2012 Şubat Anneleri

günaydın canım bende çalışıyorum
hafta içi akşamları yada haftasonu yapabilirsin
ben bayram tatilinde yıkadım ütüledim hepsini

yok cnm ondan değil alınan eşyalar ya annemde ya kayınvaldemde o yüzden ne yıkayabilirim şuan ne başka bişi:)) çalıştığım içinde hafta sonu evden çıkasım gelmiyo gidip alamıyorum çok şükür kayınvaldeme uzağımda:))

ohh ne güzel :)))
ama sen git al yada söyle getirsinler yıkayacağım de

şimdilik başlamayım cnmdoğum korkusu acayip bişey zaten:18::18::18::18::18:

evet yaa bende korkuyorum ya 30 hafta doğurursam diye diğer topiklerde görüyorumda

bence 150 ml ve kauçuk[/QUOTE]

240 ml alırsam büyüdüğündede emziğini değiştirip kullanırm diye düşünmüştüm aslında ama biberonlarda cam olduğu için çok ağır oluyorlar acaba ağır mı olur..bide kauçuk olanı dişler çıktıktan sonra kullanın dediler kafam karıştı:44:

ohh ne güzel :)))
ama sen git al yada söyle getirsinler yıkayacağım de

evet yaa bende korkuyorum ya 30 hafta doğurursam diye diğer topiklerde görüyorumda

sorma cnm ya gerçi 34. haftadan sonrası miyad yani gelişim artık tamamlandı diyorlar ve öyle kabul ediliyor..gerçi en iyisi 40 haftaya kadar beklemek ama pek mümkün olmayacak sanırım....

selam kizlar ben de subat annesiyim sanirim.. ama mart'a da sarkabilirmis.. hazirlik anlaminda benim de yaptigim pek birsey yok. calistigim icin vakit ayiramiyorum alisverise ama netten burun aspiratoru, gogus pedi ve emzikli termometre aldim. bunun disinda bebek sampuani, islak mendil ve yenidogan icin emzik, pisik kremi de aldim.. gelecek ay bebek bezi ve biberon alacagim. biberonun boyutuna ben de karar veremedim bi turlu. bir de bir markanin gaz onleyici biberonu var. agiz kismi yamuk sekilli birsey. gordunuz mu bilginiz var mi bilmiyorum ama gazi onluyorsa superdir heralde.
Kizlar ayrica hastane cikisi aldiniz mi? onereceginiz marka var mi?

bence 150 ml ve kauçuk

240 ml alırsam büyüdüğündede emziğini değiştirip kullanırm diye düşünmüştüm aslında ama biberonlarda cam olduğu için çok ağır oluyorlar acaba ağır mı olur..bide kauçuk olanı dişler çıktıktan sonra kullanın dediler kafam karıştı:44:[/QUOTE]

bana göre 240 ml gereksiz büyüklükte ama yine sen bilirsin

bana göre 240 ml gereksiz büyüklükte ama yine sen bilirsin[/QUOTE]

240 ml. çok büyük değil mi ya??? ben aventin 2 adet 125 ml. olanından aldım. arkadaşım 6 ay filan kullandı dolu dolu.

evet asel ben de oyalana oyalana son dakikaya bırakıyorum ama artık 7. aya girdik ne olacağı belli olmaz. yavaş yavaş hazırlıklara başlamak lazım:)

günaydın bayanlar,

ay siz daha hazırlıklara hiç başlamadınızmı? ben herşeyi hazırladım bir tek kızımı bekliyorum birde arada ufak tefek şeyler çıkıyor onları tamamlıyorum işte

Allah güle güle kullanmak nasip etsin oğluşuna..
Herşeyini almışsın canım..
İnşallah ilerde birde kızınız olur...
Beşiği nasıl düşünüyorsun almayı?

Hamilelikten biliyorsun değil mi=?
Tek suçlu hormonlarımız...
Sen değil ben değil o değil....
Aslında kadının en güzel hali; hamile hali bence..
O kadar yakıştırıyorum ki bende her hamileye her kıyafeti..
Böyle düşün olumlu düşün..
%100 düşünce gücü...
De ki; benden güzeli yok! Daş gibiyim daş! da diyebilirsin...
Emin ol eleferam kendini daha iyi hissedeceksin..
Bu çevreni etkileyecek..

düştüm ikili rakamlara bende aman yandann...cnm oğlummmmmmmmmmmmmmmmmmm

Canım bende düşmüşüm...

