2012 Şubat Anneleri

Degistir bence boyle bir doktor yanlıs olcum yapıp seni de yanıltabilir bence..

Bir kişinin demesiyle hemen kafan karışmasın tatlımya..
Ablam kısmetse Eylülde doğum yapcak mesela onun doktoru hakkındada eltim birsürü şey duymuş ama ablam çok memnun..

Sağolun kızlar, nettende araştırdım doktoru, bir sezeryan sırasında annenin karnında gazlı bez unuttuğu iddiası ile dava açılmış hakkında.Belki onu diyorlardır.
Ama aklım takıldı ya içim rahat etmez artık.
Zamanında bana çok önermişlerdi DR. Mükerrem EROL'u. Ona gidicem artık.Zaten epidural normal doğumu da kendisi yapıyor.Şimdiki doktor hep sezeryana teşvik ediyormuş.Aklım bulandı sanırım daha gidemem
:44:

Ama soyle dusun bir de baskalarından oyle duymak ayrı bisey dava acılması apayrı bisey.
Gerceklik payı olmasa insanlar neden dava acsın bir doktora durduk yerde ?

Gerçeklik payı var mı yok mu orasını bilemem ben tabi..
Mesela benim şuan gittiğim doktorda arkadaşın arkadaşı doğum yapmış ve normal doğummuş kızın dikişleri iki defa atmış mikrop kaptığı için hastaneye felan yatırmışlar çok sıkıntılı bir dönem atlatmış yani..Ama diğer bir arkadaşım bir haftaya kadar o doktorda doğum yapcak bakalım..:) Yani olaylar kişiden kişiye göre değişebiliyor. Belki dikişi atan kiişi çok fazla dikkat etmedi belki doktordan tabiki orasını bilemeyiz yani bu tür olayları bir kişiye bağlamakta hoş değil..
Ben bunları bile bile hala aynı doktora gidiyorum :) Çünkü başka doktor yok hepsinin hakkında bir hikaye ki burdada doğum yapmayı düşünmediğim için çok fazla düşünmemeye çalışıyorum..
ha Azelyacım yaşadığın şehirde hakkında iii yorumlar duyduğun bir doktor varsa ona git ama dediğim gibi her doktor hakkında bir hikaye duyuyorsun..

Kafan karıştıysa ve daha ii bir doktor bulduysan hemen değiştir tabiki..

Bu arada şuan gündemde olan konu okuduğum kadarıyla ikili test..
Benim eltim doktora gidiyor down sendromlu deniliyor ve sonradan iki farklı doktora gidiyor ikiside aynı şeyi yeniliyor..ve çocuğu aldırması söyleniyor ama o yok diyor ve şuan Allah bağışlasın çok sağlıklı ve tatlı bir kızı var.. O sonradan nerden duymuş bilmiyorum ikili test ne kadar erken yapılırsa o kadar doğru sonuç veriyormuş :S
Ben pazartesi gitcem doktora bakalım o zaman 10 haftalık olcaz ama doktor yaptırmaz sanırım :S

ayyy hemen degistir derim...belki hem bebek olumune neden oldu hemde bi baskasinda anne karninda gazli bez unuttu...kac olayi var boyle bilemezsinki..ben olsam mimlenmis birine gitmeye korkardim acikcasi...aman degistir ya doktorunu paraylami...ayni parayi oburune vericeksin..

Değiştircem canım, haftaya teyzemin akrabası olan ikinci doktora gidicem.Uzak diye tercih etmemiştim.

