2012 Şubat Anneleri

selam kızlar. bebekleriniz de siz de iyisinizdir inşallah. doğumdan sonra çok fazla foruma giremez oldum. geçen sene bu zamanalr cinsiyet ve ikili test telaşındayken şimdi diş emekleme konularını konuşuyoruz. benim kzıım henüz emeklemiyor. yüz üstü döndüğünde basıyor feryadı:) uyumadan önce de inanılmaz hırçın oluyor. büyük insan gibi ağlamaktan bitap düşüyor, hiç kıyamıyorum.

merhaba cumartesi soru sormuştum güme gitti. tekrar yazıyorum

soru 1: bebelerinize hangi multivitamin veriyor musunuz. ben 1 kutu vermiştim 2. ayı bittiğinde şimdi unuttum adı neydi, ne önerirsiniz

soru 2: eşimde ben de memuruz. doğumdan sonra çocugu kendi üzerine kaydettirdim. yani cocuk yardımını ben alıyordum ve hastane işi olursa izin almam kolay olsun diye. ancak babanın üzerinde de olsa cocuk hasta olunca refakatçi yazılıyormus sanırım. neyse umarım anlatabildim. eşim 2 yıla kadar ücretsiz izin kullanmamı istiyor. bakalım ne zaman sıkılırım bilmiyorum ama evdeyim şu anda ve ben 2 yıl ücretsiz izin kullanırsam çocuk yardımını alamıyor muyum bilgisi olan varsa yazsın. alamazsam çocugu kendi üzerimden silip eşimin üzerine kaydettirsem zor bir iş mi? bir daha çocuk yaptıgımızda yine 2 yıl izin kullanmamı istiyor beyfendi. o halde hakkım olan ücreti alamam.

soru 3: benim memuriyet yılım ocak ayında doldugunda yıllık iznimi ocakta kazanıyorum. 2012 ocakta dogum iznime ayrıldım ve 2013 te 1 yıl çalışmamış olacagım. sizce yıllık izin hakkım olur mu? 2014 e kadar izin kullansam 2 yıllık izin hakkım olur mu? çalışılmamış zaman sayılır gibi geldi bana. ayrıca memuriyette 10 yılı dolduran 30 gun yıllık izin hakkı kazanıyor. bu ücretsiz izinler o 10 yılın içine girer mi

bu arada sinem sen hangi kurumdasın

Son düzenleme:

Merhaba canım, biz multitabs kullanıyoruz vitamin olarak, diğer soruların hakkında malesef bilgim yok

Ben de bebeği uyuturken perişan olanlardanım. Önceden uyuma konusunda sorunu yoktu ama alışkanlıkları değişti. Asla sallanmak istemiyor, bırakıyorum yatağa suratını bir şeylerle kapamaya çalışıyor. Çarşafları çekiştiriyor ya da kafasını yatağın kenarına gömüyor. Yüzü hep kapalı olsun istiyor, bu huy nereden çıktı anlayamadım gitti. Bırakayım öyle uyusun diyorum, büyük adam gibi uyumaya çalışıp, beceremeyince de sinirleniyor. Ağlama krizleri başlıyor, ne yapacağımı şaşırdım. Hergün yeni bir huy ediniyor beyimiz.

kızlar benim bebeğimde 3 aylıkken emmek istemiyordu alıp bırakıp ağlıyordu ben zorla ağlaya ağlaya verdim.Ayın sonunda da 1kg üstünde almıştı.2 saati geçirmeden emziyordum.şİMDi 6 aylık olucak yine emmek istemedi ilk uyuduktan sonra emziyordum sonra uyanıkken zorladım.Bırakacak diye korktmuştum ama allaha şükür şimdi düzelti dr.bakarsanız 5-6 saate kadar bebek kalabilir.Herkes bebeğini bilir,bence pes etmeyin bol bol emzirmeyi deneyin...

