- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #70.241
canım kayısının lifleri bile kusturuyor benim kızı
boğazına kaçırıyor
birde ek gıdayı emzirdikten sonramı veriyosun yoksa öğün şeklindemi???
merhaba cumartesi soru sormuştum güme gitti. tekrar yazıyorum
soru 1: bebelerinize hangi multivitamin veriyor musunuz. ben 1 kutu vermiştim 2. ayı bittiğinde şimdi unuttum adı neydi, ne önerirsiniz
soru 2: eşimde ben de memuruz. doğumdan sonra çocugu kendi üzerine kaydettirdim. yani cocuk yardımını ben alıyordum ve hastane işi olursa izin almam kolay olsun diye. ancak babanın üzerinde de olsa cocuk hasta olunca refakatçi yazılıyormus sanırım. neyse umarım anlatabildim. eşim 2 yıla kadar ücretsiz izin kullanmamı istiyor. bakalım ne zaman sıkılırım bilmiyorum ama evdeyim şu anda ve ben 2 yıl ücretsiz izin kullanırsam çocuk yardımını alamıyor muyum bilgisi olan varsa yazsın. alamazsam çocugu kendi üzerimden silip eşimin üzerine kaydettirsem zor bir iş mi? bir daha çocuk yaptıgımızda yine 2 yıl izin kullanmamı istiyor beyfendi. o halde hakkım olan ücreti alamam.
soru 3: benim memuriyet yılım ocak ayında doldugunda yıllık iznimi ocakta kazanıyorum. 2012 ocakta dogum iznime ayrıldım ve 2013 te 1 yıl çalışmamış olacagım. sizce yıllık izin hakkım olur mu? 2014 e kadar izin kullansam 2 yıllık izin hakkım olur mu? çalışılmamış zaman sayılır gibi geldi bana. ayrıca memuriyette 10 yılı dolduran 30 gun yıllık izin hakkı kazanıyor. bu ücretsiz izinler o 10 yılın içine girer mi
bu arada sinem sen hangi kurumdasın
canım benim derdim de tam o aylarda başlamıştı..
kızım önce çok ama çok az emmeye başladı
zaten doğduğundan beri öyle ahım şahım emen bi bebek değildi buna rağmen epey azaltmıştı emme sürelerini
5 dk az derken 2 dkya düştü
hadi dedik büyüdü hızlı çekiyodur önemsemedim
sonra zamanla sağ göğsümü reddetmeye başladı
yapmadığım şey kalmıyordu emsin diye
yattığı yerde tepesine çıkıp veriyordum sağ göğsümü(
zamanla memeyle kavga etmeye başladı.çekip çekip bırakmalar memeyi ısırmalar...
sütütm az ondan yapıyor diye yeyip içmediğim şeyde kalmadı ama nafile
sonra nasıl oldu anlamadım artık uyanıkken emmemeye başladı((
ama vazgeçmedim yaklaşık 2,5 - 3 aydır her 2 satte bir zorla salıncağında uyutup öyle emziriyorum yinede kızımı
sırf uyumadan emmiyor diye evden çıkmıyorum
ankaraya ailemin yanına giderken bile sırf bunun için salıncak şartı koydum
salıncak olmazsa gelmem diye
çözümü varmı bilmiyorum
doktora söylüyorum hiçç umursamıyor neymiş acıkmıyomuş acıkınca emermiş
4 saat beklemeliyişm
sanki kızım kilodan patlıyorda
göz var nizam var çok emzirsem çocuk kilolu olurdu heralde
ama benim kzızım ancak 7 kilo olabildi.ucu ucuna yetiyor demekki sütüm
üstelik dediğinide yaptım 4 saat bekledim ama nafile
allah yardımcın olsun canım çok zor oluyor gerçekten
elinden gelebiliyorsa savaş ver bıraktırmamaya çalış
ben başaramadım çok üzülüyorum inş sen başarırsın
Ben de bebeği uyuturken perişan olanlardanım. Önceden uyuma konusunda sorunu yoktu ama alışkanlıkları değişti. Asla sallanmak istemiyor, bırakıyorum yatağa suratını bir şeylerle kapamaya çalışıyor. Çarşafları çekiştiriyor ya da kafasını yatağın kenarına gömüyor. Yüzü hep kapalı olsun istiyor, bu huy nereden çıktı anlayamadım gitti. Bırakayım öyle uyusun diyorum, büyük adam gibi uyumaya çalışıp, beceremeyince de sinirleniyor. Ağlama krizleri başlıyor, ne yapacağımı şaşırdım. Hergün yeni bir huy ediniyor beyimiz.
