2012 Şubat Anneleri

Kızlar, bırsey soracagım.

Ben sımdı bebegım dogduktan sonra da calısacagım.
Bu durumda emzıremeyecegım ama anne sutu almasını ıstıyorum.
Bunun ıcın ne yapabılırım, doyar mı?
Anne sutu dısında baska bırsey verılır mı 2. aydan sonra?
Bu konu benım kafamı cok yoruyor ):

canım bende sen gibiyim başlayacam 2 ay sonra işe ben sağıp eve bırakacam mecburen sabahta çıkmadan emziririm bir arada vakit bulursam kaçarım 1 kez diye düşünüyorum..ama süt sağmak en mantıklısı canım

gerçekten cnm bizdede tam tersi benim kendi ailem üzerime titrer malesef kaynana tarafı umru değil, o yüzden bize her hafta gideriz eşimde bunun farkında ki her hafta onlara gitmek istemiyır,ki gönlümü hoş tutsalar ben gitmek istemez miyim,babası sürekli sigara içiyor yanımızda annesi desen ne zaman gitsen hep maddiyat sorunları herkesin var ama insanda onur olur her seferinde dile getirmez, yemek yapar nerde benim sevmediğim yemek var onları yaoıyor ve geneldede hep bir tabak şundan kaldı oğlum der sonra siz olsanız gitmek istermisiniz.yinede sorun olmasın diye hiç gitmemezlik yapmam arkamdan konuşturmam gelmiyor diye..daha şimdiden bayramı düşünüyorum,kim bilir ne sıkıcı geçecek nereye gitsek onların taraftan bebeğe kim bakıcak dicekler ben çalışıyorum çünkü,annesi ilk zamanlar erken oldu aslında, hatta hatta ilk evlendiğimde çocuk istemem de bakmamda demişti,şimdi bu konuların gttiğimiz yerlerde açılması sinirimi bozacak kesin ya sabır...ama kendi ailem yapsa gerçekten kaldırama fakat babalar genelde biraz daha soğuk oluyorlar anneler hep daha ılımlı...

hoşgeldin canım hayırdır
Hoş bulduk cnm..
Valla sabah yağrmurlu bir hava ile zorla yataktan kalktım..
Şimdi güneş açtı ama haberleri felan okudum öle ondan sanırım..
Birde şuan için yoğun değilim sıkıldım yapcak bişe olmayınca..
Birde öğle yemeğinde sevmediğim su kabağı varmış
Hoş bulduk canım..
Sanada geçmiş olsun cnm..
O ağrılar normal diyorlardı ama sanki:S
Yukarda yazdığım gibi gece epey yağmur yağmış..İçimi kararttı hava işe gelmek istemedim hiç
Sonrada bayramdan sonra ayrılcam ya işten özlermiyim acaba işi diye öle düşünüp duruyorum, melankoliğim biraz..
Birde hala ayrıntılıya girmedim onunda stresini yaşıyorum..

Günaydın canım...
Neden sıkılıyosun hayır mı?

Havalar, haberler, gelecek kaygısı hepsi beni iş olmayınca aklımı kurcalamak için sıraya girmiş gibi birini takip ediyor..

Ya bu arada canınızı sıkmak istemiyorum sizlerinde ama toktorumuz belkim biliyordur
Arkadaş doğum yapmıştı yeni bebeğin kanında mikrop bulunmuş ve istanbula götürmüşler yoğun bakımda felanmış..
Bu neyden oluyor sizce bilgisi olan var mı hiç ?
Merak ettim geceden beri aklımı kurcalıyor..

