2012 Şubat Anneleri

Ben de dün kerevizli tavuk çorbası yaptım , tabi ki yemedi :) aksam ben de denedim hakikaten bu kereviz yenecek bişey değil ama çok faydalı . Aranızda kereviz yapıp yediren var mı, nasıl yaptınız?

Kerevizi genelde çorbalarına karıştırıp veriyorum, evde ne varsa, pırasa, kereviz, havuç, pirinç filan. Geçen gün de annem zeytinyağlı kereviz yapmıştı, içinde soğan, sarımsak, patates, havuç da var, çatalla ezip onu yedirdim. Patates filan olunca çok ayırt edemedi sanırım.

Ben de beni emmeyi onun bırakmasını istiyorum. Çünkü sütüm iyice azaldı, ama o emmekte ısrarcı, süt tamamen kesilince ne yapıcam bilmiyorum. Umarım birşey gelmediğini farkedip vazgeçer o da.

Mantıklı bir bebekse vazgeçmesi lazım tabi
Allah kolaylık versin canım emzirmek istiyosan süt artırıcı gıdalardan tüket,belki işe yarar.
Keşke oğlum bırakmasaydı ben daha emzirmek istiyodum çünkü ama yine de bu zamana kadar emdi diye avutuyorum kendimi.

Anneme burada konuşulan konuların birinden bahsedecektim geçenlerde. Bir arkadaşın bebeği ... diye söze başladım da sonra kendi kendime gülümsedim. Sizleri görmesem de arkadaş gibi benimsedim, bu site iyi geliyor bana, iyi ki varsınız

Afiyet olsun bebisine:) bugun de öğle yemeğini yemedi aslında sevdiği bi yemek ama iştahı yok heralde. Etli taze fasulye, patates, havuc yapmistim, ezdim de bahanesi kalmasin diye, ihihh...En son emmişti 4 saat gecti hiç açıkmisa benzemiyor , kafasını çevirdi ben de ısrar etmedim.
Bazen düşünüyorum; uyumayan mı yoksa yemeyen cocuk mu daha zor... İkisi de birbirinden zor be yaw...

İlk 6 ay önemli deniyordu, emer mi emmez mi diye düşünüyordum doğduğunda, çok şükür bu zamana kadar geldik. Aynen ben de bu kadar emdi ya yeter diye düşünmeye çalışıyorum.

Geçen hafta biz de aynı şikayetlerle doktora gitmiştik. Ateş de vardı. Günde 3 defa yarım ölçek peditus kullandık. 5 günden fazla kullanmayın diyodu prospektüsünde öyle hatırlıyorum doktorda 5 günden sonra bırakın dedi. Zaten üst dişler de patladı. Hafif tıkanıklık devam ediyor ama geçen haftaki gibi değil.

Ezdiğinde normalde yiyormu peki ?Bizimki pütürlü gelince başlıyor öğürmeye hiç yediremiyorum .
Hep blendırdan geçiriyorum çorbalarını.nasıl alışacak bilemiyorum

Ben de dün kerevizli tavuk çorbası yaptım , tabi ki yemedi :) aksam ben de denedim hakikaten bu kereviz yenecek bişey değil ama çok faydalı . Aranızda kereviz yapıp yediren var mı, nasıl yaptınız?

Sade kereviz değilde kerevizi sebze çorbasının içine katıyorum. Çok baskın olduğu için az koyuyorum ama yarın terbiyeli kereviz yapıcağım bakalım.
Terbiyeli Kereviz | Gurme Bebek

Ek gıdaya geçtik diye eskisi gibi sık sağamıyorum ve sütümde azalma olduğunu hissediyorum. Sık sağma ve süt artışı arasında kesinlikle doğru orantı var. Söylediğin saatlerde kahvaltını yapmş oluyor musun? 5 ile 7 arası 100 cc çıkması bence gayet güzel zira senin minnoş saat başı içerek zaten stokları tüketiyormuş. Avent mi kullanıyorsun o zaten azar azar çıkarıyor, ben kraft da kullanmıştım çok hızlı boşaltım yapıyor. Birkaç çekişte bütün sütü boşaltabiliyor ama Avent'e alışık olduğum için bu zamana kadar damla damla sağdım.

Sana şöyle söyleyeyim en son gece 12de sağıyorum, sabah 7 gibi sağınca 300 cc çıkıyor. Sonra 11 gibi sağıyorum o zaman da 160 cc oluyor. Okulda sağma imkanın var mı? En uzun tenefüste mesela ne kadar sağabilirsen, hem süt çekilmemiş olur.

Ezdiğinde normalde yiyormu peki ?Bizimki pütürlü gelince başlıyor öğürmeye hiç yediremiyorum .

aynen benmkide öyle bugün hatta hepten moralim bozuldu mevlüde gittik oğlumla annemlerle orda bebeklervardı biri zaten dayımın kızının oğlumdan birbuçuk ay büyük ocak doğumlu hafır hafır pilav yedi üstelik yoğurtsuz.sade pilav şaştım kaldım.aynı şekilde yine ondan küçük kız 44 günde ufak bi bebek vardı oda yine mevlüd pilavını maşallah yok demeden yedi.benmki yemiyor dedim kusuyor öğürüyor yada dedim.baştan pütürlüye alıştırmadıysan ondandır dedi.ama büyük olan bebekte bi zaman öğürmüş yinede hala içim rahat değl akşama bende az pilav vereyim dedim. Bakalım napck

ama bi güzel yanı vardı oğlum hepsinden daha uzun ve daha yapılıydı onlar yanında 4 5 aylık gibi duruyordu.bende anlamadım.

