- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #70.261
Kac aylik canim benimki 5 aylik yeni donuyor, donunce sikilip bagirmiyormu cevir diye bizimki istemiyo hic
Kac aylik canim benimki 5 aylik yeni donuyor, donunce sikilip bagirmiyormu cevir diye bizimki istemiyo hic
merhaba bu siteyi cok seviyorum ve faydali buluyorum ama bebege verilen gida ilac vs... sagligini dogrudan etkileyecek bu tarz konularda yazilanlari asla dr sormadan uygulamamanizi tavsiye ederim.ben buradan okuyup allahtan uygulamadan once dr uma sordugum bazi seylerden dolayi bunu yazmak istedim.mesela hickirigi kesilsin diye verilen limonun bebekte reflu yaptigini hele kabiz diye icirilen zeytinyaginin verebilecegi zararin cok buyuk oldugunu duydugumda anladimki asla bebegimize yorumlara gore birsey vermemeliyiz.bunlari burda bebegimin ilk aylarinda okumustum acemi anne olarak bilgi almaya calismistim ama her seferinde dr a danisarak onaylayip onaylamadigini sordugumda hep olumsuz yanitlar aldim.bazi seyleri paylasirken doktorumuzun onerdigi tavsiye ettigibbilgileri paylasmak cok onemli cunku dr gidemeyip burda yazanlari uygulayan cok kisi vardir ve olacaktir o yuzden kulaktan dolma bilgileri paylasmamak en dogrusu diye dusunuyorum.mesela doktorun su yorumu beni etkilemsti "bir cay kasigi zeytinyagini verirsiniz sonra cocugunuzu iyilestirmek icin dr dr turkiyeyi gezdirsiniz,uzulursunuz yapmayin". baska bebekler sansli olabilir zarar gormemis olabilir ama milyonda birde olsa boyle bir olasilik herkesi bulabilir... bunlar suan aklima gelen ornekler ve buna benzer o kadar cok sey varki gercekten uzucu.lutfen doktorunuza danismadan cocuklariniza yiyecek ve icecek birsey vermeyin ve baska annelere tavsiyede bulunmayin.bebeklerimiz daha cok kucuk..
sinemaksungur kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
çok geçmiş olsun canım ya, çok dikkat etmek lazım demek ki. benim oğluşum artık tüm salonu geziyor diyebilirim, tam emekleyemiyor ama bir yüz üstü - bir sırt üstü döne döne, yüzüstü iken halıları çeke çeke geziyor. gece çok tehlikeli, dün sabaha karşı bir uyandım benim ki gitmiş yatak odasının diğer ucuna, babasının şarj aletini bulmuş oynuyor(gece saat 4) ne yapıyosun sen bakayım dedim başladı gülmeye. inan yer yatağının etrafı yastık dolu ve o yastıkları kucaklayıp kenara atıp yoluna devam ediyor (benim oğlum gerçekten beter böcek) yani sabaha kadar odayı geziyor ve kafasını çarpıyor sağa sola,ağlıyor,kalkıp yerine yatırıyorum , bu arada uyurken yapıyor bunları, ne yapıcam bilmiyorum. yatağında asla yatmıyor, sürekli hareket halinde olduğundan ya kafasını çarpıyor, ya kafasını parmaklıkların arasına sokmaya çalışıyor, yani olmuyor.
biz çift kişilik yatakta kızımla beraber yatıyoruz.gece bi bakıyorum avucumda onun küçük yumuşak ayakları hemen sıkıveriyorum.sonra dönüp bi bakıyorum ki gelmiş yanıma aynı benim gibi yüzükoyun yatıyor.alıp yukarı tekrar yatırıyorum ,sabah yatağın en ucundan şişko popişini bana doğru vermiş mışıl mışıl uyuduğunu görüyorum.resmen 360 derece dönüyor çocuk uykusunda.yastıklar da kar etmiyor Allah korusun yuvarlanacak diye korkuyorum.çok dikkat etmemiz lazım çok....
beimkide yarın 6.ayına giricek.
5 aylıktan beri kendi etrafında yüz üstüyken 360 derece dönüyor.poposunu yukarı kaldrıp geri geri gidiyor.önüne bişey koyuyorum belki ileri doğru emekler diye,almak istiyor ama geriye geriye gidiyor,uzaklaşıyor:))
sürekli yan ve sırt üstü dönüyor.yüz üstü pek dönmedi,hatta hiç dönmedi diyebilirim 1-2 kez belki!sanırım yüz üstü durmayı sevmiyor.,
destekli oturuyor,desteksiz oturamıyor henüz.öne yada arkaya devriliyor.bazen destekli otururkende yana doğru eğiliyor,öylece kalıyor.
biberonuyla kendisi suyunu içebiliyor.oyuncakları sürekli ağzında zaten.birde gördğü herşeye pat pat vurrarak oynuyor.
kızlar birbirimizi bilgillendirmek amaçlı bebişlerimizin neler yapabildiğini arada yazalım.gelişimlerini takip etmiş oluruz.
not: kıyaslama olarak değil ,bilgi amaçlı!!!
