Canım bizimkilerinde iki tarafında ilk torunu fakat şöyle bişey var kayınvalidem de annemde bilir ben bazı konularda karıştırmam sert çıkarım ikisinede..
Tavrımı bilirler yani ellerinde oyuncak ettirmem.. Zaten ikiside öyle insanlar değiller onda şu kadar durdu bunda bu kadar durdu diye..
Benim sıkıntım kayınvalidemlerden annemlerden değil gereksiz yerli yersiz akrabaların doluşmasını istemiyorum o 40gün sürede bizimkilerden gelselerde yardımcı olurlar biliyorum ama eşimin akrabalrıyla zaten samimi değiliz onlar doluşmak isterse sinirlenebilirim biliyorum kendimi..
Bide onları ağırlamakla uğraşamam yani kusura bakmasınlar.. Tabi burda iş kayınvalideme düşüyo o doğru düzgün bi uslupla mevluta gelin demeli artık
Ne kaa güzel başımdan savıyorum dimii hahahhaah
Ama gerçekten öyleler bizden kim gelse yengelerim,teyzem falan filan hepsi girer bişey yapar yardım eder bana hanım gibi gelip oturmazlar yani..
Ama eşimin akrabalrı samimi olmadığımız için yapamazlar ki istemem zaten ee kim hizmet etcek onlara pehh
Eşin neden annesine bırakıyo isim işini? Onun bebeğimiymiş?
İkinizin karar vermesi gereken bişey bence bu saçma düşünüyo kusura bakma ama..
Bide bizde de adetmiş ilk torunda kızın annesi yaparmış herşeyi ama durumu varsa yapar tabi annem yapamıycak durumdaysa yaptırtmam kimsede kusura bakmaaz yani zaten biz hiç bişeyi adetler şöyle böyle ona göre yapalım diye yapmadığımız için sorun olmazda..
Allaha şükür yapıcak durumu var ailemin en iyisini ellerinden geldiğince yaparlar ama yapmasalardıda kimsede onlara zorla yaptıramaz yani sonuçta ailelere güvenilerek çocuk yapılmaz biz bebek yapmaya karar verdiysek herşeyini karşılamayıda göze almışız demektir zaten..
Ya yardımcı olcaklarsa gelsinler ama öyle herşeye burnunu sokan hanım gibi oturan çok bilmişlik yapıp sinirimi bozan kimseyi evimde istemem
aynen öyle bencede ben ne güzel hayaller kuruyordum birlikte adını koyarız die adamın düşündüğüne bak çok sinirim bozuluyor bu tür konulara baktım kaptırıyor kendini isim telaşına çıkartırım bi yaygara napim çok uyuz oluyorum
iyiyim canımmm.işlerim vardıııı yaptım geldimmm. Sizler nasılsınızzzzz.
Teşekkürler cnmm.
canım sen tavrını belli ettikten sonra çok bişey olmaz zaten eminim annen kalıcaktır,gelen olursa da onlar ilgilenir, bize 40 gün prensesler gibi bakarlar artık
Yani saçma sana gelse sorsa dese annemin ismini koymasını istiyorum diye sende verirdin cevabını belki ikiniz birlikte düşünürdünüz kayınvalidenle ama diğer türlüsü ıı ıı bence olmaz.
Boşver sen cinsiyetini öğrendikden sonra bul ismi bu olcak inşallah dersn
Bende iyiyim şu halsizliğide bi üstümden atsam çok daha iyi olcamm..
yani saçma sana gelse sorsa dese annemin ismini koymasını istiyorum diye sende verirdin cevabını belki ikiniz birlikte düşünürdünüz kayınvalidenle ama diğer türlüsü ıı ıı bence olmaz.
Boşver sen cinsiyetini öğrendikden sonra bul ismi bu olcak inşallah dersn
bende iyiyim şu halsizliğide bi üstümden atsam çok daha iyi olcamm..
benim de yok toxo bağışıklığım.. dr hiçbişe demedi, ben baktım sonuca, bak sorim gidincebuarada kızlar benim toxoplazma bağışıklığım yok ya dikkat etmem gerekicekmiş...7. ay tekrarlanacak testlerim...genelde %60 insan geçirirmiş bunu ben steril kalmışım...keşke geçirseydim neyse allah korusun artık
yaa ben de bisürü kedi besledim bende yok niye yok yaf, benim kediler temizlik hastasıydı heraldeToxoplasma bağışıklığın yoksa et tüketirken dikkatli ol cnm. iyi pişmiş olsun ve bilmediğin yerden et alma, sokak kedileriyle de çok haşır neşir olma.
