2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

anladığım kadarıyla dışa karşı kapalı bir grupsunuz.2011 ocak annesiyim ve dönem dönem topiğinizi okuyarak birbirinize sorup cevap bulamadığınız konularda naçizane sizden biraz daha tecrübeli bir anne olarak yorum yapma hatasına düştüm.nezaketen bir teşekkür bile edilmedi.önceleri gözden kaçtığını düşünüyordum ama her seferinde aynı şey olacak değil herhalde:) size bebeklerinizle mutluluklar,güzel sohbetler dilerim.daha da gelmem topiğinize:)

merhaba kızlarrrr
şu anda yanımda çok yakışıklı bir erkek varken size bunları yazıyorum evetttt ben de sonunda oğluma kavuştum okadar güzel ki anlatamam kızlar allahım meleklerimizi korusun
normal doğumu çok istiyordum biliyorsunuz ama sezeryan olmak zorunda kaldım 23 ocakta epidural sezeryanla oğluma kavuştum 3630gr 51 cm boyunda dünya yakışıklısı sizden biraz zaman istiyorum kızlar geçmişi okuyup listeyi düzenlemek için daha biraz önce evimize geldik çünkü çok yorgunum. sarılık olduk ve çook zor atlattık kaç gündür hastanedeyiz azcık dinlenelim oğlumla sonra hızlı bir dönüş yapıcaz teyzeleri

bende ana kucağında yatırıyorum gündüzleri bazende büyük bi minder diktirmişdim oğlum için onda yatıp oynar die onun üzerinde de uyuyoo

kızlar ya bebeğim doymuyormu acaaba emzirdikten sonra ağzını açıyo sürekli meme arıyomuş giibi ama sütüm var diye düşünüyorum

Aşkolsun! Kimse yok ki topikte, herkes bebeğine daldı, vakit bulunca da ancak okuyorlardır benim gibi.. Ben ilk defa rastlıyorum. Bazen geçmişi okuyacak bile vaktim olmuyor maalesef. Alınmayın lütfen. Faydalanan vardır yazdıklarınızdan muhakkak. Yeni anneleri mazur görmeniz lazım ilk bir kaç ay :)

kızlar ya bebeğim doymuyormu acaaba emzirdikten sonra ağzını açıyo sürekli meme arıyomuş giibi ama sütüm var diye düşünüyorum

Benimki de gündüzleri az az emiyor, memede sütler kalıyor. Gece de çılgın gibi emiyor, sonra çok emdiği için karnı ağrıyor, hıçkırık tutuyor ve kendini rahatlatmak için daha da emmek istiyor ama memede süt kalmadığı için sabaha kadar boğuşuyoruz. Ağlıyor, tepiniyor. Ne yapıcam bilemiyorum. Gündüzleri de yüzüne gözüne fışkırıyor sütler. Sağayım diyorum, ama bu sefer tekrar süt istediğinde memede süt oluşmuş olur mu bilemiyorum. Nasıl ayarlanır acaba??

Lymonata caninm cok sevindimhayirli ugurlu savlikli olsun kuzunnn...ya bisey dikkatimi cekti ne cok sezeryan olan oldu topicte dimi.

zormuş annelik :) geceleri sık sık sancımız oluyor ve çoğu zaman ağlaşıp hoplaşıyoruz, gündüzleri de o yorgunluktan sanırım emzimeye zor uyanıyor. aslında kat kat giydiriyorum ve içeriside iyi ama üşütüyorum sanırım kakası yeşil oluyor bazen ve hıçkırıyor.. öncesinde ne zaman doğar nasıl doğar diye düşünüyorduk şimdi ,,süt meselesi, hıçkırık tutması, hapşurması yeşil kakası , gaz sancısı göbek deliğinde kan olması o neden olur bu nasıl geçer telaşı :):)

emziren anneler sizin kakalar nasıl renkte ya kafam karışıyo katkat da giydiriyorum ama kayınvalidemler falan da vardı. kapı aç ört acaba yel mi aldı.

yok alınganlık yapmayın içerisini dışarısını bilmiyoruz bile çoğumuz , yani gözden kaçıyor hele ki şu sıralar, şu yanıtı bile yazmam bir saati sürdü iki kelime yaz emzir iki kelime yaz sustur iki kelime yaz bezine bak. çoğu zaman yazarken kapatmam lazım geliyor. kasıt yok tüm anneleri seviyor beğeniyor yardım ve desteklerini bekliyoruz . :)

kızlar ocakta bitti
yavrusuna kavuşanlara Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün
Allah kolaylık versin annelik zor
26 ocakta zehra aramıza katıldı
25 ocakta suyumuz az diye hastaneye yatış yapmıstık gün boyu suni sancı almama rağmen hiç sancı olmadı acıklıkta sabhkiyle aynıydı
26sında tekrar suni sancı verilmeye başlandı ama kızımızın kalp atışları yavaşlayınca tercih etmememe rağmen sezeryana karar verildi
epidural sezeryan ile saat 14: 44 te kızım dünyaya geldi

normal isteyenlerin çoğu sezeryan olmak zorunda kaldı sanırım
sezeryan sonrası sıkıntıları yaşıyorum ama geçecek inş.
ayakları şişenler varmı davul gibi oldu ayaklarım 3 gündür inmiyor ne yapabilirim?

