- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #76.081
Ben de dün kerevizli tavuk çorbası yaptım , tabi ki yemedi :) aksam ben de denedim hakikaten bu kereviz yenecek bişey değil ama çok faydalı . Aranızda kereviz yapıp yediren var mı, nasıl yaptınız?
Ben de beni emmeyi onun bırakmasını istiyorum. Çünkü sütüm iyice azaldı, ama o emmekte ısrarcı, süt tamamen kesilince ne yapıcam bilmiyorum.Umarım birşey gelmediğini farkedip vazgeçer o da.
Kerevizi genelde çorbalarına karıştırıp veriyorum, evde ne varsa, pırasa, kereviz, havuç, pirinç filan. Geçen gün de annem zeytinyağlı kereviz yapmıştı, içinde soğan, sarımsak, patates, havuç da var, çatalla ezip onu yedirdim. Patates filan olunca çok ayırt edemedi sanırım.
Mantıklı bir bebekse vazgeçmesi lazım tabi
Allah kolaylık versin canım emzirmek istiyosan süt artırıcı gıdalardan tüket,belki işe yarar.
Keşke oğlum bırakmasaydı ben daha emzirmek istiyodum çünkü ama yine de bu zamana kadar emdi diye avutuyorum kendimi.
günaydın arkadaslar kk ya bakmadan iş güç yapasım gelmiyor :) dün kızımı dr. a götürdük kaç gündür geçmedi burnu tıkalıydı. ateş öksürük olmayınca bende götürmedim ama çocuk iyileşemedi. bi daha hemen götürcem nasılsa dayanamayıp sonunda götürüyorum. hem nezle hem de üst dişler iyice şişmiş. yakında üstdişler gelir dedi dr. peditusa devam dedi.
bizde kızımla karşılıklı top oynuyoruz çığlıklar atıyor kahkahalar çok eğleniyor. zaten bu aya uygun bir oyunmuş bu ayrıca beraber bişeyleri bi kutuya bi kaba koymak da ayına uygnmuş. mesela oyuncakları oyuncak kutusuna:) bir de çay tabağı ve çaykaşığı ile 10 dk oynadı şaşırdım.
benim olan kurabiye tarifini bende denicem:)
Afiyet olsun bebisine:) bugun de öğle yemeğini yemedi aslında sevdiği bi yemek ama iştahı yok heralde. Etli taze fasulye, patates, havuc yapmistim, ezdim de bahanesi kalmasin diye, ihihh...En son emmişti 4 saat gecti hiç açıkmisa benzemiyor , kafasını çevirdi ben de ısrar etmedim.
Bazen düşünüyorum; uyumayan mı yoksa yemeyen cocuk mu daha zor... İkisi de birbirinden zor be yaw...
Ben de dün kerevizli tavuk çorbası yaptım , tabi ki yemedi :) aksam ben de denedim hakikaten bu kereviz yenecek bişey değil ama çok faydalı . Aranızda kereviz yapıp yediren var mı, nasıl yaptınız?
kızlar bildiğim kadarıyla ikiniz sütünüzü sağıp veriyorsunuz bebişlerinize
şimdi bende hergün 1 kez sağıp eve bırakıyorum
ben okuldayken bakıcı veriyor kızıma
ama şu son günlerde 100cc çıkarabilmek için bazen 15-20 dk sağmam gerekiyor
tamam kızım gece saat başı kalkıp emiyor ama sonuçta emdikçe artar demiyolarmı:44:
mesela en son saat sabah 5de emdi diyelim ben 7 de sağdığımdı 100cc yi 15-20 dk da zor çıkarıyorum
sabah süt sağıcam diye okula zor yetişiyorum önce 5-10 dk da çıkarırdım
şimdi sizce bu sütümün bittiği anlamına mı geliyor sizce(( ???
sizde durumlar ne?
kaç saat aralıklarla kaç dk sağıp kaç cc süt çıkarabiliyorsunuz????
Ezdiğinde normalde yiyormu peki ?Bizimki pütürlü gelince başlıyor öğürmeye hiç yediremiyorum .
Hep blendırdan geçiriyorum çorbalarını.nasıl alışacak bilemiyorum
Selam Şubat Anneleri.
artık kızım giderek daha sık uyanmaya başladı nerdeyse gece 12 den 5'e kadar her saat başı uyanıyor artık dayanma gücüm kalmadı. yatmadan muhallebi de veriorum tok tutsun diye ama işe yaramıyor. sanırım gece emzirmeyi kesmem lazım. bir de mama aldım bakalım işe yarayacak mı artık bu uyanma huyuna son vermezsse 1 yaşına gelince sütten keseceğim sanırım.
Ezdiğinde normalde yiyormu peki ?Bizimki pütürlü gelince başlıyor öğürmeye hiç yediremiyorum .
Hep blendırdan geçiriyorum çorbalarını.nasıl alışacak bilemiyorum
6.aydan sonra gece emzirmelerine gerek yok diyen uzmanlar var. Akşam 8.30da yatan bebeği 23-23.30 gibi biberonla besleyin ya da emzirin. Bundan sonra 24-05 arası uyanmalarının açlıktan olmadığına emin olabilirsiniz diyen bir kitap okudum. Sinem olcay merhaba bebek. Gece beslenmeleri sindirim sistemii sürekli harekete geçirdiği için kesintisiz uykuya engel deniyor. Ben gece 1 kere biberon veriyorum 1 kere de emziriyorum ama sürekli emmek için uyanıyor emzirmiyorum. Kesmek istiyorum artık.
Okuduğun kitap aynı bizim durum gibi. Benim miniğim de son yemeğini akşam yedi gibi yer sabah üç ile beş arası kaklıp süt içer. Önceleri gece bir olmadan uyanır sütünü içerdi ama artık onu da geçti. Ara ara uyanıp mızlayınca su ve emzik ile durumu halletmeye başladım.
akıllı çocuk beğenmemiş sağdğını mutfaktan başka getirdin sandı galibada içtidün süt sağarken mehmet uyandı aldım geldim devam ettim sağmaya
sağarken baktı baktı
sonra sütü biberona koyup verdim içmedi ittirdi
sonra mutfağa gittim başka biberona koydum getirdim içti
İyiymis... Süt dediğin devam sütü mu emziriyor musun?
Anne sütü benimki emmiyor, sağarak veriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?