2012 Şubat Anneleri

Ay ne güzel, sanırım kolay bir doğum olmuş.Birşey sorucam, kimi çok abartıyor sancı olayını değil mi? Yani bu sancılar dayanılmayacak gibi değil değil mi? Anlatılanlardan öyle bir canlanıyor ki gözümde, sanki bıçak batması gibi düşünmeye başladım.Hele filmlerdeki doğum sırasındaki çığşıkları gördükçe, Hürrem bağıra bağıra doğurmuştu mesela

Merhaba canım. Duyduğuma göre 8. haftada hissetmen imkansız.Çünkü şu an zaten 2-3 cm. felan anca

evet cnm bende hissettim gecen hafta sanki damar atması gibi bir his. pırpır ediyordu bişey gaz zannettim ama biliyoruz herhalde gaz gezinmesi değildi bu. cok insana sordum hamile kadınların büyük cogunlugu bu kadar erken hissetmezmiş ama evet hisseden cok. komşum özellikle ben 7 haftalıkken hissettim dedi. ve erkek cocuklar hissedilebiliyor dedi böyle erkenden. hayırlısı bakalım ben kızım olmasını cok istiyorum ama dedğim gibi öncelikle hayırlı ve sağlıklı bir evlat tabiki....

azelyacım öncelikle şunu söyliyim sizlere ilk bebeği olanlar için tabi :))
kimsedden doğum hikayesi dinlemeyin ben anlatanları susturuyordum valla
9 ay boyunca ne doğum hikayesi diledim nede doğum videosu izledim
zamanı gelince doğucak bişekilde dedim gözümde büyütmedim öncelikle
sancılar fazla oluyor tabi ama olmasıda lazım her sancı çektiğinde rahmin açılıyor
ben doğum masasına yatarken dua edip yattım ve sürekli allahım bana yardımet yanımda ol dedim
duanın gücüne inandım işe yarıyor inanın güç veriyor insana
ama öncelikle bol bol yürüyüş yapın yürüyüş çok önemli rahmin çabuk açılmasını sağlıyor
bir nefeste kurtulursunuz inşallah

Kızlarrr günaydın biz uykuyu unuttuk artık geceleri öğürmekten mide yanmasından wc ye gitmekten uyku uyuyamıyoruzzz gece yine çokkkk fena oldum bennn

Gunaydın kızlar..
Dun ailecek denize gittik. Cok korkuyorum bisey olmustur diye. denizde kasıgımda agrılar oldu bazen cunku.
Ama suan iyiyim Allah'a sukur. Bisey olmamıstır degil mi kızlar icimi rahatlatmaya ihtiyacım var.
Birsuru hamile kadın gordum gerci denizde karnı burnunda falan..

Günaydın Kızlar;

Geçen hafta oldukça berbat bir hafta geçirdim. Üç gün işe gidemedim. Tv bile izleyemedim mide bulantısından, kusmadan. Neyse en sonunda iyice tipim kaydığında dedim artık hastaneye bir gideyim. Gittim. Bebeğe baktı doktorum karından, kalbini dinledik ama ben o kadar fenaydım ki bir an önce bir ilaç versinelr bana diye hiç dikkat etmedim. 52 kg olmuşum. zaten o kadar kusmaya ve yemeksiz geçen iki haftaya bana göre az kilo kaybetmişim. yatırdılar acile. Önce bir Metpamitli serum verdiler. Ondan sonra eşşek kadar bir serum takltılar. tam 5 saat o serumun bitmesini bekledim. Tekrar testelr yapıldı. Halsizlik ve yorgunluktan ve de açlıktan bazı değerler düşük çıktı ama doktor normal dedi. İstememe rağmen mide bulnatısı için hap şeklinde bir ilaç vermedi. Dişini sıkıcan dedi. Eğer yine kötü olursan bu şekilde yine gel serum takarız o zaman düşünürüz ilacı dedi. Ama ben ciddi ciddi bir ilaç düşünüyorum. İşte zorlanıyorum, izin almam problem oluyor, böyle gidip serum yiyemem kötü oldukça. Bir de serumdan sonra iki gün uyudum resmen. Şu anda 9+4teyiz. Doktor 3-4 hafta daha dayanıcan dedi ama ben pek dayanabilecek gibi değilim. Buraya da giremiyorum, toparlanınca daha iyi takip ederim.

Mide bulantısı için ilaç kullanan var mı? Varsa nedir?

Benim de bulantım oluyordu doktorum METPAMID 10 MG 30 TABLET verdi bana sabah aksam ac karnına iciyorum. Bi nevze azaltıyor sanırım. Ama masallah 2-3 gundur cok iyiyim kusmam falan yok arada bulantım oluyor sadece.

Benim de bulantım oluyordu doktorum METPAMID 10 MG 30 TABLET verdi bana sabah aksam ac karnına iciyorum. Bi nevze azaltıyor sanırım. Ama masallah 2-3 gundur cok iyiyim kusmam falan yok arada bulantım oluyor sadece.

herkezin doktoru veriyor bir benim ki antika sanırım. metpamid serum bana da iyi geldi bunu hap olarak alayım dedim yok o yok bu yok. çalışıyorum bi de evde yatsam dayanıcam daha fazla ama çok zorlanıyorum
zaten kendi evimde kalmıyorum anneme taşındım bütün düzenim her şeyim altüst oldu doktor daha 3-4 hafta dayanıcna diyor.