Ben de bebeği uyuturken perişan olanlardanım. Önceden uyuma konusunda sorunu yoktu ama alışkanlıkları değişti. Asla sallanmak istemiyor, bırakıyorum yatağa suratını bir şeylerle kapamaya çalışıyor. Çarşafları çekiştiriyor ya da kafasını yatağın kenarına gömüyor. Yüzü hep kapalı olsun istiyor, bu huy nereden çıktı anlayamadım gitti. Bırakayım öyle uyusun diyorum, büyük adam gibi uyumaya çalışıp, beceremeyince de sinirleniyor. Ağlama krizleri başlıyor, ne yapacağımı şaşırdım. Hergün yeni bir huy ediniyor beyimiz.
Valla ben alistirma biberonu ile gunde 80-100cc veriyorum, benim kizim yogurdu maasallah seviyor hamileyken bende cok yogurt tuketmistim yetistiremiyoduk, ben yogurt icine meyve cici bebe bazende ilave cok az yarim cay kasigi seker koyuyorum meyve yoksa yiyorkızlar bebeklerinize günde ne kadar su veriyosunuz? yada veriyomusunuz? bide yoğurdu sevmeyen beber var mı? napıyosunuz bu durumda? içine ne koyabilirim? çünkü yoğurt verdiğimde öğürüyo ve dilinin üstüde pütür pütür oldu acaba allerji mi anlamadım gitti:26:
benim kiziminda uykulari dogdugundan bu yana hic duzenli olmadi 5 aylik oldu daha deliksiz uyudugumu bilmem gunduzde yarim saat en fazla 1 saattir gunde 3 defa yatar bazende 2valla anlatıtğına bakılırsa oğlun gayet düzenli bir bebek. benim oğlum bugüne kadar birkaç defa 8 e kadar uyudu, onun dışında en geç 7 dedin mi ayakta. ve kesinlikle uyuttuğumda bu kadar çok uyumaz, gündüz en fazla 1 saat uyur(her uyku arası en az 3 saat olacak) yani kaynanan zor bebek görmemiş bence.
benim oğlum artık emmiyor canım. ben öğün olarak veriyorum. aralarda da devam sütü veriyorum.
dis cikarticaklar belirti nedir, benim kizim dislerini cok kasiyor disligi dolaba koyup veriyorum soguk hosuna giddiyor daha gozle gorunur bisey yok, kizarip kabaran aciyan varmi aranizda, o sureye gelmesi ne kadar suruyor cikmasi ne kadar suruyor acabaah ah diş sorununu herkes yaşıyor sanırım, benim oğlumda da aynı sorun var, çekicez artık 2 yaşına kadar diş çıkaracaklar.
bende basladim, labne kizarmis ekmek recel koyup devam sutuyle sulandirip veriyorum ilkin yemedi bugun yedi, bebelacin peynirli sutlu kahvaltisi var kucuk deneme kutusu ondan aldim yarin bide onu denicem pekmezde var, yarinda tarhana denicem kizarmis ekmek dograyip yicekmi bakalim,Ben su biberonunu hergun dolduruyorm her mamadan sonra gerci iyide iyiye mamayi biraktida kizim her ek gidadan sonra veriyorum doydugu zaman kendi birakiyo zaten gecede veriyorm bu sicaklarda zaten ici kavruluyo cocugun su bobreklerine cok iyi calistirir verin bol bol.yogurt icinde ben sade vermiyorum zaten ya bir cay kasigi pekmez maksat tatlilik versin ya cici bebe ya seftali rendeliyorum icine benim kizimin sevdigi meyve oldugu icin .
