2012 Şubat Anneleri

Acıkcası ben kararsız kaldıgım ıcın, sızın dusuncelerınızı ogremek ıstedım.

Esım, oruc tutmamı ıstemıyor, annem ıse tutmam gerektıgını soyluyor.

Ben ıse kahvaltıdan bır kac saat sonra acıkıyorum, gun ıcınde ılla bırseyler yeme ıhtıyacı duyuyorum, zira kendımı cok halsız hıssedıyorum ):

Ayrıca bebegımın saglıgı ıcın en dogru kararı da vermek ıstıyorum.

Son düzenleme:
bi okuyun derim

"Hamilelikte oruç tutamayan sonradan kaza mı etmeli fidye mi vermelidir?
Soru
hamileyken oruç tutmak konusunda kararsızım doktorum hamileler oruç tutmamalı diyor, bense daha sonra kaza edememekten korkuyorum bu durumda ramazanın içinde tutmadığım günler için fakire hayır yapsam daha sonra kaza etmeye çalışsam olurmu?

Kullanıcı: aykutince | Tarih: 21-Eylül-2006, Saat: 2247
Cevap
Değerli kardeşimiz;

Hamilelikte tutamadığınız oruçları kaza etme niyetinde olmalısınız. Daha sonra bu oruçları kaza etme imkanınız olduğunda tutamadığınız oruçları kaza etmelisiniz. Oruç tutma kudretinde olan kimse fidye vererek bu borçtan kurtulmaz. Bu oruç borcundan ancak oruç tutarak kurtulabilirsiniz. Elinizde olmayan sebeblerden dolayı kazaya kalan oruçaları tutamadığınızda bundan sorumlu olmazsınız. Mesela; Hamilelikte orucunu kazaya bırakıp daha sonra tutma niyetinde olan bir hanım, bu oruçları kaza edemeden vefat etse bundan sorumlu olmaz."

fidye mii yok artık

canım delirdinmi ne orucu yaz günü 15 saat ac susuz durulurmu işkence mi ediyosun kendine susuz kalmaman lazım günde 2.5 lt su içmen lazım hem tansiyonun düşer bebegn nasıl beslenecek kıs olsa neyse 8 saat falan idare edilirmiş eskiden ama bu sıcakta tutulmaz yazık günah bebege nasıl büyücek hasta olur düşer bayılırsn ayrıca susuz kalmak normalde bile cok su içmen gerek eger vucuttaki suyun azalırsa bebegnkesesinde su biterse erken doğuma alıyolar bol sıvı tüket diye keyfinden demiyor dr lar sakın ama sakı tutmayın bende yıllardr sürekli tutarım ama bu hamilelik delirdinizmi nasıl annen varmış öyle eski kafa ben anneme tutcam desem kafamı kırar allah günah yazmaz can tasıyosun yaz günü o kadar saat yazık günah bebege nasıl büyücek o dr da izin vermez zaten ben tutamıycam sonra kaza ederim saglık cok önemli sürekli yememiz lazım bol su içmemiz lazımsenyemessennasıl gelişecek cok tehlikeli bişey sakın düşünmeyin..

kızlar çok öksürüyorum dedim ya
iş yerinin dr indim bronşit dedi 2 gün rapor yazayım dedi
aynı departmandan 2 kişi daha izinli müdür izin vermez diye rapor almadım

selamlar kızlar bugün bi 10 dk yürüyüş yaptım çamaşırım ıslanmıştı su gibiydi sizde oldumu böyle bişey henüz 10. haftamızdayız

Kızlar sarma saracağım diye yazıyı görünce canım nasıl çekti anlatamam hemen arkadaşımı aradım yapıp gönderecek yarınnnn

ah kıyamam ben bıktım sarmadan kayınvaldem sağolsn yemek yapamıyorum diye 2 kiloluk saklama kaplarına 3 ayrı kap sarma sarmış önceden de vardı buzlukta 7-8 kilo sarmam var kalem gibi valla pişirp yiyoruz yani eşim yiyor ben pek yemeklere yaklaşamıyorum yapamıyorum diye annelerimiz sağolsun yolluyolar canı cok çeken olursa ve temin imkanı olmazsa yollayabilirim gerci marketlerde bile var ama :)) yollarım kız bozulurmu bilmem kıyamam size benmde canım kaymak istedi bugün eşime söledm arıyo alcak ekmekle bandırıp sürüp yicemm off yaa sütten içim dışıma cıkıyor canım kaymak istiyor iyice delirdim ben eşim haklı süt içince cıkarıyosun kaymagı nasıl yiceksin yaglı olmazmı diyo yooo dedim gözüm dönmüş :))))))))))

Sadece annem demıyor kı, ıs yerınde gıda muhendısı bır arkadasım var, yenı nesıl ve egıtımlı olmasına ragmen o da 'oruc tutmalısın, gebelık ıcın daha faydalı' dıyor.
Gebelık ıcın nasıl bır faydası olduguna daır bır bılgı de edınmıs degılım.
Yarın doktora gıdecegım zaten, ınsallah bebegımın saglıklı oldugunu ogrendıkten sonra bu soruyu da onunla paylasacagım.
Fakat muhtemelen tutmayacagım - da ıs yerınde nasıl yerım bır de bu sorun var.

kızlar çok öksürüyorum dedim ya
iş yerinin dr indim bronşit dedi 2 gün rapor yazayım dedi
aynı departmandan 2 kişi daha izinli müdür izin vermez diye rapor almadım

Gecmıs olsun canım.
Dıger kısılerın durumu cok vahım degılse, ırtıbata gecsen, en azından bırı gelse, sen ızın kullansan?

selamlar kızlar bugün bi 10 dk yürüyüş yaptım çamaşırım ıslanmıştı su gibiydi sizde oldumu böyle bişey henüz 10. haftamızdayız

Islandı derken, terden mı?
Yoksa akıntı mı?
Benım terden oluyor ama akıntı o denlı olmuyor.

Gel canım tabiki çok sevinirim

Ah keske gelebılsem.
Canım nasıl da cektı ):
Ne sanslısın sen, arkadasın yapacak sana.
Benım arkadasım yok, annem baska sehırde, kayınvalıdem de yazlıkta.
Taaaa Ramazan bayramından sonra gelecekmıs.
Zaten o vakte kadar ben aserecegımı, aserır, sonrasında basımın caresıne bakarım.

Son düzenleme:

Gozumu korkuttun ):
Zaten cesaret edemıyorum oruc tutmaya, sanırım doktor tut dese de tutmam artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…