2012 Şubat Anneleri

Bugün tüm gün yatıp dinlenecektim güya ben de misafirden başımı alamadım sabah kalktığımdan beri misafir vardı bizde:))
Sabah kahvaltıya arkadaşım geldi o kalkmadan başka bir arkadaş geldi ilk gelen gitti ikinci kaldı :)
Sonra o gitti
sonra Asya ile aşağı indik apartmanda ilkokul iki üçe giden ü kız var onlarla oynamayı seviyor Asya'da kızlar da bizimkine bayılıyor
birbirlerine iyi geliyrlar valla
Senin memeo da aynı biliyo işi bebeklerle oynayıp da napcak
Akşama yemek yapmamıştım Doğan maç izlemeye gidecekti sen dışarda yersin demiştim
Ama maçtan önce bir arkadaşı gelecekmiş onu da çağırdı onlara mantı yaptım ben de hazırcacık :)
Ama sofra kru kaldır öldüm
Üç gündür sırtım tutumuş vaziyette iki gündür hareket edemiyordum bgün azcık açıldı şükür

kendi yaşıtlarıyla oynayamıyorlar az büyük olunca izleyip yeni şeyler öğreniyorlar sanırım
kız tüm akşam aktivite masasıyla oynadı bizimki oynuyo ama sürekli gözü kızda
onlar giidnce sanki ilkkez görmüş yeni bir oyuncak gibi 1 saat boyunca aktivite masasıyla oynadı
oysaki gün içinde o kadar oynamazdı
kız gider gitmez saldırdı
birde kız biberonla su verdi bizimki lıkır lıkır içiyo oysaki zar zor su içiriyorum hiç sevmiyo ittiriyo kız verince içti bir güzel
çok hayran kaldı

playdoh bursalı mısın sen canıım

evet bursadayım :)

geliriz tabii biraz deniz havası alırız :)) canım bursada evler pahalı ya.. ve eskilerle yeniler arasında uçurum fark var gerçi muhite göre değişyor tabi ama yeni evler 220 binden başlıyor şöyle güzelce evler 250 bine kadar çıkıyor bunlar orta halli.. şöyle site içi lüks bir yer olsun dersen 400 bini buluyor fiyatlar cumartesi gününden beri ev arıyoruz ev var ama bursa o kadar hızlı büyüyorki binalar dip dibe milletle kucak kucağa oturcaksın neredeyse yeni yerleşim yerleri çok kalabalık ama bizde yeni ev istiyoruz o yüzden mecburen oralarda bakıyoruz, ev aramak çok zormuş hele birde satın almak için arıyorsan dahada zor öyle bir ev olmalıki içine girip oturduktan sonra pişman olmayasın az para bağlamıyosun sonuçta

herkese gunaydin,
Bizimkide molfix poposu baska bezi kabul etmiyor pisik oluyor cok fena hemen, ben tulum olayini coktan biraktim gecen hafta kislik alisverise ciktim civile, alt ust takimlar aldim ici tuylu rahat edecegi seyler simdi tutunup kalkma yurume emekleme donemindeler rahat etmesi onemli bacaklari, benimki kiyafetle ilgilenmez kizim patik ve corap hastasi bi tek onlari farkli gordumu oynar agzina sokar cikarmaya calisir

Bebekler oyle benim yegenim var 2,5 yasinda 3 giricek onu seviyor kostukca oynadikca guluyor uzaktan ama cok sikistiriyo opuyo sariliyo benimkide hic hoslanmaz basiyor cigligi uzakta olucak sikmicak, aparmanda ortaokula giden kizlar var disari cikinca onlara guler ciglik atar boynuma sarilir coh yapar guler simarir, benim kizim acayip sac hastasi kimi gorse sacina yapisir ceker hic sacini toplamayan sevmeyen ben acamaz oldum yolar acmazda kolay kolay elini sizinkilerde oylemi?

Nasıl yatırarak yediriyorsun yutabilir mi çocuk o zaman allah korusun boğazına kaçar nasıl cesaret ediyorsun hayret ettim. Çocuğun düzgün öğün beslenme alışkanlığı kazanmasını istiyorsan bizlergibi oturup yemesi lazım bence. Hatta siz yemek yerken sizinle beraber masada olması çok faydalı. Katı gıdalara geçişte zaten çouğun en azından destekli oturabiliyor olması çok önemli. Hatta desteksiz oturması lazım. İnternetten bak istersen. Biz 6 aylıkken meyve püreine başladık doktorumuz hemen mama sandalyesi alacaksınız oturarak yiyecek dedi. Çok uygunundan mama sandalyeleri ya da portatif sandalyeler var bence en kısa zamanda bir tane alın. Katı gıdaları sindirim açısından da yatarak yemenin doğru oldunu sanmıyorum.

