- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #70.461
malesefdünya kirlendi hava kirlendi
havadaki kir yağmurla toprağa karıştı ordan soframıza geldi
bebişlerimizin çorbasına koyduğumuz pirinçte bile kimyasal var
bundan kaçış yok
bilmemkiiyi de bir yaşından sonra inek sütü verebiliyoruz. o zaman da günlük pastörize sütlerden veririz. olmaz mı :44:
daha bi mama sandalyemiz bile yok.ben yatırarak yediriyorum daha kolay oluyor yemezse atıveriyorum ağzının içinebebeişleri 6. ayı dolduranlar mama sandalyelerine oturtmaya başladınızmı
alışır inş canım stres yapmabenim kizim corba yemiyo kafayi yicem yaa sebze namina bisi yemiyo !!!!
etraf lüzumsuz insanlarla dolu sıkma canınıKızlar merhaba canım sıkkın biraz. Bugün bir yapı markete gitmiştik çalışanlardan biri bebeğimi severken kaç aylık olduğunu sordu. Söyleyince şaşırdı "Aa 3,5 aylık sandım ben, çok küçük duruyor." dedi. Moralim bozuldu ya. Eşim de ben de uzun boylu olmamıza rağmen oğlum 47 cm doğdu, beş aylık kontrolde 64 cm. idi, bu ay uzamıştır umarım. Sizinkiler doğumdan bu yana ne kadar uzadı, hesapladınız mı?
Benim minik kuşum hasta ne yazık ki
iki gecedir ateşi vardı bugün fena sayılmaz ateşi düştü i
iki gecedir uyumuyoruz. Öksürüyor bi de
O kadar soğuklarda hasta olmadı şimdi nerden çıktı bu anlamadım
Diş çıkartır diye bekledik sabah hiç bişi çıkartmadı
Bi de idrar yolları enfeksiyonu çıkmıştı bu ateşten önceydi
Antibiyotik başladık
Dua edin de bebişlermiz hiç hastalanmasın zor valla
Ben destekli oturtuyorum 5 ayina yeni girdi devrkliyo desyeksiz oturamiyor yumurta popolu kizim:)ya bu ek gıda işi gerçekten daha zormuş
ben sıkıldım bile sürekli bişeyler yedirip içirme durumundan bunların çıkardığı bulaşıklardan
birde aman yedi ,yok yemedi,eyvah kustu,acaba bugün ne yedirsem,ne pişirsem,çokmu veriyorum,yok azmı verdim acaba püf püf püff....
zor işmiş valla
büyüdükçe dertleri azalmıyor sadece şekil değştiriyomuş((
buarada bebeklerinizi oturtuyomusunuz kızlar??
desteksiz ne zaman oturtucaz acaba fikri olan varmı????
bizim hic uyku duzenimiz olmadimaşallah canım ne güzel
gece uyku düzenimiz bizimde vardı
saati gelince aynen top patlasa uyanmazdı.
ama buaralar öyle değil malesefğa sola döndükçe yatakta kendini uyandırıyor sürekli
sabaha kadar doğru dürüst gözümüze uyku girmiyo valla((
ayrı oda işine gelince okullar açılınca bende düşünüyorum ayırmayı
bi bebefon alıp koycam yanıma
en iyisi bu çünkü şimdi sağından soluna dönse uyanıyorum
Bbugun bende corba yaptim yayla, domates, sebze (havuc,patates,kabak koydum) ikiye boldum sebzenin bir kismina yesil fasulye bir kismina bezelye koydum ve hepsinin icine kiyma ekledim attim dolaba bakalim yicekmi? Kiymalari buz kaliplarina koydum dondurdum sonra buzdolabi posetine bosalttim orda bir kup alip atiyorum 2 yasinda yegenim var onlardan taktik :)değişik çorba tarifleri ek gıdalar paylaşalımmı
ben bazen ne yapacam diye düşünüyorum
bugün patataes kabak yeşilfasulye domatiz haşlıyorum erişteli yapıcam bugün
Bben 1 -1,5yasina kadar sadece aksam yatarken vermeyi dusunuyorum sonra normal sute gecicem aksamlari yine yatarkenbi sorum olacak.
kızlar hani bebeğimiizi emziriyoruz ya ,mamada takviye ediyoruz süt yetmeyince ,diyelim bebeğimizi 9 ay yada 10 ay emzirdik sonra sütten kestik,yada kendi istemedi falan filan..zaten o aylarda ana öğün olarak ek gıda lardanda hemen emen herşey yiyor olacakllarya yinede süt eksiğini biberon mamasıyla tamamlıyacakmıyız!ve hangi ayına kadar?