İkili test 11-14 testi diye geçiyor ama 11. haftada başlıyor sanırım ölçüm, yanlış biliyor da olabilirim :26:

Evet orası öyle, her doktorun memnun kaldığı hastası, veya memnun kalmadığı hastası muhakkak var, ama olay internete bile düşünce iyice soğudum kadından.

evet cnm çok haklısın hemen hemen her doktorun kötü bi tecrübesi vardır. bu doktordan kaynaklanır veya hastadan kaynaklanır orasını bilemeyiz. mesela ben araştırmalarım sonucunda dün bi doktora başladım. hakkında iyi şeyler duymuştum. gittim gerçekten memnun kaldım, çok ilgiliydi, ve de bilgiliydi. ama bugün tesadüfen onca güzel ve övgü dolu yorumun yanısıra bi tane de kötü yorum okudum o doktor hakkında. ama açıkçası benim fikrim değişmedi doktorum hakkında. doktorluk zor iş tabiki, dikkat gerektiren bi iş. ama Allah korusun birimizin başına veya bebeğine bişi olsa ilk suçlayacağımız kişiler doktorlarımız olmaz mı? belki de hiç suçları yokken. bahsedilen durum karnında gazlı bez unutmaksa tabi ki daha farklı bi durum. onun için bişi diyemem. ama "bu doktor kötü gitmeyin" gibi bi yorumu fazla dikkate almam ben. Allah doktorlarımızı da eksik etmesin, onlara da güç kuvvet versin. onca annenin ve bebeğin sorumluluğunu taşıyolar onlar da,zor...

selam kızlar ya bu ikili üçlü testlerdende ben çok korkuyorum ya karından iğne batırıyorlar sanırım.. inş doktorum gerek duymaz..

kizlarrrr dun mutfagi dip kose temizlettim...oglen 1 den aksam 9 a kadar temizledi kiz...temizlik maddelerinin kokusu cok fena yapiyordu beni o yuzden dove sabun ve fairynin naneli bulasik deterjani pek rahatsiz etmiyor beni onunla sildirttim mutfagi...herseyi tek tek yikattim...buzdolabini, mutfagi bastan yaratti kiz...aylardir giremedigim mutfaga cok rahat girebiliyorum artik...tum kokular gitti cok mutluyummm :) meger ben mr. mussle sika sika iyice pis kokutmusum mutfagi..aman midesi bulanan arkadaslar fis fis temizlik malzemeleri kullanirken temiz oluyor gibi dusunuyoruz ama 1 gun sonra igrenc bir kokuya donusuyor mutfaklardaa..daha soft seyler kullanirsaniz mutfaga daha rahat girersiniz

selam kızlar ya bu ikili üçlü testlerdende ben çok korkuyorum ya karından iğne batırıyorlar sanırım.. inş doktorum gerek duymaz..

11-14 TESTİ NASIL YAPILIR? İKİLİ TARAMA
11-14 testi temel olarak iki ayrı incelemenin birarada değerlendirilmesi ile yapılır. Bunlar:

Bebeğin ensesinin arkasında bulunan sıvı kısmın kalınlığının ultrason ile ölçülmesi (fetal ense kalınlığı)
Anneden alınan kan örneğinde gebelik hormonu olan beta-hCG'nin serbest kısmının (free beta-hCG) ve PAPP-A (gebeliğe özgü plazma proteini-A, pregnancy associated plasma protein-A) adı verilen bir diğer proteinin ölçülmesidir

Üçlü test nedir? ÜÇLÜ TARAMA
Üçlü test olarak adlandırılan inceleme down sendromu (trizomi 21), nöral tüp defekti ve trizomi 18 adı verilen genetik hastalığın bebekte olma olasılığını saptayan bir kan incelemesidir.

Adından da anlaşıldığı üzere anne adayından alınan kan örneğinde 3 değişik maddenin incelemesi yapılır. Bunlar

beta-hCG
Alfa-feto protein (AFP)
Estriol (E3)'dir
Human chorionic gonadotropin (hCG) gebeliğin temel hormonudur. Hamileliğin erken dönemlerinde yükselmeye başlar 14-16. haftalar arasında en yüksek değerine ulaştıktan sonra yavaş yavaş azalır

Alfa feto protein bebeğin karaciğerinden salgılanan bir protiendir. Bebekten amniyon sıvısına oradan da anne adayını kanına geçer. Gebeliğin seyri sırasında anne adayının kanındaki düzeyi yavaş ama düzenli bir artış gösterir.