kızlar selamlar herkese, umarım herkes ve bebişleri iyidir

dün çok kötüydüm ben tam oğlumun hastalığı düzelmeye başladı, ben hasta oldum
bütün vücudum batıyor tir tir titriyorodum, ilaçlar ıhlamur filan derken çok şükür şuan biraz daha iyiyim
öğlene kadar çalışacaz, sonra eve

özledim herkesi ve muhabbetleri , geçmişi okumaya çalıştım ama çok fazla fırsatım olmadı
şimdide bayram tatili derken yine biraz daha uzak kalcaz,

bayramdan sonra bol muhabbete devam inşallah

şimdiden herkese hayırlu bayramlar, yola çıkacaklara hayırlı yolculuklar diliyorum

ihmal ediyosun bizi
kontrolunuz güzel geçmiş çok sevindim canım
anlamadığım dolma nasıl dolma
normal yaptığımız biber dolmasımı salçalı yağlı tuzlu bildiğimiz dolmamı

sağol hugocuk bildiğimiz biber dolması pirinçli işte ondan ezip verebilirmişiz.yağı zeytinyağı koyabiliriz salçayı da domatesten yaparız azcık salça atarız tuzu da az koyarız.işte bebeklere dolma :) (ben böyle yapıyorum normalde)

birde doktora dedim ki tarhana ve yoğurt çorbası verbilir miyim diye doktor da içinde mutlaka sebze olmalı dedi.tek başına bu çorbaların anlamı olmaz ve bağırsaklara yüklenmemek gerekiyor herşey in zamanı var alıştıra alıştıra dedi.

birde önümüzdeki ay muhallebiye de geçecekmişiz.sağolsun doktorum iyi iki bebeğe tek fiyat alıyor ve çok ilgileniyor.tariflerini de yazıyor.yine ben yazarım nasıl olacağını.

geçmiş olsun cat lover şimdi herkes hastalıktan kırlıyor.çok şükür benim bebekler olmadı ama salgın olduğu için belki olabilirler.tedirginim bende.kime ve nereye baksam hep hastalar .

önümüzdeki ay geçecekmişiz bizde baklalalra ama doktor yazacak tarifleri nasıl vereceğimi.

izledim o bölümü şaşırdım adam nasıl da ısrarcıydı.hiç insanın aklına gelir mi ya?ben hiç o diziyi izlemişimtim tesadüf o bölüme gelince dikkatimi çekti ve çok şaşırdım.

nisanem ben bebeklerime içebildikleri kadar su veriyorum.kızım çok güzel su içiyor 120 cc içiyor maşallah ama oğlum içmiyor zorla içiyorum yada aç olduğunda içiriyorum.
evet susuz kalmış olabilir ama cam gibi olursa susuz kalmış demektir.ama lastik gibiyse bezden kaynaklanıyor.bana da komşum demişti.

benim bebeklerim hatırlarsanız 25 günlükken bağırsak enfeksiyonu geçirmişti ozaman hemşire su vermişti hastaneye yatırdıklasrında lıkır lıkır içmişlerdi.işte o zaman bana ders olmuştu.o günden beri veriyorum.onun öncesi doğduklarında ağızları pamukçuk olmasın diye her mamadan sonra çay kaşığı ile veriyordum.şimdi herkese bebeklerinize su verin diyorum.

buklee allah yardımcın olsun.aranızda sorun yoksa iyi de sonuçta eşin için katlanıcaksın annesi babası sonuçta ama sorun varsa kötü diken üstünde olur insan.

inşallah birşey olmaz sıkı giydir bebişin iyice kötü olmasın.ben hasta iken bebekler bir yere gitmek istemem.çok kötü bir durum

geçmiş olsun.iyileşmeye başladığında kusması da geçer.ateşini kontrol altına al.antibiyotik işe yarar.

eğer ishal olduysa demek ki o antibiyotik grubu ishal yapıyor bebeğini.doktoruna hemen söyle başka bir antibiyotik versin.onun dışında milupa ve bebelac ın ishal önleyici mamalarından kullan.bende çok işe yaradı.doktorumuz yazmıştı bu mamayı.

bebeğinin canı sağolsun canım varsın kussun.benim halılar yere bebeklerim için serdiğim yorgan ve yastıklar çorba oldu hep pislendi bi de oğlum artık tutunarak kalkıyor ayağa uzunca bi sehpam var ona tutunp kalkarken içi çay olan su bardağını döktü.ama alah tan soğuktu.bugün yıkadım yırganı dışarı attım kurusun diye.

