- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #5.521
inan ben hiç kurtulabileceğimi sanmıyorum içmiyorum haftada bi kez belki bende bi fırt çektim ama yetmiyor hiç içmiyim daha iyi dedim çunku o zaman deli gibi çekiyorum ve başım dönüyor birdetahmın edebılırım bende o kadar ıcıyordum
smdı cok canım ısteyınce bı fırt cekıyorum yoksa gozumde ddaha cok buyutuyorum sıgarayı
bır fırt bıle ıse yarıyor ınsallah tamamen kurtuluruz bu vesıleyle
arkadaşlar hamilelik öncesi oik asit alınması öneriliyor ya hamilelik öncesi folik asit almak ne işe yarıyor tam olarak bilen var mı acaba?Ben bir doktora sordum yumurtanın erken gelişmesini sağladıgını söyledı ama benı pek tatmın etmedı bu cevap
Hamileliğin ilk haftalarında çocukta merkezi sinir sistemi için düzenleme oluşur. Daha sonra bundan hareketle beyin ve omurilik oluşur. Bu sürecin iyi sonuçlanması önemlidir, çünkü yoksa çocukta sakatlıklar oluşabilir. Bu sakatlıklar nöral tüp defektleri (kusur) olarak isimlendiriliyor. Bu sakatlıklardan bir tanesi "açık omurga" veya spina bifida olarakda isimlendirilir. O zaman çocuk genellikle bedensel özürlüdür ve ayrıca zeka geriliğinede sahip olabilir. Bebek beyni olmadanda doğmuş olabilir (anensefali). Böyle bir çocuk genellikle doğumdan hemen sonra veya doğduktan sonra ilk hafta içerisinde ölür.
Böyle bir sakatlığı olan çocuğa sahip olma şansı çok şükür ki çok azdır. Hollanda'da canlı olarak doğan 2600 çocuktan birinde nöral tüp defekti görülür (Gezondheidsvoorlichting dergisi, eylül 2000 sayısı). Bu doğuştan sakatlıkların bir kısmının ekstra folik asit kullanımı ile önlenebilindiği bilinen birşeydir. Folik asit sağlıklı bir bebek sahibi olmak için bir garanti değildir. Başka nedenler ve ırsi (kalıtsal) faktörlerde etkili olabilir. Fakat folik asit kullanımı nöral tüp defektli çocuk sahibi olma şansını azaltır.
Hımm anladım çok teşekkür ederim devam ediyim o zaman hamile değilim ama istiyoruz o yüzden erken başlamakta yarar var sanırım 3 ay öncesınden başlamak önerılıyor bizde 2 aydan beri istiyoruz
Evet canım 3 ay önceden tavsiye diliyor ama ben 1 2 ay içtikten sonra bıkmıştım günde bir tane ile başladım gebe değilken ama şimdi günde 3 defa alıyorum tabi bazı günler unutuyorummm
Arkadaşlar günaydınnn...Bugün itibariyle bulantım başlamıştır vatana millete hayırlı uğurlu olsun çok kötüyüm çokkkkkkkkkkkkkkk
Arkadaşlar günaydınnn...Bugün itibariyle bulantım başlamıştır vatana millete hayırlı uğurlu olsun çok kötüyüm çokkkkkkkkkkkkkkk
kızlar pazartesi kalp atışı dinlemek için doktora gittimizde boş gebelik dendi ultrason gününe göre 6+5 di kürtaj önerdiler sizce ne yapmalıyım??
kızlar benim dünden beri çok kötü kasık ve bel-bacak-sırt ağrım var. Sizde de var mı bu tür ağrılar?
bel ve sırt ağrısı bendede çok oluyo canım hemde daha şimdiden...
Öncelikle böyle birşeye inanmak istemiyorum arkadaşım. Umarım bakan doktor yanılmıştır. Çünkü benzer birşeyi bana da yapmışlardı. Bebek yok bebeği göremiyoruz, beta hcg değeriniz çok yüksek, yani böyle anormal birşeyler var gibi telaş yaptırdılar bana da, 2 gün ağladım. Çok şükür birşey çıkmadı. Bence birkaç doktora daha görün, emin ol. Çünkü ben bu doktorların yüzünden 2 yıl önce bir gebeliğimi de yanlış teşhis yüzünden sonlandırmak zorunda kalmıştım. O yüzden sen sen ol, temkinli git derim...
Öncelikle böyle birşeye inanmak istemiyorum arkadaşım. Umarım bakan doktor yanılmıştır. Çünkü benzer birşeyi bana da yapmışlardı. Bebek yok bebeği göremiyoruz, beta hcg değeriniz çok yüksek, yani böyle anormal birşeyler var gibi telaş yaptırdılar bana da, 2 gün ağladım. Çok şükür birşey çıkmadı. Bence birkaç doktora daha görün, emin ol. Çünkü ben bu doktorların yüzünden 2 yıl önce bir gebeliğimi de yanlış teşhis yüzünden sonlandırmak zorunda kalmıştım. O yüzden sen sen ol, temkinli git derim...
kızlar pazartesi kalp atışı dinlemek için doktora gittimizde boş gebelik dendi ultrason gününe göre 6+5 di kürtaj önerdiler sizce ne yapmalıyım??
canım inan ne yapacağımı bilmiyorum tamam desem hemen yatırcaklardı hastaneye hazır değilim dedim yapamam dedim çıktım geldim bir iki gün daha geçsin başka doktora görüneyim diyorum aynı gün yada ertesi gün gidersem diğer doktorda buna benzer bişey söyler die çekindim uzman tvden bakıyorum 8. gebelik haftasında yani (7+0-7+6) günlerinde vajinal ultrason ile görünebilir dio ama bunlar 6+5 de alalım dediler akıl verin ne yapayım.
6+5 boş gebelik demek için çok erken bence...Geç döllenme, geç yumurtlama olabilir....Benim SAT'a göre 7+5'te kalp atışı duyuldu vajinal ultrasonla.
Geç yumurtlama çünkü benim....Adetim 35 güne çıkmış....
Boş gebelik dendiğinde mutlaka beklenmeli diye yazıyor nette de canım...Farklı doktorlara da git...
Hangi ildesin sen?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?