2012 Şubat Anneleri

merhaba kızlar hepiniz iyisiniz okuduğum kadarıyla. doğum yapan arkadaşları okudukça hem moral buluyor hemde heyecanlanıyorum cuma gününü sabırsızlıkla bekliyorumm inşallah bende kızımı sağlıkla kucağıma almak istiyorum günler uzadıkça uzuyor sanki hem ne olacak nasıl olacak heyecanı hem kızımı kucağıma alacak olmanın heyecanı sanki şimdiye kadar gerçek değildi bu günde bitti sayılır inşallah bir kaç gün sonra kızım yanımda size yazarım neler olup bittiğini :))

ınsallah saglıklı bır sekılde bebegını kucagına alırsın.
Ben bıraz korkuyorum, anne olmaktan.
Sen de korkuyor musun?

Sen de korkuyor musun?

cnm o korku bende de var. zaten planlı değildi hamileliğim.
eşim cok istekli herkes çok hevesli,
bir tek ben mi böyle endişeliyim bende mi bir anormallik var diye üzülüyorum.
bir de benim kaynanam geldi evde yemekten temizliğe herşeyi yapıyo,
ama dün hava cok soğuktu beni sürükleyerek dışarı çıkardı yemeklik alışveriş falan.
bir güzel üşüttüm bir de poşetleri ben taşıdım. bu kaynanalar melek mi
şeytan mı bilemiyorum walla.

Sen de korkuyor musun?

hemde nasıll korkuyorum birdaha hiçbirşeyin eskisi gibi olmayacağını biliyorum en çokta bu beni korkutuyor evliliğimiz bütün hayatımız bambaşka olacak inşallah herşey daha güzel olur hepimiz için, bebişlerimiz bize uğur getirir inşallah

Benım planlıydı, cok arzuluyordum. hatta 1 yıl beklemeden sonra olunca umudumu yıtırmeye baslayıp, zaman zaman agladım.
Ama sımdı...
Ya yapamazsam, ya ozgurlugumu ozlersem, ya soyle olursa boyle olursa dıye kafam kurcalanıyor.

Hasta olman cok kotu olmus, hele posetlerı tasıman!
ınsallah cabucak ıyılesırsın.
Ama bak, en azından gelıp sana yardım etmıs.
Benım kayınvalıdem dustugumu soyledıgımde bıle ılgılenmedı.

ıste korkum bu.
Bır daha hıc bır seyın eskısı gıbı olmayacak olması.
Belkı daha kotuye gıdecek hersey, belkı daha ıyıye.
Ama ben esımle basbasa kaldıgımız anları cok ozleyecegım...

Amın, ınsallah.

kızlar merhaba son 1 haftada doğum yapan varmı takip edemedim?
bende pazartesi doğum yapcm inş. 13 şubat
bukle dgm yaptı cnm..
perşembe kontrolümüz var herşey netleşir sanırım. dr. sezeryan taraftarı tabi ki. teşekkür ederim cnm.
ınsallah hayırlı haberlerle gel cnm..

yanında kayınvalıdenmı kalacak sımdıden kolay gelsın balım..
evde yanlız olmak zor ya bugun ılk defa yanlız kaldım bende evde yrn ınsallah annem gelecek.
helekı esım ıse basladıktan snra bı bosluk olustu bende:)
bosver gelmesın kayınvalıden daha ıyı..

anaaaaaa
yazık yaa kıyamam

vallahı o kadar moralı bozukkı arada msjlasıyoruz kadın kendınden gecmıs yahuu..

vallahı cnm senınkı yıne ıyı bnm kayıncalıdem dgumdan once gelıp hızmet beklerdı
dgm sonrası bı kez geldı bende sasırdım yemek falan yaptı evı supurdu hayret ettım
yanlız gelse sorun deılde kaynım ve kayınpederım de gelıyor. adamların yanında ne kadar rahat olunurkı
amelıyatlıydım bırde.. hem cocukda emmek ıstıyor zor oıluyordu..

vallahı sıze bıse dıyım evlılıgımde esımı hıc boylesıne mutlu gormemıstım
nıhle aslı oldu olası esım cok mutlu ve asırı deger verıyor kızımla bana
emınım sııznkılerde oyle olacak
bende ılk baslarda alısamadım
ıstemedım desem yerıdır. (sımdı o gunlere cok uzuluyorum)
ama sımdı uyurken onu ızlıyorum saatlerce bıkmadan...
kızım buyusede beraber carsı pazar gezsek dıye sabırsızlanıyorm

cnm bıse dıyetcegımm ama kırılırsın dıye korkuyorum..
ama duramıyorum:)
su kayınvalıdenı yolasım gelıyor. neden sana ıyı davranmıyorum
anlam veremıyorum..
senı ıstemıyor gıbı hadı oyle dıyelım oglunun hatırına sana ıyı davranması lazım
sonucta onun torunu...!

