2012 Şubat Anneleri

tabıkıde paylasırım smdı cekıp eklıyorum canım
hamıle kalmadan once 49dum smdı 53 olmusum
cok kılo almaktan korkuyorum
doktorum gercı 15 kılo alsanda vucudun kaldırır
deforme olmaz dedı yasım cok genc oldugu ıcın
kıyafetlerım cok sıkıyor pant eteklerım olmuyor ne yazıkkı
hm de mangoda ındırımler var bakın derım ordan
3-4 tane pant aldım yuksel bel lastıklı model gıymesıde rahat
hemde 20 tl falandı

Aaa canım sağol ben de beğendim, siteyi de inceleyeceğim şimdi.Kurulumda yapıyorlarmış hangi şehirden olursa olsun.İyiymiş buralarda bulamazsam son çare internetten sipariş vermek

Selam hoşgeldin.Kendimden örnek vereyim ben de yarın 2li teste gidicem, muayene ücreti haricinde 40 tl. ödicem sanırım.

Evet, beyaz ketenlerden bahsedıyorum bende.
Ama bedenlerın o kadar buyuk olduguna dıkkat etmemıstım ):
internt sıtelerıne de bakabılırsın aslında.
Ben ılerleyen zamanda hıc bulamazsam, oyle yapacagım.
Zaten cok da almayacagım.
Sonra gıyınemeyecegım nasıl olsa.
(Tabı aldıgım kıloları vermeyı basarırsam )

Tesekkur ederım sımdıden
Kac yasındasın sen?
Benım abımın esı cok genc anne oldu, ıkı cocugu var.
Gorsen hıc dogum yapmıs demezsın.
Ama sanırım benım vucudum bayagı deforme olacak.
Mng de ben kendıme gore guzel gıysıler bulamıyorum pek.
Kapalı bır bayanım ben ve oradakı modeller genelde bana hıtap etmıyor. ):
Lcw yı bu nedenle tercıh edıyorum.

merhaba canım ben de 2li teste dün gittim. muayene ücreti harici 60 tl demişti. ölçümü orda yaptı kan testini de hastanede yaptı bgn. aslında kan testi de yapıyor muayenehanesinde ama para almak istemedi herhalde bizden. hayret

birazda yapıyla alakalı olsa gerek
benn 23 yasında olucam dogum yaptıgımda
ınsallah gonlune gore kıyafetler bulursun :26:

benım doktorumda paragoz degıl yarın ogrenıcem artık
ınsallah cınsıyetınıde ogrenırım doktor yuzde seksen bellı olur demıstı
pekı 2lı teste bebegını gorebılıyomusun kolunu bacagını falan net

annesi tam bir gri aşığı olduğundan benim bebeğim kızda olsa erkekte griyi hep giyicek galiba
Eki Görüntüle 227377 Eki Görüntüle 227378 Eki Görüntüle 227379 Eki Görüntüle 227380

Cok guzeller
Hele ayakkabıları ve bodysı.
tulumlar da cok guzel.
Yaaa hepsı guzel, bende almak ıstıyorum bana ne bana ne.
Ama esım hep bana engel oluyor, erken daha dıye.
En ıyısı ben bugun kendıme bırseyler alırken bebısıme de alayım
Babasına da surprız olsun.

Cicileri gorunce heyencanladım.
Rabbım hayırlısı ıle bebısıne gıyındırmeyı nasıp etsın.
Daha buyuk boylarını alacagın gunler gelır ınsallah.

Son düzenleme:

cok tesekkurler
bızde sehırdısındayken esımle dolasırken aldık
okadar guzel bebek kıyafetlerı var kı ınsanın aklı gıdıyor
bencede bı parca bıle olsa al gııp gelıp bakıyorum mutluluk verıyor

canım normalde ultrasonla nasıl bakıyorsa öyle bakıyor. kemik ve damar oluşumlarına tek tek baktı. burun kemiği oluşmuş miniğimin ona baktı sonra ense pilisini ölçtü. 1.7 mm çıktı. ama değer hakkında bir yorum yapmadı tabi. herşeyi netti. ben görmedim ama kayınvalidem dedi eşimin gözleri doluymuş odadan çıkarken. bu haftalarda kıpır kıpır olurmuş aslında ama sadece ayaklarını biraz oynattı bizimki en son 8.haftada görmüştüm. o zamanki halinden birşey anlamamıştım. doktorum anlatıyordu burası kafası burası poposu diye ama ben benzetemiyordum. bu sefer minyatür bir bebekti resmen. çok mükemmel anlardı

Evet, abımın esının ıc karnı buyukmus.
Sanırım benım kı kucuktur.
Daha sımdıden ozellıkle aksamları 5 aylık gıbı oluyorum

Bebek kıyafetlerı benı benden alır zaten.
Hele bır kız olsa var ya aklımı oynatırım ona ne alacagım dıye.
Bırde marıfetlı bır teyzesı var, hep kız olmasını ısteyen.
Kım bılır kızım olsa neler yapar ablam bebısıme.
Rabbım saglıklı evlat versın ama ınsallah kızım olur.