O asamaya ne kadar surede geldi gece nasil durumu uykusu yani etkiliyomu, bide su meyve fileleri varya ondan al icine yesil taze sogan koy ver dis jelleri var onlar rahatlatiyormus, birde o file icine soguk sevdigi bi meyveyi koy ver oda rahatlatiyormus bizde yok henuz ama cok kasiyor sikiyor cenemi sikip saldiriyorYa offf benim kizdada var cok huzursuz bir haftadir mahfetti beni surekli agzinda iiiii diyip agliyo canim benim elimden biseyde gelmiyo cok hafif sismis daha cikmasina da var baya cekicez artik dedigin gibi.
çok geçmiş olsun canım ya, çok dikkat etmek lazım demek ki. benim oğluşum artık tüm salonu geziyor diyebilirim, tam emekleyemiyor ama bir yüz üstü - bir sırt üstü döne döne, yüzüstü iken halıları çeke çeke geziyor. gece çok tehlikeli, dün sabaha karşı bir uyandım benim ki gitmiş yatak odasının diğer ucuna, babasının şarj aletini bulmuş oynuyor(gece saat 4) ne yapıyosun sen bakayım dedim başladı gülmeye. inan yer yatağının etrafı yastık dolu ve o yastıkları kucaklayıp kenara atıp yoluna devam ediyor (benim oğlum gerçekten beter böcek) yani sabaha kadar odayı geziyor ve kafasını çarpıyor sağa sola,ağlıyor,kalkıp yerine yatırıyorum , bu arada uyurken yapıyor bunları, ne yapıcam bilmiyorum. yatağında asla yatmıyor, sürekli hareket halinde olduğundan ya kafasını çarpıyor, ya kafasını parmaklıkların arasına sokmaya çalışıyor, yani olmuyor.
Canim bizde oglusumla ayni senin anlattigin gibiyiz valla :) yatarken degil ama bizim yataktan 4 aylikken dustu minigim cok sukur bisey olmadisinemaksungur kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
çok geçmiş olsun canım ya, çok dikkat etmek lazım demek ki. benim oğluşum artık tüm salonu geziyor diyebilirim, tam emekleyemiyor ama bir yüz üstü - bir sırt üstü döne döne, yüzüstü iken halıları çeke çeke geziyor. gece çok tehlikeli, dün sabaha karşı bir uyandım benim ki gitmiş yatak odasının diğer ucuna, babasının şarj aletini bulmuş oynuyor(gece saat 4) ne yapıyosun sen bakayım dedim başladı gülmeye. inan yer yatağının etrafı yastık dolu ve o yastıkları kucaklayıp kenara atıp yoluna devam ediyor (benim oğlum gerçekten beter böcek) yani sabaha kadar odayı geziyor ve kafasını çarpıyor sağa sola,ağlıyor,kalkıp yerine yatırıyorum , bu arada uyurken yapıyor bunları, ne yapıcam bilmiyorum. yatağında asla yatmıyor, sürekli hareket halinde olduğundan ya kafasını çarpıyor, ya kafasını parmaklıkların arasına sokmaya çalışıyor, yani olmuyor.
biz çift kişilik yatakta kızımla beraber yatıyoruz.gece bi bakıyorum avucumda onun küçük yumuşak ayakları hemen sıkıveriyorum.sonra dönüp bi bakıyorum ki gelmiş yanıma aynı benim gibi yüzükoyun yatıyor.alıp yukarı tekrar yatırıyorum ,sabah yatağın en ucundan şişko popişini bana doğru vermiş mışıl mışıl uyuduğunu görüyorum.resmen 360 derece dönüyor çocuk uykusunda.yastıklar da kar etmiyor Allah korusun yuvarlanacak diye korkuyorum.çok dikkat etmemiz lazım çok....
Bisey sorucam sizinde bebisleriniz yuzukoyun donunce bagiriyormu, benimki durmuyo bi boslukta hemen donuyo sonrada bagiriyo ceviriyim diye, ogrenmesi lazim bu cocuk emeklemeyi nasil ogrenicek hic sevmiyo oyle kalmayi sizinkilerde oylemi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?