canım sanki iaynı benim bebeğimi anlattın!aynı dediğin şekilde benimkide öyle uyumak istiyor.beşiğine koyunca yanlardaki pufu çekiştiriyor eliyle,yüzünüde o yöne doğru dönüyor öyle uyuyor.bazen başka biyerde yatırıyorum gün içerisinde oradada çarşafları flan çekiştiriyor hep yüzüne.bebek arabasına koyoyorum dışarı çıkıyoruz akşamsa eğer ince bi battaniye koyuyorum bacaklarına hoop battaniye yüzünde ve bebek arabasına koyar koymaz uyuyanlardan benimki.
geçenlerde yine dışarıdayken bi arkadaşımla karşılaştık,benimki yine yüzünde battaniyesi arabasında uyuya kalmış şekilde ,arkadaşım dediki aa hep böylemi uyuyor dedi,evet dedim.anne kokusunu istiyor o ondan öyle yapıyor dedi.doğrumudur acaba.daha küçükken hep göğsümde emerken uyuya kalırdı,yerine yatırır yatırmaz ağlamaya başlardı ,sonra tekrar göğsüme alırdım susardı,acaba o günlerden bi alışkanlıkmı kaldı.geçenlerde gündüz dışarı çıkarmıştım,battaniyesi yoktu,şapkasını kafasından yüzüne çekmiş öyle uyumuş:)))

canım sanki iaynı benim bebeğimi anlattın!aynı dediğin şekilde benimkide öyle uyumak istiyor.beşiğine koyunca yanlardaki pufu çekiştiriyor eliyle,yüzünüde o yöne doğru dönüyor öyle uyuyor.bazen başka biyerde yatırıyorum gün içerisinde oradada çarşafları flan çekiştiriyor hep yüzüne.bebek arabasına koyoyorum dışarı çıkıyoruz akşamsa eğer ince bi battaniye koyuyorum bacaklarına hoop battaniye yüzünde ve bebek arabasına koyar koymaz uyuyanlardan benimki.
geçenlerde yine dışarıdayken bi arkadaşımla karşılaştık,benimki yine yüzünde battaniyesi arabasında uyuya kalmış şekilde ,arkadaşım dediki aa hep böylemi uyuyor dedi,evet dedim.anne kokusunu istiyor o ondan öyle yapıyor dedi.doğrumudur acaba.daha küçükken hep göğsümde emerken uyuya kalırdı,yerine yatırır yatırmaz ağlamaya başlardı ,sonra tekrar göğsüme alırdım susardı,acaba o günlerden bi alışkanlıkmı kaldı.geçenlerde gündüz dışarı çıkarmıştım,battaniyesi yoktu,şapkasını kafasından yüzüne çekmiş öyle uyumuş:)))

Valla ben alistirma biberonu ile gunde 80-100cc veriyorum, benim kizim yogurdu maasallah seviyor hamileyken bende cok yogurt tuketmistim yetistiremiyoduk, ben yogurt icine meyve cici bebe bazende ilave cok az yarim cay kasigi seker koyuyorum meyve yoksa yiyor
benim kiziminda uykulari dogdugundan bu yana hic duzenli olmadi 5 aylik oldu daha deliksiz uyudugumu bilmem gunduzde yarim saat en fazla 1 saattir gunde 3 defa yatar bazende 2
benim oğlum artık emmiyor canım. ben öğün olarak veriyorum. aralarda da devam sütü veriyorum.