Kizlar nasilsiniz ...

bebisleriniz nasil.........

sizde zaman cabucak gecsin istiyor musunuz benim gibi ...yoksa keyfini mi cikartiyorsunuzzzz....

zaman gecmiyooorrr yawf

Canım nasılsın?
Tam 90 günüm kalmış inanamıyorum benimnde...
Daha dün gibiydi...
Hamiş kalışlarımız..

Canım öncelikle çok geçmiş olsun ama lütfen bu kadar panik olma..
NAsıl çıktı sonuçların bşilgi vermemişsin..

Senin için netten araştırma yaptım..
Okursan sevinirim....

Hamilelik Şekeri (Gestasyonel Diyabet) Bebeğim ve Benim İçin Ne Anlama Geliyor?
Hamilelik şekeri, hamilelik döneminde başlayan bir çeşit şeker hastalığıdır. Bunun anlamı vücudunuz şekeri kullanması gerektiği gibi kullanamamasından dolayı kan şekeri değerlerinizin normalin üstüne çıkmasıdır. Hamilelik şekeri yaklaşık olarak %4 oranında hamileyi etkiler. Genelde hamileliğin beşinci veya altıncı aylarında ortaya çıkar (24-28 haftalar). Genellikle de doğumdan sonra ortadan kaybolur.
Hamilelik Şekeri Bebeğimi Nasıl Etkiler?
Yüksek şeker oranları hem sizin hem de bebeğiniz için sağlıksızdır. Eğer yüksek şeker seviyeleri kontrol altına alınmazsa doğumda problem yaşama riski artar. Bebeğin normalden fazla büyümesi gibi etkilerle doğumu sizin için ve bebeğiniz için zorlaştırabilir. Ayrıca bebeğin ileriki yaşamında şeker hastalığı riski taşımasına sebep olur.
Hamilelik Şekerim Varsa Ne Yapabilirim?
Doktorunuzun ve diyetisyeninizin önerileri doğrultusunda beslenmenizi düzenlemeniz, düzenli egzersiz yapmanız ve kan şekeri seviyelerinizi düzenli olarak kontrol etmeniz gerekir.
Beslenmemde Ne Gibi Değişiklikler Yapmam Gerekir?
Doktorunuz bu değişiklileri bir diyetisyen yardımıyla yapmanızı isteyebilir. Bunun yanında bazı gıdaların beslenmenizden çıkarılması istenebilir. Özellikle dondurma, şerbetli tatlılar, kurabiyeler, çikolata gibi şekerden zengin gıdalardan uzak durulması bunlar yerine doğal şeker içeren meyveler tercih edilmesi gerekebilir.

Öğün aralarında acıktığınızda kuru üzüm, havuç, meyve gibi sizin için sağlıklı olan seçenekleri tercih edebilirsiniz. Beyaz undan yapılan makarna veya beyaz pirinç yerine sizin ve bebeğiniz için daha yararlı olan bulgur, kepekli makarna veya esmer (kepekli-kabuklu) pirinç tercih edebilirsiniz.

Dengeli ve çeşitli beslenmenizde sizin ve bebeğiniz için çok önemlidir. Hamilelik döneminde ne kadar kilo aldığınıza bağlı olarak öğünlerde daha az yemeniz gerekebilir. Bununla ilgili olarak doktorunuz veya diyetisyeninizle konuşabilirsiniz.
Neden Egzersiz Önemli?
Doktorunuz sizin ve bebeğiniz için güvenli olan egzersizi düzenli olarak yapmanızı önerecektir. Egzersiz kan şekeri seviyenizi normal düzeyde tutmanıza ve kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.

Yürüyüş hamileler için genellikle en kolay egzersiz şeklidir. Yüzme veya diğer egzersiz çeşitleri de güvenli olan seviyelerde yapılabilir. Hangi egzersizlerin sizin için güvenli olduğunu doktorunuza danışabilirsiniz.

