2012 Şubat Anneleri

eşinin beğendiği isimleri merak ettim

sen nerede yaşıyosun bi de

berin:arapça kökenli olup yüksek,yüce soylu demek miş..dila hosuma gitmişti sonra haaa dilaaa dedimm kendi kendimee :) ben mihrimah koyayım en iyisii azoşş kuzeyin göbek adı da rüstem olmalı bu durumda...

Neyyyy Rüstem miiii :)))) Noktalı harf olmasın litfen bana söliceğin isimde

Ayyy mersiiii
Erkek ismi çok var be tatlım, kız ismi yok pek güzel...
Biz erkek olsaydı Kartal yada Kayra koymak istiyorduk ama daha önceden aklıma gelen yada arkadaşlarımın koydukları isimlerden beğendiklerim:

Alkım
Güney
Mert
Arda
Anıl

ilk aklıma gelenler...

26. Hafta
•Bu haftalarda durup dururken karnınızda kasılma ve gevşemeler olabilir. Adet krampları gibi, ağrısız ve düzensiz aralıklarla gelen bu kasılmalara ‘Braxton-Hicks’ denilir. Normal karşılanır çünkü rahminiz... doğum sancıları için antreman yapar. Genellikle 30. haftadan sonra başlar ama bu haftalarda da görülebilir. Eğer bu kasılmalar günlük yaşamınızı etkileyecek kadar sık oluyorsa, erken doğum belirtisi olabilir. Bu durumda doktorunuza başvurmalısınız. ( Saatte dört kez ya da daha çok ortaya çıkan kasılmalar erken doğum belirtisi olabilir. Böyle durumlarda doktorunuza danışmanızı öneriyoruz.)
•Bu hafta dışarıdan da bebeğin hareketleri hissedilir.
•Rahat bir uyku pozisyonu almalı (birkaç yastıktan destek alabilirsiniz) ve uyumak için fırsatları değerlendirmelisiniz.

Doktorum alttan bakmadan once karnımda kasılma olup olmadıgını sordu.

Yolda yururken karnımda kasılmalar oluyor benim kızlar. Sanki icerden cok siddetli baskı yapıyormus gibi..

Son düzenleme:
Kızlar öğrenciliğimde be evliğimin ilk yıllarında tam bir krap manyağıydım. Özellikle yorgunken veya canım sıkkınken kabusla gelirdi. Bazen 2 gün boyunca kasıntıdan topal gibi gezerdim.Bayağı tecrüblendim yani.
Kramp geldiği zaman kocanızın uyanmasını beklemeyin. Zaten ya benmki gibi iş bitince uyanırlar ya da ne yapacaklarını bilmezler. yatakta kısıtlı alan ve acıyla yapabileceğiniz en doğru hareket gücünüz yettiğince pedal basma hareketinin tersini yapmaktır. Topuğunuzu dışarı, parmak uçlarınızı kendinize çekeceksiniz yani. En hızlı çözümdür. Biraz zor olsa da ayağa kalkıp üzerine basmakta faydalı ama malum uyku hali ve hamileyiz. Kazalara tedbirli olmalıyız.
Baldırınızın arkasını bu harketle kuvvetlendirirseniz zamanla kramplar azalacaktır. Esnetebildiğiniz kadar arka kısımdaki kasları esnetin.Şu anan kadar hiç gebelik krampım olmadı ama olmaya çok yaklaştım. Bu hareket futbolcular tarafından da tercih ediliyor.

Doktorum alttan bakmadan once karnımda kasılma olup olmadıgını sordu.

Yolda yururken karnımda kasılmalar oluyor benim kızlar. Sanki icerden cok siddetli baskı yapıyormus gibi..

ben de uzun yürüyüşlerde kasıklarımda kasılmalar hissediyorum. sonra sonra açılıyor,alışıyorum.

Ya şey dicem...Bana da çok sık kramp giriyor. Daha önceden de bu kadar sık olmasa da ara ara yaşardım be uzun süre kazık gibi kalırdı bacağım.
Yalnız şimdi krampın geldiği anı hissediyorum ve bacağımı gevşetebiliyorum.Böylece başlangıç aşaması biraz acıtsa da ana dalga vurmuyor, vurmayınca da hemen geçiyor.
Etkisi hiç kalmıyor.
Siz bunu yapamıyor musunuz, ilk kramp saniyesini hissedip gevşetemiyomusunuz yani bacağınızı?

Yok örnek vermiyim, olur da çam deviririm bi de
Anadolu yakasında Ataşehir.
Gurbet sayılır kız, annem Eskişehirde :26:

offfffffffff o zaman özelden at bariiii çatlıcammmmmmm benim ismim değildir hem benim ismim çok güzel
hee sen eşehir'den gelin geldin istanbul'a anladımmm

ben de uzun yürüyüşlerde kasıklarımda kasılmalar hissediyorum. sonra sonra açılıyor,alışıyorum.

Uzun yürüyüşler mi Ben hep hantallaşmayayım diye yürümeye çalışıyorum ama hız göstergem düştü. Önceden millet bana yetişemezdi. Hadi düz yol her neyse de rampalarda nefesim olmsa da ayaklarım zorlanıyor. Yine de günde 40-45 dakika yürümeye çalışıyorum.

Bu arada kızlar kasılmayı nasıl anlıyoruz. Bana 25. haftada anlık keskin ağrılar vuruyordu. Onlar mı acaba? Ben bu hissiyatsızlıkla çocuk doğsa bile anlamayacağım galiba.

Tecrübeli olunca yapılıyor gülüm. 5. aylarda sabahları esnerken ağrı gelecek gibi olunca hemen topuğumu ileri itiyordum. Şimdiye kadar kazasız belasız geldim çok şükür.Allah korusun ya kramp çok keskin bir acı . ama kızlar esnetme egzersizlerinin çok faydası oluyor.

Ben yururken karnıma baskı yapılıyor iceriden agrı yapıyor.

dün bir kız ismi duydum benim kızımın adı belli ama buda çok hoşuma gitti kızlar YAZGI..sizce nasıl asya'mı yazgı'mı???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…