ah ah diş sorununu herkes yaşıyor sanırım, benim oğlumda da aynı sorun var, çekicez artık 2 yaşına kadar diş çıkaracaklar.
dis cikarticaklar belirti nedir, benim kizim dislerini cok kasiyor disligi dolaba koyup veriyorum soguk hosuna giddiyor daha gozle gorunur bisey yok, kizarip kabaran aciyan varmi aranizda, o sureye gelmesi ne kadar suruyor cikmasi ne kadar suruyor acaba
bende basladim, labne kizarmis ekmek recel koyup devam sutuyle sulandirip veriyorum ilkin yemedi bugun yedi, bebelacin peynirli sutlu kahvaltisi var kucuk deneme kutusu ondan aldim yarin bide onu denicem pekmezde var, yarinda tarhana denicem kizarmis ekmek dograyip yicekmi bakalim,
Ya offf benim kizdada var cok huzursuz bir haftadir mahfetti beni surekli agzinda iiiii diyip agliyo canim benim elimden biseyde gelmiyo cok hafif sismis daha cikmasina da var baya cekicez artik dedigin gibi.
O asamaya ne kadar surede geldi gece nasil durumu uykusu yani etkiliyomu, bide su meyve fileleri varya ondan al icine yesil taze sogan koy ver dis jelleri var onlar rahatlatiyormus, birde o file icine soguk sevdigi bi meyveyi koy ver oda rahatlatiyormus bizde yok henuz ama cok kasiyor sikiyor cenemi sikip saldiriyor

mrb sinem ya maşşalah senn oğlan canavar olmuş şasırdım vallaha cok tatlı yaaaa .... kaç aylıktı seninki yaaa benimki daha yeniyeni sağına soluna dönmeye başladı..... basını alıp bi yerlere gidemiyo daha......

selam kızlar,ya bir şey soracağım ya stres yaşadım az önce hemde hat safhada karnıma ağrılar giriyor 11 haftalığım bebeğime bişeyler olur mu acaba çok korkuyorummm...

merhaba bu siteyi cok seviyorum ve faydali buluyorum ama bebege verilen gida ilac vs... sagligini dogrudan etkileyecek bu tarz konularda yazilanlari asla dr sormadan uygulamamanizi tavsiye ederim.ben buradan okuyup allahtan uygulamadan once dr uma sordugum bazi seylerden dolayi bunu yazmak istedim.mesela hickirigi kesilsin diye verilen limonun bebekte reflu yaptigini hele kabiz diye icirilen zeytinyaginin verebilecegi zararin cok buyuk oldugunu duydugumda anladimki asla bebegimize yorumlara gore birsey vermemeliyiz.bunlari burda bebegimin ilk aylarinda okumustum acemi anne olarak bilgi almaya calismistim ama her seferinde dr a danisarak onaylayip onaylamadigini sordugumda hep olumsuz yanitlar aldim.bazi seyleri paylasirken doktorumuzun onerdigi tavsiye ettigibbilgileri paylasmak cok onemli cunku dr gidemeyip burda yazanlari uygulayan cok kisi vardir ve olacaktir o yuzden kulaktan dolma bilgileri paylasmamak en dogrusu diye dusunuyorum.mesela doktorun su yorumu beni etkilemsti "bir cay kasigi zeytinyagini verirsiniz sonra cocugunuzu iyilestirmek icin dr dr turkiyeyi gezdirsiniz,uzulursunuz yapmayin". baska bebekler sansli olabilir zarar gormemis olabilir ama milyonda birde olsa boyle bir olasilik herkesi bulabilir... bunlar suan aklima gelen ornekler ve buna benzer o kadar cok sey varki gercekten uzucu.lutfen doktorunuza danismadan cocuklariniza yiyecek ve icecek birsey vermeyin ve baska annelere tavsiyede bulunmayin.bebeklerimiz daha cok kucuk..

