- 11 Ağustos 2009
- 3.377
- 1.225
- 373
- 37
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #39.521
ibranamede yazan kıdem tazminatımı yıllık ücretlerimi aldım gibi şyler yazıyormuş...benim tazminat hakkım yok bildiğim kadarıyla çünkü 10 aydır çalışanlarıyım...aralık 20 de rapor alıp izne çıkacaktım fakat işlerin durgun olduğunu bahane edip beni çıkardılar şimdide imza istemelerinin maaş isterim dava açarım diye olduğunu söylüyorlar..halbuki niye böyle bişey yapcam eşimde aynı yerde çalışıyo....her türlü mağdur edilirim onuda işten çıkarırlarsa....ama illada imza istiyorlar....ihbar falan vermediler...ne yapacağımı şaşırdım....ocak 21de yani raporluyken bir senem dolacaktı ama fırsat vermeden çıkardılar....
selam canım nasılsın? ya eşimle kafamızı çok karıştıran bir konu var bu aralar...şöyleki ben malum rapor almama 2 ay kala yani bu kasım başı işten çıkarıldım...işten çıkmadan önce normalde her çalışana ibraname imzalatılıyordu bana kimse böyle bişey demedi...çünkü konuştuk ve bana sskmın devam edeceği söylendi..anlaştık tamam dedik...sonuçta ssk hem doğum parası almam için hem normal hastane masraflarımı karşılanması için önemli bişey...neyse şimdi 3 gündür patronlar arıyolarki ibranameyi gelsin imzalasın diye benim için....korkularıda benim sskmın devam ettiği için maaş almıyorum diye dava açarım diye... muhasebe illa imzalancak demiş...onlara güvence olarak yani....eşimde dediki biz nerden güveneceğiz size ya ssk iptal edilirse biz mağdur oluruz dedi...doğum parası alacağız sonuçta dedi..onlarda şimdi diyorki gelin size bu doğum parasını biz verelim siz imzayı atın..eğer ssk iptal edilirse bu para sizde kalır ssk devam ederde doğum parası alırsanızda verdiğim parayı bana iade edersiniz diyor yani 2 bin tl aldıysam 2 bin tl doğum parası verdilerse geri vercem..öncesinde parayı almış olcam yani.şaşırdık kaldık..nasıl güveneceğiz bilmiyorum eşime al parayı tamam imzalıyayım dedim aralıkta rapor alcam ben o zamandan önce sskmı keserlerse bizde o parayı vermeyiz dedim...sizce ne yapalım.....bi akıl verin...bu işin altında bi çobanoğlu çıkmasın....ne gibi haklarım var onuda bilmiyorum...:44:.
bir kere hamile bir bayanı işten çıkartmak kanunen yasak böyle bir hakları yok.
2.si sana tazminat+iHbar ödemek zorundalar.
Sen ibrannameyi imzalarsan tüm haklarımı aldım diye bir yazıdır imzaladığın taktirde hiç bir hak talep edemezsin.
Sen onu imzaladıktan sonra sgk nı sonlandırırlarsa da birşey yapamazsın çünkü imza atışsın diyecekler.
Direk çalışma bakanlığına gidip şikayette bulun derim ben.
Buna hakları yok.sen tazminat aldın mı ki ibranname imzalatıyorlar.
evet doğru söylüyor canım seni işten çıkaramazlar
çıkarmayı göze alsalar bile 8 maaş mı ne ceza ödemeleri gerekiyor
sen imzalamadan önce çok iyi araştır derim
ibranamede yazan kıdem tazminatımı yıllık ücretlerimi aldım gibi şyler yazıyormuş...benim tazminat hakkım yok bildiğim kadarıyla çünkü 10 aydır çalışanlarıyım...aralık 20 de rapor alıp izne çıkacaktım fakat işlerin durgun olduğunu bahane edip beni çıkardılar şimdide imza istemelerinin maaş isterim dava açarım diye olduğunu söylüyorlar..halbuki niye böyle bişey yapcam eşimde aynı yerde çalışıyo....her türlü mağdur edilirim onuda işten çıkarırlarsa....ama illada imza istiyorlar....ihbar falan vermediler...ne yapacağımı şaşırdım....ocak 21de yani raporluyken bir senem dolacaktı ama fırsat vermeden çıkardılar....
allah kimseyi çaresiz bırakmasın bi avukata sordum kkda hiçbir hakkın yok ssknı ödeyeceklerse ne derlerse yap dedi..bir başkası dava aç kazanırsın diyor..eşimde dediki bi dava en az 2 3 yıl sürüyor nasıl baş ederiz dedi..bide eşim aynı yerde çalışıyor onuda işten çıkarıp mağdur olursak doğuma 3 ay kala hepten işimiz zor parayı alıp imzalasam ama sonra sskmı iptal ederlerse ne yaparım hastanede falan..doktorum sonuçta ona göre bana bi fiyat verdi ssksız bakalım aynı fiyata doğum yaptıracakmı verdikleri parada çar çur olcak davada açamicam o zaman hepten mahvolacağız..ne yapsam bilemiyorum...işçi mahkemeleri bilirmi acaba bu konuyu detaylı gitsem anlatsam....nolur bi akıl verin yaa..siz olsanız ne yapardınız....