Ben önceden bol bol kedi köpek baktığım için bağışıklık seviyem çok yüksek çıktı, anneme takıldım hatta bak kedilerimin yararı oldu boş yere kızıyordun hayvanlara diye
canım zekai tahirin hangi doktoruna gidiyosun????Canım ben küçük esatta oturuyorum doktorum zekai tahirin doktoru ama ben özel muayenehanesine gidiyorum. cinnah caddesinin orada.doğumu zekai tahir burak hastanesinde düşünüyorum ama bakalım?sen nerde yapıcaksın doğumu?
oyy kuzuuuslm kızlar bende bi haftadır belimden ölüyorum hala ksık ağrılarım var özelikle ya bazen sağ bazen sol dr herşey normal desede onca yıl bekle bi sürü tüp aşılama 2 boş gebelik kendimi riske atamam rabbim güzel bi süpriz vermiş hayırlı cumalar olsun :)
eyvallah kuzu :)canım kolay gelsin inş.
maşallah bebişineeeKayyumcum simrancimm saolun iyi dilekleriniz icinnn...
Bebikimm iiiimissss 31 mm 11 haftadan gun almis bu drlarin hesabi bizim hesaba uymuokocaman yapti drum ekrani oyyy yerim onun kalbiniiiiii nasi kalkio iniooo
ay evet ya, kötü yorumlar gördüm nette, bildiğimizden şaşmayalımikbal reklamını yapıyordu ama bence alma bundan bebeklere detarjan kullanmıycaz zaten..onlara özel ürünler var..
iveeet :) bir de ütülicezkızlar bişi sorcaktım sizlere..bebişlere yeni aldığımız cicileri yıkıycakmıyız..
deniz iyidir canım ya, ıslak mayoyla kalma ama..canım bizde antalya falan düşünüyoruz ama yüzmek iyimi diye hiç sormadım doktora..denize girmeyi düşünmüyordum hatta..bakteri falan olur mu ki?
canım çikolata fazla yememek lazım, hem kafein içeriyo hem de bebişe hiç faydası yok, sen kilo alırsın ancak..tünaydın kızlar herkes burda negüzel düşündümde bizde bi liste yapsak kim kaç haftalık hamile diye düşündüm siz ne dersiniz acaba bu arada sabah kahvaltı yerine halley yiyorum canım kahvaltı istemedi ikilemde kaldım iyimi yapıyorum die
bende de vardı galibaaa, eve gidince bakayımmaslında benim makinede bebek için yıkama programı var..hiç aklıma gelmediydi bak..hiç kullanmayınca heraldee..
http://www.kadinlarkulubu.com/sorul...ni-cizelgeler-nasil-eklenir.html#post10016565Selammmmmmmmmmmmmmmmmmm
sabah bıraktım uçmuşsunuzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..
Bu arada arkadaşlar hangi haftada olduğumuzu belirten liste var bazılarınızda onu nasıl yapıyoruz canlarımmmmmmm
tecrübeli anne diilim ama evet yüksek sıcaklıkta yıkamak gerekiyo hijyenik olsunlar deyu
Tatlım elde yıkama benm makinamda 30 derece olarak oda az değilmiki yaa :44:
Onların kıyafetlerinin daha iyi dezenfekte edilmeleri gerekmezmi?
Tecrübeli anneler fikir verseniz bize
bakalım ben cinsiyeti beklerken düşünüyorum bi yandan alperen olsun erkek olursa dedim anneme sor demesinmi kudurdum sinirden ya senin dediğin taktiği uygulayacam çok sağol canım
ya canmm hiç sormaaaa akşam 9 da şıppp uyumuşummm . Gün içerisinde zaten hep yatasım varrrrr.seni çok iyi anlıyorumm.
40 gün annemin yanımda kalabiliceğini düşünemiyorum açıkcası
O dayanamaz evine gider hatta banada derki sen gel bana ben sana orda bakıyım hahahhaha
Ayy boşverelim bunları ya vallaha içim sıkıldı şimdi onları düşününce evin kalabalığı falan ııyyyyyyyyyyy
O dayanamaz evine gider hatta banada derki sen gel bana ben sana orda bakıyım hahahhaha
Ayy boşverelim bunları ya vallaha içim sıkıldı şimdi onları düşününce evin kalabalığı falan ııyyyyyyyyyyy
tecrübeli anne diilim ama evet yüksek sıcaklıkta yıkamak gerekiyo hijyenik olsunlar deyu
Dimi bencede öyle ama kaçta yıkasak?
90'da da çekerlerse zaten minicikler düşünsene iyice minnak çıkıyolar hahahhaha
Zaten çamaşır makinasıyla bi türlü anlaşamadım =)
Anneme sormu
Ben olsam annenlemi yaptım çocuğu derdim hahahhhaha
Töbe yarabbim töbeee..
Allah yardımcın olsun cnm ne diyim sinirlerini bozmadan mantıklı düşünerek bu işin üstesinden gelebilrsin
Ya bişey daha sorcam yanlış anlamazsan eşin bunu söylerken annesine anneside saçmalama oğlum banamı düşer siz bulun ismini demedimi :44:
Ahh ahh aynen uyku hali içindeyim sürekli ama uyuyamıyorumda güneş var diye püf yaa
arkadaşlarr ben sadece ev kalabalığına gereksiz çocuklarıyla gelip yiyip içen çocuklarıyla her tarafı pis edenlere sinir oluyorum sadeceee..
