- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #32.401
Kızlar, bırsey soracagım.
Ben sımdı bebegım dogduktan sonra da calısacagım.
Bu durumda emzıremeyecegım ama anne sutu almasını ıstıyorum.
Bunun ıcın ne yapabılırım, doyar mı?
Anne sutu dısında baska bırsey verılır mı 2. aydan sonra?
Bu konu benım kafamı cok yoruyor ):
Valla benimde isyan edesim geliyor bazen..
Patlıcandanda tiksindim nerdeyse..
Her şeyi fırına sürüyorlar..
Bu su kabağıda Urfa ya özgü bişe sanırım..
Annem hiç yapmazdı da:))
Cevabı bekliyorum cnm..
Netten bakındım az bişe bişe bulamadım :S
canım evde olduğun müddetçe süt sağ
saklama kablarına bebeğin içeceği kadar koy ama 100 ml falan sonra üstlerine tarih yaz
işe başlama zamanına kadar bir sürü biriktirmiş olursun
o sütleri buzluğa at sonra en eski tarihten başlayarak çözmeye başlarsın
birde çözülen süt çöpe gittiği için 100 ml den fazla koyma bir kaba
sonra iş yerinde de 2-3 saatte bir sağarsın
Benim iznim uzun insallah sutum bol olursa gene de sagmak isterim, hangi marka pompa alicaksiniz peki? ikili tekli hatta hastane tipi olanlari bile var. Tuzlu tabi.
süt yerine geçen mamalar varmış sanırım. bir de süt iznini toplayıp haftada 1 gün izin kullananlar oldu bizim işyerinde.
kızlarr hepinizi yeniden tesekkürler.geçmişe bakamadım ama dualarınız bizimle biliyorum..henüz bi haber alamadık bildiğimiz tek sey saldırıya uğrayan tabur bizim oğlanın olduğu tabur.ailelere haber verilmeye baslanmıs.bize de gelen kötü haber yok.tek tesellimiz kötü haber tez gelir mantığı..sesini duyana kadar rahat değiliz..biz şimdi dayımların evine gidicez orda bekleyelim istedik..sesinide insallah hep birlikte duyalım dedik.sizleri merakta bıraktım diye yazayım dedim..dualarınız eksik olmasın.dikkat edin kendinizee...
kızlarr hepinizi yeniden tesekkürler.geçmişe bakamadım ama dualarınız bizimle biliyorum..henüz bi haber alamadık bildiğimiz tek sey saldırıya uğrayan tabur bizim oğlanın olduğu tabur.ailelere haber verilmeye baslanmıs.bize de gelen kötü haber yok.tek tesellimiz kötü haber tez gelir mantığı..sesini duyana kadar rahat değiliz..biz şimdi dayımların evine gidicez orda bekleyelim istedik..sesinide insallah hep birlikte duyalım dedik.sizleri merakta bıraktım diye yazayım dedim..dualarınız eksik olmasın.dikkat edin kendinizee...
Kızlar, bırsey soracagım.
Ben sımdı bebegım dogduktan sonra da calısacagım.
Bu durumda emzıremeyecegım ama anne sutu almasını ıstıyorum.
Bunun ıcın ne yapabılırım, doyar mı?
Anne sutu dısında baska bırsey verılır mı 2. aydan sonra?
Bu konu benım kafamı cok yoruyor ):
Tamam canım yazıcam. Yani ne mikrobu olduğunu bilmiyoruz ama yeni doğum olduğu için 2 tahminim var.
Buralarda da hiç su kabağı yapılmaz, ben annemin&babamın memleketlerinde de ne de Eskişehir'de rastlamadım su kabağına pek.
Hatta sen ilk söylediğinde neymiş bu su kabağı diye de netten baktığımı hatırlıyorum :))
Susak derler benim annemin memleketinde ona ama yemezler....
Süslenir filan o.
Kardeşim de Sırbistandan getirmişti bana süslü, boyalı bi şekilde, süs eşyası gibi :)))
zaten o ilk 1 sene inanılmaz zor oluyor bırakmak hergün hergün ayrı bir işkence
Ay seninle aynıyız, demek sende de başladı..Bende 4 gündür felan var..Gökçede de varmış, o da bizimle aynı..
Ben doktoruma sordum ama vajinam diyemedim kasıklarımda dedim, onun için bana "normal" dedi..
Şimdi netten biraz bakındım.Bu sitede öyle bir konu var ama ordakilerin doktoru bu ağrıların sebebinin vücudun doğuma kendini hazırlaması olduğunu söylemiş, rahim açılıyormuş yavaş yavaş ve bu ağrıları çekenler kolay doğururmuş.Bilmiyorum ne kadar doğru.
Kimi yerde de erken doğum felan diyordu ürktüm çıkamadım işin içinden.Haftaya kontrolüm var cuma günü, o zaman cesaretlenirsem açık açık sorucam.
Benim eltim nerdeyse hic emzirmedi hep anne sutu yerine gecen milupa sutle karistirinca sut gibi olan mamalardan verdi, tosuncuk oldu bizimkimasallah nerdeyse hic hasta olmadan buyudu.
Kızlar
Bende de şöyle bir sorun var idrarımı yaparken sanki doğum yapacakmışım hissine kapılıyorum. Bebek sanki aşağıdaymış gibi. Hani azcık itsem bebek çıkacak gibi haftaya salı kontrolüm var doktoruma o zaman sorarım diye düşünüyorum. Bakasına da olan var mı? hafta olarak çok erken değil mi bunların olması
bende aynı durumda 2ay sonra işbaşı yapacağım,süt sağma makinaları var onlarla sağıp evde bırakırsın yedek şişeleri var onların inş sütümüz bol olur o da bir dert çünkü,anne sütü olmadan bağışıklık kazanmalarıda zor olur. birde kimisinin göüğüs ucu çıkmadığı için emziremiyorhayılrısı artık...
canım evde olduğun müddetçe süt sağ
saklama kablarına bebeğin içeceği kadar koy ama 100 ml falan sonra üstlerine tarih yaz
işe başlama zamanına kadar bir sürü biriktirmiş olursun
o sütleri buzluğa at sonra en eski tarihten başlayarak çözmeye başlarsın
birde çözülen süt çöpe gittiği için 100 ml den fazla koyma bir kaba
sonra iş yerinde de 2-3 saatte bir sağarsın
evet canım aventin süt saklama şişeleri var onlardan alıp sağacağım inşallah..hemde doğumdan hemen sonra başlamak istiyorum ki biriksin sonra stok sıkıntısı olmasın çalışan annelerin tek çözümü bu hayatım malesef..hadi sütü sağdık koydukta kokularını duymadan akşamı nasıl edecez onu bilemiyorum yaaa tek korkum ya bırakamazsam bebeğimi
süt yerine geçen mamalar varmış sanırım. bir de süt iznini toplayıp haftada 1 gün izin kullananlar oldu bizim işyerinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?