2012 Şubat Anneleri

kızlar bize dün için sağlık ocağından 6.ay aşı gününü vermişti hemşire.sabah 10.30 gibi gidip yaptırıcaktım.9 da aradı dün,ellerine aşı gelmemiş ben sana haber vericem dedi.
iyide bizim aşı günü geçmiş olmasın!!!!!
aşı kartına baktım diğer 2 aşıyı hep yaptığı tarihin 1-2 gün öncesinde yapmış.
bugünde hala haber yok!!
şansa bak!!bukadar sorumsuzluk olurmu!!!
nerden isteyeceklerse niye zamanında istemiyorlar!!!

bilgisi olan varmı?bişey olmaz dimi kızlar!!!!gecikmeyiz dimi!!!

Kac aylik canim benimki 5 aylik yeni donuyor, donunce sikilip bagirmiyormu cevir diye bizimki istemiyo hic

beimkide yarın 6.ayına giricek.
5 aylıktan beri kendi etrafında yüz üstüyken 360 derece dönüyor.poposunu yukarı kaldrıp geri geri gidiyor.önüne bişey koyuyorum belki ileri doğru emekler diye,almak istiyor ama geriye geriye gidiyor,uzaklaşıyor:))
sürekli yan ve sırt üstü dönüyor.yüz üstü pek dönmedi,hatta hiç dönmedi diyebilirim 1-2 kez belki!sanırım yüz üstü durmayı sevmiyor.,
destekli oturuyor,desteksiz oturamıyor henüz.öne yada arkaya devriliyor.bazen destekli otururkende yana doğru eğiliyor,öylece kalıyor.
biberonuyla kendisi suyunu içebiliyor.oyuncakları sürekli ağzında zaten.birde gördğü herşeye pat pat vurrarak oynuyor.

kızlar birbirimizi bilgillendirmek amaçlı bebişlerimizin neler yapabildiğini arada yazalım.gelişimlerini takip etmiş oluruz.
not: kıyaslama olarak değil ,bilgi amaçlı!!!

canım burda hiçkimse kulaktan dolma şeylerle hareket etmiyo
hıçkırık kesilsin diye limon verilmesini ilkkez duydum
ama zaten limon bebeğin midesini mahveder asitli sonuçta
zeytinyağına gelincede inanırmısın senin doktorun zararlı dediği kadar yararlı diyen doktorlarda var
asit oranı düşük zeytinyağı bebeğe verilebilir diye söyleyende var
her doktor farklı söylüyo
çoğu kez hepimiz netten araştırıyoruz kafamıza takılan soruları
nette ne kadar bilgi varsa çoğuda doktorların yorumları oluyo
uzman doktor bilmemkim şunu dedi bunu dedi diye

ayy ne güzel senle yatıyo demek
benimki sıkıntılı kıpır kıpır
bikaçkez denedim yok yatmıyo oraya dönüyo buraya dönüyo filan uyumuyo ben uyuyorum bu sefer burnumu sıkıyo suratımı elliyo konuşuyo filan rahat durmuyo bende alıp beşiğine koyuyorum orda hemen uyuyo sıpa

canım aşı konusunda malesef bilgim yok sıkıntı olurmu olmazmı diye ama ulaşabileceğn başka bir çocuk dr. varsa tlf.açıp sor istersn için rahat eder

ben oğlumu doğduğundan beri yüzüstü yatırdım çoğunlukla, alıştığı için genelde yüz üstü yatıyo, belki bundan dolayı dönmeside kolay oldu
yüzüstü yatınca ayaklarını yere bastırıp poposunu havaya kaldırıp kendini ileri atıyor, emekleme değil ama bu
desteksiz oturması içinde zaten daha çok erken, yavaş yavaş başlayacaklar
suyunuda chicco'nun suluğu ile içiyo artık oturduğu yerden içebiliyo

Bisey sorucam sizinde bebisleriniz yuzukoyun donunce bagiriyormu, benimki durmuyo bi boslukta hemen donuyo sonrada bagiriyo ceviriyim diye, ogrenmesi lazim bu cocuk emeklemeyi nasil ogrenicek hic sevmiyo oyle kalmayi sizinkilerde oylemi?

