- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #5.961
selam kızlar ben 2009 şubat anasıyım :)))
allah bebeklerinizi sağ sağlim kucağınıza almayı nasib etsin
epiduralli normal doğumu konuşmuşsunuz
ben normal doğum yaptım epiduralsiz
öncelikle şunu söyliyim epidurallin vurulması için öncelikle
rahminizin 4 cm açılması gerek yani başlangıç sancılarını çekiceksiniz
4cm den sonra vuruyorlar ebe bana 4 cm açıklığın tam vakti istersen epudural yapalım dedi
ben istemedim 3cm açıklıkla hastaneye gittim sancısız suni sancıyla 3 saat sonra doğum gerçekleşti
inşallah sizlerde kolaycacık bir nefeste kavuşursunuz bebişlerinize :)))
kızlar merhabalar.ben memlekete düğüne gitmiştim ,döndüm...yolculuğum biraz maceralı geçti yolda arabam bozuldu eşimde yanımda yoktu baya sıkıntı çektim .kaskom vardı da çok şükür çekici falan derken gidebildim.gittiğim düğünde evin diğer gelini de benimle aynı hamileydi ve durumu çok kötüydü.çok üzüldüm rengi bembeyazdı hiç hali yoktu ben ona baktıkça ona çok üzüldüm ama kendi halime de şükrettim.ama yollarda falan vc denmi kaptm yoksa olcağaımı vardı bilmiyorum mantar olmuşum.netten baktığım kadarıyla ilaç kullanabiliyormuşuz ama en erken yarın doktora gidebilirim.bugünlük sirkeli suyla yıkıyorum birazcık işe yaradı.
bu arada en son doktora gittiğimden beri yazamadım.doktora gazi üniversitesine normal poliklinikten randevu alıp gittim.çok ilgiliydi doktorlar ultrasonda falan baktılar açıkladılar gayet yolundaydı herşey.kan ve idrar tahlili verdim sonuçları yarın alacağım.umarım onlarda da bi sıkıntı yoktur.bi de ilginç bişey söyleyeceğim ama gülmeyin.çünkü kime desem gülüyo:)benim bebeğim hareket ediyo özellikle yemek yedikten sonra sırt üstü yattığımda acayip karnımda hareket hissediyorum.herkes gazdır diyo ama yaaaaaaaa....
kızlar merhabalar.ben memlekete düğüne gitmiştim ,döndüm...yolculuğum biraz maceralı geçti yolda arabam bozuldu eşimde yanımda yoktu baya sıkıntı çektim .kaskom vardı da çok şükür çekici falan derken gidebildim.gittiğim düğünde evin diğer gelini de benimle aynı hamileydi ve durumu çok kötüydü.çok üzüldüm rengi bembeyazdı hiç hali yoktu ben ona baktıkça ona çok üzüldüm ama kendi halime de şükrettim.ama yollarda falan vc denmi kaptm yoksa olcağaımı vardı bilmiyorum mantar olmuşum.netten baktığım kadarıyla ilaç kullanabiliyormuşuz ama en erken yarın doktora gidebilirim.bugünlük sirkeli suyla yıkıyorum birazcık işe yaradı.
bu arada en son doktora gittiğimden beri yazamadım.doktora gazi üniversitesine normal poliklinikten randevu alıp gittim.çok ilgiliydi doktorlar ultrasonda falan baktılar açıkladılar gayet yolundaydı herşey.kan ve idrar tahlili verdim sonuçları yarın alacağım.umarım onlarda da bi sıkıntı yoktur.bi de ilginç bişey söyleyeceğim ama gülmeyin.çünkü kime desem gülüyo:)benim bebeğim hareket ediyo özellikle yemek yedikten sonra sırt üstü yattığımda acayip karnımda hareket hissediyorum.herkes gazdır diyo ama yaaaaaaaa....
