- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #74.141
bu akşam misafir geldi bize arkadaşlarımız
güya temizlik yapcaktım yalan oldu
üç yaşında kız çocuğu vardı bizimki pek sevdi hiç ağlamadı tüm akşam boyunca onunla oynadı
minicik ama kafası ne kadar çalışıyo kız hangi oyuncağa giderse o da ona gidiyo bi ucundanda o oynuyo bilmiş bilmiş
kıza oyuncaklarını gösteriyo bobur bobur anlatıyo ağzında emzik onuda düşürmüyo homur homur
arabasındaki çıngırağı gösterdi çeviriyo anlatıyo
yaşıtlarıyla değilde az büyük çocukları seviyo ilgileniyo
ikiz kızlarıda sevmişti
en azından gidecğimiz bir kapımız oldu artıkk
Bugün tüm gün yatıp dinlenecektim güya ben de misafirden başımı alamadım sabah kalktığımdan beri misafir vardı bizde:))
Sabah kahvaltıya arkadaşım geldi o kalkmadan başka bir arkadaş geldi ilk gelen gitti ikinci kaldı :)
Sonra o gitti
sonra Asya ile aşağı indik apartmanda ilkokul iki üçe giden ü kız var onlarla oynamayı seviyor Asya'da kızlar da bizimkine bayılıyor
birbirlerine iyi geliyrlar valla
Senin memeo da aynı biliyo işi bebeklerle oynayıp da napcak
Akşama yemek yapmamıştım Doğan maç izlemeye gidecekti sen dışarda yersin demiştim
Ama maçtan önce bir arkadaşı gelecekmiş onu da çağırdı onlara mantı yaptım ben de hazırcacık :)
Ama sofra kru kaldır öldüm
Üç gündür sırtım tutumuş vaziyette iki gündür hareket edemiyordum bgün azcık açıldı şükür
playdoh bursalı mısın sen canıım
bursa çanakkale arası dört beş saat bişey
nille kahve içmeye beklerimm
ufaklıklar sebze çorbalarını içerken bizde kahve içerizz
hayırlısı olsun canım
burda sıfır evlerle eski evler arasında hiçbir fiyat farkı yok diyebilirm mesela biz şimdiki oturduğumuz evi babam eski evlerden daha bile ucuza aldı
ev sahibinden ev almak mütaitten ev almaya göre daha zor mütait birsürü yapıyo nasılsa çıkarıyo parasını daha ılımlı oluyo
herkese gunaydin,bizimki popişine primadan başkasını deydirtmiyo sıpa
kıyafet konusundada pamuklu yumuşacık çıtçıtlı bodyler
üst kıyafetlerimizde çok kalın olmayan rahat yumuşacık rengarenk tulumlarr
turuncu sarı beyaz yeşil açık mavi favorilerimiz
Bebekler oyle benim yegenim var 2,5 yasinda 3 giricek onu seviyor kostukca oynadikca guluyor uzaktan ama cok sikistiriyo opuyo sariliyo benimkide hic hoslanmaz basiyor cigligi uzakta olucak sikmicak, aparmanda ortaokula giden kizlar var disari cikinca onlara guler ciglik atar boynuma sarilir coh yapar guler simarir, benim kizim acayip sac hastasi kimi gorse sacina yapisir ceker hic sacini toplamayan sevmeyen ben acamaz oldum yolar acmazda kolay kolay elini sizinkilerde oylemi?bu akşam misafir geldi bize arkadaşlarımız
güya temizlik yapcaktım yalan oldu
üç yaşında kız çocuğu vardı bizimki pek sevdi hiç ağlamadı tüm akşam boyunca onunla oynadı
minicik ama kafası ne kadar çalışıyo kız hangi oyuncağa giderse o da ona gidiyo bi ucundanda o oynuyo bilmiş bilmiş
kıza oyuncaklarını gösteriyo bobur bobur anlatıyo ağzında emzik onuda düşürmüyo homur homur
arabasındaki çıngırağı gösterdi çeviriyo anlatıyo
yaşıtlarıyla değilde az büyük çocukları seviyo ilgileniyo
ikiz kızlarıda sevmişti
en azından gidecğimiz bir kapımız oldu artıkk
Yok cnm sağol alınmam haklısınız zaten artık çorbalarına ekmek katarak falan başladım ama pilav falan vermiyorum hem kabızlık yapıyo diye hemde boğazında kalır diye ama yavaş yavaş başlattım pütürlü olayını böh yapsada kurtulamaz benden.kızlar ben bide yatırarak yediriyorum hatamı ediyorum mama sandalyesi yok otururkende durmuyo diye yatırıp oyalayarak yediriyorum dolayısıyla genizine gidince bazen direk öhürür gibi yapıp kusarmış gibi beni korkutuyo nasıl yapsam fikir veren olursa sevinirim şuan için azar azarda olsa yiyor bakalım alışcak inş.
ihmal ediyosun bizi
kontrolunuz güzel geçmiş çok sevindim canım
anlamadığım dolma nasıl dolma
normal yaptığımız biber dolmasımı salçalı yağlı tuzlu bildiğimiz dolmamı
selam hatunlar...
