2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar biz 1 aylık olduk ama hala 2 göğüsten toplam 40 cc süt geliyoooooooooooooooo ve bebişim doymuyoo ve maaalesefff mama takviyesi yapmak zorunda kalıyorummm.

bana yorum getirir misinizzz. artabilirmi bilgisi olan varmıı böyle olan varmı ne yapabilirim canlarrr ltfn yorumm artıkk sabrım bitmek üzereee moral sıfırrr 2 gündürrr

Ben bugün ayva kompostosunu denedim, işe yarıyor diyebilirim. Tahin, hipp natal, humana still tee, taze soğan ve bulgur pilavını da öneririm. Ama en önemlisi günde 3 litreden fazla su iç ve bolca uyu. Evde canını sıkan şeyler varsa uzaklaş, huzurlu olmaya çalış.

gözüme çarptığı kadarıyla normal doğum isteyen bir çoğumuz çeşitli sebeplerle sezeryana alındık. Benim açılmam yoktu günüm geçmişti ve suni sancı verildi sonucu sezeryanla oldu. 10 saatin sonunda 3.5 - 4 cm falandı açılmam ve ikinci serum verildiğinde 1 saat neredeyse aralıksız sancım oldu daha fazla dayanamadım epudiral istedim ama doktorum önermedi, yani bizzat kendim konuşmadım ebeler aramıştı zaten sebep neydi tam bilmiyorum zaten o an onu düşünemedim hiç. Benim mi canım çok tatlıydı bilmiyorum :26: sezeryan olduğum için pişman değilim şimdilik , çok şükür sorunsuz geçti diyebilirim.

Ama merak ettim , Sancısı açılması hiç olmayıp suni sancıya dayanıp normal doğurabilen var mı ?

Benim ilk korsemi annem taktı, sarkanları elini korsenin içine sokup toplaya toplaya sardı ama sonra sıkıldım, annem gidince çıkardım ben.

canım ben daha 5 günlük anneyim ama etrafımdaki herkes sütümün gelmesi için bir sürü tavsiyede bulunuyor bend eelimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum inş hepimizin sütü fışkırır..
sabahları yağda yumurta yapıp üzerine pekmez dök öyle ye dediler denedim işe yarar gibi sende bir dene istersen..

benim de çok yara olmuştu meme uçları ağlıyodum bildiğiniz kırmızı kıımızı kabuk tutmuştu her memeyi alıdığında ağhhhhhhhhh diye böğürüyodum resmen önce lansinoh üstüne de ayva çekirdeği jeli yaptık onu sürdüm 2-3 günde geçti çok şükür

merhabalar,
2011 ocak annesi olarak güzel haberlerinizi okumak için arada takip ediyorum konunuzu.
Allah hepinize bebeklerinizle birlikte sağlıklı,uzun ömürler versin.
Naçizane biraz daha tecrübeli bir anne olarak okuduklarım arasından aklımda kalanlara yorum yapmak istedim.
1 sene önce ben de kızımı sipinal sezeryanla dünyaya getirdim,4 kg doğdu.hastaneden çıarken doktorumun söylediği tek şey 'sakın ama sakın korse kullanma' oldu.burda pek çok kişiye doktoru önermiş şaşırdım açıkçası.çünkü çevremde sezaryenden sonra korse kullanıp bağırsak yapılması yaşayarak tekrar ameliyat olmak zorunda kalan birini tanıdım.kesinlikle yasak diye biliyorum ben ama sizlere nasıl tavsiye edilmiş bilmiyorum.
süt konusunda lütfen sütüm az düşüncesinden kurtulun.süt ancak 2 ay içinde tam olarak kendine geliyor.öyle 2-3 saati beklemeyin,her ağladığında emzirin bebeklerinizi ve bol sıvı tüketin,mutlaka artacaktır sütünüz.
göğüs yaralarından ben de çok çektim,benim bebeğim sadece 2 ay emdi malesef,çok uğraştım ama olmadı,sağarak verdim.emzirebildiğim bu kısa süreyi de göğüs yaralarıyla geçirdim.ağlaya ağlaya göğüslerimden kan fışkırarak emzirdim.bana doktorum her emzirmeden sonra sırayla fito,çinko,madecassol,bepanten merhem verdi.emzirmeden önce siliyordum tabi.aralarda lansinoh ve ayva çekirdeği de kullandım.10 gün içinde düzeldi.(kısa bir süre değil ama göğüs kalkanıyla emzirmeme rağmen göğüs ucumdan parça bile koptu)
hepinize kolay gelsin.iyi geceler.

bir sorum olacak arkadaşlar,benim bebişim bazen emmeyi bırakıp titremeye başlıyor acaba üşüyormu diyorum ama hem ortam sıcaklığı 22 derece falan hem de sadece kafasını titretiyor neden olur acaba bileniniz var mı ???

