- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #59.281
Ben de normal dogumdan korktugum icin ilk dogumumu sezeryanla oldum bu da oyle olacak cok memnunum sezeryandan bi sikintisi yok
benimkide aşşağıda ondan sanırsam.... indi biraz karnım çünkü
canm bende korkuyorum ama bi bebeğin en sağlıklı ve en doğal yolu normal doğması bence..tabi senin gibi çok aşırı korkan ve kendini hazır hissetmeyenlere illa normal doğur asla diyemem..bide kan tutanlara...hayırlısı olsun hakkında....bilmem sürekli gel demedi....biraz rahat benim dr um öyle pipirik değil ama çağırmadı herşey normal gözüküyo dedi :26:
oo bende sonda taktırmam hayatta dıyordum cıkarırlarken neden cıkarıyonuz az daha kalsın dedım dusun..
ama hala ıdrarımı yaparken yanıyo cayır cayır..
12 saat yataktan kalkamıyorsun. ılk 4 saat basının altında yastık dahı olmuyor. 4 saat sonra yastık konuyor yıne sabıt kalıyorsun toplam 12 saat
12saat snrasında sondayı yıkarıyorlar ve ayaklanıyorsun.. bagıra cagıra:) bence sezeryana fazla heveslenme cnm
valla bıse dıyemeyecegım kasma konusunda
yasamadım nasıl bılemıyorum yorum da yapamıcam ama sezeryan sadece dogum anında cok ıyı oluyor sonrası bıraz sancılı.
dusunkı ben saha 2 gun once kucagıma aldım:) he sımdı ıyıyım tabı sadece ıcım bıraz sızlıyor o kadar.
spınal ıle epudural farkını bılemıyorum dgrusu.
belıne once batıcon suruyorlar sonra bı pozısyon var onu uzerınde yapıyorlar sırtındakı butun kemıkler cıkıyor
elıyle bulup hıc kıpırmamak sartı ıle ıgne sokuyorlar o bolgeye tam gormedım tabı sırt bolgeyı:)
dogum hemen uyustuktan 5 dk ıcerısınde oluyor. sonra dıkme ıslemlerı..
dogumun tamamı ortalama yarım saat 45dk falan suruyormus ama bnm bı bucuk saat surdu. ahh kılo ahhhh
o cok zorladı benı belkıde cok kolaydır.
senın kılo durumun ne?
ben cok begenıyorum esad ısmını ılk senden duydum cevremde..
hıc degısme..
bosver mılletı nıhle dıyemıyo manyaklar nıyle nıgle abuk subuk seyler dıyorlar. yok nıgde
gelınını gordumu esınne dıyo begenmısmı
ay ne dıyo bızı gorunce aldım gıttı
afıyet olsun balımaaaa. yedıklerın yarasın oglusumaaa..
cnm normal bnlar. son haftalarda hatta ayak kasılması da oluyor ben yasadım cok zor oldu ama cok sukur gectı.
bolbol dınlenın ve aynı zamanda bolbol yuruyus yapın.
oo bende sonda taktırmam hayatta dıyordum cıkarırlarken neden cıkarıyonuz az daha kalsın dedım dusun..
ama hala ıdrarımı yaparken yanıyo cayır cayır..
12 saat yataktan kalkamıyorsun. ılk 4 saat basının altında yastık dahı olmuyor. 4 saat sonra yastık konuyor yıne sabıt kalıyorsun toplam 12 saat
12saat snrasında sondayı yıkarıyorlar ve ayaklanıyorsun.. bagıra cagıra:) bence sezeryana fazla heveslenme cnm
valla bıse dıyemeyecegım kasma konusunda
yasamadım nasıl bılemıyorum yorum da yapamıcam ama sezeryan sadece dogum anında cok ıyı oluyor sonrası bıraz sancılı.
dusunkı ben saha 2 gun once kucagıma aldım:) he sımdı ıyıyım tabı sadece ıcım bıraz sızlıyor o kadar.
spınal ıle epudural farkını bılemıyorum dgrusu.
belıne once batıcon suruyorlar sonra bı pozısyon var onu uzerınde yapıyorlar sırtındakı butun kemıkler cıkıyor
elıyle bulup hıc kıpırmamak sartı ıle ıgne sokuyorlar o bolgeye tam gormedım tabı sırt bolgeyı:)
dogum hemen uyustuktan 5 dk ıcerısınde oluyor. sonra dıkme ıslemlerı..
dogumun tamamı ortalama yarım saat 45dk falan suruyormus ama bnm bı bucuk saat surdu. ahh kılo ahhhh
o cok zorladı benı belkıde cok kolaydır.
senın kılo durumun ne?
