- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #69.261
hero babynin meyve püreleri varya iki şişe aldım onlardan
meyvelerini bir güzel yedim :89:
şişelerini güzelce köpürte köpürte yıkadım sonra kaynar suda beklettim mikropları ölsün diye
sonracığımaaaaaaaaa
uzun fikir alışverişinden sonra doktorunda tesiryle ve arkadaşımın teyzesinin sütten hastalanması sebebiyle biz hazır sütten yapmaya karar verdik
şişeyle ölçüp koyuyorum sütü cezveye şişeyi tam doldurmuyorum fazla geliyo çünkü hepsini yemiyorlar
sütü cezveye koyup bir taşım kaynatıyorum ardından şişeye koyup serçe parmağımı soktuğumda yakmayacak sıcaklığa ulaşıncaya kaadar bekletiyorum
( maya dediğim bildiğimiz yoğurt canım
ben hazır yoğurt aldım ondan yarım çay kaşığı ekledim )
süt istediğim sıcaklığa ulaşınca bir çay kaşığı kadar sütü alıp kenarda bekleyen maya diye tabir ettiğim yoğurda ekleyip karıştırıyorumki topak kalmasın yoğurt
sonra bu mayayı şişedeki süte ekleyip bir kere karıştırıp şişenin kapağını kapatıyorum
önceden termos bardağıma sıcak su koymuş oluyorum
ve sıcak su olan termos bardağımın içine yoğurt şişesini yerleştirip bardağın kapağını kapatıyorum havluya sarıp 3 saat bekletip çıkartıyorum ve hemen bebeğime yediriyorum
çok tatlı tazecik olduğundan afiyetle yiyo miniğim
dikkat edilecek noktalar mayayı çok koyarsak ekşir
yarım çay kaşığı yeterli oluyo
çok bekletirsek ekşir
3 saatte oluyo yazın
termosun içine kaynar su koyarsak ekşitebilir kaynamışa gerek yok sıcak olsun yeter zaten termos bardak uzun süre sıcak tutuyo
yoğurt olduktan hemen sonra yedirirseniz bebecikler bayılır tatlı tatlı
istersen içine meyve eklersin
dahada doğal olsun dersen kendini dağa bayıra sal bulduğun taşı kaldır ve karınca yumurtası topla ve maya yerine bunu kullan ilk yoğurt böyle elde edilmiş
kızlar sezeryan yeriniz acıyomu dikkat ediyomusunuz
ya ben çok dikkatsizim pat diye yatağa atlıyorum yüzüstü filan
benim kesiğim normal sezeryanden daha fazlaymış makat pozisyonundaydı bebeğim o yüzden bebeği çıkartmak daha zormuş
ama ben hiç yatmadım hastaneden çıktığım gün evi temizledim eşim çok dağınık benim mahvetmiş evi
o gün bugündür bir an dinlenmedim yatmadım
ilerde başıma iş açarmıki bu durum
ben acıda hiç hissetmedim masadan kendim kalktım hiç ağrı kesici dahi almadım
üstelik verdikleri antibiyotiği kullanmayıda unuttum
benim oğlumda makat gelişti bende sezaryan oldum ve şu aralar dikiş yerlerim cok sızlıyo..bide sıcakta terlemekten cok kasınıyo...oğlumla oynarken göbegime falan oturtuyorum bazen...ondan sonra bi kaç gün cekiyorum...agrısını...dikkat etmek lazım...bu yüzden hep sezaryandan korktum ama ...korkunun ecele faydası yokmuş..
teeşekkürderim kızlar fikirleriniz için bidaha süt vermem yoğurt yaparım....hugocuktan Allah razı olsun fikirleri hepimize ışık oluyo
buarada kızlar kızım dün kendi rekorunu kırdı ve gece saat 4e kadar uyudu
yataktan öyle bir fırladımki niye uyanmadı diye
birde baktımki üstünü açmış
nasıl becerdiyse ayaktan çorabının birini çıkarmış
yatağıda çaprazlamış
öylece yatıp duruyor
çok sıcakladı heralde
çorabıda çıkarınca rahatladı emmeye falan ihtiyaç duymadı sanırsam
buarada kızlar kızım dün kendi rekorunu kırdı ve gece saat 4e kadar uyudu
yataktan öyle bir fırladımki niye uyanmadı diye
birde baktımki üstünü açmış
nasıl becerdiyse ayaktan çorabının birini çıkarmış
yatağıda çaprazlamış
öylece yatıp duruyor
çok sıcakladı heralde
çorabıda çıkarınca rahatladı emmeye falan ihtiyaç duymadı sanırsam
kızlar sezeryan yeriniz acıyomu dikkat ediyomusunuz
ya ben çok dikkatsizim pat diye yatağa atlıyorum yüzüstü filan
benim kesiğim normal sezeryanden daha fazlaymış makat pozisyonundaydı bebeğim o yüzden bebeği çıkartmak daha zormuş
ama ben hiç yatmadım hastaneden çıktığım gün evi temizledim eşim çok dağınık benim mahvetmiş evi
o gün bugündür bir an dinlenmedim yatmadım
ilerde başıma iş açarmıki bu durum
ben acıda hiç hissetmedim masadan kendim kalktım hiç ağrı kesici dahi almadım
üstelik verdikleri antibiyotiği kullanmayıda unuttum
hero babynin meyve püreleri varya iki şişe aldım onlardan
meyvelerini bir güzel yedim :89:
şişelerini güzelce köpürte köpürte yıkadım sonra kaynar suda beklettim mikropları ölsün diye