melittacım iyiyim canım. ben de kayınvalidemlerdeyim perşembeden beri. kızımın ateşi bir çıkıyor, bir düşüyor dünden beri. onun dışında bir sıkıntımız yok şükür Allah'a. sen de, yavru kuşların da iyisinizdir inşallah.
nasılsınız arkadaşlar? hasta olan minnoşlara Allah acil şifa versin. benim_olan sana da hayırlı yolculuklar canım, kazasız belasız, hastalıksız gider gelirsiniz inşallah.
ben ömer'e bugün kuru fasulye vereyim dedim. haşlanmış kuru fasulyenin teeeek tek kabuklarını ayıkladım. suda domates ve yağ ile tekrar haşladım. çatalla ezdim. bu kadar uğraşıma üç kaşık zor yedirdimsonra da geleneksel çorbamız olan tarhana çorbası yaptım
mrb kızlar bilmiyorum izliyomusunuz bugün merhaba hayatta cok dramatik seyler oldu yaaa..hastanede bebekler karsıyo..daha dogrusu birinin babası bebek hasta diye hastanede kimse görmenden degiştiriyo.. 9 ay sonra anlasılıyo bebeklerden biri hastalıgı ileryeince ....o hasta bebegede en fazla 5 sene yasar diyolar...sonra ailelere söylüyolar o sizin kızınız degil diye...bebegi hasta olupta degiştiren baba kabul etmiyo yanlışlık var diyo...düşünsenize bebegini hasta diye istemiyo ...sonra anneelere bebekleri birbirnize geri vereceksiniz diyolar ...o diye o benim bebegim vermem öteki diyo vermem....cok zor gercekten....hemen oğluma sarıldım bende veremezdim heralde
kızlar bebeklerinize aşağı yukarı ne kadar su veriyorsunuz
az önce ilk defa kızımın bezinde böyle kristalimsi şeffaf taneler buldum
susuz mu kaldı acaba:44:
aslında sürekli veriyorum ama yeterli değilmiki
aile hekimi 2 biberon demişti bi defasında
ama bana biraz abartılı gelmişti
zira benim kızımın o kadar içebilmesi mümkün değil
sizler ne kadar veriyosunuz???
kızlar selam
yarın kyınvalidemlere geçiyoruzbayramın 1.günü akşamda ankaraya ailemin yanına gidiyoruz
malesef kayınvalidemlerde geçireceğim 1 geceye bile nasıl tahammül ederim bilemiyorum
zaten ne zaman gitsek denizde benim gerginliğimden uyumuyo orda ve ben daha çok geriliyorum
dua edinde benim için sıkıntısız sorunsuz geçsin ufffffffffff
kızlar herkese çok çok çoookkk geçmişler olsun.
bizde hala iyileşemedik
hala özellikle sabahları uyanınca öksürüyor.
burnu hala çeşme gibi
o kadar ilaç içti banamısın demedi
off offff zor valla bu kışı bi geçirsek(
yarın kayınvalideme gidicez köylerine
yayla sayılır epey yüksekte o yüzdende çok soğuk oluyor.
kız zaten hasta
bayramı orda geçircez.beni stres sardı iyice
inş bebeeğimi daha kötü etmeden döneriz
merhaba arkadaşlar kızım 9. aya hastalıkla girdi. hem boğaz enfeksiyonu hem de idrar yolları enfeksiyonu artı sürekli ne yese emse kusuyo ve de sürekli ateşleniyokusma ne kadar sürer ki acaba. çok üzülüyorum yavruma tecrübeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. birde antibiyotikten sanırım ishal oldu çözümü bilen var mı.
Tabi bu arada benim üstüm onun üstü halı koltuk her yer kusmuk olunca bayram temizliği yalan oldu.
Bakıyorum da beyboşların çoğu hasta. Sabah diş ateşi diye doktora götürdüm, yavrum grip de olmuş. İkisi üst üste gelince miniğime ağır gelmiş. Buhara girsin dedi doktor ama ne mümkün Ata sürekli ağladı hiç böyle yapmazdı gözleri kıpkırmızı oldu. Şurup ve burun serumu aldık eczaneden. Sürekli ateşini ölçüyorum 38.4 oldu en son. Yükselirse hastaneye götüreceğim, bu gece nöbetteyim başında, elimde dereceIlık duş aldırdım, sirkeli su hazırladım bez koydum alnına çok ağladı yavrum. Doktor sıvı takviyesi yap demişti. Suya hiç hayır demeyen miniğim şimdi öyle dermansız ki ağzını açmıyor bile. Ada çayı, ıhlamur, papatya içirebilirsin dedi de ne mümkün. Off ya ilk hastalığı bu ve ben dağıldım. Hiç böyle kötü hissedebileceğimi düşünmemiştim, yürütecini gördüm koridorda ağlamaya başladım. Daha dün hıpır hıpır bana koşuyordu çiçek abbasım, nasıl böyle kötü oldu Tanrı bebeklerimize üstesinden gelemeyeceği hastalık vermesin. Sağlıklı olsunlar hep.
