- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #76.101
slm kızlar...
bugün yine uykusuzluktan bahsedilmiş,her defasında bende aynı şeyleri yazıyorum ama neyapıyım konu açılınca
bende içimi dökmeden geçemilyorum.
benimde beveğim böyle aynı bizi anlatıyorsubnuz sanki!ilk 3 ayı saymazsak 6. ayın sonuna kadar sadece 2 kez kalkıyordu ,emzirip geri uyuyordu.
6 .aydan sonra oldu ne olduysa ,ve biz ilk dişiimizi 6.aya girdiğimizde çıkardık.düşünüce dişle alakalı olduğunu çıkarıyorum. ogün bugündür gece neredeyse bazen saat başı uyanıyor.geç yatan bi bebek değil.9-10 arası en geç 10.30 dedimmi uyur.hatta 10 a bile kalmaz bazen.ama 11 de bi başlar sabaha kadar uyanır.
bu böyle devam eder...her uyandığındada emziririm.gece uyanmalırında zaten gözüm kapalı kalkarım neredeyse emzirip yatırırım,tam tekrar derin uykuya geçerim hoop yine bi ağlama,vızıldama...bu böyle bütün gece devam eder..
neyapıcam şaşırdım...sinirlerim,altüst oldu.gün içerisinde zaten hiç dinlenemiyorum,birde gece uykumu alamayınca bitiyorum resmen.
doğum öncesi kiloma düştüm giibi bişey.55 le hamile kalmıştım,57 yim şuan.ilk 6 ay nerdeyse fazla kilo veremeyen ben,bu aralar çabucak veriyorum.
ben uzun zamandan beridir doktor kontrolünede götürmeşitim.bi rahatsızlığı yok diye.sırf bu uyku sorunu için cumartesi götürmeyi düşünüyorum.
haa bu arada gün içindede iki kere 45 dk.lık uyku uyuyor.biri sabah 10.30-11 gibi,diğeri öğleden sonra.
Gündüz uykularını uzatmayı denedin mı? Geceyi de etkiler diye okudum. Yani uyanır gibi olunca hemen müdahale et tekrar uyut, bi 45 daha uyur o zaman. Kuzi sadece 45 dk uyumussa huysuz oluyor, 1,5 olunca süper enerjik.
benimki ağlayarak uyandığı için,mecbur kucağıma alıyorum uyanıp ağlayınca.
aslında almayıp beşiğini sallaasam belki dalar yine.ama kucağıma alıp sakileştirmeyi yapıyorum genelde,ozamanda uykusu dağılıyor galiba.açıyor gözlerini iyice,cin gibi olu veriyor.
ve genelde uayanınca hemen olduğu yerde kalkıyor,ya oturuyor,ya dikilmiş oluyor,ya yüz üstü poposunu dikmiş öyle ağlıyor oluyor.yani anlıyacağın mecbur kalıyorum kucağıma almayı.,
sağol canım.ben dediğini bi uygulamaya çalışıyım.
emzik almıyor artık. tam ağladığı sırada emziği veriyim falan desem ,atıyor direk.((
Ek gıdaya geçtik diye eskisi gibi sık sağamıyorum ve sütümde azalma olduğunu hissediyorum. Sık sağma ve süt artışı arasında kesinlikle doğru orantı var. Söylediğin saatlerde kahvaltını yapmş oluyor musun? 5 ile 7 arası 100 cc çıkması bence gayet güzel zira senin minnoş saat başı içerek zaten stokları tüketiyormuş. Avent mi kullanıyorsun o zaten azar azar çıkarıyor, ben kraft da kullanmıştım çok hızlı boşaltım yapıyor. Birkaç çekişte bütün sütü boşaltabiliyor ama Avent'e alışık olduğum için bu zamana kadar damla damla sağdım.
Sana şöyle söyleyeyim en son gece 12de sağıyorum, sabah 7 gibi sağınca 300 cc çıkıyor. Sonra 11 gibi sağıyorum o zaman da 160 cc oluyor. Okulda sağma imkanın var mı? En uzun tenefüste mesela ne kadar sağabilirsen, hem süt çekilmemiş olur.
buarada kızıma ceviz ezerken parmağımı el blendırına kaptırdım 4 yerden kesik
nasıl bir şuursuzlukla başardım bilmiyorum
çok kanadı sardık falan,allahtan çok derin değil ki durdu kanı
yoksa hastane dikiş falan bünyem kaldırmazdı
tek ellede yazamıyorum o yüzden herkese iyi muhabbetler diliyorum
kızlar bebeğim yarışıyor.. sadece bir beğeni istiyorum. ödülümüz kitap olacak:):)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=494462080576134&set=a.493720723983603.113461.147710085251337&type=1&theater
merhaba arkadaşlar,
hamileyken arada yazıyordum buraya sonra çocuklarla ilgilenmekten hiç fırsatım olmadı bir tane 3,5 yaşında kızım var bir de şubat doğumlu bir kızım var. şimdi tekrar çalışmaya başladım. fırsat buldukça okumak ve yazmak isterim.
ilk kızım zamanında kk da tanıştığım arkadaşlarla halen görüşüyoruz çok güzel bi duygu siz de kopmayın birbirinizden
Merhaba arkadaşlar
Bende katılmak istiyorum aranıza bir şubat annesi olarak.
Anneme burada konuşulan konuların birinden bahsedecektim geçenlerde. Bir arkadaşın bebeği ... diye söze başladım da sonra kendi kendime gülümsedim. Sizleri görmesem de arkadaş gibi benimsedim, bu site iyi geliyor bana, iyi ki varsınız
aynen katılıyorum arkadaşım. bir süredir oğlumun haşarılıklarından dolayı sık sık uğrayamasam da, sabahları ilk işim buraya uğramak oluyor, ondan sonra ev işine falan başlıyorum
umarım uzun uzun yıllar paylaşımlarımız devam eder. derler ya Allah eksiltmesin, arttırsın, ben de öyle dua edeyim
duru oyalayamıyormu kardeşini
Yok hugocuk nerdeeeomere daglar dayanmaz.zaten duruya da cokzorda kalmazsam birsey demiyorum cunku kapasitesini asiyor yavrumun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?