Estriol ise yine bebeğe ait bir doku olan plasentadan salgılanan bir çeşit östrojen hormonudur.

Bu maddelerin anne kanındaki düzeyleri normal olmayan hamileliklerde sapmalar gösterir.

Örneğin nöral tüp defektlerinde açık olan sinir siteminden yüksek miktarlarda alfa fetoprotein amniyon sıvısına karıştığı için anne adayının kanındaki düzeyi de normalden fazla olur. Öte yandan down sendromunda ise değer beklenilenden daha düşüktür.

Down sendromu varlığında beta-hCG değerleri normalden yüksek olarak bulunurken E3 ve AFP düzeyi daha düşüktür.

Trizomi 18 varlığında ise her 3 maddenin düzeyi de beklenilenden daha düşük bulunur.

Bu da senin dediğin karından sıvı alınmasını gerektiren durumlar....
Amniyosentez kimlere önerilir?
Amniyosentez hem invazif bir girişim olduğu için hem de az da olsa düşük riski taşıdığı için rutin olarak her hamile kadına önerilmez. Kromozomal ya da genetik doğum defekti ya da bazı malformasyonlar açısından yüksek risk altında olduğu saptanan kadınlrda önerilen bir testtir. Genel olarak amniyosentez önerilmesi gereken durumlar şunlarıdır:

İleri anne yaşı: Down sendromu başta olmak üzere bazı genetik hastalıkların görülme riski kadının yaşı ile paralel olarak artış göstermektedir. Eğer anne adayının yaşı beklenen doğum tarihinde 35 ya da daha fazla olacak ise amniyosentez yapılması önerilir. İleri anne yaşı en sık amnyosentez önerilen durumdur.
Pozitif öykü: Daha önceki bir hamilelik genetik bir sorun nedeni ile sonlandırıldıysa ya da nöral tüp defekti, spina bifida gibi doğum defektli bir bebek öyküsü varsa sonraki hamileliklerde amniyosentez önerilir.
Bilinen genetik hastalık varlığı: Anne ya da baba adayında, ya da yakın akrabalarında bilinen genetik bir hastalık varsa amniyosentez önerilir. Bazı metabolik hastalıklar kalıtsal geçiş gösterir. Anne ya da babada hastalık olmamasına karşın bunlar taşıyıcı olabilirler ve sorunu bebeklerine aktarabililirler. Her iki ebeveyneden de hastalıklı gen geldiğinde bebekte hastalık ortaya çıkar. Bu gibi duruların araştırılmasında amniyosentez yararlı olabilir. Akdeniz anemisi gibi hastalıklar ise bazı bölgelerde çok sık görülür. Bu gibi durumların varlığında da amniyosentez bebeğin hastalık taşıyıp taşımadığını anlamak için yararlı olabilir. Bir diğer konu da akraba evlilikleridir. Akraba evliliklerinde çiftin her ikisinin de taşıyıcı olma olasılıkları normal topluma göre daha yüksek olduğundan bbekte hastalık görülme riski yüksektir ve bu nedenle amniyosentez önerilebilir. Bu grup hastalarda amniyosentez şart değildir. Şart olan hamilelik öncesi ya da erken dönemde genetik danışmanlıktır. Genetik uzmanı sizden ve eşinizden detaylı bir öykü alarak risk oranınızı belirler ve amniyosenteze gerek olup olmadığına karar verir.
Pozitif tarama testi: Günümüzde genetik hastalıklar ve anomaliler açısından yüksek risk taşıyan hamilelikleri saptamak amacıyla bazı testler her hamile kadında rutin olarak uygulanmaktadır. Bu testlerden en sık kullanılan üçlü tarama testidir. Tarama testleri adından da anlaşılabileceği gibi anomali varlığını belirtmez sadece yüksek risk altındaki kişileri işaret eder. Bu testlerin pozitifi çıkması durumunda kesin tanıya ulaşmak amacıyla amniyosentez önerilir.
Ultrasonografide anomali saptanması: Hamilelik takibi sırasında yapılan rutin ultrason incelemelerinde anomali saptanması varlığında, anomali ile birlikte görülebilecek genetik bozukluk riskine göre amniyosentez önerilebilir.
Akciğer gelişiminin değerlendirilmesi: Erken doğum riski olan, ya da hamileliğin devamının anne ya da bebek açısından risk oluşturduğu durumlarda amnyon sıvısından örnek alınarak lesitin/sfingomeyelin gibi bazı maddelere bakılarak akciğer olgunlaşmasının tamamlanıp tamamlanmadığında karar verilebilir. Yenidoğan yoğun bakım şartları günümüzde çok iyi düzeye gelmiştir. Ülkemizde de iyi merkezlerde 24-25 haftalık bebekler yaşatılabilmektedir. Bu nedenle akciğer gelişimi değerlendirmek amacıyla amniyosentez uygulaması artık eskisi kadar popüler değildir.
Polihdramniyos: Amniyon sıvısının normalden fazla olması durumunda anne adayını rahatlatmak amacıyla amniyosentez yapılarak bir miktar sıvı alınabilir.

