- 1 Haziran 2010
- 8.193
- 3
- 108
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #21.261
laylacımm al sanaa koccccaamann göbegimm.. gören bütün aileyi içerde tasıyorum sanırr.. vücudumunn bel ve basen arası bana ait degil sankigögüsten yukarsıı baska bi insann orta kısım baska altt ksıımm baskaa
Eki Görüntüle 257234
ayy insan anlatamıyorda( eşime söylesem diycek tamam gitmiyoruz bir daha ( çatladım sinirden ilk hamile olduğumu öğrendiklerinde görümcem ilk patiğini ben alıcam ilk bilmem nesini ben alıcam, bende aynı senin gibi sonuçta ilk çocuklarımız olunca belkide herşey kendi zevkimize göre ilkleri hep biz alalım istiyoruz, demiştim ama ona işte bizimde ilk çocuğumuz bizimde hevesimiz var dimi cnm dedim bundan sonra tek laf etmez onu alıyım bunu alıyım falan diye, ayy sinir oldum yaaa kendi 100 kilo 25 yaşında ben 27 yaşındayım evliyim + hamileyim 68 kiloyum tamam zayıf değilim ama kilolu bir görüntümde yok yani, hem hamilelere yok yüzün şişti yok kilo aldın denmez ya, zaten psikolojimiz allak bullak ( acaba kocam beni beğenmiycekmi derdimiz var birde bunlar üstüne ((
evet cnm kesinlikle günlük sütten hem kalsiyum vitamin mineral alıyorsun hemde faydalı bakteriler bağışıklık sistemini güçlendiriyor sütün kokusunu bile alırsın .ama paket sütlerde sadece kalsıyım alabilirsin çünkü o kadar yüksek ısıda hiçbişi yaşamıyor bir tek yanmayan kalsiyum kalıyor paket sütlerin raf ömrü min 4 ay-6 ay .
Ama şunu diyebilirim ki kesinlikle açıkta satılan çiğ süt die hitap edilen sütleri alıp evinizde kaynatmayın çünkü hiçbir zaman otoklav yada sterilizasyonunuz olmadığı için ne 72 c de ısıta biliyosunuz sütü nede 155c deısıtabiiliyosunuz ocakta en fazla 100 dereceye çıkyıo sabit bir sıcaklık olmadığı içinde 72 derecede tüm zararlı m.organizmalar ölse bile faydalılar kalıyo ve 100 dereceye ısı yaklaşınca o faydalılarda zararlı bakteri üretiyo ve biz onu içiyoruz farketmeden ve allah korusun sonra o bakteriler bizi hasta yapıyor yapmasa bile içimizde birikip tedavsi zor olan bir hastalığa dönüşüyor antibiyotik filan fayda etmiyor vucudumuz bakteriye alışık olduğu için. Fakat yoğurt asla bakteri üretmez içinde doğasında laktik ait ürettiği için kendiliğinden 0lar bakterileri tavsiyem bol bol yoğurt tüketinve iyi bildiğiniz Klasik sert beyaz peynir tüketin hergün çünkü peynir ne kadar sert olursa o kadar çok süt barındırıyordur içinde öyle düşünün
laylacımm al sanaa koccccaamann göbegimm.. gören bütün aileyi içerde tasıyorum sanırr.. vücudumunn bel ve basen arası bana ait degil sankigögüsten yukarsıı baska bi insann orta kısım baska altt ksıımm baskaa
Eki Görüntüle 257234
tatlım benım ya çok şekersın :) evet bende aynı şeylerı düşündüm benım ılkım çöpüne kadar kendım alıcam.gelen hedıyeler kabulum beğensemde beğenmesemde kullanırım.ama butun alışverışını yapmayı teklıf etmesı hiç ama hiç işime gelmedı.bende eşime sitem etmiştım umarım onada aynı şeyı söylerler oda bişekılde engel olur alışveriş yapmalarına.canım kılo konusuna gelınce hamıle bı kadına kılo almışsın denmesını ben pek mantığa sığdıramıyorum.mecbur alıcaksın istesende istemesende almama gıbı şansın yok.bana öyle söylendiğinde hamıleyım herhalde alıcam ne beklıyosun derdım.ama sen yınede bunları kafana takıp stres yapma sıkma canını artık bebişin kocamn oldu herşeyı hıssedıyor annesı onun için moralını yüksek tutmalısın.