anneme sordum biz nekadar emdik diye:ben 7 aylık doğduğum için hiç emmeişim,SMA ile büyümüşüm,emmeyince sütü de kesilmiş annemin,ek gıdaya çok erken geçmişim.45 günlükken meyve3 suyu veriyormuş annem bana doktor başlatmış.
kardeşerimde ikiside 10 aya kadar emmişler,annem çok istemiş uzun süre emzirmeyi ama 10 aydan sonra kesinlikle memeyi ağızlarına almadılar dedi.sütümde mi acıma oluyordu bilmiyorum diiyor annem( o nasıl oluyorsa:)))
herneyse peki 10 aydan sonra devam sütüyle eksiklerini tamamladınmı dedim
cevap şu:
yooo herşeyi yiyordu zaten artık onlaribiz ne yersek veriyordum,hiç vermedim öyle biberon maması falan,sen çok içtin mama!DDD
sizce kızlar????
ne yapmak lazım???
yada şöyle sorıyım:
emzirmeyip sadece biberon maması verenler kaç aya kadar devam edeceksiniz vermeye?
aah yegenim oyle kucukken kati gidada bogazina kacti diye blendirdan gectiler hep 2 yasinda yeni yeni kati gida yiyor yemekle hic arasi yok vermeseler zorla yemez hic vitamin almadan nasil buyuyor hayret ediyorum cok zorlaniyolar istahsiz oldugu icinhele birde yemeyen bi bebek olurlarsa işimiz var((
Benimkide bi sinur var simdiden yandik sacimi basimi yolacak ilerde benim:)benimki kavga ediyo denedim
benim kizim corba yemiyo kafayi yicem yaa sebze namina bisi yemiyo !!!!
Ben destekli oturtuyorum 5 ayina yeni girdi devrkliyo desyeksiz oturamiyor yumurta popolu kizim:)ya bu ek gıda işi gerçekten daha zormuş
ben sıkıldım bile sürekli bişeyler yedirip içirme durumundan bunların çıkardığı bulaşıklardan
birde aman yedi ,yok yemedi,eyvah kustu,acaba bugün ne yedirsem,ne pişirsem,çokmu veriyorum,yok azmı verdim acaba püf püf püff....
zor işmiş valla
büyüdükçe dertleri azalmıyor sadece şekil değştiriyomuş((
buarada bebeklerinizi oturtuyomusunuz kızlar??
desteksiz ne zaman oturtucaz acaba fikri olan varmı????
bizim hic uyku duzenimiz olmadimaşallah canım ne güzel
gece uyku düzenimiz bizimde vardı
saati gelince aynen top patlasa uyanmazdı.
ama buaralar öyle değil malesefğa sola döndükçe yatakta kendini uyandırıyor sürekli
sabaha kadar doğru dürüst gözümüze uyku girmiyo valla((
ayrı oda işine gelince okullar açılınca bende düşünüyorum ayırmayı
bi bebefon alıp koycam yanıma
en iyisi bu çünkü şimdi sağından soluna dönse uyanıyorum
Bbugun bende corba yaptim yayla, domates, sebze (havuc,patates,kabak koydum) ikiye boldum sebzenin bir kismina yesil fasulye bir kismina bezelye koydum ve hepsinin icine kiyma ekledim attim dolaba bakalim yicekmi? Kiymalari buz kaliplarina koydum dondurdum sonra buzdolabi posetine bosalttim orda bir kup alip atiyorum 2 yasinda yegenim var onlardan taktik :)değişik çorba tarifleri ek gıdalar paylaşalımmı
ben bazen ne yapacam diye düşünüyorum
bugün patataes kabak yeşilfasulye domatiz haşlıyorum erişteli yapıcam bugün
Bben 1 -1,5yasina kadar sadece aksam yatarken vermeyi dusunuyorum sonra normal sute gecicem aksamlari yine yatarkenbi sorum olacak.
kızlar hani bebeğimiizi emziriyoruz ya ,mamada takviye ediyoruz süt yetmeyince ,diyelim bebeğimizi 9 ay yada 10 ay emzirdik sonra sütten kestik,yada kendi istemedi falan filan..zaten o aylarda ana öğün olarak ek gıda lardanda hemen emen herşey yiyor olacakllarya yinede süt eksiğini biberon mamasıyla tamamlıyacakmıyız!ve hangi ayına kadar?
anneme sordum biz nekadar emdik diye:ben 7 aylık doğduğum için hiç emmeişim,SMA ile büyümüşüm,emmeyince sütü de kesilmiş annemin,ek gıdaya çok erken geçmişim.45 günlükken meyve3 suyu veriyormuş annem bana doktor başlatmış.
