2012 Şubat Anneleri

Kızlar bebeğinizi destekli oturtmaya başladınız mı? Doktor, kısa süreli destekleyerek oturtabilirsin dedi, oğlum da oturmak için can atıyor. Bilemiyorum erken mi?

Kızlar bebeğinizi destekli oturtmaya başladınız mı? Doktor, kısa süreli destekleyerek oturtabilirsin dedi, oğlum da oturmak için can atıyor. Bilemiyorum erken mi?

ben bugüne kadar hiç denememiştim ama bi kaç gündür yarı oturur şekilde kucağımda tutuyorum yavaş yavaş alışsın diye ama kalçası falan çıkar diye korkoyorum açıkçası.

evet canım ben normal doğum yaptım
aslında epidural normal doğum yapacakken acil bi doğum hastası geldi hastaneye
anestezi uzmanıda onun yanından benim yanıma gelip epidural iğnesini vuramadı
bende mecburen normal doğurdum:)))
allahtan ağrım sızım çok olmadı benim 1 saat içinde doğum yaptım.
bi faydasını gördünmü dersen ben normal doğumun hiç bir faydasını görmedim henüz
doğumdan sonra dikişlerim çok acıdı.doğumdan çok dikiş acısı çektim.15 gün yürüyemedim bile doğru dürüst
göbeğin olmaz dediler ama benim göbeğimde olduğu gibi duruyor valla

kızlar kızım çıldırdı deli gibi hep hareket halinde yüzüstü dönmeyi öğrendi iki saniye poposu yere değmiyor artık yorulup kafasını taşıyamayıncada yardım için ağlıyor sırtüstü çevirir çevirmez de yine dönyor of hiç boş bırakmıyor dönmediği zamnlarda da kucakta bu sıcakta bidee piştik ikimizde

mrb kızlar annemden yazıyorum bugün...geldik şükür ama bişey soracam yol yorgunlugundan mıdır yoksa heycandan mı bilmiyorum (dün gece hiç uyumadım) sütüm azaldı oglum doymadı hiç bugün hep emmek istedi ama göğsüm boştu bende bebe bisküvisi aldırdım ama taze süt bulamadıgım içim hazır sütle yaptım (PINARIN) ...yarın taze süt bulabilrsek inşallah ondan yaparım ama bulamazsam hazır sütle versem bişey olur mu bide bebebisküvisi için ölçü nasıl olmalı hiç bilmiyorum....yaklasık 1 corba kasıgına 3 tane koydum verdim hepsini yedi...bundan sonra sütüm gelsede ara ara ek bişeyler vermek istiyorum....nasıl devam etsem bilmiyorum...yardımcı olabillrmisiniz

ikizmiii
amanınnn
ikiside kolik olursa ofki off
bende ilk önce korktum yeterli yapamam aksatırım herzaman aynı olmaz diye korktum ama başlayınca gerisi geliyo
sabah kahvaltımı hazırlarken bir yandanda yoğurdu yapıyorum çabucak
oğlum öğlen uykusundan uyandığında yoğurt hazır oluyo hiç dolaba koymadan oğlum yiyo
bugün 1 kavanozu yedi az bişey bıraktı da yarına mayalık
çok keyifli konuşa konuşa yedi
sağlık ocağında sordular anlattım
yoğurda muhakkak alıştır ve evde kendin mayalayıp hergün verirsen çok iyi olur dediler

Kiz hugo yogurt isini detayli anlat maya dedigin ne kavanoz dedigin su kucuk olanlarmi onu olcup o kadar sutmu kaynatiyon hazirsuttenmi yapiyon kaynayinca kaymagini nasil yapiyon detayli detayli:)))

bu süt inek sütü değil değilmi ?

bizimkide öyle
ne zaman yere koysak fırt dönüyo hemen
bugün yere koymuştu annem bilmiyo tabii
göz açıp kapayana kadar dönmüş gitmiş sehpanın altına doğru

canım cicibebe tatlı
ve alışırsa sürekli tatlı isteyip başka verdiklerini reddedebilir
onun yerine taze meyveyi sıkıp suyunu versen
nasılsa annenin yanındasın kolay olur yoğurt yapıp yedirmeye başla alışsın yumurcak

hazelimm ek gıda hakkında pek beceriksizim. burdan da yazıyorum neler yedirdiğimi ancak inek sütünü kesinlikle vermeyin diyorlar. doktorumda izledim gecenlerde üstüne bastıra bastıra dediler. sütün olmadıgı zamanlarda muz, şeftali gibi meyveler, yoğurt verebilirsin. ben danino da veriyorum her gün bir tane. ha iyi mi değil ama tembel ve beceriksizim.