şimdiden cok heyecanlandım
esım ılk defa gorecek bıde kalp atıslarını ılk defa duyacak
onun ıcın ayrı bı heyecanlıyım
burda okumustum cıkolata yıyınce hareketlerı cogalıyormus galıba bende yemeyı dusunuyorum

amın ınsallah hepımıze
benım esımın tarafında cok kız var
ben erkek ıstıyorum gercı farklı bı cınsıyet sevelım dıye
ama esım erkek olursa adını hasan efe koyacak
benım ıcıme sınmedıgı ıcın ısım kız olsun ıstıyorum
cok onceden soz vermıstım dedesının ısmını koymaya
beraberken vefat haberını almıstık
smdı sozumden cayamam hasanada efeyı yakıstırdı esım benım ıkı ısıme ıcıme sınmıyor
ınsallah kız olur ıcıme sınen bı ısım koyarım
buarada aynı sekılde benıme karnım cok sıs
denıze falan gıttıgımde ufak bı kız karnımı sevmıstı bebek var burda dıye

8. Hafta

Vücudunuz
Gazınız var değil mi? Şişilik ve gaz sindirim sisteminin normalden yavaş çalışmasının bir sonucu. Gaz yapan yemeklerden kaçının. Daha sık ama daha az yiyin. Yemekten sonra yürüyüş yapın.

Bebeğiniz
Hamileliğinizin 8. haftasında bebeğinizin başından kalçasına uzunluğu 14 - 20 milimetre oldu. Bebeğinizin yüzü artık iyice belirginleşti ve kulakları da görülmeye başladı.

Duygularınız
İlk kez anne olacaklar, kendilerini ne kadar yorgun hissetiklerine şaşacaklar. Bunula savaşmayın. Normal hayatınıza aykırı olsa da erken yatın ve mümkün oldukça kestirin. Eşinizden destek alın. Bu yorgunluk birkaç haftaya geçecek.

İpuçları
Gün içinde elinizi sık sık yıkayın, özellikle pişmemiş et tuttuğunuzda veya banyoyu kullandığınızda. Bu basit temizlik işlemi enfeksiyona yol açabilecek bakteri ve virüslerin oluşmasını engeller.

9. Hafta

Vücudunuz
Mutlaka egzersiz yapın. Leğen kemiği kaslarınızı özellikle geliştirmeniz gerekecek.

Bebeğiniz
Embriyonun başından - kalçasına uzunluğu 22 - 30 milimetre. Bu ölçü neredeyse orta boy bir yeşil zeytin kadardır. Siz farketmeseniz de bebeğiniz bu hafta oldukça hareketlenmiştir. Bebeğini artık bir embryo değil bir fetus.

Duygularınız
Stresin kötü bir repütasyonu olsa da, sizi daha konsantre ve üretken yapabilir. Tabii sizi sinirli, uykusuz ve depresiv yapıyorsa, başağrılarına veya mide sorunlarına yol açıyorsa stresi yenmeniz gerekecektir. Bu konuyu güvendiğiniz biri ile konuşabilirsiniz.

İpuçları
Gebeliğiniz sürecince saçlarınıza perma ve boya yaptırmayın. Saç boyalarının kokusu ve permanın dumanı sizi etkiler, hasta eder.

10. Hafta

Vücudunuz
Mide yanması hissedebilirsiniz. Her ne kadar bunu engelleyemeyecek olsanız da, az yiyerek, acı, baharatlı ve yağlı yemekler yemeyerek mide yanmasını azaltabilirsiniz. Gece geç saatte yemek yemeyin.

Bebeğiniz
Gebeliğinizin 10. haftasında bebeğinizin boyu yaklaşık 31 - 42 milimetre. Bu aşamada bebeğin kilosu ölçülmeye başlar. Bu haftadan önce ağırlığının ölçülmesi çok zordur. Şimdi bebeğiniz minik minik kilolar almaya başlıyor. Bebeğin kilosu 5 grama yakındır, bu da yaklaşık küçük boy bir mürdüm eriği kadardır.

Duygularınız
Bu günlerde daha duygusal olmanız doğal. Biraz duygusal bir reklama bile ağlayabilir, ufak bir şaka karşısında gülme krizlerine girbilirsiniz. Değişen hormonların bu iniş çıkışlara etkisi çok büyük. Çok uzun süre moraliniz bozuk olursa doktorunuza danışın.

İpuçları
Gebeliğinizin ilk aylarında göğüslerinizde sızı ve acı hissedersiniz. Gerçekte, bu hamileliğin ilk belirtisi, ilk işaretidir.

11. Hafta

Vücudunuz
Saçınız hep istediğiniz gibi şekil alıyor! Daha hızlı uzuyor, daha dolgun ve ipeksi. Tabii ki bu da hormonların bir işi. Saçlarınızı bu güzelliğini kutlamak için, bakım ürünlerinizi değiştirebilir veya yeni bir model deneyebilirsiniz.

Bebeğiniz
Bu hafta itibariyla bebeğinizin başından kalçasına uzunluğu 44 - 60 milimetredir. Ağırlığı yaklaşık 8 gramdır. Bebeğiniz yaklaşık orta boy bir limon kadardır.