Bisey sorucam sizinde bebisleriniz yuzukoyun donunce bagiriyormu, benimki durmuyo bi boslukta hemen donuyo sonrada bagiriyo ceviriyim diye, ogrenmesi lazim bu cocuk emeklemeyi nasil ogrenicek hic sevmiyo oyle kalmayi sizinkilerde oylemi?
benim oğlum çok fena bişey oldu canım ya, yatırdığımız yerde 1dk. durmuyo sürekli ve seri bi şekilde dönüyo, birde saatin hareketi gibi 360derece etrafında dönüyo, yerinde tutmak mümkün değil
doktorumuz bu çok fena 10-11 aylıkken yürür diyo
kızlar bize dün için sağlık ocağından 6.ay aşı gününü vermişti hemşire.sabah 10.30 gibi gidip yaptırıcaktım.9 da aradı dün,ellerine aşı gelmemiş ben sana haber vericem dedi.
iyide bizim aşı günü geçmiş olmasın!!!!!
aşı kartına baktım diğer 2 aşıyı hep yaptığı tarihin 1-2 gün öncesinde yapmış.
bugünde hala haber yok!!
şansa bak!!bukadar sorumsuzluk olurmu!!!
nerden isteyeceklerse niye zamanında istemiyorlar!!!
bilgisi olan varmı?bişey olmaz dimi kızlar!!!!gecikmeyiz dimi!!!
beimkide yarın 6.ayına giricek.
5 aylıktan beri kendi etrafında yüz üstüyken 360 derece dönüyor.poposunu yukarı kaldrıp geri geri gidiyor.önüne bişey koyuyorum belki ileri doğru emekler diye,almak istiyor ama geriye geriye gidiyor,uzaklaşıyor:))
sürekli yan ve sırt üstü dönüyor.yüz üstü pek dönmedi,hatta hiç dönmedi diyebilirim 1-2 kez belki!sanırım yüz üstü durmayı sevmiyor.,
destekli oturuyor,desteksiz oturamıyor henüz.öne yada arkaya devriliyor.bazen destekli otururkende yana doğru eğiliyor,öylece kalıyor.
biberonuyla kendisi suyunu içebiliyor.oyuncakları sürekli ağzında zaten.birde gördğü herşeye pat pat vurrarak oynuyor.
kızlar birbirimizi bilgillendirmek amaçlı bebişlerimizin neler yapabildiğini arada yazalım.gelişimlerini takip etmiş oluruz.
not: kıyaslama olarak değil ,bilgi amaçlı!!!
döne döne isyediği yere gidiyo
yatırıyorum kalkabiliyo ama tam değil tabiki sonra geri düşüyo çok sinirleniyo destekli oturuyo biberondan mamasını kendi içmek istiyo ama döküyo filan vermiyorum
oyuncaklarıyla çok az oynuyo hemen sıkılıyo onlarlada kavga ediyo vuruyo
beşiğinin kenarına tutunup kalkmaya çalışıyo
konuşmaya odaklanıyo sürekli sesler heceler çıkarıyo
sarışınlara saldırmışlığı var
saçlarına yapışıp suratını ısırmaya çalışmıştı misafirin
bunu banada çok sık yapıyo
ay çok güldüm sarışınlara saldırmışlığı var demene
benim oğlumda nerde güzel bayan görse kucağına atlıyo nede olsa kova burcu çapkın olur bunlar diyorum
kızlar çorbalarınıza kıyma eklemeye başladınızmı
ben ilkkez bugün ekledim
bezelyeli patates çorbası yapmıştım pirinçli
ve çok az ekledim
dün kasaba gittim kıyma aldım az az böldüm buzdolabı poşetlerine koydum buzluğa attım çıkarıp çorbalarına eklemek için
bu arada peynirde olmadı malesef ondada kustu
şimdilik vermiyorum peynir ve yoğurt
ve şeftalide aynısını yapıyo kusuyo
ilk ek gıdaya başladığımda yoğurt ve şeftali veriyodum
ve şuanda bunlar kusturuyo bunları vermicem şimdilik
kova burçları çapkınmı olur :44:
canım, haftasonu annemlerde çorbasını yaparken annemde bi yandan kendi yemeğini yapıyordu, baktım annem et kavurmuş pişmiş etten biraz attım çorbasının içine sonra blendırdan çektim, içti hoşuna gitti
yoğurt konusu bizdede sıkıntı en son yoğurt verdiğimde fena kustu şimdi korkuyorum tekrar yedirmeye
benim tanıdığım tüm kova erkekleri biraz çapkındır, bazı şeylere düşkün olur :26:
benim tanıdığım tüm kova erkekleri biraz çapkındır, bazı şeylere düşkün olur :26:
öncelikle cevaplarınınz için teşekkür ederim kızlar..
az önce sağlık ocağından hemşire aradı aşılar gelmemiş.nezaman gelir bilemiyorum dedi.ama perşembe öğleden sonrası için bekliyorum dedi.gelirse sende cuma gelirsin dedi.
iyice sinirlendim,acaba gecikirmiyiz diye.sordum bişey olmaz,ben takibini yapıyorum hem sadece senin bebeğin değil,bu bölgede birsürü bebek var falan bişeyler söyledi.çok da bilmiş oluyor bu sağlık ocağı hemşireleri !!
tabi benim içim rahat etmedi,hastaneyi aradım doktorunu bağlattırdım böyle böyle dedim,bi sorun olurmu dedim:
1 hafta 10 günlük bi gecikme sorun teşkil etmez dedi.
içim rahatladı çok şükür.
sizinde bilginiz olsun,sizinde gecikirse için rahat etsin kızlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?