.
Bişey soracagım ,çocuga yazık degıl mı kızlar??Dogum gununde sewgılıler gunu de oldugundan tek hedıye werecek sewgılılerı 2 masraftan yırtacaklar..Yazıık ben kıyamam kızıma walla olmazz..14 Şubatta neden sogurmak ıstıyorsunuz yazık yaw..:2:Bu arada,benım-olan sen ısmını felan sakın degıstırme ,eşinle sen begendıysenız kıme ne gerısı muhım degıl ki..
kerem ali bence,
evet yeri çok daraldı sıpanın, ama hemen panik yapıyorum işte
allah korusun hepimizi ve bebeklerimizi ama eşimin halasının gelini vardı doguma 2 hafta kala bebegi ölmiştü onu duydum duyalı çok korkuyorum:18:
annem diyoki normal doğumda iri bebek daha kolay doğuyor diyo kardeşlerim şişmandı benm hep.... bende 4 500 kg doğmuşum ilk hemde ve normal doğumla...bebek küçükse sağa sola kayarmış yola girene kadar.... ama iri bebekte bu olmazmış..dikiş olurmu oda bilinmez tabi..amainş olmaz dikişimiz..inş hastaneye gidene kadar açılma olurda şıp diye doğarlar dua ediyorum öyle olsun diye ben.....gözünüz korkmasın yani bebek iri diye....
Neden ölmüş canım??Ben de böyle ıkı hıkaye duydum o yuzden beklemektense en erken ne zamansa aldırayım sezeryanla dıye karar werdım ..Allah korusun yaa..
Kişiye göre degısır o canım ..Benım annem de benı 2200 gram,kardeslerımı 4,5 kılo dogurmus ..ben cok rahat cıkmısım 1 saatte cıkmısım ..Ama,kardesım 12 saat sürmüş,ama dikişsiz cıkartmıs ıkıncı cocuk oldugundan ..Walla su anda doktorlar 4 e bıle sezeryan dıyor hemen ..ama,ilk cocuk ıcın 4 kg sezeryan daha mantıklı bence de..
ayşenin o gün sezeryanı var ama bnm belli değil ne zaman gelir bilmem ben aslında 12 02 2012 de doğsun çok isterim ama oğlumun seçtiği güne kalmış..o bakımdan haklısın tabi ilerde sevgilisi bi tek hediye ile yırtardoğru diyonnnn:44:değiştirmicem cnm içimize sindi artık çünkü....napim beğenmeyen beğenmesin çok tııınnn
Ewet canım 12.02.2012 ve 02.02.2012 cok hoştu ama olmadı napak artık ..Eweet sız begendıkten sonra herkes alısır bence ıyı de..Anne babadan baska kımse karar wermemelı ısme ...Ewet canım 38e gırmıs olduk ..Süperr...Ben şu özel hastane -ssk olayına takıldım ..6 Şubatta bıtecek anlasma,dırek özel hastane fıyatına gecerlerse bıterız yaw..Napacagız,bılen soran yok muu???[/COLOR]
Merhaba arkadaslar nasilsiniz uzun zamandir giremiyordum dogumum 1 subatta olacak ins bu ara kasiklarim cok agriyor midem de yaniyor hayirlisiyla bi dogum yapsaydim
doğru söylüyosun normaldede o an sancıların oluyo gerisi kolay inş herşeyin hayırlısı..sen zaten bu yumurcağı normal doğuramazdın maşallah..eşim annesine benziyo diyo değişmez ise tabi ilerde...bende sana benzettim kendine çokmu baktın aynada yaaasağol balım esadım da bi doğsa sağ sağlimmm
Walla 56ydım 75e gidiyorum sanırım bi 78le dogururum kız bittim ben annemle aynı kıloya geldım yaw..Nasıl kıpırdamıycaz zor olmuyor mu canım cok tırstım sımdıden ..Bir de amelıyattan kac saat sonra yemeye baslıyorsun ,sondayı o gun cıkartmıyorlar mı??Dus da aldın mı hastanede sen..Arkadasım da senle aynı zamanda dogurdu da..Onun bebek hep uyuyor,senınkı hep aglıyor..:26:
herkese merhabalar..
ben eskilerdenim biilenler bilir ama çoookkk uzun zaman oldu hiç giremedim foruma,sizleri takip edemedim...((((
doğum yapanlar olmuştur belkide..
ben bugün itibariyle 37+5 im 1 şubat çarşamba günü sezeryan olarak doğum yapıcam!allah nasip kısmet ederse...