Duygularınız
Vücudunuzdan, çevrenizle ilişknize kadar herşey değişiyor. Önünüzdeki birkaç ayda da moralinizde iniş çıkışlar olacak. Bir kız arkadaşınızla sohpet edin.

İpuçları
Bebeğiniz doğmadan ultrason testler sırasında onun bir fotoğrafına sahip olmak isteyebilirsiniz. Sizin için video ya bile çekebilirler, bunu testlerden önce sorup yaptırabilirsiniz.

12. Hafta

Vücudunuz
Hamileyken kan basıncınız düşer ve bu başınızın dönmesine neden olabilir. Oturduğunuz yerden hızlı kalkmayın, koltuğun kollarından güç alarak kalkın. Yataktan kalkarken de önce bacaklarınızı sallandırın, oturun ve yine yataktan güç alarak kalkın. Ayaktayken başınız dönerse mutlaka oturun ve başınızı dizlerinizin arasına alarak bekleyin.

Bebeğiniz
Bebeğinizin ağırlığı 8 - 14 gram arasındadır, Başından - kalçasına uzunluğu yaklaşık 61 milimetre kadardır. Bebeğinizin ölçüleri son iki haftada iki misline katlandı. Bu haftalar, bebeğin uzunluğunun ve ağırlığının ölçülmesinin en iyi zamanıdır.

Duygularınız
Bebeğin doğumundan sonra iş hayatına dönmeyi düşünüyor musunuz? Karmaşık duygularınız olması doğal çünkü annelik duygularınız ağır basıyor. Eğer işinizi bırakmanız imkansızsa iş saatlerini azaltmak ya da evden çalışmak için patronunuzla konuşun. Ya da içinize tamamen sinecek bir yardımcı tutun.

İpuçları
Eğer ishal olursanız sakın 24 saat beklemeyin, doktorunuzu arayın. Sizi bu probleme karşı koruyacak önlemleri doktorunuza danışın.

selam kizlar yorumlar icin tesekkurler. bir gece yatip kalktiktan sonra sinirler yatismis oluyor bende..bir de yazdiklarinizda haklisiniz ben biraz fazla duygusal takiliyorum bi kac gundur kusmalarimda artti zaten, hormonlar bu ara hat safhalarda demekki :) bu arada ciciler almalara baslamis herkes... benim 2 hafta sonra 2 li test icin randevum var..bebisimin iyi oldugunu bi ogreneyim doktor sonrasi serfine hemen bir cici alicam pitircigima...ayrica ikea daki kayrolaya bayildim...karar verdim ondan alacagim bende.. fikir icin tesekkurler duygucum...

Benımde yegenlerım hep erkek, o nedenle kız ıstıyoruz.
Benım kız ıstememın nedenı senın nedenıne benzıyor
Esım erkek olursa babasının adını koymak ıstıyor, kı babası yasıyor hala.
Ben buna karsıyım, hıc bır zaman olur demedım.
Bu nedenle onun ısrarı benı cok uzuyor, bende kız olsun aramızda tatsızlık olmasın ıstıyorum.
Efe guzel bır ısım aslında ama Hasan bence de cok guzel degıl.
Insallah Rabbım senın de gonlune gore verır.

efe cok guzel bir isim bence..kizkardesimin guzeller guzeli oglusunun ismi efe..o koymasaydi ben dusunurdum acikcasi.

canım yeni gördüm bunu kusura bakma. aynı soruyu hep sorasım geliyor, aklımda oluyor ama görünce aklım başımdan gidiyor. ama kötü bir durum olduğunu düşünmüyorum. sonuçta geri değil :44: ama bilen var mı acaba arkadaşlardan, bizi de bilgilendirseler...

iyi olmana sevindim canım.
Bende beğendim canım, allah almayı da nasip etsin inşallah odalarına.
Bizimde odamız biraz küçük ve dolaplar standartlara göre küçük genişlik 75 cm yükseklik 1,70
oyuncak oda gibi olucak.
O yüzden yeri dar olan arkadaşlarda bakabilirler beğendiyseler, kız olursalar odayı ona göre renklendirmeyi düşünüyorum pembe mor vs
erkek olursada perdelerde felan turkuaz pano yapmayı düşünüyorum, pufum var onu turkuaza kaplatırım vs.
ferah olur inş.

benim geri ve duydugumda cok üzülmüştüm dr önemi yok gayet saglıklı dedi her hafta gelişim bir olamz bazne az olur bazen cok olur boyuna göre yorum yapıyoruz belki kısa yada uzun boylu olcak bunlara takılma değişir öne gecer geri kalır o hafta iç organları gelişmiştir duruştan dolayı milimler oynar bunlara takılma dedi eger ki sürekli olarak geri kalır bu fark büyürse mesela 3 ken 5-15- bi ay olursa gelişim geriliği deriz zaten saglıklsız olur onun dışında hiçbi problem olmaz dedi benimde ilk aylarda sata göre ileriydi cok düşünmeyn her cocuk aynı boy kiloda olmak zorunda değil ki anneleri de öyle değil :)))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…