çok çok teşekkür ederim topicde bu konuda bu kadar bilgili bir annemiz oldugu için sanslıyız artık şişe gunluk sut almaya karar verdım
bak bir soru daha geldi şimdi aklıma görüyormusun canım ya senıde yordum ama acaba gunluk sutu hemen o gun bıtırmek sartmıdır acıldıktan sonra kaç gun dolapta durabilir?
Eki Görüntüle 257234
slm annişler.umarım herkes iyidir.3 lü testlerden sonra yatıracağımız testler varmı doktrum bii söylemedi gelecek ay bekliyorumdan başka.bir de bebeğinizin hareketerini her gün düzenli hissediyormusunuz
ayyyy çok şirinmaşallah ya kocaman olmuş.göbüşünde gerçekten çok sevımlı duruyor nazar değmesin.ecrıncım kot gıyebılıyormusun yoksa o hamiş pantolonumu
maşallah canım yaa hakkaten de 7 aylık gibisin
çok zayıf olduğun için sanırım bu kadar belirgin...
waaawwww inanmıyorum sen bugun yarın doguracakmışsın gibi duruyor şeker
kızlar ben geldim kimin doğum günü layla nın mı iyiki doğdunnn cnm sağlıklı mutlu huzurlu uzun ömürler versin inşallah
Haklısın tatlm stres yapmamamız lazım, napalım mutlulukların arasıdnda bunlarada katlanıcaz sanırım. Oğlumu kucağıma alayımda kim ne derse desin derim belki o zaman, sinir stres kalmaz :)))
merhaba canım.test konusu sanırım doktorların isteklerıne ve kişinin durumuna göre değişiyor.benım doktorum 3 lü teste gerek duymamıştı yaptırmadı ama bazı doktorlar butun testlerını yaptırabılıyor.ben şimdi 3 boyutlu ultrason için bekliyorum.ben bebeğimin hareketlerını hergun hissedıyorum :)çok şükür.ama 3 gun boyunca hıssetmememizde mumkunmuş nette okuduğuma göre.bu durumda panık yapmayın dıye belirtmişti.
ben günlük yarım lt şişe sütlerden alıyorum tadıda güzel oluyor tavsiye ederim.bugun almışsam yarın biyiyor zaten
selamlarr..
kızlar uzun zamandır yokum :)) veledim artık bana acı çektirmiyor ben de geziyorum..bulantılar tamamen bitti ya koşturuyorum..yurtdışına bile çıktım :))
ecrinnncim göbüşün bir harikaa..ama benim göbüşüm hiç yok yahu var ama etrafa bakıyorum bazı bayanlarda böyle göbüşlü ve hamile olduğum hiç anlaşılmıyorr :)) verdiğim kilolarımı tamamen aldım hamile kaldığım kiloya geldim, hemde basensiz poposuz bir şekilde aldımm göbüş yaptım ama kimse anlamıyorr :))
18 haftalık hamileyim deyince hadi canımm diyorlarr... ablişim benden 14 haftalık hamile onun göbüşü benim göbüşümün iki katıı...
bende azcık bebişim belli olsun istiyorum yahuuu
sağol çünkü bazen çok aktıf benim yaramaz bazen de yok gibi oluyor korkutuyor beni 3 lü test güzel çıktı benim ama 3 boyutlu usg diye bişi söylemedi. 3 lüyü yaptırırken usg girdim ama o değil galiba.merak ettim.zaten doktorum tam gün yasası nedeniyle sadece hastanede çalışmak zorunda kalabilirmiş.yeni bir doktor bulmak zorunda kalacağım
çok çok teşekkür ederim topicde bu konuda bu kadar bilgili bir annemiz oldugu için sanslıyız artık şişe gunluk sut almaya karar verdım
bak bir soru daha geldi şimdi aklıma görüyormusun canım ya senıde yordum ama acaba gunluk sutu hemen o gun bıtırmek sartmıdır acıldıktan sonra kaç gun dolapta durabilir?