evet benimki çok bağırıyo sinirden çatlıcak gibi
ya oyun halısına koyuyorum oynadığı yok zati
iki vuruyo oyuncaklarına sonra dönüyo hemen başlıyo ıh ıh demeye bağırmaya eğerki hemen çevirmezsem oyun halısını sıkıyo sinirden deli gibi bağırıyo çok sinirleniyo nedense
madem bağırcan ne dönüyosun yaww

şuanda yürüteçe koysak yürürler inanki
o kadar hareketliler bir saniye durmak yok

canım hastanedede vuruyorlar yanlış bilmiyosam
evet gününü geçirmemek lazım diye biliyorum bende
istersen doktoruna sor orda vuruyorlarsa götür bebişini

döne döne isyediği yere gidiyo
yatırıyorum kalkabiliyo ama tam değil tabiki sonra geri düşüyo çok sinirleniyo destekli oturuyo biberondan mamasını kendi içmek istiyo ama döküyo filan vermiyorum
oyuncaklarıyla çok az oynuyo hemen sıkılıyo onlarlada kavga ediyo vuruyo
beşiğinin kenarına tutunup kalkmaya çalışıyo
konuşmaya odaklanıyo sürekli sesler heceler çıkarıyo
sarışınlara saldırmışlığı var
saçlarına yapışıp suratını ısırmaya çalışmıştı misafirin
bunu banada çok sık yapıyo

kızlar çorbalarınıza kıyma eklemeye başladınızmı
ben ilkkez bugün ekledim
bezelyeli patates çorbası yapmıştım pirinçli
ve çok az ekledim
dün kasaba gittim kıyma aldım az az böldüm buzdolabı poşetlerine koydum buzluğa attım çıkarıp çorbalarına eklemek için
bu arada peynirde olmadı malesef ondada kustu
şimdilik vermiyorum peynir ve yoğurt
ve şeftalide aynısını yapıyo kusuyo
ilk ek gıdaya başladığımda yoğurt ve şeftali veriyodum
ve şuanda bunlar kusturuyo bunları vermicem şimdilik

ay çok güldüm sarışınlara saldırmışlığı var demene
benim oğlumda nerde güzel bayan görse kucağına atlıyo nede olsa kova burcu çapkın olur bunlar diyorum

canım, haftasonu annemlerde çorbasını yaparken annemde bi yandan kendi yemeğini yapıyordu, baktım annem et kavurmuş pişmiş etten biraz attım çorbasının içine sonra blendırdan çektim, içti hoşuna gitti
yoğurt konusu bizdede sıkıntı en son yoğurt verdiğimde fena kustu şimdi korkuyorum tekrar yedirmeye

öncelikle cevaplarınınz için teşekkür ederim kızlar..
az önce sağlık ocağından hemşire aradı aşılar gelmemiş.nezaman gelir bilemiyorum dedi.ama perşembe öğleden sonrası için bekliyorum dedi.gelirse sende cuma gelirsin dedi.
iyice sinirlendim,acaba gecikirmiyiz diye.sordum bişey olmaz,ben takibini yapıyorum hem sadece senin bebeğin değil,bu bölgede birsürü bebek var falan bişeyler söyledi.çok da bilmiş oluyor bu sağlık ocağı hemşireleri !!
tabi benim içim rahat etmedi,hastaneyi aradım doktorunu bağlattırdım böyle böyle dedim,bi sorun olurmu dedim:
1 hafta 10 günlük bi gecikme sorun teşkil etmez dedi.
içim rahatladı çok şükür.
sizinde bilginiz olsun,sizinde gecikirse için rahat etsin kızlar..

süt ürünleri bizdede sıkıntı canım bende vermiyorum

benim tanıdığım tüm kova erkekleri biraz çapkındır, bazı şeylere düşkün olur :26:

çapkın olduklarını bilmiyordum ama kova burçlarının belirgin özelliklerinden biride özgürliklerine düşkün olması!!!ve aile hayatını pek sevmezlermiydi ne ,öyle bişeylerde vardı!
ay kızlar oğlan anneleri bnular büyüyüp genç delikanlı olunca bi kadının peşine takılıp,ben özgürüm bana karışamazsınız,aile hayatındanda hoşlanmam,hayatımı sizden ayrı sürdürücem deyip babacığını ve anneciğin bırakıp gitmesin!!!!allah korusun!:18:

bıdı bıdı bıdı :99:
başka zaman 1 gün geçse ararlar amann geçmesin diye bak şimdi 1 hafta diyorlar
hepiciğide ayrı bilmiş bunların

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…