Eğer genelde yürüyüş alışkanlığınız yoksa günlük 5-10 dakikalık yürüyüşlerle başlayabilirsiniz. Güçlendikçe yürüyüş zamanını 30 dakikaya kadar çıkartabilirsiniz. Egzersizi ne kadar sık yaparsanız o kadar kolay kan şekeri seviyenizi kontrol altına alabilirsiniz.

Egzersiz yaparken dikkatli olmanız da şart. Egzersiz yaparken kendinizi çok zorlamamanız, çok terlememeniz ve nefes nefese kalmamanız gerekir.

Eğer egzersiz yaparken başınız dönerse, sırt ve bel bölgenizde şiddetli ağrı hissederseniz veya başka bölgelerde ağrı hissederseniz egzersizi hemen bırakıp doktorunuz arayınız.
Hamilelik Döneminde Hangi Testleri Yaptırmam Gerekir?
Doktorunuz sizden rutinde yapılan kan tahlillerini isteyecektir. Bunun yanında sizin de düzenli olarak kan şekeri seviyenizi ölçtürmenizi isteyebilir. Bu testler doktorunuza beslenmenizin ve egzersizin kan şekeri seviyesini istenilen seviyede tutup tutmadığı konusunda bilgi verecektir. Eğer değerler istenilen düzeylerde değilse doktorunuz sizden kan şekeri seviyenizi düşürmek için insülin kullanmanızı isteyebilir. Doktorunuz bu konuda sizden bir uzmanla görüşmenizi isteyebilir.
Bebeğim Doğduktan Sonra Kan Şekeri Değerlerim Düzene Girer mi?
Bebeğiniz doğduktan sonra hastanede bulunduğunuz zaman içerisinde kan şekeri düzeylerine baktırmanıza gerek yoktur. Hamilelik şekerinin kontrolü loğusalık döneminde, doğumdan 6–8 hafta sonra yapılmalıdır. Hamilelik döneminde gebeliğe bağlı şeker yükselmesi yaşayan anne adaylarının yaşamları boyunca diğer annelere göre şeker hastalığına yakalanma riskinin biraz daha yüksek olduğunu biliyoruz.

Bu yüzden sağlıklı ve dengeli beslenmeye devam edip, düzenli egzersizlerinizi yapmak ve doktorunuzun önerdiği peryodları da şeker kontrolünüzü yapmanız sizin için çok önemlidir.

Tekrar başın sağolsun canım.. Allah sabırlar versin..
Günaydın canım..Sende maşallah herşeyi almışsın minnak oğluna...
Allah güle güle giydirmek nasip etsin canım..
Hemen yıkamışsınız kıyafetleri ben inşallah aralıkta başlayacağım..

Canım sen hangisini kullanırsan beğenirsen onu al...
İstersen ikisinden de al ve dene..
Kimin ne dediği çok önemli değil inan bana..
Sen hangisini beğenirsen onu kullan bebeğine..

Süpersin oyelim...
Etiketlerini sökmeği düşünmek ince düşünce..
Bebeği gerçekten rahatsız edebiliyor..
Sağol canım ne güzel hatırlatmalar yapıyorsun..

Emzirme atleti demişsin ya..
Ben almadım daha.. Ama çok elzem
ne ara çıkarım bilmiyorum ama..
Kesin almalıyım bende...
Sen kaça aldın?

günaydın kızlar...

Günaydın..

150 ml al..
Kauçuk al bence de
Oyele katılıyorum

dün oğluşumun cicilerini ütülerken 3 ayrı takımı aldım elime iyice inceledim. birini internetten almıştım, organik baya güzel. (bebetto)
3 takımın içinde yıkadıktan sonra en güzeli baby bebit of diye bir marka çıktı inan. baktım kumaşı misler gibi. ki en uygun fiyatlısı oydu. (5li set) hastane çıkışımın markasını hatırlayamıyorum.

Evet Chicco'nun.. faydasini gordun mu gaz icin?

daha doğmadılar ki kullanmadım :) ama görünüş olarak bayıldım :)

günaydın bayanlar,

ay siz daha hazırlıklara hiç başlamadınızmı? ben herşeyi hazırladım bir tek kızımı bekliyorum birde arada ufak tefek şeyler çıkıyor onları tamamlıyorum işte

bende tamamladım bir tek kızlarımı bekliyorum allahın izniyle ama erken gelmesinler mümkünse :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…