seninde bebeğin hayırlı huzurlu olsun inş..bende sezeryan oldum 24 ocakta halen ayakalrım bacaklarım şiş inmiyor giydiğim çorapların izi kalıyor..bende çok merak ediyorum nezaman şişlerim inecek bilmiyorum ne yapmak lazım??? bilen varsa yardım etsin lütfen

hayırlı olsun bebişin sağlıkla büyüsün inşallah bende epidural sezeryanla doğum yaptım doktorum 1 hafta 10 gün filan ödem olur şişersin korkma geçer dedi öylede oldu geçer korkma benim kızımda en son pazar gecesi 1 kez yeşik kaka yaptı daha tık yok sancıda yok gazını kendi çıkarıyo ama neden yapmıyo anlamadım istanbulda yaşıyoruz ve çok soğuk kar var doktora gidemiyoruz perşembe kontrolümüz vardı arada hapşırıyor ve öksürüyo dedim kontrol etti gayet sağlıklı dedi fakat pazar gününden beri sürekli değil ama bi öksürünce 4 5 kez sürüyo küt küt diye doktorada gidemedim çok üzülüyorum

selamünaleyküm ben sizin topiğinize yani ocak annelerinin topiğine girip arada sizin bebeklerinize kavuştuğunuz anları filan okuyordum bende haziran anne adayıyım ama 4 yaşında bir kızım var 2. bebeğim yani sütle ilgili eğer dikkate alırsan sana tavsiyem olacaktı, canım sakın sütünü sağıp biberonla verme bebek biberonun rahatlığına alışır ve zamanla o daha kolay geldiği için seni emmek istemez ne kadar inat etsede emmek istemesede zorlaman lazım, gögüs ucum yok diyorsun bebek emerse göğüs ucun çıkar sen emzir eğer alamıyorsa zorla eninde sonunda alıcak memeyi, seni emmeyi bırakmasını istemiyorsan emzir devamlı derim, bebek ne kadar çok emerse göğüs ucun çıkar silikon uçlar filan çare değil canım bebeğini sağlıkla büyüt

cnm AYNI ŞEY BENİM BEBİŞTE OLDU ÇOK KORKTUM YENİ BEBİŞTE ÇÜNKÜ TEHLİKELİ KORKMA. KÜÇÜK OLDUKLARINDANA SAÇMA EMİŞİYORLARYA BU ARADA GENZİNE SIVI KAÇIRIYORLARMIŞ SEN 2 3 GÜN ONU EMZİRDİKTEN SONRA UZUN UZUN TIPIŞLA GAZI ÇIKSIN İTYİCE SEN DEVAM ET TIPIŞLAMAYA BİZİM 3 GÜN SONRA KESİLDİ CNM. KAFASINI OMZUMA DAYADIM YAVAŞ YAVAŞ SIVAZLADIM TIPIŞLADIM GEÇTİ.

bizimde çiş yapılmayan yerimiz kalmadı =)) dediğiniz gibi her alt açtığımızda işiyor...pipisi hem şişiyor hem de yukarı doğru kaldırınca anlıyoruz ki roketleyecek =)) bir de ben canbebenin alt açma bezlerinden aldım artık yatağımız koltuğumuz kurtuldu...

merhaba kızlar..

bende 24 ocakta oğlumu epidural sezeyanla kucağıma aldım..

normal doğum olamadı maalesef ama sağ salim aldımya kucağıma canımız sağolsun..

Allah güle güle büyütmek nasip etsin..

canım silikon göğüs ucu değil benim dediğim..reklam yapmış gibi olur mu bilmiyorum ama lansinoh marka var mesela google da arat istersen..böyle minik basit bir alet vakumlayarak göğsünün ucunu dışarı uzatıyor..

biz de chicco nun ana kucağını aldık orada uyuyor hatta öyle alıştı ki ona beşiğinde uyumuyo sıpa =)

Allah bağışlasın,güle güle büyütmek nasip etsin

öncelikle gözünüz aydın ,Allah analı babalı büyütsün...benimde ayaklarım davul gibi oldu doğumdan sonra hatta öyleki ayaklarımın üstleri çatlar gibi oldu gerilmekten...ben her akşam tuzlu suya sokuyorum...faydası oldu..bir deneyin isterseniz...

gözünaydın cnm.. güle güle büyüt..

bende aynı gün doğum yptım benimde inmedi hala.. ayakkabılarımı yüzüklerimi denedim olmadı hiçbiri sabırla beliyorum inşallah iner..

Allah güle güle büyütmek nasip etsin..

..

çok teşekkür ederim

canım öncelikle hayırlı olsun bebeğın allah bağışlasın.. gögus ucu problemı bendede vardı tek gögus ucum kucuktu bebeğim tutamıyordu ılk hafta nerdeyse tek gögus emzırdım ama şimdi kızım ıkısınıde sapur supur emıyor. daha önce yazmıstım ama belkı gcmısı okumaya fırsatın olmamamıstır.
*emzırmeye başlamadan 5 dk önce el pompasıyla çekıyodum bıraz gögus ucum bıraz cıkınca kızımın ağzına verıyodum hemen.bıraz da olsa emmeye calışıyodu 1-2 dk da olsa emıyodu
* tek gögsumu aldıgı için sanslıydım. bır gögsumde bıraz doyurup diğerine sınırlenmeden ağlatmadan vermeye calışıyordum ama resmen savasıyordum.
* kızım uyurken slıkon gögus ucunu takıp pompayla boş boş cekıyordum sut getırtmeye ve ucunun cıkmasına yardımcı oldu.

ben bunları yaptım gögsumu emmeye alıştırmak için. evet cok zor oluyo sabırlı ve sakın olmak gerekıyor, inş. en kısa zamanda sorununu cözersın cunku emzırmek gıbı keyıflı bı şey yok. bırde bir arkadaş aventın nıppelte idi sanırım öğle bır ürünü varmıs ama ben sorunumu cözdukten sonra gördum denemedım onu. yardımcı olabılmısımdır umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…