6.aydan sonra gece emzirmelerine gerek yok diyen uzmanlar var. Akşam 8.30da yatan bebeği 23-23.30 gibi biberonla besleyin ya da emzirin. Bundan sonra 24-05 arası uyanmalarının açlıktan olmadığına emin olabilirsiniz diyen bir kitap okudum. Sinem olcay merhaba bebek. Gece beslenmeleri sindirim sistemii sürekli harekete geçirdiği için kesintisiz uykuya engel deniyor. Ben gece 1 kere biberon veriyorum 1 kere de emziriyorum ama sürekli emmek için uyanıyor emzirmiyorum. Kesmek istiyorum artık.

Puturlu sevmiyor pek, cesaret edemiyorum blenderdan geçirmeden vermeyi, hepten ac kalicak yoksa. Eline geçirdiğini yiyor ama çiğniyor da bu aralar yiyemiyor iste. Zamana bıraktım valla yuvaya başlayınca mecbur yiycek, diğer çocuklarla olunca inanılmaz farklı davranıyor gecen gün oyun Parkı'na götürdüm oradakiler meyve yiyordu, bugünkü yemeğin aynından vardı silip supurdu, ben yetmiyorum beyimize eğlence istiyor resmen.

Bi ara dedim yanlış yeremi yazdım diye..hoşgeldin aramıza gingerus yanlış yazmadım inş.ve diğer yeni arkadaşlar sizlerde hoşgeldiniz...kalabalıklaşıyoruz zamanla...karmax seninki bir yaşına gelmiş maşallah yaa bize daha çoook var....

Eskisi kadar benmde fazla sütüm yok ama orucdan sanırım akşam 5 kadar acım sonuçta.ama yinede emzireceğim 2 yaşına gelene kadar emer inş anne sütü anne sütüdür olmadımı zaten o bırakır diye düşünüyorum...şuan daha erken.gecede çok dönünce mecbur emziriyorum ben ancak öyle tekrar dalıyo sallamakta istemiyorum hep ister diye.zamanla bırakır inş gece emmeyide.ısrarla olcak gibi değl.

Okuduğun kitap aynı bizim durum gibi. Benim miniğim de son yemeğini akşam yedi gibi yer sabah üç ile beş arası kaklıp süt içer. Önceleri gece bir olmadan uyanır sütünü içerdi ama artık onu da geçti. Ara ara uyanıp mızlayınca su ve emzik ile durumu halletmeye başladım.

İyiymis... Süt dediğin devam sütü mu emziriyor musun?

dün süt sağarken mehmet uyandı aldım geldim devam ettim sağmaya
sağarken baktı baktı
sonra sütü biberona koyup verdim içmedi ittirdi
sonra mutfağa gittim başka biberona koydum getirdim içti
akıllı çocuk beğenmemiş sağdğını mutfaktan başka getirdin sandı galibada içti

kkyaaist cnm dene kurabiyeyi çok güzel oluyo.misafir içinde yapılır çok çabuk oluyo.yeterki malzeme olsn...

slm kızlar...
bugün yine uykusuzluktan bahsedilmiş,her defasında bende aynı şeyleri yazıyorum ama neyapıyım konu açılınca
bende içimi dökmeden geçemilyorum.

benimde beveğim böyle aynı bizi anlatıyorsubnuz sanki!ilk 3 ayı saymazsak 6. ayın sonuna kadar sadece 2 kez kalkıyordu ,emzirip geri uyuyordu.
6 .aydan sonra oldu ne olduysa ,ve biz ilk dişiimizi 6.aya girdiğimizde çıkardık.düşünüce dişle alakalı olduğunu çıkarıyorum. ogün bugündür gece neredeyse bazen saat başı uyanıyor.geç yatan bi bebek değil.9-10 arası en geç 10.30 dedimmi uyur.hatta 10 a bile kalmaz bazen.ama 11 de bi başlar sabaha kadar uyanır.
bu böyle devam eder...her uyandığındada emziririm.gece uyanmalırında zaten gözüm kapalı kalkarım neredeyse emzirip yatırırım,tam tekrar derin uykuya geçerim hoop yine bi ağlama,vızıldama...bu böyle bütün gece devam eder..
neyapıcam şaşırdım...sinirlerim,altüst oldu.gün içerisinde zaten hiç dinlenemiyorum,birde gece uykumu alamayınca bitiyorum resmen.
doğum öncesi kiloma düştüm giibi bişey.55 le hamile kalmıştım,57 yim şuan.ilk 6 ay nerdeyse fazla kilo veremeyen ben,bu aralar çabucak veriyorum.

ben uzun zamandan beridir doktor kontrolünede götürmeşitim.bi rahatsızlığı yok diye.sırf bu uyku sorunu için cumartesi götürmeyi düşünüyorum.

haa bu arada gün içindede iki kere 45 dk.lık uyku uyuyor.biri sabah 10.30-11 gibi,diğeri öğleden sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…