tamam cnm o zaman ben bi işçi mahkemesine gideyim bugün eşimle sorayım bilirler dimi...haklarımı falan....:44:
tamam cnm o zaman ben bi işçi mahkemesine gideyim bugün eşimle sorayım bilirler dimi...haklarımı falan....:44:
evet doğru söylüyor canım seni işten çıkaramazlar
çıkarmayı göze alsalar bile 8 maaş mı ne ceza ödemeleri gerekiyor
sen imzalamadan önce çok iyi araştır derim
allah kimseyi çaresiz bırakmasın bi avukata sordum kkda hiçbir hakkın yok ssknı ödeyeceklerse ne derlerse yap dedi..bir başkası dava aç kazanırsın diyor..eşimde dediki bi dava en az 2 3 yıl sürüyor nasıl baş ederiz dedi..bide eşim aynı yerde çalışıyor onuda işten çıkarıp mağdur olursak doğuma 3 ay kala hepten işimiz zor parayı alıp imzalasam ama sonra sskmı iptal ederlerse ne yaparım hastanede falan..doktorum sonuçta ona göre bana bi fiyat verdi ssksız bakalım aynı fiyata doğum yaptıracakmı verdikleri parada çar çur olcak davada açamicam o zaman hepten mahvolacağız..ne yapsam bilemiyorum...işçi mahkemeleri bilirmi acaba bu konuyu detaylı gitsem anlatsam....nolur bi akıl verin yaa..siz olsanız ne yapardınız....
siz örgü hirkadanmi bahsediyorsunuz? :) ben normal kiyafetten bahsediyorum yaw..
masallah kuzularina ya. 2bucuk yasinda benim elam. almanca konusuluyor burda evde sadece turkce kreste almanca konuusuluyor elayla.. ama almancayada basladi ela arada bana almanca söylüyor (ellerini yika, bozulmus bu, tesekkur ederim vs) ilk once ana dilini konussun adam gibide....
cnm ne 8 maaşı çalıştığım ayın maaşını aldım o kadar.....eşim gidiyo şimdi araştırmaya.....inş iyi şeyler duyarım..allah sizden razı olsun valla akıl akıldan üstündür diye boşuna dememişler.....
teşekkürler kızlar bişeyler aldım bakalım bebeğime nasıl olacaklar:26:yakışırlar ama benim yakışıklı oğluma
öylede benim icin öncelik türkce.. anadilini guzel konussun almanca ikinci plan.
ben elayi almaya gidiyorum kizlar. kendinize iyi bakin gorusuruz
bu arada facede prima ilk hediyem paketi tekrar verilmeye başlamış bilginiz olsun
günlük pijama takımı almıştım dar gelmişti
annem bugün gidip bir beden büyüğünü almış hemde süslü püslü dantelli almış
günlük pijama takımı almıştım dar gelmişti
annem bugün gidip bir beden büyüğünü almış hemde süslü püslü dantelli almış
kızlar eşimi yolladım şimdi..inş iyi şeyler duyarım sorcak ..... ayşebahar 2 bin tl cnm tutuyor ....sanırım tam bir bilgimiz yok ama......aslında ben işin para kısmında valla değilim ama yenen bi hakkım vasada bunun peşindeyim...sonuçta en zor günlerimde bile işe gitmiş düşük tehlikem olduğu zaman bile işime sadık kalmış aksatmamaış biriyim..illada imza istemelerinde sizinde dediğiniz gibi var bi sebep....8 maaş hakkım olduğunu bilmiyordum bana herkes on aylıksın hiçbir tazminat hakkın yok dedi sadece ihbar tazminatı alırsın dediler....ssk 10 cu ayım yatmış ama ben zaten 11ci ay yani bu ay işten çıktım yatacağı meçhul asla imzalamicam.....bu sizlerinde dediği gibi kesinleşti....off sabırla eşimi bekliyorum gidim bi yasin okuyayım kızlar.....çok stres içindeyim şuan......allahım hakkımda hayırlısı neyse onu nasip etsin...nolur sizlerde bana dua edin.....hakkım varsa alayım nolurr......
ben milupaya üye oldum oyelken ama hala paketim gelmedi....primayadamı yazılsam bilemedim gelmiyo yaaa......çok talihsizim inş oğlum bize çekmez şans konusunda....ismi gibi talihli olur inş esad ım.....
annenin ellerinden öpüyorum allah böyle anneleri korusun..bizimkiside uzaktan seyrediyo..aradığı yok.....allaha havale ettim napim....imreniyorum valla böyle analara....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?