herkese gunaydin,
Bizimkide molfix poposu baska bezi kabul etmiyor pisik oluyor cok fena hemen, ben tulum olayini coktan biraktim gecen hafta kislik alisverise ciktim civile, alt ust takimlar aldim ici tuylu rahat edecegi seyler simdi tutunup kalkma yurume emekleme donemindeler rahat etmesi onemli bacaklari, benimki kiyafetle ilgilenmez kizim patik ve corap hastasi bi tek onlari farkli gordumu oynar agzina sokar cikarmaya calisir
Bebekler oyle benim yegenim var 2,5 yasinda 3 giricek onu seviyor kostukca oynadikca guluyor uzaktan ama cok sikistiriyo opuyo sariliyo benimkide hic hoslanmaz basiyor cigligi uzakta olucak sikmicak, aparmanda ortaokula giden kizlar var disari cikinca onlara guler ciglik atar boynuma sarilir coh yapar guler simarir, benim kizim acayip sac hastasi kimi gorse sacina yapisir ceker hic sacini toplamayan sevmeyen ben acamaz oldum yolar acmazda kolay kolay elini sizinkilerde oylemi?
mrb kızlar..offff bir işim var ki sormayın...hiç yapasım yok ....bide eşim bugün kurbanlık almış (keçi) yarın kendisi kesecek...tabi et doğrama işleri falan bize düşecek ...offf cok iğrenç hiç sevmem etle uğrasmayı (yemeyi severim) bakalım yarın nasıl olacak
benimde hazelim gibi hiç iş yapasım yokkk
hava soğuk ve karanlık bugün memiktoda uyududa uyudu 11 de kalktı
bende uyudum onunla
salon temizlenecek yemeği yaptımda
memiktonun uykusunun gelmesini beklicem halıları kaldırcam
sıkılıveriyo çabucak diye kuşları getirdim ama kafesindelerr
memikto konsolun çekmecelerini kurcalıyo bende süt sağıyorumm uyku öncesi içecekk
kocişimin işten gelmesini bekliyorum ne kadar geç gelse o kadar iyi
gelince kaynanaya doğru yol alıcaz kalacağım 1 gün karabasan oldu bana yahu
denizide uyuttum kuzucum ne kadar geç uyansa o kadar iyi nasılsa uyanınca giydir emzir hazırlan ordanda vakit kazanırım
nete girebilirmiyim bilmiyorum
kızlar hepiize şimdiden iyi bayramlar
uğrayabilirsem görüşürüz bayramda
benim evi bastan süpürüp silmem lazım....hele mutfak hergün toplasan aynı hiç el sürülmemiş sanki..ne kadar karısıyo...mutfak kirli olunca heryer kirliymiş sanki hiç temizlenemecekmiş gibi geliyo...
kendine ne aldın?
evet bursadayım :)
geliriz tabii biraz deniz havası alırız :)) canım bursada evler pahalı ya.. ve eskilerle yeniler arasında uçurum fark var gerçi muhite göre değişyor tabi ama yeni evler 220 binden başlıyor şöyle güzelce evler 250 bine kadar çıkıyor bunlar orta halli.. şöyle site içi lüks bir yer olsun dersen 400 bini buluyor fiyatlar cumartesi gününden beri ev arıyoruz ev var ama bursa o kadar hızlı büyüyorki binalar dip dibe milletle kucak kucağa oturcaksın neredeyse yeni yerleşim yerleri çok kalabalık ama bizde yeni ev istiyoruz o yüzden mecburen oralarda bakıyoruz, ev aramak çok zormuş hele birde satın almak için arıyorsan dahada zor öyle bir ev olmalıki içine girip oturduktan sonra pişman olmayasın az para bağlamıyosun sonuçta
canım merhaba. artık pütürlüye alıştırmak lazım bebişleri yavaş yavaş. ilk başta azar azar başlayabilirsin önce pütürü az sıvısı fazla olur zamanla sıvıyı azaltıp pütürü artırırsın. birden yüklenme ki soğumasın bebişin. mesela ben pilava ilk başladığımda yoğurtla verdim zamanla yoğurdu azaltıp pilavı artırdım şimdi tek pilav verebiliyorum. ayrıca öğürmesi seni korkutmasın bebekler öğürme refleksiyle doğuyorlar biz onlara bu refleksi gerektiği zamanlarda kullanmasını öğretiyoruz emin ol alıştıkça azalacak öğürmeleri sen sakin ol bebeğin de daha rahat yer ozaman. hmm birde eğer ki bebişin pütürlüden öğürürse korkma sakince gözlerinin içine bak demişti doktorum. korktuğumuzu hissetmemeleri lazım yoksa bunu kullanabiliyorlarmış:) çok akıllı bu kuzular. hazır mamalar pütürsüz diye kolay yiyorlar onlara fazla başvurma bence evde yapılan yemeğin kokusu bile başka oluyor:) ve unutma mutlaka alışacaklar sen sıkma canını:13: nacizane önerilerimi söyledim umarım yanlış anlamazsın canım
tatlım çok geçmiş olsun. şimdi nasıl merve umarım daha iyidir. ıhlamur vermeyi dene iyi gelecektir.umarım biran önce düzelir meleğin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?