kardeşerimde ikiside 10 aya kadar emmişler,annem çok istemiş uzun süre emzirmeyi ama 10 aydan sonra kesinlikle memeyi ağızlarına almadılar dedi.sütümde mi acıma oluyordu bilmiyorum diiyor annem( o nasıl oluyorsa:)))
herneyse peki 10 aydan sonra devam sütüyle eksiklerini tamamladınmı dedim
cevap şu:
yooo herşeyi yiyordu zaten artık onlaribiz ne yersek veriyordum,hiç vermedim öyle biberon maması falan,sen çok içtin mama!DDD
sizce kızlar????
ne yapmak lazım???
yada şöyle sorıyım:
emzirmeyip sadece biberon maması verenler kaç aya kadar devam edeceksiniz vermeye?
aah yegenim oyle kucukken kati gidada bogazina kacti diye blendirdan gectiler hep 2 yasinda yeni yeni kati gida yiyor yemekle hic arasi yok vermeseler zorla yemez hic vitamin almadan nasil buyuyor hayret ediyorum cok zorlaniyolar istahsiz oldugu icinhele birde yemeyen bi bebek olurlarsa işimiz var((
Benimkide bi sinur var simdiden yandik sacimi basimi yolacak ilerde benim:)benimki kavga ediyo denedim
biz oturuyoruz. kızlar e bebekten kızım daha doğmasan kampanyadan 40 lıraya bambi mama sandalyesı aldık. ablamlarda bunu kullnıyorlar. kızı 17 aylık oldu gıttıkleri her yere pıknıge mısafırlığe tatıle onunla gıdıyorlar. portatıf katlanıp torbasında çok rahat kullanılan bır sandalye. almak ısteyenlere tavsıye ederım. şimdilerde bızımde çok işimize yarıyor.bebeişleri 6. ayı dolduranlar mama sandalyelerine oturtmaya başladınızmı
Kızlar merhaba canım sıkkın biraz. Bugün bir yapı markete gitmiştik çalışanlardan biri bebeğimi severken kaç aylık olduğunu sordu. Söyleyince şaşırdı "Aa 3,5 aylık sandım ben, çok küçük duruyor." dedi. Moralim bozuldu ya. Eşim de ben de uzun boylu olmamıza rağmen oğlum 47 cm doğdu, beş aylık kontrolde 64 cm. idi, bu ay uzamıştır umarım. Sizinkiler doğumdan bu yana ne kadar uzadı, hesapladınız mı?
Antibiyotik başladık
Antibiyotik başladık
kızımı uyuttum az önce uyandı tekrar koştum baktımki yüzüstü dönmüş yatakta ağlıyor gel beni düzelt diye
sanki sabahları evir çevir yetmezmiş gibi birde geceleri çıktı(
offff zaten canım sıkkın
bu saatte kocamla vakit geçiriyor olmam lazımken internette takılıyorum
niye çünkü kocam sokakta arkadaşlarıyla takılıyor
geçen sene biri bana bunu söylese gülerdim
hep beraber vakit geçirirdik.heleki bu saatlerde sokağa çıktığını bilmem
acaba bu çocuk olayından sonra çokmu ihmal ettim
niye bunu bile ben düşünüyosam!!!
aslında ihmal edilen benim
akşama kadar zaten canım çıkıyor bi farklı söze farklı bişeylere hasret kaldım
hep kızım hep kızım
çok şükür iiki kızım var ama insan eski günlerini değişik bişeyler yapmayıda özlüyor
bakıyorumda günüm hep aynı hep aynı monotonlukta bitip gidiyo
uyut emzir bişeyler yedir altını temizle evi toparla yemek yap bulaşık ..vs vs derken gün bitti bile
kendime ayrılan vakit = koca bi sıfır(
geçmiş olsun canım belki dişin habercisidir yinede ateşi
inş çarçabuk atlatır
geçmiş olsun canım. allah sıfa versın ınş mınık kuzuna
geçmiş olsun canım
ıhlamur demleyip içirsen iyi gelirdi
Kızlar merhaba canım sıkkın biraz. Bugün bir yapı markete gitmiştik çalışanlardan biri bebeğimi severken kaç aylık olduğunu sordu. Söyleyince şaşırdı "Aa 3,5 aylık sandım ben, çok küçük duruyor." dedi. Moralim bozuldu ya. Eşim de ben de uzun boylu olmamıza rağmen oğlum 47 cm doğdu, beş aylık kontrolde 64 cm. idi, bu ay uzamıştır umarım. Sizinkiler doğumdan bu yana ne kadar uzadı, hesapladınız mı?
bebeişleri 6. ayı dolduranlar mama sandalyelerine oturtmaya başladınızmı
Sizler ek besine çoktan geçmişiniz yaa benim sıpa 6 cı aya yeni girdi ama pek bişeye başlamadım azda olsa bişeyler veriyorum ama pek oralı değil
Benim kizim mamayi birakti hic yemiyo sadece geceleri aliyo ben napim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?