canım günlük sütte aaçıldıktan sonra 2 gün içinde tüketmen gerekiyor ben evde muhallebi filanda yapıyorum süper oluyo paket süt almam pek eve su gibi geliyo tadı süt içtiğimi anlamıyorum saten doktorda yasakladı sütçü bir kadınım bana süt yasaklıyolar deli gibi kefir içesim var ama sanırım oda yasakmış bize ufff nir bende kalsiyum fazla yaaa dişlerimi bile çekemiyolar bu yüzdennnn:44:
canım 3 boyutluda bebeğin ellerını,ayaklarını falan belirgın bı şekilde görüyormuşsun.2 li ,3 lü test yaptırılırken gırılen ultrasondan farklı.bebeğin kıme benzediğini bıle anlayabılıyormuşsun.bende heycanla beklıyorum :)doktor konusunda hayırlıssı olsun canım umarım içine sınen bı doktor bulursun.
Yani evet bende de bu kadar gaz sorunu olmaz, bu kadar gaz yer değiştirmesi olsa davul gibi şişmem lazım.
Hem gaz olsa geçer bikaç güne sürekli sürmez ki…
Gazım olduğunda bana da sancı da yapıyo….
Ayrıca gaz olsa daha içeriden hareketler olması lazım dimi, ama bu sanki karın duvarı civarında….
Zırt pırt oluyo, gaz olsa devamlı olmaz dimi?
kızlar bugün çok kötüyüm ben ya( sabah kalktım eşimle beraber çıkıyoruz işe giderken, önce onu bırakıyoruz akşam ben erken çıktığım için araba bende kalıyor ve ben işime gidiyorum. onun işi 9,30 da başlıyor benimkisi ise 9 da ve hep 9,20 da işte oluyorum, bende bu konuda çok hassasım ( ama eşim maalesef ben işten çıkacağım için önemsemiyor, oysa ben hala çalışıyorsam aynı özeni göstermeliyim diye düşünüyorum. akşamdan dedim bak artık trafik oluyor 4 gündür işe geç gidiyorum, biraz erken kalkıcaz dedim tamam dedi, sabah yalvarıyorum kalk diye her sabah yapıyorum ben bunuda. neyse hazırlandım onu bekliyorum, sonra telaşla çıkarken aahatarı içerde unuttu, sonra bana bağırdı işte neymiş ben unutmuşum, ben acele ettiriyomuşum ((((( hamileyim ya herkes üstüme gelsin ( sonra tabi daha kavga ettik. işe gittikten sonra aradı aradı açmadım, sonra işte ılımlı konuştu neyse yumuşadık, ama neden düşünülmüyorumki hamiledir sinirlenmesin diye ( dün akşamda kayınvalidemlere gittik, kayınvalidem daha öncede demişti bebek arabasını biz alırız diye, hiç bana sormak yok ne istiyosunuz nasıl bişi düşünüyosunuz, dün eşim dedi artık alışveriş yapabiliriz cinsiyetini öğrendik, kayınvalidem dedi bebek arabasını biz alıcaz, eşimde pahalı anne 2000 lira ciavrı dedi, yok cnm dedi 200-300 tl hiç sormak yok nasıl bişi istiyosunuz düşündüğünüz bişi varmı diye ((((((( sonra üstüne görümcem kilo almışsın demezmi Allahım yaa hepsi üstüme üstüme (( dün oğluşum olacğaını öğreniyorum, ama olanlara bak, benmi çok hassasım yoksa gerçekten garipmi yaptıkları ((((((
Eki Görüntüle 257234
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?