2012 Şubat Anneleri

dünya kirlendi hava kirlendi
havadaki kir yağmurla toprağa karıştı ordan soframıza geldi
bebişlerimizin çorbasına koyduğumuz pirinçte bile kimyasal var
bundan kaçış yok
malesef
iyi de bir yaşından sonra inek sütü verebiliyoruz. o zaman da günlük pastörize sütlerden veririz. olmaz mı :44:
bilmemki
amaaannnn fazlada incelemicen aslında
biz neyle büyümüşüz sanki
bebeişleri 6. ayı dolduranlar mama sandalyelerine oturtmaya başladınızmı
daha bi mama sandalyemiz bile yok.ben yatırarak yediriyorum daha kolay oluyor yemezse atıveriyorum ağzının içine
şaka bi tarafa en kısa zamanda edinmek lazım
benim enterasan eşim gitmiş hiç istemediğim halde yürüteç almış gelmiş
birde havalara uçuyor sanki kendi binecek
tutturmuş kızımı koycam diye.zor aldım elinden daha küçük diye
onu alacağına böle bişey alması lazım aslında
benim kizim corba yemiyo kafayi yicem yaa sebze namina bisi yemiyo !!!!
alışır inş canım stres yapma
benimkide yoğurda düşman sürekli kusuyor
etraf lüzumsuz insanlarla dolu sıkma canını
bizde uzunuz.eşim1.80nin üstünde ben 1.70
ama kızım 49 cm doğdu bu ayda taş çatlasa 70 olmuştur
bazı çocuklar ergenlikte uzarlar
belkide öyle olacaklar kim bilebilir

Benim minik kuşum hasta ne yazık ki
iki gecedir ateşi vardı bugün fena sayılmaz ateşi düştü i
iki gecedir uyumuyoruz. Öksürüyor bi de
O kadar soğuklarda hasta olmadı şimdi nerden çıktı bu anlamadım
Diş çıkartır diye bekledik sabah hiç bişi çıkartmadı
Bi de idrar yolları enfeksiyonu çıkmıştı bu ateşten önceydi
Antibiyotik başladık
Dua edin de bebişlermiz hiç hastalanmasın zor valla

kızımı uyuttum az önce uyandı tekrar koştum baktımki yüzüstü dönmüş yatakta ağlıyor gel beni düzelt diye
sanki sabahları evir çevir yetmezmiş gibi birde geceleri çıktı(
offff zaten canım sıkkın
bu saatte kocamla vakit geçiriyor olmam lazımken internette takılıyorum
niye çünkü kocam sokakta arkadaşlarıyla takılıyor
geçen sene biri bana bunu söylese gülerdim
hep beraber vakit geçirirdik.heleki bu saatlerde sokağa çıktığını bilmem
acaba bu çocuk olayından sonra çokmu ihmal ettim
niye bunu bile ben düşünüyosam!!!
aslında ihmal edilen benim
akşama kadar zaten canım çıkıyor bi farklı söze farklı bişeylere hasret kaldım
hep kızım hep kızım
çok şükür iiki kızım var ama insan eski günlerini değişik bişeyler yapmayıda özlüyor
bakıyorumda günüm hep aynı hep aynı monotonlukta bitip gidiyo
uyut emzir bişeyler yedir altını temizle evi toparla yemek yap bulaşık ..vs vs derken gün bitti bile
kendime ayrılan vakit = koca bi sıfır(

geçmiş olsun canım belki dişin habercisidir yinede ateşi
inş çarçabuk atlatır

Ben destekli oturtuyorum 5 ayina yeni girdi devrkliyo desyeksiz oturamiyor yumurta popolu kizim:)
bizim hic uyku duzenimiz olmadi