sinemaksungur kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
çok geçmiş olsun canım ya, çok dikkat etmek lazım demek ki. benim oğluşum artık tüm salonu geziyor diyebilirim, tam emekleyemiyor ama bir yüz üstü - bir sırt üstü döne döne, yüzüstü iken halıları çeke çeke geziyor. gece çok tehlikeli, dün sabaha karşı bir uyandım benim ki gitmiş yatak odasının diğer ucuna, babasının şarj aletini bulmuş oynuyor(gece saat 4) ne yapıyosun sen bakayım dedim başladı gülmeye. inan yer yatağının etrafı yastık dolu ve o yastıkları kucaklayıp kenara atıp yoluna devam ediyor (benim oğlum gerçekten beter böcek) yani sabaha kadar odayı geziyor ve kafasını çarpıyor sağa sola,ağlıyor,kalkıp yerine yatırıyorum , bu arada uyurken yapıyor bunları, ne yapıcam bilmiyorum. yatağında asla yatmıyor, sürekli hareket halinde olduğundan ya kafasını çarpıyor, ya kafasını parmaklıkların arasına sokmaya çalışıyor, yani olmuyor.

biz çift kişilik yatakta kızımla beraber yatıyoruz.gece bi bakıyorum avucumda onun küçük yumuşak ayakları hemen sıkıveriyorum.sonra dönüp bi bakıyorum ki gelmiş yanıma aynı benim gibi yüzükoyun yatıyor.alıp yukarı tekrar yatırıyorum ,sabah yatağın en ucundan şişko popişini bana doğru vermiş mışıl mışıl uyuduğunu görüyorum.resmen 360 derece dönüyor çocuk uykusunda.yastıklar da kar etmiyor Allah korusun yuvarlanacak diye korkuyorum.çok dikkat etmemiz lazım çok....

Canim bizde oglusumla ayni senin anlattigin gibiyiz valla :) yatarken degil ama bizim yataktan 4 aylikken dustu minigim cok sukur bisey olmadi

Biz bugn doktorumuza gittik.
Beş aylık kontrolümüze 17 gün sonra gidebildik doktorumuz tatildeydi
Ek gıdaya başla dedi ama altıncı ayı doldurduktan sonra dedi.
YAni yaklaşık on beş gün daha bekleyeceğiz
Bu on beş ün içinde sadece yoğurt tek çeşitten oluşan sebze ve meyve püresi verebilirsin dedi
Onu da üç ün deneyerek vericem yani on beş gün boyunca üç çeşit hakkımız var.
Altıncı ayı doldursun tekrar ayrıntılı konuşuruz dedi.
Su vereyim mi dedim anne sütünen alır verme dedi.
Ben su vermeye başlamıştım.
kıymayı yedinci ayını doldurduktan sonra
tavğu ve balığı 8. ayını doldurduktan sonra verebilirsin dedi.
Bi çok soru sordum neredeyse pek çoğuna hayır dedi.
Minnoş yarından itibaren düzenli yourt yemeye başlayacak
Hadi hayırlısı

Gunaydin bayanlar,
Az once civil magazasindan geldik eksikler vardi onlari aldik girisinde su parayla calisan oyuncaklar var merak ettim oturttum calisti ilkten korktu yuzu saskin ifade oldu sonra one arkaya gittikce bi hosuna gitti kuruldu kolundan tuttum tabi tam oturamiyor daha cok komikti hali:)

Bisey sorucam sizinde bebisleriniz yuzukoyun donunce bagiriyormu, benimki durmuyo bi boslukta hemen donuyo sonrada bagiriyo ceviriyim diye, ogrenmesi lazim bu cocuk emeklemeyi nasil ogrenicek hic sevmiyo oyle kalmayi sizinkilerde oylemi?

Bisey sorucam sizinde bebisleriniz yuzukoyun donunce bagiriyormu, benimki durmuyo bi boslukta hemen donuyo sonrada bagiriyo ceviriyim diye, ogrenmesi lazim bu cocuk emeklemeyi nasil ogrenicek hic sevmiyo oyle kalmayi sizinkilerde oylemi?

benim oğlum çok fena bişey oldu canım ya, yatırdığımız yerde 1dk. durmuyo sürekli ve seri bi şekilde dönüyo, birde saatin hareketi gibi 360derece etrafında dönüyo, yerinde tutmak mümkün değil
doktorumuz bu çok fena 10-11 aylıkken yürür diyo

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…