Son düzenleme:

benim de dün akşam oldu aynı problem oldu, nedenini öğrenirsen bana da haber verir misin rica etsem? ciddi bir şeyse ben de önlem alayım :44:

İyi sağlığın filan açısından bişey olmasın da aman tatlım.
Ayrıntılın güzel gececek inşallah hiç sorun etme.
Buarada sizde ne çok su kabağı çıkıyor yemekte :))) yoğurtla da ye bari :)))

Soruna gelince: Forumda artık kimsenin sorusunu cevaplamıyorum, kusura bakılmazsa.
Ama senin için yorumlarımı özelden yazacağım kuzuş

benim de dün akşam oldu aynı problem oldu, nedenini öğrenirsen bana da haber verir misin rica etsem? ciddi bir şeyse ben de önlem alayım :44:

Ay seninle aynıyız, demek sende de başladı..Bende 4 gündür felan var..Gökçede de varmış, o da bizimle aynı..
Ben doktoruma sordum ama vajinam diyemedim kasıklarımda dedim, onun için bana "normal" dedi..
Şimdi netten biraz bakındım.Bu sitede öyle bir konu var ama ordakilerin doktoru bu ağrıların sebebinin vücudun doğuma kendini hazırlaması olduğunu söylemiş, rahim açılıyormuş yavaş yavaş ve bu ağrıları çekenler kolay doğururmuş.Bilmiyorum ne kadar doğru.
Kimi yerde de erken doğum felan diyordu ürktüm çıkamadım işin içinden.Haftaya kontrolüm var cuma günü, o zaman cesaretlenirsem açık açık sorucam.

ben ayrıntılıya girdiğimde rahim damarında daralma var dedi doktor bukonuda bilgisi olan varmı? birde şeker yükleme testi nezaman nasıl yapılıyor?

bende aynı durumda 2ay sonra işbaşı yapacağım,süt sağma makinaları var onlarla sağıp evde bırakırsın yedek şişeleri var onların inş sütümüz bol olur o da bir dert çünkü,anne sütü olmadan bağışıklık kazanmalarıda zor olur. birde kimisinin göüğüs ucu çıkmadığı için emziremiyor hayılrısı artık...

canım evde olduğun müddetçe süt sağ
saklama kablarına bebeğin içeceği kadar koy ama 100 ml falan sonra üstlerine tarih yaz
işe başlama zamanına kadar bir sürü biriktirmiş olursun
o sütleri buzluğa at sonra en eski tarihten başlayarak çözmeye başlarsın
birde çözülen süt çöpe gittiği için 100 ml den fazla koyma bir kaba
sonra iş yerinde de 2-3 saatte bir sağarsın

Bende de oluyor zaman zaman canım ya vajinada ağrı.
Cumartesi unutmazsam ben de sorayım doktoruma, kontrolde.

Benım kacma ımkanım da olmaz.
Gıdıs-gelıs yaklasık 2 saatımı alır zaten.
Sutu buzlukta mı saklayacaksın?

Valla benimde isyan edesim geliyor bazen..
Patlıcandanda tiksindim nerdeyse..
Her şeyi fırına sürüyorlar..
Bu su kabağıda Urfa ya özgü bişe sanırım..
Annem hiç yapmazdı da:))

Cevabı bekliyorum cnm..
Netten bakındım az bişe bişe bulamadım :S

Poşetler de varmış, sen kap mı alacaksın?
Dolaba atarken üzerini tarihlemeyi unutmamak lazımmış,arkadaş söyledi bana da.
En eski tarihi en önce tüketeceğiz.

Evet kap alıcam ilerde mama da koyarım diye düşündüm. Bunu bilmiyordum tarih olayını aklımda bulunsun..

Bende de oluyor zaman zaman canım ya vajinada ağrı.
Cumartesi unutmazsam ben de sorayım doktoruma, kontrolde.

Vallahi sor canım çok makbule geçer.

tmm, ben de bu sitede okumuştum başkalarının da vardı ağrısı, sen benden önce gideceksin dr a, sorabilirsen bana da bilgi verirsin di mi?

Benım kacma ımkanım da olmaz.
Gıdıs-gelıs yaklasık 2 saatımı alır zaten.
Sutu buzlukta mı saklayacaksın?

evet canım aventin süt saklama şişeleri var onlardan alıp sağacağım inşallah..hemde doğumdan hemen sonra başlamak istiyorum ki biriksin sonra stok sıkıntısı olmasın çalışan annelerin tek çözümü bu hayatım malesef..hadi sütü sağdık koydukta kokularını duymadan akşamı nasıl edecez onu bilemiyorum yaaa tek korkum ya bırakamazsam bebeğimi

zaten o ilk 1 sene inanılmaz zor oluyor bırakmak hergün hergün ayrı bir işkence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…