2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Slm kizlar..bebegim her altini acisimizda kaka yapmis oluo..biz iyi bisey zannederken az once bisey duydum.bebek cok kaka yapiosa anne sutu yaramiomus cok uzuldum ziyarete gelen biri soledibilgisi olan varsa lutfen cvplasin

Olur mu öyle şey, bağırsakları iyi çalışıyor demek ki. Ben 3 saatte bir alt açıyorum, her bezimiz 3 kilo ağırlığında neredeyse ve bir ayda 1400 gr almış oğlum. Yaramayan hali buysa yarayan hali ne olacak ki:))

Coaramavi ve marmeletta saolunn..uzuldum yaaa cok hem de...

Evet cnm spinal seseryanoa gceen pazartesi kuzumu kucagima aldim.catim darmis:)
Bide kizlar tuza basma olayi a ne diosunuz

Benim annem tuzlu suyla ıslattığı bezle sildi vücudunu, sonra da ılık suda ıslattığı bezle de temizledi.

Limonata gözün aydın olsun canım.

Günaydın herkese kızlar benim oğluşumun yüzü isilik gibi bir şeyler oldu.Küçük küçük kabarcıklar uçları da sarımsı gibi anlayamadm neden oluyor.böyle olan var mı ayrıca burnunun ucu da sarı sarı kabarcıklar var hala gitmedi :44::44:

bugün 10 günlüğüz hala göbek düşmedi :2:

ben bir tane spry kullandım her bez değiştiğimde bir tane sıktım hemn düştü

Bebeklerde ter bezleri daha gelişmediği için o sivlice gibi şeyler normalmiş. Aman sakın sıkma ya da oynama, iz kalabilir sonra.

Merhaba kizlar. Ben haziran 2012 annesi olacagim umarim. Hepiniz bebeginizi yeni aldiniz kucaginiza goruyorum, hayirli ugurlu olsun. Umarim emzirme, uyutma gaz sikintilarini bir an evvel atlatirsiniz. Benim size bir sorum olacak, malum hazirlik yapiyoruz. Prima premium care yenidogan 2-5 kg olandan 4paket aldim, 54 adet var her birinde. Bu bezi 1 ayda bitiririz diye dusunmustum. Ne dersiniz, dogru mu almisim?

canım burundaki sarı kabarcıklar benim oğlumdada var.. ter bezlerinin henüz gelişmediğinden dolayı geçicek onlar..
bizim göbeğimizde 9 günlükken düştü.

Ben primadan memnun kalmadım, bebeğim de prima kullandığım gün çok huzursuz olmuştu. Huggies'ten çok memnunum. Geceleri 5 saat uyuyor, 5 saat sonunda bile bezi rahatsız etmiyor oğlumu. Keşke 4 paket almasaydın, diyelim ki bebeğin 3.5 kilo doğdu, bir ayda 1 kilo aldı, 4.5 kilo oldu. E sen 1 ayda 54*4 adet bez kullanmayacaksın ki. Bizim 40ımız çıkıyor daha 2.paket yeni bitecek ve 3. pakedi 2 numara alacağım çünkü bebeğim 1 ayda 1 buçuk kiloya yakın aldı.
Sana tavsiyem, bez markalarından numune iste, 2şer 3er gönderiyorlar, bebeğin doğduğunda da o numuneleri kullanırsın, bebek hangisinde huzurluysa onda devam edersin.

canım burundaki sarı kabarcıklar benim oğlumdada var.. ter bezlerinin henüz gelişmediğinden dolayı geçicek onlar..
bizim göbeğimizde 9 günlükken düştü.