Günaydın Kızlar;
Geçen hafta oldukça berbat bir hafta geçirdim. Üç gün işe gidemedim. Tv bile izleyemedim mide bulantısından, kusmadan. Neyse en sonunda iyice tipim kaydığında dedim artık hastaneye bir gideyim. Gittim. Bebeğe baktı doktorum karından, kalbini dinledik ama ben o kadar fenaydım ki bir an önce bir ilaç versinelr bana diye hiç dikkat etmedim. 52 kg olmuşum. zaten o kadar kusmaya ve yemeksiz geçen iki haftaya bana göre az kilo kaybetmişim. yatırdılar acile. Önce bir Metpamitli serum verdiler. Ondan sonra eşşek kadar bir serum takltılar. tam 5 saat o serumun bitmesini bekledim. Tekrar testelr yapıldı. Halsizlik ve yorgunluktan ve de açlıktan bazı değerler düşük çıktı ama doktor normal dedi. İstememe rağmen mide bulnatısı için hap şeklinde bir ilaç vermedi. Dişini sıkıcan dedi. Eğer yine kötü olursan bu şekilde yine gel serum takarız o zaman düşünürüz ilacı dedi. Ama ben ciddi ciddi bir ilaç düşünüyorum. İşte zorlanıyorum, izin almam problem oluyor, böyle gidip serum yiyemem kötü oldukça. Bir de serumdan sonra iki gün uyudum resmen. Şu anda 9+4teyiz. Doktor 3-4 hafta daha dayanıcan dedi ama ben pek dayanabilecek gibi değilim. Buraya da giremiyorum, toparlanınca daha iyi takip ederim.
Mide bulantısı için ilaç kullanan var mı? Varsa nedir?
Kizlar endiselenmeyin birsey yoktur insAllah en guzel gunlarinizi endiseyle gecirmeyin yapmayin lutfen
Benim de bulantım oluyordu doktorum METPAMID 10 MG 30 TABLET verdi bana sabah aksam ac karnına iciyorum. Bi nevze azaltıyor sanırım. Ama masallah 2-3 gundur cok iyiyim kusmam falan yok arada bulantım oluyor sadece.
bulantıyla birlikte terleme fln oluyormu
benim bulantıalrım böyle bütün gün sürüyor. bazen böyle atak gibi küt diye vuruyor o zaman sıcak basması, terleme ve nefes alış veriş de hızlanma ve doğru tuvalate koşma ve kusma oluyor zaten. kusma atakları diyorum ben bunlara. anlıyorum zaten ne zaman kusucağımı. diğer bir problem de mide boş olunca kusmaya çalışmak ya da kusmak çok yorucu oluyor. boş yani zaten bişey yediğim yok.
ilaç kullanma derim sık dişini biras daha aynen ben de senin gibiyim ve evet haklısın işte çok zor oluyor ayrıca da izin almak bir hayli problem yaratıyor:S ama napalım idare etces, bana sağlık ocağından 1-2 ilaç verdiler ama doktor çok zor kaldığında 1 tane kullan fln dedi yani öle devamlı kullanılacak bişi değil. ayrıca doktor veriyorum ama kullanmamaya dikkat et dedi, ilk 3 ay çok önemli bizim için dedi. ben ilaçları almadım bile düşün...
Kızlarrr günaydın biz uykuyu unuttuk artık geceleri öğürmekten mide yanmasından wc ye gitmekten uyku uyuyamıyoruzzz gece yine çokkkk fena oldum bennn
Gunaydın kızlar..
Dun ailecek denize gittik. Cok korkuyorum bisey olmustur diye. denizde kasıgımda agrılar oldu bazen cunku.
Ama suan iyiyim Allah'a sukur. Bisey olmamıstır degil mi kızlar icimi rahatlatmaya ihtiyacım var.
Birsuru hamile kadın gordum gerci denizde karnı burnunda falan..