benimde eşim söylenir ama ben tınlamam yeter ki onlar oynasınlar dağıtsınlar canları sağolsun ama eşime sorsan ben pasaklı oldum önlem almalıyım dikkat etmeliyim ama çorbayı yedirirken kaşığı tutuyorlar birde çorbayı ağızlarına alıp daha sonra tükürüyorlar e ne yapayım o zaman dimi ama

durasella geçmiş olsun canım yaa rabbim hepinizin bebeğine şifalar versin inşallah.çok zor bir durum ben bebeklerim 25 günllükken bağırsak enfeksiyonundan hastane de yattık kafayı yicektim.birde doğumdan sonra ve ondan iki ay önce baya bi pskilojim bozulmuştu birde lohusalık sendromuna yakalanmıştım hala da aklım gidip geliyor gerçi psikolojim yerlerdeydi.doğum yaptıktan sonra 9 gün hastane de kaldık birde kaynana evinde doğum yapmıştım aptal gibi bebekleri bırakıp arkamam bakmadan kaçmak istemiştim.

rabbim sağlık versin bebeklerinize ve kimseye muhtaç etmesin inşallah

mrb kızlar..offff bir işim var ki sormayın...hiç yapasım yok ....bide eşim bugün kurbanlık almış (keçi) yarın kendisi kesecek...tabi et doğrama işleri falan bize düşecek ...offf cok iğrenç hiç sevmem etle uğrasmayı (yemeyi severim) bakalım yarın nasıl olacak

ensemdeki saçlarım yoluk yoluk yarısı yok

Son düzenleme:

keçi eti çok sağlıklıdır
resimdeki tospalağa yedirirsin artıkk
bizde koç kesecez

kocişimin işten gelmesini bekliyorum ne kadar geç gelse o kadar iyi
gelince kaynanaya doğru yol alıcaz kalacağım 1 gün karabasan oldu bana yahu
denizide uyuttum kuzucum ne kadar geç uyansa o kadar iyi nasılsa uyanınca giydir emzir hazırlan ordanda vakit kazanırım
nete girebilirmiyim bilmiyorum
kızlar hepiize şimdiden iyi bayramlar
uğrayabilirsem görüşürüz bayramda

benimde hazelim gibi hiç iş yapasım yokkk
hava soğuk ve karanlık bugün memiktoda uyududa uyudu 11 de kalktı
bende uyudum onunla
salon temizlenecek yemeği yaptımda
memiktonun uykusunun gelmesini beklicem halıları kaldırcam

sıkılıveriyo çabucak diye kuşları getirdim ama kafesindelerr
memikto konsolun çekmecelerini kurcalıyo bende süt sağıyorumm uyku öncesi içecekk

annemle konuştum keçi sütü alıcak memoşa
alt mahallede keçicilik yapan birinden alacak hep otlatıyo keçilerini
güzelce kaynatıp içiricem

benim evi bastan süpürüp silmem lazım....hele mutfak hergün toplasan aynı hiç el sürülmemiş sanki..ne kadar karısıyo...mutfak kirli olunca heryer kirliymiş sanki hiç temizlenemecekmiş gibi geliyo...

dua oku ayetel kürsi okuu

benim evi bastan süpürüp silmem lazım....hele mutfak hergün toplasan aynı hiç el sürülmemiş sanki..ne kadar karısıyo...mutfak kirli olunca heryer kirliymiş sanki hiç temizlenemecekmiş gibi geliyo...

ben iki haftadır tem,zlik yapıyorumm
vileda kovam süpürgem hep köşede hazır ve nazırr

bende bursalıyım canım bir hata yaptım evlendm gelin geldim kocaeliyeAma bursa gibisi yok benim için

salonu sildim süpürdümm memikto uyuyo
artık çorbalarını daha farklı yapıyorum
bugün patatesi minik doğradım koydum içme suyu koydum buzluktan bi parça kuzu eti ekledim bezelyede koydum bir dişte sarımsak kaynayınca sebzeleri kaşıkla içinden aldım kuzu etini blendrdan geçirdim
sebzelerinide çatalla ezdim ama bezelyenin kabuklarını soydum boğazına kaçıyo sevmiyo
sebxzeleride ekledim çok az köftelik bulgurda ekledim katnattım altını kapattıktan sonra zeytinyağı gezdirdim üzerine

saol canım bugün daha iyi gibi biraz halsizlik var o da gecer insallah yao hasta olunca benımde elim ayağım tutmuyrdoruk nasıl keyfi yerinde mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…