çok heyecanlı ve çok korkuyorum.
sezeryanı kendim tercih ettim!normalden çok korkuyorum!sırf o yüzden 37.haftamda çatı muayenesini bile istemeden direk beni sezeryana alın dedim doktoruma!!
allahtan hayırlısı tabi!doğrumu yaptım yanlışmı bilmiyorum.
benim 40 haftam son 12 şubat!doktorum sezeryan için en geç 5 ine kadar bekleyebiliriz dedi!
bizde akkılda kalıcı bi tarih olsun diye 1 yada 2 şubat ı düşünüyorduk.sonunda 1 e karar verdik!
ben bu yemek işini yerken çok seviyorum yedikten sonra hiç sevmiyorum
hem pişmanlık hemde ağırlık hissediyorum
Allahım doğurmak istiyorum
mrb hg:)
hıııc korkma tarıhı aklından cıkar daha varmıs gıbı dusun ben ole yaptım amelıyat gunune kadar.
ıse yarıyor
zaten hastanede sana bı cesaret gelıyor.
ama sana tavsıyem eger sulu gozsen( benım gıbı) amelıyata gıderken kımsenın yuzune bakma
hızlıca etrafına bak ve gulumse hayde gorusuruz falan de.
ben oyle yaptım ve hıc aglamadım:) kı ben salya sumuk aglarım dıye dusunuyordum :=)
1.2.12 guzel tarıh.
olmadı 2.2.12 dehos duruyor..
hayırlısı olsun...
kız gobıs yakısıyo sana aksam resımlerıne bayıldım
az az ye sıksık ye cnm en ıyısı ole ama bunu anca sen evdeyken yaparsın ıste zor olur..
kuzum ben çok yemiyorum
tek problemim tatlıyla
ona kimse dur durak veremiyoo
tepsiyle falan alıyorum önüme
halbuki daha önce hiç sevmezdim ben tatlıyı
değişime uğradım sanırım
beni beğeniyosun yanii
göbeğimide seviyosun dimi?
mrb hg:)
hıııc korkma tarıhı aklından cıkar daha varmıs gıbı dusun ben ole yaptım amelıyat gunune kadar.
ıse yarıyor
zaten hastanede sana bı cesaret gelıyor.
ama sana tavsıyem eger sulu gozsen( benım gıbı) amelıyata gıderken kımsenın yuzune bakma
hızlıca etrafına bak ve gulumse hayde gorusuruz falan de.
ben oyle yaptım ve hıc aglamadım:) kı ben salya sumuk aglarım dıye dusunuyordum :=)
1.2.12 guzel tarıh.
olmadı 2.2.12 dehos duruyor..
hayırlısı olsun...
moral verdiğin için çok sağol canım..
geçmişi şimdi okuyorumda sen de doğum yapmışsın..allh uzun ömür versin bebeğine,sağlıklı sıhatli inşallah!
ben de sulu gözlüyüm aslında,dediğin gibi amwliyathaneye giderken çeşmeleri açarım heralde!:))
2.2.12 yi istiyorduk ama son anda 1.2.12 ye karar aldık işte!eşim öyle istedi!
daha soracaklarım varda,ocak ta yemeğim var bakıp geliyim..
kuzum ben çok yemiyorum
tek problemim tatlıyla
ona kimse dur durak veremiyoo
tepsiyle falan alıyorum önüme
halbuki daha önce hiç sevmezdim ben tatlıyı
değişime uğradım sanırım
beni beğeniyosun yanii
göbeğimide seviyosun dimi?
benim oğlumda bu ara hareketli neden bilmem aniden bi atmalar bi pıtpıtlar karnım bi sağ bi sol normalde yeri daralması gerekirken...aman aman azcık kilo alır belkiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?