Dün sünnet olmuştuk, ağrımız sızımız olur diye çok korkmuştum ama doktor 1 aylık olduğu için çok az ağrısı olur demişti, dediği gibi de oldu, bütün gece hiç ağrı kesici vermeden mızıldadıkça sütümle besleyerek oyaladım oğlumu. Şimdi de ana kucağında etrafı izliyor. Eşimin 3 aylık yeğeni de aynı kişiye sünnet olmuştu, o gece boyu 3 kez ağrı kesici şurup almış, ayı ileri olduğu için.

Sünnet olmayı düşünenler bence gecikmeden yaptırın.

selam kızlar, ben 17 ocakta suni sancılı normal doğumla doğurdum kızım ipeği, 3450 gr. yeni fırsat bulabildim, geçmişi okumaya çalışacağım görüşmek üzere

evet canım tam kaderdaşmışız ben de sezeryan oldum neyse ama şimdi her şey çok güzel oğluşum içerde uyuyor.

korse konusu kafamı karıştırdı.Benim karnım gittikçe toplanıyor ama ben yine de korse takmak istiyorum bakalım birkaç gün daha beklicem.

bu arada kızlar ben 76 kiloya çıkmıştım yani 18 kilo filan almıştım şimdi tartıldım 66 ya düşmüşüm ya siz

66 ile doguma girdm canım 60 kiloyum şu ansadece 6 kg gitmiş uff

meraba arkadaslar tecrubelı oldugunuz ıcın yazıyorum buraya suan hamıleyım ve adetım 4 gun gecıyor. bende oyle cok bır belırtı yok sadece sag kasıgımda adet olacak mısım gıbı bır agrı var ve sık ıdrara cıkıyorum.bu normal mıdır bıde hamılelıkde ıdrar rengı degısmelı mı yanı kımısı koyu sarı olması gerekıyor halan dıyor kafam karıstı

çok geçmiş olsun
bende bugün sordum dr a takabilirsin dedi kafam çok karıştı çokkkk

hayırlı uğurlu olsun oğluşun güle güle sağlıkla büyüt inşlh

dr un ve tavsiyelerin hepsini yaptığın halde sütün yoksa kendini üzme canım sen elinden geleni yapmışın demektir ,dr da yetmiyosa mama ver dediyse bebişte aç kalamıcana göre mamadan başka çare yok demekir herkesin sütü olcak diye bişi yok kendini suçluda hissetme bazı annişlerinde sütü oluyo ama bebişler emmiyo

bence normal arada gazı geliyodur bianda ,benimkide yapıyo bazen

66 ile doguma girdm canım 60 kiloyum şu ansadece 6 kg gitmiş uff

maşallah kızlar size benim daha çokkk var en az kalan yerinde göbekim

herkes farklı yaşar canım gebeliği o yüzden illa şöyle yada böle olcak diye bişi yok zaten hamileyim diyosun biraz daha sabredip dr kontrolünde anlayabilirsin ancak durumu,umarım herşey yolundadır ve sağlıkla alırsın bebeğini kucağına

bugün ilk dr kontrolümze gittik kızlar bebişim kilo almamış ama çok şükür sağlıklı,sarılıkta olmadık bundan sonra yeni doğan sarılığı olmazmış ama başka türlü sarılıkta olmaz inşallah,dr a gaz için danıştım 1-2 tane bitkisel şurup önerdi netten baktım herkeste etki etmemiş sizlerin var mı tavsiyesi?

bu arada bende 40+2 de bebeğim kanala girmediği için ve çok sancım olduğundan 6-7 cm açılmam olduğu halde sezeryan oldum iyikide oluşum bebeğimin kafası upuzun doğdu çok zorlanmış kanala gircem diye çok şükür düzeldi,ama galiba çok şanslıyım yada bünyenden büneye değişiyo evde yatak açıp yatmadım bile ilk gün dışında ne gaz ne wc sıkıntısı yaşadım her işimi kendim yapıyorum markete bile gidebiliyorum ,hastanede odama geldiğim andan beri sütüm geliyo
normal olsun çok isterdim ama sağlık açısından böyle olması gerekti yinede şükrediyorum sıkıntısız sağ sağlim atlattık,umarım sıkıntı çeken arkadaşlarda çabucak atlatır

bu arada annem yanımda o gidince afallamam inşallah aklıma geld bian

çok uykusuzum dün gece kızım ağlayp durdu bizde ağladıkca mama verdik maşlhh doldurmuş altına oyuncağım benim yaa lmonata naptı acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…