Amniyosentez herkese yapılmıyor onun için hiç korkupta kendini ve bebeğini strese sokma bence:)

slm kızlar bebişlerin bilgilerini tabloya nasıl ekliyorsunuz bana da yardımcı olursanız sevinirim

GurbetGuzeli nickli arkadaşımıza özel mesaj ile bilgilerini gönderiyorsun o da ekliyor

Ohhhhhh missss, temizlik yapasım geldi

Benim_olan ben ilk kez duydum iğne batırdıklarını :18:Sadece kan almıyorlar mıydı ya :18:

çok teşekkür ederim canım benim de ilk gebeliğim heyecan dorukta yani önceki haftalarda çok korkmuştum çünkü 2 haftalık gebeyken troid ameliyatına girdim tabi bilmeden, adet günüm gecikince anlaşıldı doktorlarda panik yaptı ama ben şu an da inanıyorum iyi olacak hayırlı haberlerini alıcam yavrumun. Şu an da 7 hafta 1 günlük bebişim var kalp atışlarını duydu doktorum hamdolsun içim biraz rahatladı çok şükür dualarınızı eksik etmeyin.

off iyice sinirlerim bozuldu iş arkadasım sakız çiğniyor kızı kaç kez uyardım cıkar sunu diye allahım delircem elimi ağzına sokup cıkarmak istiyorum cat cat cat çiğniyor tahammül edemiyorum bagırdım en sonunda nerden duyuyosun ya diyor yan masada oturuyor en yakın arkadsım ama beni delirttti cok sinirli oldum galibaa cıkıp bi hava alayım yoksa hiç iyi şeyler olmicak resmen batıyo delirtiyo beynimde çınlıyo sess ayyyyyyyyyyyyy boğuvercemşimdi sesi kesilcek allahım sen sabır ver

Son düzenleme:
popoymam sitesinden kızlar.Sipariş vermek isteyen olursa aklında bulunsun.Çok esprili şeyler var bayıldımmmm

Hepsı cok guzel, ama en cok benı kucaklayı begendım bende

Bencede degıstırmelısın doktorunu.
Bır hastasının memnun kalmaması ayrı, hakkında olumsuz haberlerın ınternete dusmesı ayrı.

Allah hayırlı uzun omurler versın, eltının kızına.
Ama ya doktorları dınleseydı?
ıste ben bu nedenden oturu pek sıcak bakmıyorum bu testlere.

merhabaaaaaaaaa,
sonunda dr buldum ve ikili test için pazartesiye randevu aldım. muayenehanesinde yapıyormuş çok mutlu oldum, hastaneler adamı öldürür inşallah güzel sonuçlar alırız hepimiz. meleklerimiz sağlıkla gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…