değişik çorba tarifleri ek gıdalar paylaşalımmı
ben bazen ne yapacam diye düşünüyorum
bugün patataes kabak yeşilfasulye domatiz haşlıyorum erişteli yapıcam bugün
Bbugun bende corba yaptim yayla, domates, sebze (havuc,patates,kabak koydum) ikiye boldum sebzenin bir kismina yesil fasulye bir kismina bezelye koydum ve hepsinin icine kiyma ekledim attim dolaba bakalim yicekmi? Kiymalari buz kaliplarina koydum dondurdum sonra buzdolabi posetine bosalttim orda bir kup alip atiyorum 2 yasinda yegenim var onlardan taktik :)
Bben 1 -1,5yasina kadar sadece aksam yatarken vermeyi dusunuyorum sonra normal sute gecicem aksamlari yine yatarken
hele birde yemeyen bi bebek olurlarsa işimiz var((
aah yegenim oyle kucukken kati gidada bogazina kacti diye blendirdan gectiler hep 2 yasinda yeni yeni kati gida yiyor yemekle hic arasi yok vermeseler zorla yemez hic vitamin almadan nasil buyuyor hayret ediyorum cok zorlaniyolar istahsiz oldugu icin
benimki kavga ediyo denedim
Benimkide bi sinur var simdiden yandik sacimi basimi yolacak ilerde benim:)

Kafayi yeme ustune gitme 1-2 hafta sonra tekrar dene elbet kabul edecek

Ben destekli oturtuyorum 5 ayina yeni girdi devrkliyo desyeksiz oturamiyor yumurta popolu kizim:)
bizim hic uyku duzenimiz olmadi

değişik çorba tarifleri ek gıdalar paylaşalımmı
ben bazen ne yapacam diye düşünüyorum
bugün patataes kabak yeşilfasulye domatiz haşlıyorum erişteli yapıcam bugün
Bbugun bende corba yaptim yayla, domates, sebze (havuc,patates,kabak koydum) ikiye boldum sebzenin bir kismina yesil fasulye bir kismina bezelye koydum ve hepsinin icine kiyma ekledim attim dolaba bakalim yicekmi? Kiymalari buz kaliplarina koydum dondurdum sonra buzdolabi posetine bosalttim orda bir kup alip atiyorum 2 yasinda yegenim var onlardan taktik :)
Bben 1 -1,5yasina kadar sadece aksam yatarken vermeyi dusunuyorum sonra normal sute gecicem aksamlari yine yatarken
hele birde yemeyen bi bebek olurlarsa işimiz var((
aah yegenim oyle kucukken kati gidada bogazina kacti diye blendirdan gectiler hep 2 yasinda yeni yeni kati gida yiyor yemekle hic arasi yok vermeseler zorla yemez hic vitamin almadan nasil buyuyor hayret ediyorum cok zorlaniyolar istahsiz oldugu icin
benimki kavga ediyo denedim
Benimkide bi sinur var simdiden yandik sacimi basimi yolacak ilerde benim:)

Kafayi yeme ustune gitme 1-2 hafta sonra tekrar dene elbet kabul edecek

bebeişleri 6. ayı dolduranlar mama sandalyelerine oturtmaya başladınızmı
biz oturuyoruz. kızlar e bebekten kızım daha doğmasan kampanyadan 40 lıraya bambi mama sandalyesı aldık. ablamlarda bunu kullnıyorlar. kızı 17 aylık oldu gıttıkleri her yere pıknıge mısafırlığe tatıle onunla gıdıyorlar. portatıf katlanıp torbasında çok rahat kullanılan bır sandalye. almak ısteyenlere tavsıye ederım. şimdilerde bızımde çok işimize yarıyor.

ayyy anım sen ne takıyorsun onları. oyle dıyenlere ben gelışımı bılmıyorsunuz herhalde benım kızım 6 aylık dıyorum. 6. ay bıttı bız toplam 16 cm uzadık. 66 cm su anda. lütfen mılletın dedıklerıyle moralını bozma..genetık bır sorun olmadıkça ınş hepsıde uzayıp kılo alıp mukkeml kızlar ve yakışıklı erkekler olacaklar...

geçmiş olsun canım. allah sıfa versın ınş mınık kuzuna

geçmiş olsun canım
ıhlamur demleyip içirsen iyi gelirdi

hepimiz aynıyız
ama az büyüsünler paytak paytak yürüyüp yarım yamalak konuşsunlar
zaten baba şuraya gidelim buraya gidelim
ozaman hep beraber gezcez eylencez inşallah

geçmiş olsun canım belki dişin habercisidir yinede ateşi
inş çarçabuk atlatır

geçmiş olsun canım. allah sıfa versın ınş mınık kuzuna

geçmiş olsun canım
ıhlamur demleyip içirsen iyi gelirdi

Teşekkürler kızlar hiçbirimiz yavrusu hasta olmasın inşallah
hugocuk ıhlamur gerçekten iyi gelebilirdi ama ben daha ek gıda işinin başındayım belki kötü etkilerdi bilemedim

Canım bunu hiç kafana takma sağlıklı büyüsünler de inşallah boyları da uzar kiloları da artar.
Benimkinin doğumdan sonra boyu bile ölçülmedi bilmiyorum merak bile etmiyorum :)
Senin oğlan büyür uzar üstüne bi de basketçi bile olur :)) zaman hatırlarsın inşallah bu hallerini
Densiz insanalara da çok şaşıyorum ya herkes doktor valla
Sormasan da herşeyi biliyorlar.