sonracığımaaaaaaaaa
uzun fikir alışverişinden sonra doktorunda tesiryle ve arkadaşımın teyzesinin sütten hastalanması sebebiyle biz hazır sütten yapmaya karar verdik
şişeyle ölçüp koyuyorum sütü cezveye şişeyi tam doldurmuyorum fazla geliyo çünkü hepsini yemiyorlar
sütü cezveye koyup bir taşım kaynatıyorum ardından şişeye koyup serçe parmağımı soktuğumda yakmayacak sıcaklığa ulaşıncaya kaadar bekletiyorum
( maya dediğim bildiğimiz yoğurt canım
ben hazır yoğurt aldım ondan yarım çay kaşığı ekledim )
süt istediğim sıcaklığa ulaşınca bir çay kaşığı kadar sütü alıp kenarda bekleyen maya diye tabir ettiğim yoğurda ekleyip karıştırıyorumki topak kalmasın yoğurt
sonra bu mayayı şişedeki süte ekleyip bir kere karıştırıp şişenin kapağını kapatıyorum
önceden termos bardağıma sıcak su koymuş oluyorum
ve sıcak su olan termos bardağımın içine yoğurt şişesini yerleştirip bardağın kapağını kapatıyorum havluya sarıp 3 saat bekletip çıkartıyorum ve hemen bebeğime yediriyorum
çok tatlı tazecik olduğundan afiyetle yiyo miniğim
dikkat edilecek noktalar mayayı çok koyarsak ekşir
yarım çay kaşığı yeterli oluyo
çok bekletirsek ekşir
3 saatte oluyo yazın
termosun içine kaynar su koyarsak ekşitebilir kaynamışa gerek yok sıcak olsun yeter zaten termos bardak uzun süre sıcak tutuyo
yoğurt olduktan hemen sonra yedirirseniz bebecikler bayılır tatlı tatlı
istersen içine meyve eklersin
dahada doğal olsun dersen kendini dağa bayıra sal bulduğun taşı kaldır ve karınca yumurtası topla ve maya yerine bunu kullan ilk yoğurt böyle elde edilmiş
evet canım ben normal doğum yaptım
aslında epidural normal doğum yapacakken acil bi doğum hastası geldi hastaneye
anestezi uzmanıda onun yanından benim yanıma gelip epidural iğnesini vuramadı
bende mecburen normal doğurdum:)))
allahtan ağrım sızım çok olmadı benim 1 saat içinde doğum yaptım.
bi faydasını gördünmü dersen ben normal doğumun hiç bir faydasını görmedim henüz
doğumdan sonra dikişlerim çok acıdı.doğumdan çok dikiş acısı çektim.15 gün yürüyemedim bile doğru dürüst
göbeğin olmaz dediler ama benim göbeğimde olduğu gibi duruyor valla
benimkide üstü başı hep açık uyuyor..gece nezaman kalksam çoraplar yarıda,battaniyeside yusyuvarlak olmuş bacaklarının altında..beşiği çok sıcak oluyor galiba.bi ara yüzüne kadar çekiyordu battaniyesini şimdide tam tersi ni yapıyor.tamamen açıyor.ben beline kadar örtüyorum.
kısakollu yatırıyormusunuz bebekelerinizi????yoksa incede olsa uzun kollu bişeyler giydiriyormusunuz?
nisaNE bizimki de hep sol çorabını çıkarıyor. neden solsa artık hep o çıkıyor ayağından. ayrıca biz de gece yatarken hep üstümüzü açıyoruz ve çoğu zaman da örtüsünü kafasına kadar çekiyor başlıyor sonra mıkırdanmaya. örtüsü dediğim de yastık kılıfıbunalmasın diye, yattığı oda çok sıcak olduğu için ve hala küçük beşiğinde yattığı için sadece beline kadar örtüyorum onu.
benim kızda üstünü hiç örttürmez örtsem uyanıyor uyku tulumu almıştım sıcaktan onuda giydiremiyorum üstünü hiç örtmüyorum ve sadece ince bir çıtçıtlı badi oluyor üstünde o kadar oda kısa kollu yada kolsuz badi öylece yatıyor
ben sadece çıtçıtlı badisiyle yatırıyorum. kısa kollu ya da kolsuz.
ben yinede ince uzun kollu bi badi giydiriyorum acaba ondan mı bunalıyorki??benimkide üstü başı hep açık uyuyor..gece nezaman kalksam çoraplar yarıda,battaniyeside yusyuvarlak olmuş bacaklarının altında..beşiği çok sıcak oluyor galiba.bi ara yüzüne kadar çekiyordu battaniyesini şimdide tam tersi ni yapıyor.tamamen açıyor.ben beline kadar örtüyorum.
kısakollu yatırıyormusunuz bebekelerinizi????yoksa incede olsa uzun kollu bişeyler giydiriyormusunuz?
mekik hareketleri yapmandan tahmin etmiştim normal doğum yaptığını.öyledeme senin göbek bizden önce gider yinde.faydasını görmedim desende adı üztünde sen normal olanın yaptın.ben sezeryandan yana bi sıkıntım olmadı ,pişman değilim ama keşke normaline cearet emebilseydim..
günışığım ben o siteyi hiç duymadım canım.
saçlarımın çok döküldüğü yetmiyormuş gibi oğlumu sevmeye eğildiğimde saçlarıma yapışmasıyla, bir o kadar daha saç kaybediyorum. bu gidişle kel kalacağım galiba. ben şampuan değiştirmiştim son bir aydır. ondan da olabilir mi acep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?