Bir bizim göbeğimiz heralde 3. gün düşmüş. Bir de hastanede kaybettiler oğlumun göbeğini, doktor olacak sanırım:))

Yarın bizim kırkımız çıkıyor, evi ve oğlumun bütün giysilerini temizleyeceğim, odasını falan. Oğlumu da ıslak bezle sileceğim (sünnet sebebiyle yıkanamıyoruz), peki başka ne yapılır, adetler nelerdir? Cumartesi de oğlumun benzemesini istediğim bir aileyi ziyarete gideceğiz, evlerinden yumurta almaya :) Hurafe murafe, ben uygulayım da tutmazsa tutmasın:)

cnm yasadıgın sorunların bi kısmını bende yasadım yaklasık 10 gün bebek dogru düzgün hiç uyumadı sütüm cok azdı emmek istiyor bu seferde gelmeyince cıglıgı basıyordu ilk zamanlar mamayı her agladıgında az az veriyordum sonrasında ondanda rahatsız oldu o zaman saate böldüm ve yazan miktar kadar verdim ilk baslarda saat yaklaştıkca huzursuzlastı şimdi alıştı 3,5 saatte 90 ml veriyorum tabi bi 33 günlük olduk uyumadıgı gunlerde artık kafayı yemek üzere olmuştum en son bu pazartesi o ağlıyo ben aglıyorum resmen sinirlerim bozulmuştu artık dayanamadım eşimin ailesini çagırdık şimdi geceleri kayınvalidemin odasında yatıyor ben mama saatlerinde gidiyorum gündüzleri bende bu sekilde biraz daha rahatladım ama o günlerde resmen depresyone girmiştim eşinin evde oldugu gunlerde gunduzleri en azından o baksın sen bi kaç saat uyumasanda kafanı dinle çünkü sıkıntı biriktikçe içinden çıkılmıyo Allah kolaylık versin inşallah ufaklık bi an önce düzene girer:)

Rabbim yardimcin olsun kardesim, cok uzuldum okuduklarima...

Rabbi yessir vela tuassir de bol bol biiznillah hersey yoluna girer...
Bu da senin sinavin ama emin ol kizina olan muhabbetin bizimkinden daha da fazla olur..
Cunku emegin sonu muhakkak hayirdir...
Selametle..​

Dogum listesine baktim da Aman allahim resmen facia, 4 kisiden birisi sadece normal dogum yapmis =(
Normal gelmedi bana..

Bu arada ben bebegimin gun cetelesini nasil degistiricem, dogdu hala hamilelik gunu sayiliyor...

Tesekkur ederim. Bezleri internetten almistim, dogduktan sonra duruma gore belki bir temizlik malzemesi satan dukkandan degistirme firsatimiz olur.

ay ben şimi senden öğrendim yumurta olayını falan öylemi yapılırmış..

benimde hiçmi hiç bilgim yok bu konuda

ben memnnunum primadan 4. paketi aldık geçen gün . sıvı kakayı içine çekiyo çocuk pek hissetmiyo pisliği ama 2 veya 3 saattte uyanıyor geceleri özellikle ama acıktığı için sanırım emiyo hemen yatıyo çünkü . birde ben ıslak bezle silmiyorum bebişimi küçük yoğurt kovam var içine ılık su koyuyorum birde bezim var hemen altını açınca siliyorum bezi yıkıyıp hemen asıyorum sobanın başına .rahat olsun diye .birde bebek bezi kullanıyorum ben kendime malum kanaama var. pet kullanmadım bebek bezi daha yumuşak çünkü :)

her bebeğin cildiyapısı farklı oluyor, biz primadan memnun kaldık umarım sen de kalırsın, huggies vardı bizde bi de, sanki daha iyi oturuyordu üstüne ama çoğu kez dışına sızdı. primayı da hem normal hem premium care kullandık memnunuz ikisinden de. eğer bez uyarsa 1 ayda rahat biter

ay ben şimi senden öğrendim yumurta olayını falan öylemi yapılırmış..

benimde hiçmi hiç bilgim yok bu konuda

Bizde böyle bir adet var işte, yumurta alırız ki o evin erkeğine/kadınına benzesin huyu suyu :)

Ben de ılık su ve pamukla temizliyorum. Benim kanamam çok erken bitti ya, 3 hafta bile sürmedi. Ama hastanede doğum sonrası boşaltmak i.in çok uğraştı doktor, belki de ondandır. Bebeğin eşini doğurmak bebeği doğurmak kadar bağırttı beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…