- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #40.381
bukleeeeeeee kaçıyorum canım bende dizi başlıyor
salı günü görüşürüz inşallah
iyi akşamlar görüşürüz cnm özel msj yazdım bakarsın:)) salı görüşürüz..
slm kızlar..günaydınnnn............. nasılsınız bkalım..bugün size iş yerimden yazıyorumm......çok tuhaf bi duygu....sanki yıllardır uzakmışım gibi...ama çok güzel oldu..kafam dağıldı..aslında çıkarıldığım yere gelmemem lazımdı ama müdürümü kıramadım...evdede zaman geçmiyo diye geldim napimm....
günaydın cnm anlamadım çalışıyo muydun sen? hamilesin diye mi ayrılmıştın yoksa?
cnm ben işten çıkarıldım bu ay başı..ama sskam devam ediyo....fakat ekstra iş yerimdeki müdürüm çağırdı bugün benim yerime bakan kız izinli kimsede yok işten anlayan ondn rica etti bende bi günlüğüne geldim..
günaydın cnm anlamadım çalışıyo muydun sen? hamilesin diye mi ayrılmıştın yoksa?
hım o nasıl oluyo peki ssknın devam etmesi yani? meraktan soruyorum:))
yani şöyle ben resmi olarak işten ayrılmadım sadece maaş almıyorum ama doğum parası falan almam için sskmın devam etmesi lazım..yoksa iş yerine karşı yasal haklarım devreye giriyo ama ben ssk devam etsin dedim o daha önemli çünkü...yani çalışmasamda sskmı ödemek zorundalar..ödemezlerse mahkemeye verebiliyorum cnm...böyle işte....şimdilik durum bu.....şimdi kaynanam la konuştum sesi çok tatlı geliyodu oğlumla geliriz inş seneye köye dedim çok sevindi..yaşlı zaten yüzü gülsünde .. inş görürü torununu seneye..ahhh bi doğsa...akşam çamaşırlarını yıkamıştım sabah içeri aldım işe gelcem diye..eşim diyoki doğduğundada böylemi olcak diyo her yerde onun şeyleri..dedim tabi..çırt diye pisletcek donlarını yıkancak dedim.....hayali bile güzel..sanırım babalar daha doğmadan bu duruma alışamıyorr...
erkekler bizim ruh halimizi paylaşamıyolar:)) yani kadınlar daha ince düşünüyo her zaman:)) doğum iznindeyken maaş alamıyomuşsun bide onu sorcktım bende bilgin var mı? rapor bitince toplu maaş alıyomuşsun..
doğum iznimde aralıkta inş..evet maaş alamıyorsun ama sskan devam ediyo rapor tarihin bitene kadar...sonra toplu aldığın para işte doğum parası..brüt maaşının 3te 2 sini alıyorsun..skdan gidip..inş benimde o günlerim gelir bir an önce..böyle diken üstündeyim çünkü..iş yerim sskmı bi ödemeyip keserse yandım..gerçi bana büyük bir koz vermiş olurlar o zaman ama işte yinede korkuyo insan..allah vicdan versin iş verenlere...
bu konuda çok bilgisizim onu anladım bana böyle anlatmamışlardı.. doğumdan önce 37.haftada 3 haftalık rapor alıyosun o rapor bitince maaşını alıyosun sonra 3 aylık rapor alıyosun ve işe dönüncee toplu maaşını alıyosun demişlerdi.. yok 3de 2si falan değildi canım sıkıldı şimdi
bak cnm yasak olarak seni iş yeri anca 32.ci haftaya kadar çalıştırabilir...ama sen çalışmak istersen rapor tarihini doktorun 37 ci haftaya kadarda uzatabilir ,çalışmak istiyorum dersin..ona göre çalışabilir raporu verir...3 te ikisi alacğın paranın hesaplanması....maaşı diyelim 700 tl onun 3te 2 sini alıyosun..internette bunun örnekleri var....hesaplamada gir bak istersen..yani tam bi maaşını almıyosun ssk vergi kesiyo çünkü...
37.haftaya kdr ben çalışmak istiyorum cnm bebişimle doğumdan sonra bebişimle daha çok vakit geçirmek için:)) bakalım tabi hayırlısı Allah nasip edicek mi o zaman kdr çalışmayı.. giriyim hesaplayım bende cahil kalmayım:))
eğer o zamana kadar çalışabilir raporu alırsan, çalıştığın günler doğumdan sonraya eklenir..16 hafta parası alcan yani 4 ay maaş...ama kesintiyle ne kadar olur bilemem...burda muhasebeci arkadaşlar oluyo onlarda sana bilgi verir sor....oyelkene falan..
saol cnm sorayım öğreneyim.. ne iş yapıyodun sen ? yorucumuydu işin.
kasiyerim ben cnm..aynı zamanda muhasebelerinin azda olsa birazı bendeydi faturaları falan...
saol cnm sorayım öğreneyim.. ne iş yapıyodun sen ? yorucumuydu işin.
anladım cnm kolay gelsin.. kaşındım az önce girdim kurabiye tariflerine bakayım diye şimdi üşendim kalkıp yapmayada ama canım çektti:))
yaa benimde kafam şimdi şuna karıştı kızlar bilen bi muhasebeci cevap versin..doğum parası yatırılan ssk primine göre ödeniyormuş..benimkide yüksek yatıyo sanırım...ona göremi doğum parası alcm..bu ay 977 tl yatırmışlar mesela...maaşım 700 şaşırdım valla yaa..bi muhasebeci görsede cevaplasa...:26:valla bende açıktım yaaa
cnm hiç bişey net değil sanki şimdi baktımda yok brütü aylık çalışma gününe böl yok sonra o tutarla 8+8 haftadan 112günle çarp.. bunun 3te2si diyo net maaş değil brüt diyo ama işveren o zaman brütten göstermez ki bodroyu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?