Kiz hugo yogurt isini detayli anlat maya dedigin ne kavanoz dedigin su kucuk olanlarmi onu olcup o kadar sutmu kaynatiyon hazirsuttenmi yapiyon kaynayinca kaymagini nasil yapiyon detayli detayli:)))

hero babynin meyve püreleri varya iki şişe aldım onlardan
meyvelerini bir güzel yedim :89:
şişelerini güzelce köpürte köpürte yıkadım sonra kaynar suda beklettim mikropları ölsün diye
sonracığımaaaaaaaaa
uzun fikir alışverişinden sonra doktorunda tesiryle ve arkadaşımın teyzesinin sütten hastalanması sebebiyle biz hazır sütten yapmaya karar verdik
şişeyle ölçüp koyuyorum sütü cezveye şişeyi tam doldurmuyorum fazla geliyo çünkü hepsini yemiyorlar
sütü cezveye koyup bir taşım kaynatıyorum ardından şişeye koyup serçe parmağımı soktuğumda yakmayacak sıcaklığa ulaşıncaya kaadar bekletiyorum
( maya dediğim bildiğimiz yoğurt canım
ben hazır yoğurt aldım ondan yarım çay kaşığı ekledim )
süt istediğim sıcaklığa ulaşınca bir çay kaşığı kadar sütü alıp kenarda bekleyen maya diye tabir ettiğim yoğurda ekleyip karıştırıyorumki topak kalmasın yoğurt
sonra bu mayayı şişedeki süte ekleyip bir kere karıştırıp şişenin kapağını kapatıyorum
önceden termos bardağıma sıcak su koymuş oluyorum
ve sıcak su olan termos bardağımın içine yoğurt şişesini yerleştirip bardağın kapağını kapatıyorum havluya sarıp 3 saat bekletip çıkartıyorum ve hemen bebeğime yediriyorum
çok tatlı tazecik olduğundan afiyetle yiyo miniğim
dikkat edilecek noktalar mayayı çok koyarsak ekşir
yarım çay kaşığı yeterli oluyo
çok bekletirsek ekşir
3 saatte oluyo yazın
termosun içine kaynar su koyarsak ekşitebilir kaynamışa gerek yok sıcak olsun yeter zaten termos bardak uzun süre sıcak tutuyo
yoğurt olduktan hemen sonra yedirirseniz bebecikler bayılır tatlı tatlı
istersen içine meyve eklersin
dahada doğal olsun dersen kendini dağa bayıra sal bulduğun taşı kaldır ve karınca yumurtası topla ve maya yerine bunu kullan ilk yoğurt böyle elde edilmiş

daninoyu pek seviyo değilmi yumurcak
ahh ahh çok seviyorum bebişleri hiç kıyamıyorum nerde tatlı bişey var onu isterller faydası olsa neyse ama olmadık şeyleri severler hep
yarın öbürgün oğlumla anlaşamayacağız ben sebze çorbası diyecem o hamburger isteyecek
apartmanın önünde çocuklar oturmuş ve cola içip çubuk kraker yiyorlar akşam üzeri
sonrada evde yemek yemezler tokuz derler
ahh ahhh benim sıpada yapacak aynısını
arkadaşımın kızı salata ister ceviz yer bulgur pilavı kısır ayran ev yapımı yoğurt yer hazır bişey yemez bilmez
3 yaşına girdi

hamileyken emzirmek düşük riskini arttırıyormuş ve onun dışında süte bir etkisi olmuyormuş.

bu şekilde emziren çok kişi de varmış yani kadının çocuğu 8-9 aylıkken emzirirken 2. çocuğa hamile
.

kışa kadar bebişlerimiz epey büyümüş olacaklar onlar için ısırganotu çorbası yapıp yedirebiliriz
dağda bayırda toplanıyo katkısız doğal hemide çok faydalı
yoğurduna pancar ekleriz
yoğurtlu pancarada bayılırım
ayyy neler yaparız minik kurabiyelerimize nelerr

nisaNE ben iki doğumumu da sezaryenle yaptım, yengem de normal doğumla ve ikimizin de göbekleri aynı.

hazelimm inek sütü kesinlikle 1 yaşına kadar yasak. bunun yanında bal ve yumurtanın beyazı da. bence dikkat et. onun yerine sebze-meyve püresi versen daha faydalı olur bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…