Benim lekelenmemde ben annişimi bile çağırmadım duymuş cnmmm benim 2 saat sonra yanımda iyi olana kadar yanımda ha var ha yokkk . Allah razı olsun hiç düzenime karışmaz yemek ne istersem nasıl olacaksa yaptı ev tiril tiril .oldu eşim geldi kurban olsunnn o da evine gitti benim annenm böyle cnmm o cnmmm.
Of evet ya, valla içim daraldı, 4 görümce, kayınvalide, kayınpeder, görümcemin eşi, çocukları benim aile offffffff ben dayanamam kesin kovarım hepsini
Eşimle ben 6 yıldır yalnızlığa o kadar alışmışız ki, ikimizin de kimseye tahammülü yok, ailelerimiz de şehir dışında, sadece onun 2 kızkardeşi var istanbulda onlarla da 3 yıldır görüşmüyorduk, düşünün yani sakinliği, kafa dinlemeyi, şimdi bebeğe alışma döneminde bi de gelen gidenle hiç uğraşamamBi de benim canım kocişimin görmemiş ailesi el kadar bebeği sevip öpmeye mıncırmaya falan çalışırlar, bu yaştan sonra katil ederler beni
benim annemde keçiörende, ben de orda doğdum büyüdüm canım. bekleriz gel bu tarafa komşu olalım:)ben de keçiörendeyim canım .ev bakıyorum aoç ya da yenimahalle yapabilrim
canım bebekler için özel deterjan kullandım ben omo ,yumoşun var belki başka markalar vardır .2 yaşına kadar o şekilde yıkadım bizimkilerden ayrı yıkandı.2 yaşından sonra artık bizim renklilerleyse olarla,yok beyazsa onlarla yıkıyorum .yumuşatıcısı da bebek için olandan kullanmıştım .artık cildi hassas değil.az önce parktan geldik heryer toz ,elinin üstü toz kaplı görüceksin üstüne üstüne siliyo ohh yavrum sil sil diyorumtaşları doldurmuş ceplerine
canım hem yıkıycas hem ütülüyces, ben kendimize aldığım iç çamaşırlarımızı da yıkayıp ütülemeden giymem, giydirmem.kızlar bişi sorcaktım sizlere..bebişlere yeni aldığımız cicileri yıkıycakmıyız..
40 gün müüüüüüüüüüüüüüüüüüüü? ay 10 gün yeter de artar bile. ne ben ne eşim, ne benim annemi ne kayınvaldemi isteriz 40 gün.canım sen tavrını belli ettikten sonra çok bişey olmaz zaten eminim annen kalıcaktır,gelen olursa da onlar ilgilenir, bize 40 gün prensesler gibi bakarlar artık
canım eşin sadece isim konusundamı boyle yoksa annesine çok mu düşkün? tek erkek mi? senin ailen nerde yaşıyor?bakalım ben cinsiyeti beklerken düşünüyorum bi yandan alperen olsun erkek olursa dedim anneme sor demesinmi kudurdum sinirden ya senin dediğin taktiği uygulayacam çok sağol canım
benim annemde keçiörende, ben de orda doğdum büyüdüm canım. bekleriz gel bu tarafa komşu olalım:)
canım hem yıkıycas hem ütülüyces, ben kendimize aldığım iç çamaşırlarımızı da yıkayıp ütülemeden giymem, giydirmem.
40 gün müüüüüüüüüüüüüüüüüüüü? ay 10 gün yeter de artar bile. ne ben ne eşim, ne benim annemi ne kayınvaldemi isteriz 40 gün.
canım eşin sadece isim konusundamı boyle yoksa annesine çok mu düşkün? tek erkek mi? senin ailen nerde yaşıyor?
90 da olurmu kızz azı burnu bi tarafa gider kıyafetlerin yıpranırlar ilk yıkama için narin kısmında yıkayın olsun bitsin tozu gitsin
annesi yoktu yanımızda onada laf arasında dedim güzel isim koyun dedi inşallah böyle giderde işim zorlaşmaz iş inada biner die korkuyorum
Allahtan görümcem fln yok eşimde akrabalarıyla çok sıkı fıkı değil çok şükür ama ne kdr sıkı fıkı olmasakta gelmek istiyceklerdr bebek oldukdan sonra püff bari mevlutu bekleseler önceden zıplamasalar..
Ay Allah senin yardımcın olsun zaten o görümcelerle delirmemek elde değil
acı ama gerçek..........neyse bence de boşverelim, ama ben anneme ihtiyaç duyarım çok...benimki de kalmaz yav 40 gün, gideyim evime der sürekli çok düşkündür de evine:):)
tek erkek annesine birazcık düşkün sonra zonguldak ereğlide kayınvalidemlerle birlikte yaşıyoruz benim ailem istanbulda içler acısı bi durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?