Günaydın Kızlar;
Geçen hafta oldukça berbat bir hafta geçirdim. Üç gün işe gidemedim. Tv bile izleyemedim mide bulantısından, kusmadan. Neyse en sonunda iyice tipim kaydığında dedim artık hastaneye bir gideyim. Gittim. Bebeğe baktı doktorum karından, kalbini dinledik ama ben o kadar fenaydım ki bir an önce bir ilaç versinelr bana diye hiç dikkat etmedim. 52 kg olmuşum. zaten o kadar kusmaya ve yemeksiz geçen iki haftaya bana göre az kilo kaybetmişim. yatırdılar acile. Önce bir Metpamitli serum verdiler. Ondan sonra eşşek kadar bir serum takltılar. tam 5 saat o serumun bitmesini bekledim. Tekrar testelr yapıldı. Halsizlik ve yorgunluktan ve de açlıktan bazı değerler düşük çıktı ama doktor normal dedi. İstememe rağmen mide bulnatısı için hap şeklinde bir ilaç vermedi. Dişini sıkıcan dedi. Eğer yine kötü olursan bu şekilde yine gel serum takarız o zaman düşünürüz ilacı dedi. Ama ben ciddi ciddi bir ilaç düşünüyorum. İşte zorlanıyorum, izin almam problem oluyor, böyle gidip serum yiyemem kötü oldukça. Bir de serumdan sonra iki gün uyudum resmen. Şu anda 9+4teyiz. Doktor 3-4 hafta daha dayanıcan dedi ama ben pek dayanabilecek gibi değilim. Buraya da giremiyorum, toparlanınca daha iyi takip ederim.
canım çok az kalmış bence.benim daha önceki 2 hamileliğimde berbat geçerdi sürekli hastanede yatardım.12 .haftada küt diye kesilirdi bulantılarım.sen de 10.haftadasın çok az kalmış dualarım seninle.biliyosundur eminim ama ben sürekli yoğurt yiyerek bulantılarımdan kurtuldum.hala yerken bi tuhaf oluyorum ama en azından bulantılarımı baya bi kesti.bi dene istersen.
tatlım bende 2-3 gündür aynı paranoya icerisinde idim azaldı diye, demek ki normal bir durum (insallah) mesela bu sabah daha fazla oldu demek ki iniyor cikiyor bu sancılar.. birde göğüs büyüdü tabii iyice belki onunda etkisi vardır... carsamba kontrolum var , o zaman doktora ayrıntılı bir sekilde sorucam canım, cevabı paylasırım burdan...günaydın kızlarr:)))
ya benim 2 gündür göğüs ağrılarım azaldı:S mesela dün sabah hiç yoktu ama gece ağrıodu, ama bu sabah gene ağrımıo:SS biras panik oldum Allah korusun bişi mi oldu die(( kk da bikaç topiğe baktım 10. haftada göğüs ağrısı geçenler varmış:SS sizin ne alemde
tatlım bak yukarıda yazdım senin sordugun seyi.. merak etme canım.. en zararlı sey stress... olucak olan oluyor, önüne gecilemiyor zaten.. ama olumsuz düsünme canım benim..ya benimde gogus agrilarim azaldi dune kadar cayir cayir aciyordu..simdi az az, ara ara agriyor..bazen hic yok..bende dunden beri netten arastiriyorum ama normal diye biseye rastlamadim benim haftam icinkorkuyorum..bi de mide bulantim azaldi sanki...cok nadir oguruyorum o kadar..bugun itibariylede bel agrim var..normalmi bunlar ya..ama goguslerim ve gobegim gergin hala..bisi yoktur dimi kizlar..korkuyorum
günaydın tatlım.. insallah bir sorun yoktur canım...Gunaydın kızlar..
Dun ailecek denize gittik. Cok korkuyorum bisey olmustur diye. denizde kasıgımda agrılar oldu bazen cunku.
Ama suan iyiyim Allah'a sukur. Bisey olmamıstır degil mi kızlar icimi rahatlatmaya ihtiyacım var.
Birsuru hamile kadın gordum gerci denizde karnı burnunda falan..
Günaydın?günaydın kızlar nasılsınız bebişler nasıl doktora giden varmı
saol adese iyi dileklerin için. yoğurt yemeye çalışıyorum. ama normal çarşı yoğurdu zaten kesinlikle yiyemiyorum. annem yoğurt mayalıyor özel bana bir tek onu yiyebiliyorum 1-2 kaşık o da. valla bu annelerin hakkı ödenmez.
Canım 2 3 gündür bulantı yanma ekşime şikayetinden uyuyamıyorum çok kötüydüm gittim hastaneye ama ben annemi yeni kaybettiğim için ne zaman hastaneye gitsem annem geliyor aklıma deliriyorummm özellikle acil bölümünee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?