Benım belım agrıyor kızlar.
Bıraz uzanayım.
Gorusuruz sonra.

grsz cnm kendıne cokcok ıyı bak opuyorum kocaman senı..
elıf'ıme dıkkat et..

kızlar annemle konuştum da diyor ki bebek doğunca herşey
daha güzel olucak. ben buna inanmak istiyorum,
özel hayatım kalmıcak ama dedim
üçünüz sarılıp uyuyunca hiç aklına gelmicek böle şeyler dedi.
işte böyle, pozitif olmamız lazımmmm :)

canım iyi olmasını ummaktan başka çağremiz yok benimde hamileleğim palnsızdı isteyen taraf eşimdi ona bile süpriz oldu ,başlarda kabullenememiştim zaten, zamanla değişti tabi duygularım yani ister isteyerek olsun ister palansız olsun bir şekilde geldiler inşallah en sağlıklı en güzel şekilde katılırlar hayatımıza bizde sonradan onlara baktıkça bu korkulardan dolayı utanalım kendimizden :))

tatlım benim k.peder ve kaynım da bendeydi ama 1 hafta kalıp döndüler,
gelmelerine beni önemsemelerine sevindim ama zor oluyo gercekten.
pijamayla bile oturamıyosun, uzanamıyosun. hele doğumdan sonra çok zor ya.
büyük konuşmıyım ama gitsinler diye tuttururdum herhalde eşime.

güzel söylemişsin. beni de utandırsın oğulcuğum

Canım bana doktor o zaman yapacagız dedı tetkıklerı o yuzden sordum ..2 hafta öncekı kan ıdrar tahlılı mı tetkıkler dedıgın??

buklecim hayırlı uğurlu olsun. Allah bebişine sağlık, sıhhat versin, hayırlı evlat olsun inşaallah.

nihlecim senin dediğin gibi, evde bebek olunca herşey değişiyor. tüm muhabbetler ona odaklı. tüm gözler onda. kızım büyüse de çarşı-pazar gezsem demişsin. ben de hep öyle düşünüyordum. Allah'a şükür ki, oğlum doğmadan önce kızımla alışverişlere gittik, onu tiyatroya götürdüm. 4,5 yaşında ama resmen arkadaşım gibi. İnşallah evlatlarımız hayırlı olur da, üzmezler bizi.

ben doğum hikayemi yazmadım. çünkü hiçbir atraksiyon yoktu. sabah kalktık, eşim, kızım, kayınvalidem ve ben. hastaneye gittik. ilk beni aldılar doğuma. fakat doğum için beni hazırlamaya gelen hastabakıcı hanım odaya girdiğinde başladım ağlamaya. heyecan, korku hepsi bir arada. babam, annem daha yoldaydı, hastaneye geliyorlardı. aradım onları, babama dedim ben doğuma giriyorum, bir yandan da ağlıyorum tabi. babam da başladı ağlamaya (( sonrası malum işte. ömer'ime kavuştum. Allah'a şükürler olsun.

nıhlecim zaten senin gibi bizden daha kıdemli olanları (bir iki hafta daha önce anne olanları) okudukça moral buluyorum korkular elbetteki olacak hayatımızı kökünden etkileyecek birşey birçoğumuzun ilk çocuğu muhtemelen herkeste az çok oluyordur bu korkular iyiki burası var o kadar yararlı oluyorki yalnız hissetmiyorum

Sen de korkuyor musun?

kızlar hiç sıkmayın canınızı ve hiç endişe etmeyin
evet hayatımız hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak ama bu nasıl baktığınıza bağlı
isterseniz buna daha güzel daha anlamlı olacak diyebilirsiniz mesela :)

doğumdan sonra adapte olmak çok zor buna hazır olun
doğumun verdiği yorgunluk ve bebeği beslemek zorunda olmak bianda ayarlarını bozuyor insanın
ilk 10 gün bocaladım ben, gelen gidenler, uykusuzluk, evde sürekli ağlayan ve niye ağladığını anlayamadığım bi bebek beni manyak etti.

ama inanın o ilk adaptasyonu atlattıktan sonra, sürekli sevip ısırıp yemek istediğiniz ve bakıp bakıp hayrete düştüğünüz minicik suratlı yavrunuzu gördükçe bütün sıkıntılar gidiyo.
hiç kafanıza takmayın
doğum korkusunu unutun çünkü inanın öyle abartılacak bişey değil. kendinizi doktorunuza ve ekibine bırakın. herşey güzel olcak :))

güzel söylemişsin. beni de utandırsın oğulcuğum

Bende korkuyorum bunlar sanırım son doğum öncesi korkularımız.Herşeye ağlıyorum şubat anneleri doğum hikayelerini okuyadum ha bire ağladım ablam yanımdaydı bir günlüğüne gitmesi gerekti habire evde ağlıyorum telde arayanlara sizlerinde dediği gibi eşimle başbaşa kalamayacağız artık diye düşünüyorum doğuma kadar evde muhakkak birileri olacak yanlız kalamayacağız diye düşünüyorum ama sonra onlar benim için geliyorlar ablacım yanımda olmak istedi iyikide yanımda bir haftadır ama geçen kayınpeder dediki doğumdan sonra ablanla kaynanan sana bakarlar dedi gerçi bizimki sıkılır ama yinede kalır kesin patlarım heralde ilk torun olucak benim oğlum artık neler yaşarız kaynanayla bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…