Dramamin kullanan var mı peki? Metpamide göre daha hafif yan etkileri deniyor.

bulantıyla birlikte terleme fln oluyormu

benim bulantıalrım böyle bütün gün sürüyor. bazen böyle atak gibi küt diye vuruyor o zaman sıcak basması, terleme ve nefes alış veriş de hızlanma ve doğru tuvalate koşma ve kusma oluyor zaten. kusma atakları diyorum ben bunlara. anlıyorum zaten ne zaman kusucağımı. diğer bir problem de mide boş olunca kusmaya çalışmak ya da kusmak çok yorucu oluyor. boş yani zaten bişey yediğim yok.

2-3 gündür girememistim... senin haberini yeni gördüm... cok üzüldüm... Allahtan hakkımızda hayırlısı olsun herdaim.. Rabbim diger evladlarini sana bagislasin.. bu bebeğide cok istiyordun tahminim.. nedesem boş kalıcak ... verende alan da Rabbim.. bunu biliyoruz.. cok üzüldüm canım..

ilaç kullanma derim sık dişini biras daha aynen ben de senin gibiyim ve evet haklısın işte çok zor oluyor ayrıca da izin almak bir hayli problem yaratıyor:S ama napalım idare etces, bana sağlık ocağından 1-2 ilaç verdiler ama doktor çok zor kaldığında 1 tane kullan fln dedi yani öle devamlı kullanılacak bişi değil. ayrıca doktor veriyorum ama kullanmamaya dikkat et dedi, ilk 3 ay çok önemli bizim için dedi. ben ilaçları almadım bile düşün...

valla sıkıyorum dişimi işte ama sürünüyorum bir yandan da. 3-4 hafta daha diyince gözüm korktu açıkçası.
Psikolojim de bozuldu biraz. bir şey yiyememekten ve aç olmaktan sinirlerim yıprandı sanırım. Etrafıam bakıyorum herkez istediğini yiyor tıka basa, ben peynir ekmeği bile çıkartıyorum. Bir de iş stresi vs. Dışarı çıkamıyorum. Sıcak çok kötü yapıyor vs. Hayatımda ilk defa 52 kg oldum. boyumda 1.70. surat bembeyaz hayalet gibiyim. Koca kafa kaldım resmen.

Kızlarrr günaydın biz uykuyu unuttuk artık geceleri öğürmekten mide yanmasından wc ye gitmekten uyku uyuyamıyoruzzz gece yine çokkkk fena oldum bennn

canım allah yardımcın olsun.umarım tez zamanda geçer bulantıların...

tatlım bişey olmaz bence.ben geçen hafta dr sordum tatile gidebilirmiyim diye.denize gir havuza girme dedi.ama ben ukela havuza da girdim şimdi de mantarla cebelleşiyorum.benim kış boyunca düzenli olarak gittiğim yüzme havuzunda hamile bi kadın son günlerine kadar geldi.bişey olmaz allahın izniyle...

saol adese iyi dileklerin için. yoğurt yemeye çalışıyorum. ama normal çarşı yoğurdu zaten kesinlikle yiyemiyorum. annem yoğurt mayalıyor özel bana bir tek onu yiyebiliyorum 1-2 kaşık o da. valla bu annelerin hakkı ödenmez.

tatlım bende 2-3 gündür aynı paranoya icerisinde idim azaldı diye, demek ki normal bir durum (insallah) mesela bu sabah daha fazla oldu demek ki iniyor cikiyor bu sancılar.. birde göğüs büyüdü tabii iyice belki onunda etkisi vardır... carsamba kontrolum var , o zaman doktora ayrıntılı bir sekilde sorucam canım, cevabı paylasırım burdan...

tatlım bak yukarıda yazdım senin sordugun seyi.. merak etme canım.. en zararlı sey stress... olucak olan oluyor, önüne gecilemiyor zaten.. ama olumsuz düsünme canım benim..

günaydın tatlım.. insallah bir sorun yoktur canım...
bende denize girdim, bende cok hamile gördüm giren... (olucaksa zaten vesilesidir canım, senin yaptığın yada yapmadığın seyler cokta önemli değil biryerde..) tabi dikkat etmiliyiz o ayrı, sakın yanlıs anlama bizim sorumlulugumuzda cok büyük... sorumluluklar yerine getirilmeli yani.. ama iyi düsün iyi olsun inş.

günaydın kızlar nasılsınız bebişler nasıl doktora giden varmı
Günaydın?nasılsın?...... benim carsamba....

doğru diyorsun anaların hakkı ödenmez... sanada cok geçmiş olsun.. insallah daha iyi hisssedersin kendini...

Allah sabır versin canım, umarım sıkıntıların en kısa zamanda biter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…