajimda gogus ucu icin gliserin onermistim, deneyen olursa sonucunu ilerde yazsin olur mu? merak ediyorum babanemin dedigi gibi ise yariyor mu...
10 günlük bebeğimin altı pişik oldu....sezeryanla doğum yaptığım için ilk günler kalkıp altını alamadım bebeğimin...yanımdakilerde saolsunlar 3 saatte bi baktılar anne karnında kalan pislik yakarmış öyle diorlar ve pişik oldu oğlum...derisi kalktı poposu kıpkırmızı...yeni anne olanlar lütfen yardım edin benim gibi sorun yaşayan varmı?bezini açınca dayanamıyorum ağlıyorum bende daha küçücük derdini anlatamıyorki...göbeğide düşmedi zaten banyo yaptırsam off offf....oğluşuma annelik yapamıyorum ben
Sarılıktan biz oğlumla çok çektik. Aman rengini iyi takip edin bebeğin, sarılık göbek altına indi mi hemen hastaneye gidip kandan ölçüm yaptırın.
valla zamanla dahada düzene gircek cnm ya annelik zormuş
bende hep bir tasin icine sicak su koyuyorum ve pamuk gibi bir bez var tek kullanimlik onunla siliyorum. Popo sil kullanmiyorum
Kullansam da geceleri yagli olandan kullaniyorum. ben pisik olmasin diye yine kremsürüyorum bazen uzun uyuyor rahatsiz etmesin pisik olmsn diye.
canım sen daha ne kadar beklıcksın 40+6 dasn dogruysa:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?