Benim kizim mamayi birakti hic yemiyo sadece geceleri aliyo ben napim

Canım şimdillik yemesin üzülme
Bi kaç gün verme sonra tekrar dene
Bi de sıvı değilde püre gibi yap
Bi sofra bezi ser ver önüne eliyle yalansın
bi kaç kaşık yalar merakla o bile kardır :))
Ama stres yapma belki diş çıkartıyodur iştahsızlık yapıyormuş ya
Neyi seviyorsa onlardan ver bakalım bi iki gün minnoşa
İnşallah geçer bu durum

Selam kızlar nasılsınız neler yapıyorsunuz??
Yaw bırsey soracagım kızlar yurutec kullanan var mı aranızda ,doktor bana almamamı
söyledı ama ben almak ıstıyorum cunkı cok yoruluyorum alan veya uygun fıyata bılen
war mı aranızda???

Bir de yatarken yuzustu dönen bebegı olanlar,ne gıbı önlemler alıyorsunuz??Ben korkudan
uyuyamıyorum resmen ..Ne yapmam gerekır??

İşlerı faLAN yetıstıremıyorum cok yorgunum uykum da kacıyor gecelerı ıyıce sınır
oluyorum..bu arada o bebegıne 3,5 aylık dıyenler halt etmısler ..Bana artık soruldugu zaman
kılosunu hıııc takmıyorum dıyorum cunkı gercekten saglıklılar şükür ve gelısımlerı ıyı gıdıyorsa
kılo boy sonradan da gelısır hıııc takmayalım kızlar bıze takacak sey çoook ..:26::26:

Bir de hala veremedıgım kılolarıma laf edenlere de cewapları yapıstırmaya basladım 6 ay
oldu ahala laf edenler war..Kardesım kör degılız heralde bılıyoruz kılo aldıgımızı ,heralde verecegız
de neden sen laf edıyorsun dı mı ama??Artık esımle bırlıkte cewap werıyoruz o bıle sınır oluyor
..Gercekten ınsanlar fazla patavatsız ..Ben asla sısman olan veya bundan yakınan bır
tanıdıgıma ya da dogum yapan bır arkadasıma ''aaa ne kadar kılo almıssınnn''demem ve demedım
de adap ve görguden yoksun cahıl ınsanların patavatsızlıkları ıste bazen oluyor..bebegıne de dedıklerı
aynı sacmalık ınsanlar stres atıyor sanırım ama artık ben de o ınsanlar uzerınden stres atcam:)))

Siz de öyle yapın kızlar,zaten hassasız kımse de bızden degerlı olamaz..Ben kırılıyorsam
karısdakını de kırarım kararlıyım ...MAMA ve KILO konuları gundemımde :)

Canım şu kilolar konusunda haklısın valla ben de bir kilo bie veremedim hem de sadece emzirdiğim halde
Yalan valla emzirdikçe kilo gidiyor lafı
Çağla şikel plajlarda iki çocukla fink atıyor millet de bzi manken sanıyor heralde :))
Ben de hiiçç takmıyorum valla
Bebişimin kilosunu da hiç takmıyorum 7300 lük çıtır valla benim kız on kilo olsa napcam sanki sağlıklı olsun gerisi hikaye

Benim minnoş gece yüzüstü dnmeye başladı kafayı koymayı beceremeyip bağırıyo ben de gidip ters çeviriyorum.
Bunu düşünerek uyumamazlık etme dinlenmen lazım
Az çok kendileri ifade edebiliyorlar merak etme beceremezse bağırır ağlar bişey yapar o
Mesela bu gece yüzüstü dönmüş kafayı da koymuş uyuyordu ben yinede güvenemedim çevirdim
İlk defa oldu bu olay yani uyuması :)
Öğrenecekler yavaş yavaş

Yürüteç konusunda ise bi fikrim yok ben almadım şimdilik almam diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…